μαζί σου και γώ αναρχοπουρό... αλλά θέλω να μου γράψεις ανοιχτά..
τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας.. ανοιχτά και καθαρά...
καιμην μου πείς ότι δεν ξέρεις ή δεν έχεις γνωμη.. διότι και σύ (όπως και γώ) έχεις εμπειρία..
Πρώτον εκλογές και αναθεωρητική Βουλή για να γυρίσουμε στο 1975 .
Επίσης για να συμφωνήσουμε ότι οι ευθύνη του Υπουργού παραγράφεται σε 25 χρόνια και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε 50 , και αυτό να το γράψουμε στο Σύνταγμα
Να καταργήσουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές
Να απαγορευθεί συνταγματικώς το Υπουργείο Δικαοσύνης και οι Δικαστές να ρυθμίζουν ακομμάτιστα και ανεξάρτητα τα του οίκου τους , ώστε η Δικαστική λειτουργία να είναι αποτελεσματικό αντίβαρο στην αυθαίρεσία.
Και μετά οικονιμικά μέτρα όπως .
Α Αποτίμηση του Δημόσιου χρέους , κατά αιτίες , χρόνο , ποσά κ.λπ.
Β. Αναζήτηση των 125.000.000.000 € που μας οφείλει η Γερμανία από το κατοχικό δάνειο . Και εκχώρηση της απαιτήσεώς μας στο IMF με ισόποση μείωση του δανείου
Γ. Άλλως συμψηφισμό των Γερμανικών απαιτήσεων με προοδευτικό αντιλογισμό , με επικαιροποίηση , τοκισμό και ανατοκισμό αντίστοιχο με εκείνο των δανειακών αξιώσεων της Γερμανίας
Δ. Εκχώρηση των απαιτήσεων των 50.000.000.0000 δολλαρίων που έχει λαμβάνειν η πτωχή Ελλάς από τις συναλλαγές μέσω clearing από το 1932 έως το 1940 στο IMF και συμψηφισμός προοδευικά και τραπεζικά με τις έναντι ημών δανειακές αξιώσεις
Ε. Την μετά ταύτα επανεξέταση του ύψους του Δημοσίου χρέους
Παράλληλα το νυκοκοίρεμα του οίκου μας
Περιστολή δαπανών αρχίζοντας από επάνω προς τα κάτω
150.000 ο Πρόεδρος
100. 000 ο Πρωθυπουργός κ.λπ.
Λιγώτερα ο Δ.Σ. της ΔΕΗ και αν δεν του αρέσει να πάει να βρεί αλλού περισσότερα κ.λπ.
Επιβολή πλαφόν στο σύνολο των αποδοχών όλων των αμειβομένων από το Δημόσιο Τομέα . Ενιαίο Μισθολόγιο κ.λπ.
Αύξηση της φορολογίας κεφαλαίου και των εμμέσων φόρων στα πραγματικά είδη πολυτελείας .
Απόλυση όλων των συμβούλων και υποστήριξη του κυβερνητικού έργου από την υπαλληλική ιεραρχία .
Εξορθολογισμός και αναδιάρθωση της κρατικής μηχανής με μείωση υπηρεσιών και μετατάξεις
Ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλειας και κοινωνικής πρόνοιας για όλους !
Εντατικοποίηση των Ελέγχων για περιστολή της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής
Θέσπιση τεκμηρίων για τη φορολόγηση του εισοδήματος
Θέσπιση ρεαλιστικού πόθεν έσχες
Λεόντιες οικονομικές ποινές
Ταυτόχρονα φορολογική αμνηστία για όποιον φέρει και επενδύσει κεφάλαια στην ελλάδα για την επόμενη 5ετία .
Όχι Πόθεν Έσχες για ίδρυση επιχειρήσεων με εγγυήσεις , δηλ . πραγματική καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα της Ελλάδος , παροχή αξιοχρέων ασφαλειών για την καταβολή μισθών και εισφορών , κλίμακούμενο χ υπαλλήλους για το 1.000.000 ευρώ κ.λπ.
Να ξαναδούμε όλες τις Δημόσιες Συμβάσεις των τελευταίων 20 ετών και να τις αναδιαπραγματευτούμε ( υποβρύχια , Καλατράβες , C 4 I , Ολυμπιάδα, Αεροδρόμια ) κ.λπ.
Ρεαλιστικές αποκρατικοποιήσεις άλλως εκκαθάριση των προβληματικών επιχειρήσεων κάτα το άρθρο 99 ( ΟΣΕ , ΗΛΠΑΠ κ.λπ. )
Εδώ ορισμένες ιδέες του Σαμαρά είναι πολύ καλές
Αυτά λέω εγώ .
Ως γενικό περίγραμμα .