Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
H βουλευτής του ΠαΣοΚ Μαρία Θεοχάρη ξεπερνάει τον βουλευτικό dramaqueenισμό του Χρήστου Πρωτόπαππα και σε μια σπάνια, είναι η αλήθεια, επίδειξη αυτοσχεδιαστικού οίστρου που θα έκανε τον Νικόλαο Φώσκολο να αλλάξει δεκάδες σεναριακά χρώματα περιγράφει στον Νικο Χασαπόπουλο του Βήματος τι συνέβη χθες βράδυ καθώς ένιωθε την καυτή ανάσα της αγανακτισμένης κολεκτίβας να πλησιάζει τον ανεβάσταγο από διαμαρτυρίες σβέρκο της.

Ένα κοινοβουλευτικό ποίημα σπάνιου λυρισμού, λίγο φοβισμένο, μυστηριώδες, σε βαθμό που σε κάνει να πιστεύεις πως κινηματογραφημένο από τον Τζον Κασαβέτη θα όριζε εκ νέου τα όρια ανάμεσα στο fiction και την κολασμένη δύναμη που δίνει στην εικόνα η reality αποτύπωση.

«Μα τον Θεό. Θα τα παρατήσω όλα.

Ποτέ μου δεν είχα φαντασθεί ότι θα χρειαζόταν η βοήθεια των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των κλεφτοφάναρων για να μπορέσω να φύγω από τη Βουλή, χωρίς να φάω τη μούντζα της αρκούδας.

Έφυγα μέσα από τον Εθνικό Κήπο

μέσα στο σκοτάδι,

σαν κυνηγημένη,

στραμπούληξα το πόδι μου,

όταν πάτησα μία πέτρα».

Αυτό αφηγείται η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Θεοχάρη, (πρώτη φορά έχει εκλεγεί βουλευτής) που την βοήθησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να φύγει μέσα από τον Εθνικό Κήπο, μαζί με άλλους 9 συναδέλφους της βουλευτές και καμιά 20αριά έντρομους υπαλλήλους της Βουλής.

Η κυρία Μαρία Θεοχάρη περιγράφει ακριβώς
τι συνέβη το βράδυ στον Εθνικό Κήπο:

«Ήταν πραγματικά μαρτύριο,   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

περπατούσαμε μέσα στο σκοτάδι,

ενώ έξω φώναζαν διάφορα συνθήματα

για τους πολιτικούς και για τη Βουλή.

Δεν ξέραμε που πηγαίναμε.

Οι φακοί μας άνοιγαν τον δρόμο.

Στραμπούληξα το πόδι μου.

Οι συνάδελφοί μου βουλευτές,

όπως οι ΚΚ. Κουράκης και Γερανίδης και Αθ. Παπαγεωργίου μου έδιναν κουράγιο, μου έλεγαν

" πες ότι κάνουμε ένα ρομαντικό νυκτερινό
περίπατο στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Βγήκαμε, μετά από ένα τέταρτο

στην έξοδο,

μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν ήξερα τι να κάνω.

Σταμάτησα ένα ταξί
και με πήγε στο Μετρό.
Ο άντρας μου στο μεταξύ γνώριζε ότι βρισκόμουν στη Βουλή, έβλεπε τις εικόνες από την τηλεόραση και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ήταν μια νύχτα που
θα τη θυμάμαι, πάντα».
ΕΠΑΙΞΕ τετοια ροκια η τιβι????? :2funny: :2funny: :2funny:
Καλα της λεγανε για τον ρομαντικο περιπατο γιατι οπου να ναι ερχεται μετα το ρομανζο και η πουτσα :2on1: :2on1: :2funny: :2funny: :2funny:
ΠΟΙΟς ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΨΗΦΙΣΕ αυτους τους βλαμμενους???μιλαμε το ερωτημα σε λιγο θα γινει υπαρξιακο λεμε!!!

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ΣΤις 22 ΙΟυνιου τι ειναι?  Το νεο μνημονιο?

Ναι  στις  22 Ιουνίου  , έχει  προγραμματιστεί  να  ψηφιστεί  η  νέα  κατοχική  σύμβαση .

Στις  22 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ  ΦΕΥΓΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εεεεεε καλά.

Εδώ προηγουμένως ο Πέρσυ φώναζε ότι δεν φορολογούνται αρκετά οι εταιρείες και οι εφοπλιστές.

Άλλος θέλει την μείωση στο 15% εδώ και τώρα.

Προτείνω το θέμα να τεθεί στην συνέλευση του Συντάγματος.

Να αποφασίσει και τον συντελεστή να τελειώνουμε.

εδω στο ελλάντα οι μαλάκες πληρώνουν και φόρο ......

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Ελπίζουμε  ότι  ο Γεώργιος  Παπανδρέου  ο Β΄ τον Ιούνιο  του  2011 , δεν  θα  πράξει  όπως  ο Γεώργιος Παπανδρέου  ο Α΄ το  Δεκέμβρη  του 44

Έλα πες μας...αυτή τη δεκαετία, τι άποψη εκφέρει το κόμμα για τα γεγονότα? :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι  στις  22 Ιουνίου  , έχει  προγραμματιστεί  να  ψηφιστεί  η  νέα  κατοχική  σύμβαση .

Στις  22 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ  ΦΕΥΓΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ

μαζί σου και γώ αναρχοπουρό... αλλά θέλω να μου γράψεις ανοιχτά..

τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας.. ανοιχτά και καθαρά...

καιμην μου πείς ότι δεν ξέρεις ή δεν έχεις γνωμη.. διότι και σύ (όπως και γώ) έχεις εμπειρία..

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
Οι βουλευτες μας ενιωσαν οπως ενιωσαν οι πυροπαθεις του καλοκαιριου, οι οπαδοι του Ατρομητου στον τελικο Κυπελλου, οι μεταναστες οταν τους επιτεθηκαν τα χρυσα αυγα, ο κυρ Μανωλης που πηγαινε στη γεννηση του παιδιου του. Ενιωσαν ΦΟΒΟ, τωρα πλεον ειναι ισοτιμοι με τους -απροστατευτους- πολιτες. Αλλο τα χλωρα ομως και αλλο τα ξερα...
ΣΙΓΑ τους ισοτιμους ρε συ μπομπα...ΕΧΟΥΝ αμαξαρες,πολυ καλοπληρωμενη δουλεια,καβατζες τρελες,απυροβλητο,τσεους να τους φυλανε νυχθημερον...παπαρια φοβο νιωθουν...αντε να σπασει κανα νυχι καμια μαλακω...γενικα ακομα στα αρχιδια τους...ΠΡΕΠΕΙ να δουν τον μαλλιαροκωλο για να μασησουν....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ΠΑΣΟΚ  ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ .

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Π.Σ ΜΕΤαξυ μας... καλα σας εκανε ο παπανδρεου.
Εγω για αυτο δεν κατεβαινω συνταγμα... 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
γιατι και εσεις μαλακα δεν εισαστε ενταξει...

ψηφιζετε αρχικα λογω ρουσφετιου και μηπως βολεψουν κανα τυπακι σας στο δημοσιο

και τωρα που τα ειδατε αυτα "ελατε να δρασουμε ομαδικα , και το ενα το αλλο" χαχαχαχα

ενω αμα διοριζοσουν θα τους εγραφες στα αρχιδια σου τους αλλους δεν ειναι και τελειως αδικο

αυτο που γινεται εδω που τα λεμε.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.767
Πόντοι
25.467
ΠΑΣΟΚ  ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ .

Eric Arthur Blair (George Orwell), 1903-1950

Ο Τζωρτζ Όργουελ γεννήθηκε στο Μοντιχάρι της Ινδίας το 1903, γιος κατώτερου διοικητικού υπαλλήλου. Η οικογένειά του επέστρεψε στην Αγγλία το 1911. Από το 1917 ως το 1921 σπούδασε υπότροφος στο Ήτον, όπου πρωτοδημοσίευσε κείμενά του σε περιοδικά.

Κατ’ αρχήν, μια σημαντική διαπίστωση του Όργουελ ήταν ότι σε μια «ολοκληρωτική μονοκομματική κοινωνία» του μέλλοντος, οι ηγέτες της θα χρησιμοποιούσαν μια «Νέα Γλώσσα» (“Newspeak”). Το λεξιλόγιο της «Νέας Γλώσσας» είναι μειωμένο σε σχέση με την «Παλαιά Γλώσσα», το συντακτικό και η γραμματική είναι απλοποιημένα. Ο στόχος είναι να καταστούν αδύνατες η υπονομευτική σκέψη και ρητορική. Η βασική ιδέα που ρυθμίζει τη «Νέα Γλώσσα» είναι η αφαίρεση κάθε νοηματικής απόχρωσης από τις λέξεις ώστε να απομείνουν οι απλουστευτικές διχοτομίες (ευχαρίστηση και πόνος, ευτυχία και δυστυχία, καλές σκέψεις και εγκλήματα σκέψης). Επίσης αφαιρούνται λέξεις που έχουν αντίθετο νόημα (π.χ. το «κακό» γίνεται «μη καλό»). Τελικός στόχος: όλες οι λέξεις να συμπυκνωθούν σε ένα «Ναι» προς τις προσταγές της εξουσίας του «Μεγάλου Αδελφού» που παρακολουθεί τον καθένα μέσα από μια σειρά μονόδρομων μέσων επικοινωνίας (οι γιγάντιες τηλεοθόνες στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους). Παρακολούθημα της «Νέας Γλώσσας» είναι η «Διπλή Γλώσσα» (δεν είναι έκφραση του συγγραφέα αλλά σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με βάση το 2ο Παράρτημα του «1984» με τις Αρχές της Νέας.Γλώσσας»). Πρόκειται για σκόπιμα κατασκευασμένες λέξεις που όχι μόνο είχαν πολιτικό υπαινιγμό σε κάθε περίπτωση αλλά αποσκοπούσαν στην επιβολή μιας επιθυμητής πνευματικής και ψυχικής συμπεριφοράς στο πρόσωπο που τις χρησιμοποιεί.

Ο Όργουελ, βέβαια, δεν μπορούσε τότε, με τα δεδομένα της εποχής του (αρχή του «Ψυχρού Πολέμου») να προβλέψει ότι πολλές από τις «προφητείες» του δεν θα υλοποιούνταν σε μονοκομματικά αλλά σε πλουραλιστικά-δημοκρατικά κοινοβουλευτικά πολιτικά συστήματα. Άλλα παραδείγματα που συναντάμε στη Νέα Γλώσσα του σύγχρονου καπιταλισμό είναι οι «ευφημισμοί» (π.χ. σε Η.Π.Α και Βρετανία χρησιμοποιείται η λέξη downsizing για μια επιχείρηση που μειώνει το μέγεθός της υποδηλώνοντας τις μαζικές απολύσεις. Στην Ελλάδα του Μνημονίου μπορούμε να εντοπίσουμε πάρα πολλά παραδείγματα: το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λέγεται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαβούλευση αντί επιβολή, εθελουσία έξοδος αντί απόλυσης αλλά και δυστυχία = ευτυχία, αθώοι = ένοχοι, κακομοίρηδες= κακοποιοί κ.ο.κ. Χρησιμοποιούνται επίσης οι σκόπιμα αμφίσημες φράσεις, η συντόμευση/συγχώνευση λέξεων (π.χ. Microsoft αντί Microcomputer Software) και η μανιώδης χρήση αρκτικόλεξων (π.χ. ΚΥΣΕΑ, ΚΥΣΥΜ, ΤΕΜΠΜΕ κλπ.).

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
στο εξης οποιος πει την γνωμη του εδω μεσα ...

Πριν την πει να μας λεει τι ψηφισε και Γιατι  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

κοιτα εδω κατι ζωα ρε φιλε...  :-

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Χρησιμοποιούνται επίσης οι σκόπιμα αμφίσημες φράσεις, η συντόμευση/συγχώνευση λέξεων (π.χ. Microsoft αντί Microcomputer Software) και η μανιώδης χρήση αρκτικόλεξων (π.χ. ΚΥΣΕΑ, ΚΥΣΥΜ, ΤΕΜΠΜΕ κλπ.).

Σιγά ρε σκόπιμα.

Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι συνωμοσία που χρησιμοποιούνται αρχικά και για τον ΠΑΟΚ.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Σιγά ρε σκόπιμα.

Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι συνωμοσία που χρησιμοοποιούνται αρχικά και για τον ΠΑΟΚ.

Κι αυτοί που τα χρησομοποιούν άραγε γνωρίζουν τι σημαίνουν?

Όπως ένας "ρόμπας" που κάποτε έγραφε: ΟΣΦΠ Βόλου!!!  :2funny: :2funny: :2funny:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.767
Πόντοι
25.467
Σιγά ρε σκόπιμα.

Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι συνωμοσία που χρησιμοποιούνται αρχικά και για τον ΠΑΟΚ.

Ορίστε η απάντηση.

Όπως ένας "ρόμπας" που κάποτε έγραφε: ΟΣΦΠ Βόλου!!!   :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Όπως ένας "ρόμπας" που κάποτε έγραφε: ΟΣΦΠ Βόλου!!!   :2funny: :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Οι περισσσότεροι πάντως ούτε ΦΠΑ δεν ξέρουν τι σημαίνει.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom