Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 488K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.718
Πόντοι
2.606
και για να μην  σας ζαλιζω αλλο τα ριπαπα-δεν θελω-μια τελευταια για να σκεφτουμε που παμε...

Συνημμένα

• media_1582.jpg
    media_1582.jpg
    22,6 KB · Εμφανίσεις: 28

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
@pouranger, tramountana

Ένα λεπτο!

Η απ' ευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό δε συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος; Δεν παύει να είναι αμιγής ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ Κοινοβουλευτική Δημοκρατία άμα εκλέγουμε απ' ευθείας τον ΠτΔ ο οποίος θα έχει και αυξημένες εξουσίες;

Όχι  

Πρώτα  απ΄ όλα . Εγώ  δεν προκρίνω  την  απ΄ ευθείας  εκλογή . Θέλω  όμως  διευρυμένο  Εκλεκτορικό Σώμα . Βουλευτές και πληρεξούσιοι  του Λαού . Εκλέκτορες  που  να  εκλέγονται  για  αυτή  τη  δουλειά . Ίσως  και  με  μερικά  ασυμβίβαστα ( απαγόρευση  του εκλέγεσθαι π.χ. για τις επόμενες  εκλογές ) , αλλά  δεν  είναι  ώρα  να  κάνουμε  ασκήσεις  επί χάρτου .

Επίσης  ο Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας  δεν  κυβερνά
Ρυθμίζει
Στο Σύνταγμα  του  1975 μπορούσε
α. Να  κυρήξει  κατάσταση  πολιορκίας
β. Άρνηση κύρωσης   αντισυνταγματικού νόμου ( το πε  ανωτέρω  ο Πέρσυ )
γ. Διάλυση  της  Βουλής  όταν  διαπίστωνε  την προφανή  δυσαρμονία μεταξύ Κυβέρνησης και λαϊκής  βούλησης
δ. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  σε  πρόσωπο ευρύτερης  αποδοχής  όταν  διαπίστωνε  ότι  οι διαβουλέυσεις , και  η  διαδικασία  παροχής  εμπιστοσύνης  απέβαιναν άκαρπες

Τίποτα  το τρομερό
Αλλά δεν  χρειάζεται  τίποτε  περισσότερο  αυτά  αρκούν .

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
20 ΧΡΟΝΙΑ   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
10 ΧΡΟΝΙΑ   ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΤΑ ΞΑΝΑΔΑ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ  ΤΟΥΜΠΕΚΙ....
Νέα Υόρκη;  :2funny: :2funny:

Ευρώπη - νότια ναι. Συγκεκριμένα Δαφνί ναι, σίγουρα.

Ρε όργια - σοβαρά τώρα. Πιστεύετε ότι θα πάτε οι Τζίμηδες με το απαιτούμε να αλλάξει το Σύνταγμα και θα το κάνουν για πάρτη σας;

Έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ειδικά με το τουμπεκί τρόμαξα - πρέπει να έχεις δει πολύ Παράβα εσύ πάντως - βλέπεις πολλές ταινίες γενικά. :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
αυτός υπάρχει.. Συνταγμα λέγεται.. αλλά θέλει τροποποιήσεις ώστε να αρθούν οι ατέλειες και οι μαλακίες που κάποιοι από το 1975 και μετά χώσανε μέσα..

και συμφωνώ τα μάλα ώστε ο Πρόεδρος να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.. αλλά να εκλέγεται άμεσα από τον λαό.. και όχι με τα παπατζιλίκια των ομοιόμορφων ψηφοδελτίων...

και κάθε Συνταγματική Αναθεώρηση να τίθεται σε δημοψήφισμα Αν και κατά την γνώμη μου η αλλαγή του συντάγματος που έκανε ο Παπατζής Β με την οποία κατήργησε τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα επικυρωνόταν με δημοψήφισμα εκείνη την εποχή.. βλέπεις για τον Ελληνα ισχύει το "ουδείς αγνωμονέστερος των ευεργετηθέντων"

το σύνταγμα του 74 μια χαρά ήταν......
όπως μια χαρα είναι και να μην εκλέγεται ο πρόεδρος απο το λαό αλλά απο τα 2/3 της βουλής.
η εκλογή προέδρου κράταγε απ τ αρχίδια κάθε κυβέρνηση που ήθελε να βάλει το δικό της πρόεδρο και όχι χωροφύλακα ευρείας κομματικής αποδοχής.
σε καμμιά περίπτωση η ΝΔ δε θα συναινούσε στην εκλογή Παπούλια εάν ήξερε ότι ο πρόεδρος μπορεί να ελεγχει τις παπατζιές της κυβέρνησης.
αυτό άλλαξε ο παπατζέας. να μπορεί για 4 χρόνια να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να έχει τον νταλκά της εκλογής του προέδρου πάνω απ το κεφάλι του.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Όχι 

Πρώτα  απ΄ όλα . Εγώ  δεν προκρίνω  την  απ΄ ευθείας  εκλογή . Θέλω  όμως  διευρυμένο  Εκλεκτορικό Σώμα . Βουλευτές και πληρεξούσιοι  του Λαού . Εκλέκτορες  που  να  εκλέγονται  για  αυτή  τη  δουλειά . Ίσως  και  με  μερικά  ασυμβίβαστα ( απαγόρευση  του εκλέγεσθαι π.χ. για τις επόμενες  εκλογές ) , αλλά  δεν  είναι  ώρα  να  κάνουμε  ασκήσεις  επί χάρτου .

Επίσης  ο Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας  δεν  κυβερνά
Ρυθμίζει
Στο Σύνταγμα  του  1975 μπορούσε
α. Να  κυρήξει  κατάσταση  πολιορκίας
β. Άρνηση κύρωσης  αντισυνταγματικού νόμου ( το πε  ανωτέρω  ο Πέρσυ )
γ. Διάλυση  της  Βουλής  όταν  διαπίστωνε  την προφανή  δυσαρμονία μεταξύ Κυβέρνησης και λαϊκής  βούλησης
δ. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  σε  πρόσωπο ευρύτερης  αποδοχής  όταν  διαπίστωνε  ότι  οι διαβουλέυσεις , και  η  διαδικασία  παροχής  εμπιστοσύνης  απέβαιναν άκαρπες

Τίποτα  το τρομερό
Αλλά δεν  χρειάζεται  τίποτε  περισσότερο  αυτά  αρκούν .
ετσι.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
η επιστροφή στο σύνταγμα του 1975 φαντάζει πλέον ως αναγκαιότητα...

εξάλλου να εξαιρέσουμε τις πούστικες αλλαγές του παπατζή Β! (σχετικά με τις αρμοδιότητες του προέδρου) και την βρωμιά του Κινέζου (με τον Βενιζέλο) σχετικά με την παραγραφή της ευθύνςη υπουργών ολες οι άλλες αλλαγές είναι ψιλομαλακίτσες..

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.382
Πόντοι
25.467

Ρυθμίζει
β. Άρνηση κύρωσης   αντισυνταγματικού νόμου ( το πε  ανωτέρω  ο Πέρσυ )
γ. Διάλυση  της  Βουλής  όταν  διαπίστωνε  την προφανή  δυσαρμονία μεταξύ Κυβέρνησης και λαϊκής  βούλησης
δ. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  σε  πρόσωπο ευρύτερης  αποδοχής  όταν  διαπίστωνε  ότι  οι διαβουλέυσεις , και  η  διαδικασία  παροχής  εμπιστοσύνης  απέβαιναν άκαρπες

Τίποτα  το τρομερό

Και αυτή η αλλαγή έγινε διότι ;

Πές  το  με  απλά  λόγια
Λιοντάρια :  Α. Παπανδρέου  Κ. Καραμανλής ( senior)
Αλεπού :  Μ@@@@@@κης - Σημίτης

Ανύπαρκτοι : Γιώργος - Κωστάκης

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
η επιστροφή στο σύνταγμα του 1975 φαντάζει πλέον ως αναγκαιότητα...

εξάλλου να εξαιρέσουμε τις πούστικες αλλαγές του παπατζή Β! (σχετικά με τις αρμοδιότητες του προέδρου) και την βρωμιά του Κινέζου (με τον Βενιζέλο) σχετικά με την παραγραφή της ευθύνςη υπουργών ολες οι άλλες αλλαγές είναι ψιλομαλακίτσες..
συμφωνάμε.
εάν δεν είχει αλλάξει πάντως το θέμα του προέδρου ο παπατζής ο βενιζέλος ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
συμφωνάμε.
εάν δεν είχει αλλάξει πάντως το θέμα του προέδρου ο παπατζής ο βενιζέλος ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

ακόμη και στο σύνταγμα του 1975 ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είχε λόγο σε αλλαγή του συντάγματος ....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Και αυτή η αλλαγή έγινε διότι ;

ο καραμανλής έκανε ένα τεράστιο λάθος τότε.
έπρεπε να τον ρίξει και να πάει σε εκλογές αρνούμενος να συναινέσει η να ασκήσει βέτο η ΝΔ για να μην καλυφθούν τα 2/3
όμως τότε ο αντρέας φάνταζε παντοδύναμος και ο καραμανλής ήθελε να προστατέψει την υστεροφημία του για να μη φανεί ότι προκαλεί (ούτως ή αλλως χαμένες εκλογές) γιατί δεν τον ξαναπρότεινε πρόεδρο ο αντρέας.
όμως ο αντρέας είχε πλάνο γνωρίζοντας το θέμα της αναθεώρησης και είχε βάλει τα πάντα σε πρόγραμμα.

η δημοκρατία διολίσθησε το 85 με την αναθεώρηση του συντάγματος και το 89 που ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΗ για όλα όσα είχε κάνει. Αντ αυτού ο κολλητός του έπαθε ανακοπή απο τη στενοχώρια του που ο παπατζέας τον άφησε στα κρύα του λουτρού και το δεξί του χέρι πήγε φυλακή και χρεώθηκε το μάρμαρο...
λες και ο καπετάνιος ενός καραβιού δε γνωρίζει ή δεν έχει ευθύνη να γνωρίζει τι μαλακίες κάνουν οι αρχιμηχανικοί του......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ακόμη και στο σύνταγμα του 1975 ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είχε λόγο σε αλλαγή του συντάγματος ....
όχι....
αλλά μπορούσε να κάνει εκλογές γιατί θα θεωρούσε ολίσθημα την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
όχι....
αλλά μπορούσε να κάνει εκλογές γιατί θα θεωρούσε ολίσθημα την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

στην αναθεωρηση αυτήν δεν έγινε η λαμογιά με το άρθρο περί ευθύνης υπουργών.. επί σημίτη έγινε..

αλλά και επί παπατζή β! ο καραμανλής ακόμα και να προκαλούσε εκλογές η βουλή είχε ήδη κηρύξει την επόμενη αναθεωρητική... οπότε δεν μπορούσε να κάνει πολλά..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
πάντως τώρα που μιλάμε για τα χρόναι εκείνα θυμήθηκα την μέρα που ο παπατζής β! ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον Καραμανλή για πρόεδρο αλλά τον αγκαλίτσα..

ήμουν κατά τις 9 το βράδυ στον Ορφανίδη στο Σύνταγμα (εκεί που σήμερα είναι το κοσμηματοπωλείο του Καίσαρη) με δύο φίλους και έσκασε μύτη ο Πάγκαλος.. μια παρέα από δίπλα (τακτικοί θαμώνες και γνωστοί του χοντρού) ρωτάνε .. "Τι έγινε ρε Θόδωρε? Ποιόν λέτε για πρόεδρο?" και ο χοντρός απαντά με ύφος.. "Κάποιον Σαρτζετάκη"....

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16
Νέα Υόρκη;  :2funny: :2funny:

Ευρώπη - νότια ναι. Συγκεκριμένα Δαφνί ναι, σίγουρα.

Ρε όργια - σοβαρά τώρα. Πιστεύετε ότι θα πάτε οι Τζίμηδες με το απαιτούμε να αλλάξει το Σύνταγμα και θα το κάνουν για πάρτη σας;

Έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ειδικά με το τουμπεκί τρόμαξα - πρέπει να έχεις δει πολύ Παράβα εσύ πάντως - βλέπεις πολλές ταινίες γενικά. :2funny:

ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ
ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΑΣΕΙ?
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΑ ΠΡΟΑΣΠΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ / ΘΕΣΜΩΝ ΚΛΠ ?
ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΤΟΥΣ ΧΕΣΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΑΠΟ Ε. ΚΗΠΟ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΠΟΙΟΣ ΤΑΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΠΑΖΑΡΧΙΔΗ,?

ΕΣΥ Η ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ?   ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ?

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

ΡΙΞΕ 2-3 ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΡΙΑΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙΣ !

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ο καραμανλής έκανε ένα τεράστιο λάθος τότε.
έπρεπε να τον ρίξει και να πάει σε εκλογές αρνούμενος να συναινέσει η να ασκήσει βέτο η ΝΔ για να μην καλυφθούν τα 2/3
όμως τότε ο αντρέας φάνταζε παντοδύναμος και ο καραμανλής ήθελε να προστατέψει την υστεροφημία του για να μη φανεί ότι προκαλεί (ούτως ή αλλως χαμένες εκλογές) γιατί δεν τον ξαναπρότεινε πρόεδρο ο αντρέας.

Έτσι  μπράβο !
Μου  αρέσει  η  συζήτηση επί ρεαλιστικής  βάσεως
Και  φυσικά  ο Καραμανλής  έχει  ευθύνη . Διότι  συνήργησε  με τον Αντρέα  στην  αναθεώρηση  του  Συντάγματος .

Και  προκήρυξε  εκλογές  με  Αναθεωρητική  Βουλή ...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ήμουν κατά τις 9 το βράδυ στον Ορφανίδη στο Σύνταγμα (εκεί που σήμερα είναι το κοσμηματοπωλείο του Καίσαρη)

χαχαχαχαχαχαχαχα  θα  βγούμε  και γνωστοί !

Απότσος  και  Ορφανίδης
Ρε  φασίστα  τί μου  θυμίζεις ...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Όχι  

Πρώτα  απ΄ όλα . Εγώ  δεν προκρίνω  την  απ΄ ευθείας  εκλογή . Θέλω  όμως  διευρυμένο  Εκλεκτορικό Σώμα . Βουλευτές και πληρεξούσιοι  του Λαού . Εκλέκτορες  που  να  εκλέγονται  για  αυτή  τη  δουλειά . Ίσως  και  με  μερικά  ασυμβίβαστα ( απαγόρευση  του εκλέγεσθαι π.χ. για τις επόμενες  εκλογές ) , αλλά  δεν  είναι  ώρα  να  κάνουμε  ασκήσεις  επί χάρτου .

Ρυθμίζει
β. Άρνηση κύρωσης   αντισυνταγματικού νόμου ( το πε  ανωτέρω  ο Πέρσυ )

Τίποτα  το τρομερό

Το α δεν μπορεί να το κάνει; Και το β επίσης (αναπομπή νόμου)... Έτσι νομίζω.

Όσο για το γ... σηκώνει πολλή κουβέντα. Ποιός θα κρίνει κάτι τέτοιο; Πιστεύω μόνο μια δημοσκόπηση θα μπορούσε να μας πει κάτι τέτοιο ή ίσως μια ενδιάμεση εκλογή (περιφερειακές και δημοτικές πχ)

Για το δ, συμφωνώ να διαλύεται η Βουλή εάν δε γίνεται να στηριχθεί κυβέρνηση μετά από 4 απόπειρες. Σε ποιόν δηλαδή να αναθέσει τη διακυβέρνηση και με τί κριτήρια. Τί εννοείς ευρεία αποδοχή σε πρόσωπο; Πρόεδρος του ΣτΕ ας πούμε;

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΑΣΕΙ?
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΑ ΠΡΟΑΣΠΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ / ΘΕΣΜΩΝ ΚΛΠ ?

χμμμμμμμμ

εμένα τωρα γιατί μου έχει κολήσει η ιδέα πως δε θα αργήσει η μέρα που θα ξαναβγούν τα τανκς στους δρόμους απο τη "σοσιαλιστικη" κυβέρνηση Τσαντ............. για την "προασπιση της δημοκρατιας βεβαιως βεβαιως".........

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
χαχαχαχαχαχαχαχα  θα  βγούμε  και γνωστοί !

Απότσος  και  Ορφανίδης
Ρε  φασίστα  τί μου  θυμίζεις ...

και Λωρας βεβαίως βεβαίως παλιομπάχαλε..

αντε και τον Φώτη στο 17 (της Βουκουρεστιου την υπόγα)

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories