Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν συμπίπτουσιν οι απόψεις μας...

Άλλο η Δημοκρατία δι' Αντιπροσώπων και άλλο η Άμεση Δημοκρατία.

Και οι δύο είναι Δημοκρατίες.

Προσωπικά είμαι υπέρ της Αβασίλευτης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας κι όχι της Άμεσης Δημοκρατίας.

Ψηφίζω κάποιον και με εκπροσωπεί στο νομοθετικό όργανο για μια θητεία. άμα δε γουστάρω δεν τον ξαναβάζω. Εγώ ασχολούμαι με τη δουλειά και το βιοπορισμό μου. Δε γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να παρατάω τα πάντα και να ασχολούμαι με τέτοια θέματα. Για αυτό ψηφίζω κάποιους να κάνουν αυτό και τίποτε άλλο.

συμφωνάμε με μια τεράστια ΔΙΑΦΟΡΑ και ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ.

αλλαγές στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ό,τι πουστιά και όσα δεινά υποφέρει σήμερα ο τόπος οφείλονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στις συνταγματικές αλλαγές που πέρασε ο ΑΓΠ και οι επόμενοι στο άριστο Συνταγμα του 74 που κατέληξε στο σημερινό βγέλυγμα με πρόεδρο γλάστρα και ατιμώρητους κλεπτομανής υπουργους

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Τί άλλο!

Ένα νερό ονδερόκς στη κιουρία απλά το είπα με άλλο τρόπο μη γίνομαι βαρετος.

Δεν ξέρω, βρίζεις κι άξαφνα εσύ δε θέλω να με πάρουν τίποτε σκάγια. Δε σε ξέρω και καλα.  :think:

Kάνω προπόνηση για ενδεχόμενη απεργία. :cheesy:

Έλα μωρέ, λίγο μπινελίκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Οι Βιλφρέντο Παρέτο και Γκαετάνο Μόσκα έδωσαν στην Πολιτική Κοινωνιολογία μια άλλη «μεγάλη θεωρία», την «Θεωρία των Ελίτ». Μελέτησαν με συστηματική έρευνα αυτές καθαυτές τις ελίτ. Ενδιαφέρονταν για τις σχέσεις των ελίτ με τις μάζες και για τις σχέσεις τόσο στο εσωτερικό των ελίτ όσο και μεταξύ τους, όσο ανταγωνίζονται για την εξουσία και όσο την κατέχουν. Αμφότεροι μίλησαν για την «κυκλοφορία των ελίτ». Ο Παρέτο μίλησε για το «παράλογο» ως στοιχείο της πολιτικής πάλης. Διέκρινε δύο είδη πολιτικώς δρώντων που γίνονται μέλη των πολιτικών ελίτ, τα «λιοντάρια» και τις «αλεπούδες». Οι πρώτοι κυριαρχούν με βάση τη δύναμή τους και την ταχύτητα και την αποφασιστικότητά της στη λήψη των αποφάσεων, ενώ οι δεύτεροι με την πανουργία. Οι ελίτ είτε κυβερνώσες ή μη κυβερνώσες. Η αλλαγή των ελίτ είτε των λιονταριών είτε των αλεπούδων επέρχεται κάποια στιγμή καθώς μετά από μακρόχρονη άσκηση εξουσίας το σύστημά τους δείχνει παθολογικά σημάδια διαφθοράς, αλαζονείας και καλοπέρασης. Ο Παρέτο έλεγε ότι «η ιστορία είναι ένα νεκροταφείο αριστοκρατιών». Ο Γκαετάνο Μόσκα, το δεύτερο μέλος της «σχολής των ελίτ» όρισε τις σύγχρονες ελίτ, σε αντίθεση με τις «πρωτόγονες», με βάση τις εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητές τους που χρειάζονται στην πάλη για την απόκτηση πολιτικής εξουσίας στις σύγχρονες γραφειοκρατικές κοινωνίες. Οι πολιτικές ελίτ δεν είναι εκ φύσεως κληρονομικές αλλά μέλη τους μπορούν να γίνουν άνθρωποι προερχόμενοι από όλες τις τάξεις και τα στρώματα της κοινωνίας.

Πές  το  με  απλά  λόγια
Λιοντάρια :  Α. Παπανδρέου  Κ. Καραμανλής ( senior)
Αλεπού :  Μ@@@@@@κης - Σημίτης

Ανύπαρκτοι : Γιώργος - Κωστάκης

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ό,τι πουστιά και όσα δεινά υποφέρει σήμερα ο τόπος οφείλονται κατά ένα τεράστιο ποσοστό στις συνταγματικές αλλαγές που πέρασε ο ΑΓΠ και οι επόμενοι στο άριστο Συνταγμα του 74 που κατέληξε στο σημερινό βγέλυγμα με πρόεδρο γλάστρα και ατιμώρητους κλεπτομανής υπουργους

Αυτό  είναι  η  πιο σωστή  κουβέντα  στα  τόσα  χρόνια  που  γράφεις  εδώ !

Έτσι  είναι

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.782
Πόντοι
25.467

Προσωπικά είμαι υπέρ της Αβασίλευτης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας κι όχι της Άμεσης Δημοκρατίας.

Ψηφίζω κάποιον και με εκπροσωπεί στο νομοθετικό όργανο για μια θητεία. άμα δε γουστάρω δεν τον ξαναβάζω. Εγώ ασχολούμαι με τη δουλειά και το βιοπορισμό μου. Δε γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να παρατάω τα πάντα και να ασχολούμαι με τέτοια θέματα. Για αυτό ψηφίζω κάποιους να κάνουν αυτό και τίποτε άλλο.

Υπάρχει σαφής τάση ανάπτυξης «θεσμικών» συμφερόντων τόσο στα εργατικά συνδικάτα όσο και στα εργατικά κόμματα. Τα «θεσμικά» συμφέροντα έρχονται συχνά σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μελών των εργατικών συνδικάτων. Διαμορφώνεται στα εργατικά συνδικάτα και στα εργατικά κόμματα μια εκπαιδευμένη ελίτ εργατών οι οποίοι από την ηγετική θέση τους στα συνδικάτα δημιουργούν για τους εαυτούς τους υλικές και κοινωνικές συνθήκες διαφορετικές από αυτές των εργατών –μελών των μόνιμων και θεσμοποιημένων πλέον εργατικών οργανώσεων. Επακόλουθο της κοινωνικής διαφοροποίησης της ηγεσίας από τη βάση θεωρείται η συνεχής πολιτική συντηρητικοποίηση της ηγεσίας και η αποστασιοποίηση των μελών των ηγετικών ομάδων από τους αρχικούς ριζοσπαστικούς στόχους και την αριστερή πολιτική των οργανώσεών τους. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία επικαλείται, κατά το συγγραφέα, την έννοια της «αποτελεσματικότητας» (οι ηγέτες ειδικεύονται σε ορισμένα καθήκοντα και η ειδική γνώση τους καθιστά «αναντικατάστατους»). Η βάση του συνδικάτου τα αναθέτει όλα στους «αξιωματούχους», δεν πηγαίνει συχνά στις συνελεύσεις (ενίοτε δεν κάνει τον κόπο να εγγραφεί στο συνδικάτο ένας εργαζόμενος), αναπτύσσει στάσεις ευγνωμοσύνης και πίστης στους ηγέτες που συχνά μεγαλοπιάνονται και ενισχύουν την εξουσία τους με τη σύναψη πελατειακών σχέσεων. Από τη στιγμή δε που αρχίζουν να οι οργανώσεις να μεγαλώνουν πέρα από κάποιο όριο, συσσωρεύοντας ταυτόχρονα έσοδα και κεφάλαια, διορίζονται αξιωματούχοι πλήρους απασχόλησης, ιδρύονται συνδικαλιστικές σχολές, εκδίδονται εφημερίδες και περιοδικά κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες των συνδικάτων αποκτούν διευθυντική εξουσία πρόσληψης και απόλυσης μισθωτών που νοιώθουν ότι οφείλουν την εργασία τους στους ηγέτες και την οργάνωση και από αυτή την άποψη αποτελούν στοιχείο συντηρητικοποίησης.

Ρόμπερτ Μίκελς. Απόσπασμα από το "Ο σιδερένιος νόμος της ολιγαρχίας"

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16

Αλλιώς  δίδετε όλοι  την  πιο δόλια , ύπουλη  και προδοτική  συναίνεση στην αντισυνταγματική  διακυβέρνηση της  Χώρας .

Σε  αυτή  την  δόλια ,   ωμή  και  βίαιη  προσπάθεια  της  καταλύσεως  του Πολιτεύματος  θα  πράξουμε  όλοι  όπως  επιτάσσει  το  άρθρο 120

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Ohhh my GOD !!!  :uglystupid:

Γιατί ρε ΦΠ βαριέσαι να τον ελέγξεις και τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει  :grin:

πιστεύεις δηλαδη ότι αυτός που επέλεξες ως αντιπρόσωπο σου, είναι κατευθυνόμενος από σένα; ( ++ γέλια )

και τι γινεται αν δεν ακολουθήσει της γραμμούλες του κόμματος ;; :uglystupid:

και τις γραμμούλες ποίος τις καθορίζει εσύ ;;  :cheesy:

:hmm:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.481
Πόντοι
2.606
ζομπι σε φοτο απο το παρελθον στοιχειωνουν ακομα την φαντασια ορισμενων ως συμβολα...αλλοι βαζουν τον σταλιν αλλοι τον χιτλερ τι αλλο θα δουμε αραγε????ρε καναν ΠΟΛ-ΠΟΤ θα βαλει κανεις για ποικοιλια....???

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ζομπι σε φοτο απο το παρελθον στοιχειωνουν ακομα την φαντασια ορισμενων ως συμβολα...αλλοι βαζουν τον σταλιν αλλοι τον χιτλερ τι αλλο θα δουμε αραγε????ρε καναν ΠΟΛ-ΠΟΤ θα βαλει κανεις για ποικοιλια....???

Το  Ροβεσπιέρο , γιατί  μου  ξεχνάς  το Ροβεσπιέρο ?

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
συμφωνάμε με μια τεράστια ΔΙΑΦΟΡΑ και ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ.

αλλαγές στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Έχω διαβάσει 2-3 πραγματάκια για εκείνη την αναθεώρηση (1985-1986). Για τις επόμενες (νομίζω 2001 και 2008) λίγα ξέρω ώστε να σου απαντήσω.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τί διαφορά θα είχε εάν ο δείνα ΠτΔ μπορούσε να ασκήσει παραπάνω αρμοδιότητες. Αφού το πρόβλημα δεν είναι εκεί κατ' εμέ αλλά εγγενώς στο εκλογικό σώμα και στην κουλτούρα του...

Τεσπα, ό, τι σκατά κάναμε θα τα φάμε. Οι μαλακίες πληρώνονται. Απλά ΔΕΝ ΤΙΣ ΈΚΑΝΑ ΕΓΩ (σαν γενιά) αλλά ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.

Αυτοί είτε στη σύνταξη είτε στο χώμα. ΕΓΩ; Στην πίκρα...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.782
Πόντοι
25.467

Έχουμε "Ερυθρούς Χμέρ" μέλη στον παρόντα;

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Kάνω προπόνηση για ενδεχόμενη απεργία. :cheesy:

Έλα μωρέ, λίγο μπινελίκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Δεν μπορώ εγώ είμαι φιλήσυχος. Δεν το σηκώνω το μπινελίκι.

Θέλω ηρεμία, νηφαλιότητα, ειρήνη και ησυχία. Με το μπινελίκι έχω ξεμπερδέψει. Τη θητεία μου την έκανα...  :grin:

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16
Εσύ ειδικά έχεις επίπεδο - πρέπει να σε κάνουν κυβερνητικό εκπρόσωπο. :2funny:

Α ρε χαϊβάνι - πάνε να γαμήσεις κανα μουνάκι λέω εγώ, γιατί το έχεις ξεχειλώσει το καημένο.

Εισαι και πολυ .....Βαθεια και μακρια Νυχτομενος.........

Αμε και......

Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
1

"Εσύ εκεί! Στα γκουλαγκ γρήγορα!"

Stalin.jpg

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Δεν  τίθεται  θέμα  ανατροπής  της  Προεδρευομένης  Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Αλλά

Α. Πρέπει  να  γίνει  αναθεώρηση  του  Συντάγματος
Β. Ο Πρόεδρος  πρέπει  να  έχει  εξουσίες  ανάλογες  με  εκείνες  του Συντάγματος  του  1975 . Αποδείξαμε  ότι  χωρίς  ρυθμιστή  του Πολιτεύματος με  γαμάω υπερεξουσίες  δεν μπορούμε  να  πορευτούμε . Με  διευρυμένο  εκλεκτορικό  σώμα Βουλή  και Εκλέκτορες  , με  εκλέκτορες  ίσου  ή  μεγαλυτέρου  αριθμού  από  τους  Βουλευτές  που  να  εκλέγονται  από  το Λαό .
Γ. Να  κηρυχθεί  συνταγματικά  το  απαράγραπτο  των  εγκλημάτων που  σχετίζονται  με  το  δημόσιο χρήμα  και  την  ευθύνη  των Υπουργών .

Και  επειδή  η  επόμενη  αναθεώρηση  αργεί

Να απαιτήσουμε  κατά  το άρθρο 120 , ήτοι ώς  κατάφαση  της  αντίστασης ,  την άμεση  Αναθεώρηση του Συντάγματος  για  να  αποτρέψουμε  τον  κίνδυνο της κατάλυσης  του  Πολιτεύματος . 

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom