pouranger
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 10
- Like
- 9
- Πόντοι
- 1.290
υπαρχει αυτος σε φοτο???
Και σε καδράκι κάνει
υπαρχει αυτος σε φοτο???
ξερω γω μεγαλε???εδω εχουμε μελη που πιστευουν οτι εχει διαστημοπλοια πισω απο τη σεληνη γεματα ελλ που θα Γ@@@@ουν τους σιωνιστες...αλλοι παλι ψηφιζουν ακομα και κρατζαφυρερ...τι να πω!Έχουμε "Ερυθρούς Χμέρ" μέλη στον παρόντα;
Δεν τίθεται θέμα ανατροπής της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας
Αλλά
Α. Πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος
Β. Ο Πρόεδρος πρέπει να έχει εξουσίες ανάλογες με εκείνες του Συντάγματος του 1975 . Αποδείξαμε ότι χωρίς ρυθμιστή του Πολιτεύματος με γαμάω υπερεξουσίες δεν μπορούμε να πορευτούμε . Με διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα Βουλή και Εκλέκτορες , με εκλέκτορες ίσου ή μεγαλυτέρου αριθμού από τους Βουλευτές που να εκλέγονται από το Λαό .
Γ. Να κηρυχθεί συνταγματικά το απαράγραπτο των εγκλημάτων που σχετίζονται με το δημόσιο χρήμα και την ευθύνη των Υπουργών .
Και επειδή η επόμενη αναθεώρηση αργεί
Να απαιτήσουμε κατά το άρθρο 120 , ήτοι ώς κατάφαση της αντίστασης , την άμεση Αναθεώρηση του Συντάγματος για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της κατάλυσης του Πολιτεύματος .
Ohhh my GOD !!!
Γιατί ρε ΦΠ βαριέσαι να τον ελέγξεις και τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει
πιστεύεις δηλαδη ότι αυτός που επέλεξες ως αντιπρόσωπο σου, είναι κατευθυνόμενος από σένα; ( ++ γέλια )
και τι γινεται αν δεν ακολουθήσει της γραμμούλες του κόμματος ;;
και τις γραμμούλες ποίος τις καθορίζει εσύ ;;
ξερω γω μεγαλε???εδω εχουμε μελη που πιστευουν οτι εχει διαστημοπλοια πισω απο τη σεληνη γεματα ελλ που θα Γ@@@@ουν τους σιωνιστες...αλλοι παλι ψηφιζουν ακομα και κρατζαφυρερ...τι να πω!
γιατι να ανατρεξουμε τοσο πισω για να βρουμε εναν μισανθρωπο αρχιδι,εχουμε πολλους και στο σημερα...και σε χαι ντεφινισιον...Και σε καδράκι κάνει
Χα χα χα - μια ο ένας ο μαλάκας, μια ο άλλος. Νούμερα χτυπάτε ρε - όπως στο στρατό;
Ρε μηνάρα - έχεις ζήσει καθόλου στο εξωτερικό; Ε; Αυτό το μπουρδέλο εδώ το θεωρείς Ευρώπη;
Α. Εγκρίνω και επαυξάνω
Β. Ισως και με άμεση εκλογή από τον λαό σε δύο ψηφοφορίες ώστε ο εκλεχθέντας να διαθέτει το 50%+1 του εκλογικού σώματος
Γ. Συμφωνω ... αλλά να ισχύει για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως...
Έχω διαβάσει 2-3 πραγματάκια για εκείνη την αναθεώρηση (1985-1986). Για τις επόμενες (νομίζω 2001 και 2008) λίγα ξέρω ώστε να σου απαντήσω.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τί διαφορά θα είχε εάν ο δείνα ΠτΔ μπορούσε να ασκήσει παραπάνω αρμοδιότητες. Αφού το πρόβλημα δεν είναι εκεί κατ' εμέ αλλά εγγενώς στο εκλογικό σώμα και στην κουλτούρα του...
Τεσπα, ό, τι σκατά κάναμε θα τα φάμε. Οι μαλακίες πληρώνονται. Απλά ΔΕΝ ΤΙΣ ΈΚΑΝΑ ΕΓΩ (σαν γενιά) αλλά ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.
Αυτοί είτε στη σύνταξη είτε στο χώμα. ΕΓΩ; Στην πίκρα...
@pouranger, tramountana
Ένα λεπτο!
Η απ' ευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό δε συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος; Δεν παύει να είναι αμιγής ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ Κοινοβουλευτική Δημοκρατία άμα εκλέγουμε απ' ευθείας τον ΠτΔ ο οποίος θα έχει και αυξημένες εξουσίες;
ΥΓ: Άσε αυτά και δες πμ.
Δε βαριέμαι. Άμα κάνει μαλακίες δεν τον ξαναψηφίζω.
Αλλά άάάάάάμα τον ξαναψηφίζουν άλλοι πολλοί που τους διόρισε ή υποσχέθηκε να τους διορίσει, που πούλησαν την ψήφο τους για κάποιο λόγο, εγώ είμαι ένας. Δεν μπορώ να τους κάνω πέρα.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Να σου πω εγώ τότε..Όσο για τον παλαιοκομματισμό που λες και τις κομματικές γραμμές, ας υπάρχει απλή αναλογική. Ας υπάρχουν κρυφές ψηφοφορίες μη φοβούνται ότι θα διαγραφούν. Τί να σου πω.
Σε τελική δε γίνεται να είσαι μέλος ενός κόμματος ενώ διαφωνείς με ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (πχ προϋπολογισμό). Ανεξαρτητοποιήσου.
;) ΜΗ βιαζεσε εχω ποικοιλια....Ο Αχμαντινεζαντ σε σχέση με το Ροβεσπίερο είναι ό,τι η Αρσακειάδα σε σύγκριση με τον Παπαχρόνη .
συνεχιζω την παραθεση,εχω για ολους και ολα τα γουστα...κοινος τοπος.ΟΛΟΙ ΜΑς ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ....
Άρα κυρίως συμφωνείς με τον Πέρσυ και κυρίως στο ότι χρειάζεται Καταστατικός Συνταγματικός Χάρτης που να ρυθμίζει το παιχνίδι πρώτα απ΄ όλα . Ώστε να ξέρουμε τα πλάισια .
Μετά εκεί πάνω χτίζουμε .
Να ξέρει ο πολιτικάντης ότι η λαϊκή εντολή δεν είναι λευκή επιταγή