Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606
Έχουμε "Ερυθρούς Χμέρ" μέλη στον παρόντα;
ξερω γω μεγαλε???εδω εχουμε μελη που πιστευουν οτι εχει διαστημοπλοια πισω απο τη σεληνη γεματα ελλ που θα Γ@@@@ουν τους σιωνιστες...αλλοι παλι ψηφιζουν ακομα και κρατζαφυρερ...τι να πω!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν  τίθεται  θέμα  ανατροπής  της  Προεδρευομένης  Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Αλλά

Α. Πρέπει  να  γίνει  αναθεώρηση  του  Συντάγματος
Β. Ο Πρόεδρος  πρέπει  να  έχει  εξουσίες  ανάλογες  με  εκείνες  του Συντάγματος  του  1975 . Αποδείξαμε  ότι  χωρίς  ρυθμιστή  του Πολιτεύματος με  γαμάω υπερεξουσίες  δεν μπορούμε  να  πορευτούμε . Με  διευρυμένο  εκλεκτορικό  σώμα Βουλή  και Εκλέκτορες  , με  εκλέκτορες  ίσου  ή   μεγαλυτέρου  αριθμού  από  τους  Βουλευτές  που  να  εκλέγονται  από  το Λαό .
Γ. Να  κηρυχθεί  συνταγματικά  το  απαράγραπτο  των  εγκλημάτων που  σχετίζονται  με  το  δημόσιο χρήμα  και  την  ευθύνη  των Υπουργών .

Και  επειδή  η  επόμενη  αναθεώρηση  αργεί

Να απαιτήσουμε  κατά  το άρθρο 120 , ήτοι ώς  κατάφαση  της  αντίστασης ,   την άμεση  Αναθεώρηση του Συντάγματος  για  να  αποτρέψουμε  τον  κίνδυνο της κατάλυσης  του  Πολιτεύματος .   

Α. Εγκρίνω και επαυξάνω
Β. Ισως και με άμεση εκλογή από τον λαό σε δύο ψηφοφορίες ώστε ο εκλεχθέντας να διαθέτει το 50%+1 του εκλογικού σώματος
Γ. Συμφωνω ... αλλά να ισχύει για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ohhh my GOD !!!   :uglystupid:

Γιατί ρε ΦΠ βαριέσαι να τον ελέγξεις και τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει  :grin:

πιστεύεις δηλαδη ότι αυτός που επέλεξες ως αντιπρόσωπο σου, είναι κατευθυνόμενος από σένα; ( ++ γέλια )

και τι γινεται αν δεν ακολουθήσει της γραμμούλες του κόμματος ;; :uglystupid:

και τις γραμμούλες ποίος τις καθορίζει εσύ ;;  :cheesy:

:hmm:

Δε βαριέμαι. Άμα κάνει μαλακίες δεν τον ξαναψηφίζω.

Αλλά άάάάάάμα τον ξαναψηφίζουν άλλοι πολλοί που τους διόρισε ή υποσχέθηκε να τους διορίσει, που πούλησαν την ψήφο τους για κάποιο λόγο, εγώ είμαι ένας. Δεν μπορώ να τους κάνω πέρα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Όσο για τον παλαιοκομματισμό που λες και τις κομματικές γραμμές, ας υπάρχει απλή αναλογική. Ας υπάρχουν κρυφές ψηφοφορίες μη φοβούνται ότι θα διαγραφούν. Τί να σου πω.

Σε τελική δε γίνεται να είσαι μέλος ενός κόμματος ενώ διαφωνείς με ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (πχ προϋπολογισμό). Ανεξαρτητοποιήσου.

ΥΓ: Άσε αυτά και δες πμ.  :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.775
Πόντοι
25.467
ξερω γω μεγαλε???εδω εχουμε μελη που πιστευουν οτι εχει διαστημοπλοια πισω απο τη σεληνη γεματα ελλ που θα Γ@@@@ουν τους σιωνιστες...αλλοι παλι ψηφιζουν ακομα και κρατζαφυρερ...τι να πω!

Ομολογώ ότι με αποστομώσατε.  :grin:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606
Και  σε  καδράκι κάνει
:2funny: :2funny:γιατι να ανατρεξουμε τοσο πισω για να βρουμε εναν μισανθρωπο αρχιδι,εχουμε πολλους και στο σημερα...και σε χαι ντεφινισιον...
ΜΑΛΑΚΕΣ υπαρχουν...

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16
Χα χα χα - μια ο ένας ο μαλάκας, μια ο άλλος. Νούμερα χτυπάτε ρε - όπως στο στρατό; :2funny:

Ρε μηνάρα - έχεις ζήσει καθόλου στο εξωτερικό; Ε; Αυτό το μπουρδέλο εδώ το θεωρείς Ευρώπη; :uglystupid:

ΜΑΛΑΚΑ

20 ΧΡΟΝΙΑ   ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
10 ΧΡΟΝΙΑ   ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΤΑ ΞΑΝΑΔΑ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ  ΤΟΥΜΠΕΚΙ....

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Α. Εγκρίνω και επαυξάνω
Β. Ισως και με άμεση εκλογή από τον λαό σε δύο ψηφοφορίες ώστε ο εκλεχθέντας να διαθέτει το 50%+1 του εκλογικού σώματος
Γ. Συμφωνω ... αλλά να ισχύει για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως...

Άρα  κυρίως  συμφωνείς  με  τον Πέρσυ  και κυρίως στο ότι χρειάζεται  Καταστατικός Συνταγματικός Χάρτης  που  να  ρυθμίζει το  παιχνίδι πρώτα  απ΄ όλα . Ώστε  να  ξέρουμε  τα  πλάισια .

Μετά  εκεί  πάνω  χτίζουμε .

Να  ξέρει  ο πολιτικάντης   ότι  η  λαϊκή  εντολή  δεν είναι λευκή  επιταγή

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606
παραθετω...

Συνημμένα

• κατάλογος.jpg
    κατάλογος.jpg
    7,6 KB · Εμφανίσεις: 24

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έχω διαβάσει 2-3 πραγματάκια για εκείνη την αναθεώρηση (1985-1986). Για τις επόμενες (νομίζω 2001 και 2008) λίγα ξέρω ώστε να σου απαντήσω.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τί διαφορά θα είχε εάν ο δείνα ΠτΔ μπορούσε να ασκήσει παραπάνω αρμοδιότητες. Αφού το πρόβλημα δεν είναι εκεί κατ' εμέ αλλά εγγενώς στο εκλογικό σώμα και στην κουλτούρα του...

Τεσπα, ό, τι σκατά κάναμε θα τα φάμε. Οι μαλακίες πληρώνονται. Απλά ΔΕΝ ΤΙΣ ΈΚΑΝΑ ΕΓΩ (σαν γενιά) αλλά ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.

Αυτοί είτε στη σύνταξη είτε στο χώμα. ΕΓΩ; Στην πίκρα...

μάγκα. απλά.
ο πρόεδρος εάν δε συμφωνούσε σε ένα νομοσχέδιο μπορούσε να στο στείλει τρεις φορές πίσω και εάν δεν συμφωνούσε στο τελικό κείμενο μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση.
ο Αθλιος παπατζέου μέσα σε μια νύχτα κορόιδεψε τον Καραμανλή για να βάλει τον αγκαλίτσα να μπορέσει να περάσει την αναθεώρηση για τις αρμοδιότητες του προεδρου να γίνει ο γενικός γαμάω και να καταλύσει κάνε έννοια δυικότητας της Αρχής που είχε το πρώτο σύνταγμα.
ο παπατζέας έγινε απολυτος αρχων, ο βενιζελόπουλος πέρασε και το νόμο περί ευθύνης υπουργών ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ και κατέληξες να έχεις λαμόγια και μιζαδόρους χειρότερους της κόζα νόστρα να σε κυβερνάνε.
εγώ το πάω κι ένα βήμα παραπέρα.
ο πρόεδρος θα έπρεπε σε περιόδους κρίσης ανίστοιχης της σημερινής να ζητήσει δημοψήφισμα ως πρόταση μορφής της κυβέρνησης που ξεφεύγει απ τον κάθε έλεγχο συνταγματικότητας όπως η σημερινή.

μνημόνια και δανειακές συμβάσεις τριετίας με παγκόσμιους τοκογλύφους χωρις την λαική ετυμηγορία κανένας πουστης και καμμια κοινοβουλευτική κυβέρνηση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δε μπορεί να κάνει ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
τελεία και παύλα.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ο Αχμαντινεζαντ  σε  σχέση  με  το Ροβεσπίερο  είναι ό,τι  η  Αρσακειάδα σε σύγκριση  με  τον Παπαχρόνη .

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
@pouranger, tramountana

Ένα λεπτο!

Η απ' ευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό δε συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος; Δεν παύει να είναι αμιγής ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ Κοινοβουλευτική Δημοκρατία άμα εκλέγουμε απ' ευθείας τον ΠτΔ ο οποίος θα έχει και αυξημένες εξουσίες;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606
συνεχιζω την παραθεση,εχω για ολους και ολα τα γουστα...κοινος τοπος.ΟΛΟΙ ΜΑς ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ....

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    7,5 KB · Εμφανίσεις: 12

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
@pouranger, tramountana

Ένα λεπτο!

Η απ' ευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό δε συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος; Δεν παύει να είναι αμιγής ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ Κοινοβουλευτική Δημοκρατία άμα εκλέγουμε απ' ευθείας τον ΠτΔ ο οποίος θα έχει και αυξημένες εξουσίες;

όχι.
ο τρόπος εκλογής δεν καθορίζει το πολίτευμα.
προεδρικη είναι η δημοκρατία που ο πρόεδρος ασκεί καθήκοντα αντίστοιχα του δικού μας πρωθυπουργού.
το πιο πλήρες πολίτευμα αυτή τη στιγμή το έχει η Γαλλία.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
ΥΓ: Άσε αυτά και δες πμ.  :grin:

Το είδα το πμ. :thumbsup:

Δε βαριέμαι. Άμα κάνει μαλακίες δεν τον ξαναψηφίζω.

Αλλά άάάάάάμα τον ξαναψηφίζουν άλλοι πολλοί που τους διόρισε ή υποσχέθηκε να τους διορίσει, που πούλησαν την ψήφο τους για κάποιο λόγο, εγώ είμαι ένας. Δεν μπορώ να τους κάνω πέρα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

εκει ειναι το λάθος σου, συμβιβάζεσαι με κάτι ΣΑΠΙΟ και ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ.

WHY ;;

This is DEMOCRACY;; ή ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ;;  :cheesy:

Όσο για τον παλαιοκομματισμό που λες και τις κομματικές γραμμές, ας υπάρχει απλή αναλογική. Ας υπάρχουν κρυφές ψηφοφορίες μη φοβούνται ότι θα διαγραφούν. Τί να σου πω.
Να σου πω εγώ τότε..

Η διαφωνία είναι κάτι υγιές στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ;)
Αλλά στην δίκη μας φαίνεται πως ΟΧΙ (γιατί είναι άρρωστη)

Σε τελική δε γίνεται να είσαι μέλος ενός κόμματος ενώ διαφωνείς με ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (πχ προϋπολογισμό). Ανεξαρτητοποιήσου.

Γιατι.. Διαφωνώ και ψηφίζω όχι.. (που το κακό;; )

πρέπει να φάω διαγραφή επειδή εχω άλλη άποψη  :cheesy: (This is the DEMOCRACY)

δε νομίζω  ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.775
Πόντοι
25.467
συνεχιζω την παραθεση,εχω για ολους και ολα τα γουστα...κοινος τοπος.ΟΛΟΙ ΜΑς ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ....

Παλαιά... Τώρα περάσαμε στην φάση που μας το βάζουν στην κωλοτρυπίδα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Άρα  κυρίως  συμφωνείς  με  τον Πέρσυ  και κυρίως στο ότι χρειάζεται  Καταστατικός Συνταγματικός Χάρτης  που  να  ρυθμίζει το  παιχνίδι πρώτα  απ΄ όλα . Ώστε  να  ξέρουμε  τα  πλάισια .

Μετά  εκεί  πάνω  χτίζουμε .

Να  ξέρει  ο πολιτικάντης   ότι  η  λαϊκή  εντολή  δεν είναι λευκή  επιταγή

αυτός υπάρχει.. Συνταγμα λέγεται.. αλλά θέλει τροποποιήσεις ώστε να αρθούν οι ατέλειες και οι μαλακίες που κάποιοι από το 1975 και μετά χώσανε μέσα..

και συμφωνώ τα μάλα ώστε ο Πρόεδρος να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.. αλλά να εκλέγεται άμεσα από τον λαό.. και όχι με τα παπατζιλίκια των ομοιόμορφων ψηφοδελτίων...

και κάθε Συνταγματική Αναθεώρηση να τίθεται σε δημοψήφισμα Αν και κατά την γνώμη μου η αλλαγή του συντάγματος που έκανε ο Παπατζής Β με την οποία κατήργησε τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα επικυρωνόταν με δημοψήφισμα εκείνη την εποχή.. βλέπεις για τον Ελληνα ισχύει το "ουδείς αγνωμονέστερος των ευεργετηθέντων"

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606
απο ολα εχω...και για σταλινιστες εχω...με πυρηνικο απωθημενο...

Συνημμένα

• κατάλογος.jpg
    κατάλογος.jpg
    8,6 KB · Εμφανίσεις: 14

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.480
Πόντοι
2.606