Για ακου λίγο τον Μπογιόπουλο για λίγο.
Και θα καταλάβεις πολλά
Ακου καθαρο πολιτικό λόγο, ακομη λίγο και τον Χατζηνικολάου που τον παρακολουθεί άφωνος, θα τον κάνει να ψηφίσει ΚΚΕ
σου έκανα τη χάρη και τον άκουσα
δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω ένα άνθρωπο που ψηφίζει ΚΚΕ να απαγκιστρωθεί από τα κωλλήματά του. Οπότε δεν ευελπιστώ πως θα το καταφέρω με εσένα. Πάλι θα θεωρείς πως αυτοί οι άνθρωποι έχουνε πολιτικό λόγο.
Αλλά εγώ παρόλαυτά θα στα γράψω:
1. Δεν άκουσα ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό από όσα είχα ακούσει άλλες φορές. Το ίδιο τροπάρι. Ο κακός καπιταλισμός, η πλουτοκρατια, οι κακοί επιχειρηματίες που κερδίσανε 16% στο χρηματιστήριο, τα 7 κακά της μοίρας μας. Η εισαγωγή που κάνει (για τον μισθωτό των 1600 ευρώ με το 16χρονο παιδί και τα 2 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη) είναι σωστή μεν, αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά που λένε και όλοι οι λοιποί της αντιπολίτευσης. Δηλαδή τα πρακτικά προβλήματα της καθημεινότητας δεν είναι δύσκολο να τα διατυπώσεις και δεν τελειώνεις μέχρι αύριο.
2. Τυποεκδοτική; α, σε παρακαλώ...αυτό είναι άλλο...
3. Γιατί δεν θέλουνε να κυβερνήσουνε; Γιατί πώς θα κάνουνε απεργίες άμα κυβερνούνε; Δεν γίνεται. Ο σκοπός του κόμματος είναι να μάχεται, όχι να βρίσκει λύσεις.
4. Πού έχει εφαρμοστεί το σύστημα που λένε; Ένα σύστημα ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ από πουθενά; Χωρίς κανένα πλούσιο; Πού; Πότε; Παραδειγμα δεν υάρχει. Είναι λοιπόν ουτοπία (εγώ λέω και ανεφάρμοστο, αλλά ας πούμε εγώ είμαι κακός). Πότε θα πατήσουνε λοιπόν τα πόδια στην πραγματική ζωή και δεν θα αιθεροβατούν σε ιδεολογικές παπαριές; Δεν το ελπίζω πια.
5. Ας πούμε πως ο Μπογιόπουλος είναι ένα καλό παλικάρι που δεν μιλάει όπως οι άλλοι (δεν το είδα), δεν σκέφτεται όπως οι άλλοι (δεν το είδα), είναι αξιόλογος και αξίζει να τον ακούμε και γιατί όχι να τον ψηφίσουμε.
Απάντησέ μου εσύ. Ψηφίζοντας τον Μπογιόπουλο (που σημειωτέον, για να μπει στο συγκεκριμένο κόμμα σημαίνει πως συγχνωτίζεται με τους λοιπούς), δεν θα βάλεις την Παπαρήγα την καλή; Δεν θα βάλεις όλους τους άλλους με το ξύλινο μυαλό; Που δεν προσφέρουνε τίποτα παρά μόνο μια αντίδραση διαρκή στα πάντα;
Οκ, προφανώς είσαι συνδικαλισμένος ή κομματικοποιημένος και φυσικά δεν περιμένω πως θα παραδεχτείς τίποτα. Ή πως θα αλλάξεις στάση. Δικαίωμά σου άλλωστε.