Νέα

Εκλογές 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Matt LeBlanc
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17K
  • Εμφανίσεις 389K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι θα γίνουν τελικά και άλλες εκλογές?

• Ναι

Ψήφοι: 182 71,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 73 28,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    255

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
εφερες οτι χειροτερο μπορουσε να φερεις σαν παραδειγμα

Προφανώς δεν κατάλαβες το παράδειγμα. Αναφερόμουν στα προεκλογικά συνθήματα τύπου "Έξω απο το Νατο", "'Έξω απο την ΕΟΚ" κλπ. Τα οποία φυσικά ανακάλεσε όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
μην βιαζεσαι ολα αλλαζουν
Λες ε;;; :boobies:

Πάντως κ έτσι δεν μας χαλάει καθόλου... να βγει η ΝΔ κ να κάνετε ξανα συμμαχία οι πασόκοι...τα ελικόπτερα έτοιμα είναι κ σας περιμένουν. :grin: :grin: :grin:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Λες ε;;; :boobies:

Πάντως κ έτσι δεν μας χαλάει καθόλου... να βγει η ΝΔ κ να κάνετε ξανα συμμαχία οι πασόκοι...τα ελικόπτερα έτοιμα είναι κ σας περιμένουν. :grin: :grin: :grin:

σου λεω μην βιαζεσαι οσο για τα ελικοπτερα παλι βιαζεσαι δεν ξερεις ακομα για ποιον ετοιμαζονται

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
επετρεψε μου εγω τον αντρεα να μην τον εχω σε τοσο υποληψη
μιας και εβαλε τις βασης και στην πορεια εκτισε το σημερινο κρατος ακομα και οταν καποιοι του το ελεγαν οτι αυτο ειναι λαθος
πχ
1)η φραση του γερου καραμανλη" αν συνεχισεις ετσι σε 30 χρονια η χαρα θα πτωχευση"
2) το οτι ο αντρεας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ)
3) πηρε ενα υγιές χρέος 330 εκατ. και το λεω υγιές επιδη λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο
και μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ και να αναφερουμαι και τον ρολο του στην πετρελαϊκή κρίση του 1977.

ελπιζω η εξηγηση να ειναι αρκετη μην χρειαζομαι και αλλα παραδειγματα για να δικαιογησω την αποψη μου

το μνημονιο απετυχε γιατι απλα καποιοι θελαν να συνεχισουν να τρωνε και να μην εχουν πολιτικο κοστος
δεν θελεις καποιον με σιδερενια γροθια για να το πραξει
αλλα καποιον να ειναι σε θεση να σου εξηγησει το γιατι το πρατει
οσο ασχετος η τυφλος και να εισαι θα το καταλαβεις
οξα συ ο θεος πιστευω οτι αρκετοι απο εμας εχουμε ξυπνησει αλλοι νωρις αλλοι αργα...

Δεν διαφωνω για τον αντρεα. Γι αυτο αλλωστε εγραψα "εμπνευσμενος δημαγωγος" ... Η ηθικη βλαβη που προκαλεσε στην χωρα ηταν μεγαλυτερη απο την οικονομικη. Ειχε τετοια επιρροη στο εκλογικο σωμα ομως που θα διευκολυνε κατα πολυ τον χειρισμο μιας καταστασης οπως αυτη του 2009  ...

sav2

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
6
Πλουτίζουν οι Γερμανοί...

Οι ιδιωτικές καταθέσεις των Γερμανών έφθασαν την περσινή χρονιά το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ, παρά τις απώλειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Μπούντεσμπανκ.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας επεσήμανε, πάντως, ότι μετά την ενοποίηση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία ο πλούτος των Γερμανών παρουσιάζει σταθερή αύξηση, με εξαίρεση κάποιες προσωρινές μειώσεις που αφορούν μερικούς μήνες.

Το συνολικό ποσό των 4,715 τρισεκατομμυρίων ευρώ δεν περιλαμβάνει άλλα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών, όπως για παράδειγμα την ακίνητη περιουσία.

Η Μπούντεσμπανκ τονίζει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους επένδυσαν πέρυσι τις οικονομίες τους σε βραχυπρόθεσμες καταθέσεις ή σε ασφάλειες, ενώ απέφυγαν να επενδύσουν σε ομόλογα.

Οι αναταραχές στις αγορές προκάλεσαν το 2011 συνολικές απώλειες 92 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές.

Το ιδιωτικό χρέος των Γερμανών «αυξήθηκε ελαφρά», σύμφωνα με την Μπούντεσμπανκ, και έφτασε το 2011 τα 1,5498 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 1,5476 τρις ευρώ.

Αυτοί δεν ειναι που δουλεύουν λιγότερο απ'ολους και λένε οτι δεν θέλουμε να πληρώνουμε τους χαραμοφάιδες Ελληνες;
Πώς γίνεται να κάνουν τις ιδιες δουλειές με εμάς (π.χ. νοσηλευτές) να παίρνουν τα διπλάσια σε πολύ καλύτερες συνθήκες και να λένε και οτι μας πληρώνουν...εεεεεεε;

Κάτι στραβό υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Η Ε.Ε υποτίθεται οτι φτιάχτηκε για να ζούν ολοι καλά και οχι μόνο οι νταβατζήδες της.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
παλικαρι το παραμυθι με την κοκκινοσκουφιτσα πιο πειστικο ειναι

αστο

το περιμενα θα το ελεγε καποιος αυτο
γιαυτο τον λογο εψαξα να βρω τις ορολογιες και τις εβαλα
οποτε θα σου πω απλα πατα τες στο γοογλε να δεις τι ειναι το καθε ενα απο αυτα...
σου θυξαμε τον εθναρχη εεε?
φιλε η ιστορια αταν γραφει.... γραφει.... δεν ξεγραφει... τελος
οσο και να θελεις να την αλλαξεις εγραψε
και αποδειξη ειναι το ποτε ξεκινησε το κυμα των δανειων τοω πιστωτικων καρτω και ολων τον λοιπον...
οπως εγραψε ιστορια το αουσβιτς επι χιτλερ και πολλοι απο τους δημιουργος του
το εσκασαν σε ηπα,μεξικο,βραζιλεια,αφρικη και λοιπα να γλιτωσουν και να ξεχαστουν
με τα χρονια ειδαν οτι το ονομα τους ειχε μεινει και θα εμενε και γιαυτους και για τους απογωνους
το παραδειγμα μπορει να ειναι ατυχες αλλα σχετικο και μου ηρθε στο μυαλο απο ενα αρθρο που διαβασα σημερα
και καπως ετσι θα μεινουν και στην ιστορια και οι πασοκονουδουκοι

[URL unfurl="true"]http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-073110207.html[/url]

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Έλληνα, Τελικά τι θέλεις?

-Τα λεφτά μου. Τη σύνταξή μου, το μισθό μου. Αυτά που μου μείωσαν κι ακόμα παραπάνω.
-Και που θα τα βρει το κράτος να στα δώσει; -Δεν ξέρω, από τις μίζες που έπαιρναν τα λαμόγια.
-Ναι, αλλά οι μισθοί σου και οι συντάξεις σου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στον προϋπολογισμό. Κι όλες τις εισπράξεις να σου δώσουν πάλι δε φτάνουν. Από που θα στα δώσουν; -Να μαζέψουν φόρους.
-Κι άλλους;
-Ναι από εκείνους που τα έχουν.
-Μα εκείνοι που τα έχουν έφυγαν. Εσύ δεν αποφάσισες ότι θες την Ευρώπη που επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θέλει ο καθένας τα λεφτά του; -Τότε να φορολογήσουν τις τράπεζες.
-Μα οι τράπεζες έχουν ζημιές. Θα φορολογήσεις τις ζημιές; -Ναι αλλά πιο πριν είχαν κέρδη.
-θέλεις να φορολογήσουν τα κέρδη που είχαν πριν 2 χρόνια; -Ναι -Μα αν συμβεί αυτό, οι τράπεζες θα γράψουν μεγαλύτερες ζημιές -Και τι με νοιάζει εμένα; -Εσύ δε μου είπες ότι θες να μείνεις στο ευρώ; -Ναι -Οπότε πως θα μείνεις στο ευρώ αν δεν έχεις τράπεζες; -Να τις πάρει το κράτος -Και μετά; Θα φορολογεί το κράτος τον εαυτό του; Ή θα φορτωθεί τις ζημιές αυξάνοντας το έλλειμμα; -Να μου δώσουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι -Μα εσύ δεν είπες ότι δε θες Μνημόνιο; -Ναι, δε θέλω με τίποτα -Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ αλλά χωρίς Μνημόνιο -Ακριβώς!
-Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ και στην Ευρωζώνη αλλά με τους δικούς σου όρους -Ναι, να μείνω όπως θέλω εγώ.
-Οπότε μου λες ότι εσύ θα αποφασίζεις πόσα λεφτά θες, ας πούμε αποφασίζεις ότι θα δώσεις αυξήσεις 20% στις συντάξεις και οι Ευρωπαίοι θα καταβάλλουν τα ποσά, σωστά; -Ναι, δηλαδή όχι. Να σου πω! Δεν είναι δυνατόν να ζήσω με 150 ευρώ. Θα πεθάνω.
-Και τι λύση προτείνεις;
-Αμάν με το ευρώ. Εθνικό νόμισμα. Δραχμή.
-Δραχμή λοιπόν. Οπότε με μια υποτίμηση θα γίνεις φθηνός σωστά; -Απολύτως. Θα γίνω ανταγωνιστικός.
-Σε τι;
-Τι εννοείς σε τι;
-Εννοώ ότι αν έχεις ένα προϊόν που θα το πουλήσεις φθηνά σε δραχμές γιατί δεν το πουλάς φθηνά σε ευρώ; -Γιατί δε με αφήνουν -Ποιοι; -Οι ξένοι.
-Μα υποτίθεται ότι τώρα έχεις ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη. Γι' αυτό
μπήκες: για να πουλάς ότι θες σε όλη την Ευρώπη.
-Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι αν έχω δραχμή θα έρχονται εδώ οι ξένοι για διακοπές γιατί θα είμαι φθηνός.
-Μα έτσι θα σου αφήνουν λιγότερα ευρώ. Αφού θα είσαι φθηνότερος -Ναι αλλά θα έρχονται περισσότεροι -Και γιατί δεν έρχονται τώρα; -Γιατί είμαι ακριβός -Και γιατί δε ρίχνεις τις τιμές; -Μα δεν μπορώ. Δεν με αφήνει η φορολογία.
-Μα η φορολογία σου με τη δραχμή θα αυξηθεί, αφού θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, το κράτος θα ζητά ολοένα και περισσότερα.
-Ναι. Θα είμαι όμως ανεξάρτητος.
-Από ποιους;
-Από τους ξένους. Με ελέγχουν με το ευρώ.
-Και με τη δραχμή θα είσαι ανεξάρτητος; Πως; Αφού η ισοτιμία της δραχμής πάλι από ξένους θα ελέγχεται!
-Δηλαδή;
-Δεν υπάρχει νόμισμα που να μην έχει μια ισοτιμία. Αν θες μπανάνες κάνεις τις δραχμές σου ευρώ ή δολάρια και αγοράζεις μπανάνες! Ή πετρέλαιο, ή φάρμακα. Σου θυμίζω ότι ο Σόρος με τα συναλλάγματα παίζει και ξετινάζει τις χώρες!
-Δηλαδή μου λες ότι άμα πάω στη δραχμή θα θυμηθώ τις μέρες που ο κάθε τυχάρπαστος κατέστρεφε ολόκληρες χώρες παίζοντας με την ισοτιμία; -Ναι.
-Καλά μένω στο ευρώ. Αλλά χωρίς Μνημόνιο.
-Πως θα το καταφέρεις αυτό;
-Θα το επαναδιαπραγματευθώ.
-Πως; Αφού δεν έχεις ακόμα ορίσει διαπραγματευτές.
-Θα κάνω εκλογές
-Και με ποιο πρόγραμμα; Τι θα προτείνεις; Έχεις εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης; Έχεις δηλαδή ένα εθνικό "αντι-μνημόνιο'; -Όχι.
-Οπότε;
-Αει παράτα μας. Δεν ξέρεις τι λες.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Το μόνο σωστό που προσπάθησε να κάνει ο ανύπαρκτος ήταν αυτό ακριβώς...

Αλλά ο Γιωργάκης μας ήθελε τελευταίο βαγόνι στο τραίνο της δύσης.

βασικα προσπαθησε να κανει 4-5 καλα ο μπουλης αλλα δεν ειχε ατομα διπλα του
και σε αυτα ηταν και σαμαρας+ντορα κατι που ξεχνιετε
απο την αλλη γιωργακης+ηπα+εε
και ολοι μαζι του φορτωσαν πολλα
προσωπικα πιστευω περισοτερα αποσα του αναλογουσαν για να καταστησουν οντως : "ανυπαρκτο"

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
το περιμενα θα το ελεγε καποιος αυτο
γιαυτο τον λογο εψαξα να βρω τις ορολογιες και τις εβαλα
οποτε θα σου πω απλα πατα τες στο γοογλε να δεις τι ειναι το καθε ενα απο αυτα...
σου θυξαμε τον εθναρχη εεε?
φιλε η ιστορια αταν γραφει.... γραφει.... δεν ξεγραφει... τελος
οσο και να θελεις να την αλλαξεις εγραψε
και αποδειξη ειναι το ποτε ξεκινησε το κυμα των δανειων τοω πιστωτικων καρτω και ολων τον λοιπον...
οπως εγραψε ιστορια το αουσβιτς επι χιτλερ και πολλοι απο τους δημιουργος του
το εσκασαν σε ηπα,μεξικο,βραζιλεια,αφρικη και λοιπα να γλιτωσουν και να ξεχαστουν
με τα χρονια ειδαν οτι το ονομα τους ειχε μεινει και θα εμενε και γιαυτους και για τους απογωνους
το παραδειγμα μπορει να ειναι ατυχες αλλα σχετικο και μου ηρθε στο μυαλο απο ενα αρθρο που διαβασα σημερα
και καπως ετσι θα μεινουν και στην ιστορια και οι πασοκονουδουκοι

[URL unfurl="true"]http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-073110207.html[/url]

καπως τα εχεις μπερδεψεις αλλα τελος παντων

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Δεν διαφωνω για τον αντρεα. Γι αυτο αλλωστε εγραψα "εμπνευσμενος δημαγωγος" ... Η ηθικη βλαβη που προκαλεσε στην χωρα ηταν μεγαλυτερη απο την οικονομικη. Ειχε τετοια επιρροη στο εκλογικο σωμα ομως που θα διευκολυνε κατα πολυ τον χειρισμο μιας καταστασης οπως αυτη του 2009  ...

ετσι σωστοτατο
σε αλλους να τα λες που τους θιξαμε τον εθναρχη

για το δευτερο σκελος διαφωνω
αν ηταν ο ανδρεας το 2009 θα μας ειχε πουλησει απο το 2008...

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
καπως τα εχεις μπερδεψεις αλλα τελος παντων

οχι φιλε μου
εσυ τα εχει μπερδεψει
σου ειπα ξεκαθαρα
η ιστορια γραφει και οτι γραφει μενει

ετσι εγραψε σε αυτους που σου ποσταρα

ετσι οπως προειπα εχει γραψει και για τον εθναρχη σου

μονο ενα κοινο εχουν και οι δυο περιπτωσεις που σου εβαλα

και στις 2 οι πραξεις θελανε να ξεχαστουν αλλα και στην 2 εχουν μεινει γραμενες στην ιστορια

ξερω τι λεω και πιο το νοημα

οσο και να το θες η ιστορια δεν αλλαζει

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Από την Ντόρα στον Κουβέλη, αυτό δεν είναι κωλοτούμπα αλλά μακροβούτι, και σίγουρα εντυπωσιακού μεγέθους

Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου, Ιλχάν Αχμέτ.

www.zougla.gr/politiki/article/o-ilxan-axmet-prosxorise-sti-dimar]zougla.gr[/url]

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Είναι μόλις 37 ετών.

Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα σε κάθε Eurogroup, Σύνοδο Κορυφής, συνέδριο ή διεθνές φόρουμ. Και με τις δηλώσεις της, συχνά «σκληρότερες» από τη συνήθη διπλωματική γλώσσα, πάντοτε όμως με την παρουσία της!

Γεννημένη στις 4 Αυγούστου του 1975 στην Lapua, της ανατολικής … Ostrobothnia, η κυρία Γιούτα Πολίνα Ουρπιλάινεν, υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας και μια από τις πιο επικριτικές έναντι της χώρας μας γυναικείες παρουσίες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, επανήλθε και σήμερα με νέες δηλώσεις της στις οποίες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η κυρία Ουρπιλάινεν βάζει στο στόχαστρό της την χώρα μας.

Ενδεικτικά τον Ιανουάριο του 2012 είχε δημοσίως παρομοιάσει την Ελλάδα με … «καρκίνο», λέγοντας πως «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί αβεβαιότητα, όπως συμβαίνει και με τον καρκίνο». Και τόνισε πως απειλεί με μετάσταση την Ευρωζώνη.

Και τότε τη … συγχωρήσαμε, όπως είχαμε κάνει και τον Αύγουστο του 2011 που είχε φτάσει μιαν ανάσα από το να ακυρώσει το σύνολο των διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις για να κάνει αποδεκτή τη συμμετοχή της Φινλανδίας στη χρηματοδότηση και στα δάνεια προς την Ελλάδα.

Τελικώς φέτος τον Απρίλιο, στις 27 του μηνός, η κυρία Ουρπιλάινεν ανακοίνωνε από το βήμα της οικονομικής επιτροπής της Φινλανδικής βουλής πως πέτυχε το στόχο της και πως το ελληνικό κράτος όχι μόνο είχε συμφωνήσει στην παροχή εγγυήσεων προς την φιλανδική κυβέρνηση, αλλά μέχρι τότε είχε ήδη δώσει στη Φινλανδία  το ποσό των 311 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Αυτά τα περιστατικά είναι ελάχιστα δείγματα της προσωπικότητας και της δυναμικής της Γιούτα Ουρπιλάινεν. Μιας δυναμικής που από νωρίς την οδήγησε σε αξιώματα πρωτόγνωρα για γυναίκα πολιτικό, όχι μόνο στη χώρα της αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή η νεαρά και όμορφη πολιτικός δεν είναι μόνον βασική υπουργός στην κυβέρνηση της χώρας, αλλά ταυτόχρονα αναπληρωτής πρωθυπουργός του Jyrki Katainen και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Φινλανδίας (SDP). Θέση που κατέχει από τον Ιούνιο του 2008.

Μεγάλη πορεία για μια γυναίκα που ξεκίνησε την καριέρα της ως δασκάλα σε δημόσιο σχολείο, μέχρι να πρωτοεκλεγεί βουλευτής, το 2001.

Μεγάλη πορεία για μια γυναίκα που πάντοτε στέκεται απέναντι από την Ελλάδα.

Αλλά εμείς εξακολουθούμε να χαιρόμαστε κάθε φορά που τη βλέπουμε στη διεθνή σκηνή!
983CEF1852641E8EBEEC593A909203CC.jpg

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
ναι μονο που η ιστορια δεν γραφεται μονη της

ακριβως και εχει τα ονομα τα των παπανδρεου,μητσοτακησιμητη,καραμανλη,γιωργακη,παπαδημα σαμαρα,βενιζελου και ολων αυτων που τοσα χρονια τους ψηφιζαν για να την δημιουργησουν
και τωρα δινετε η ευκαιρια ή να την συνεχισεις ή να αλλαξεις σελιδα
και τα 2 εχουν τεραστοιο κοστος οποτε διαλεγεις

εγω εχω διαλεξει, αλλαζω σελιδα, και αυτο δεν γινετε να παιρνω τα ιδια ατομα απο το ενα μερος να τα πηγαινω στο αλλο
και ολα στο ονομα μιας καρεκλας....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Την Κυριακή η ίδρυση του κόμματος Μπουραντά

24/05/2012  18:13

Με σύνθημα "οι Έλληνες έχουμε αξία" και με συμμετοχή επιφανών μελών της πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στις 11:30 η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας με τίτλο "Κοινωνία Αξιών".

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και γνωστός best sellerίστας Δημήτρης Μπουραντάς με τα βιβλία "όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη" και "επί σκηνής δίχως πρόβα" θα ανακοινώσει επίσης και τις προθέσεις του αναφορικά με την κάθοδο στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πολλοί συνοδοιπόροι του καθηγητή θεωρούν τον κ. Μπουραντά ως προσωπικότητα κύρους, που θα αναμετρηθεί με τις συντηρητικές αριστερές και δεξιές δυνάμεις στο πλαίσιο της κάλυψης του ελλείμματος που υπάρχει από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Είναι μόλις 37 ετών.

Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα σε κάθε Eurogroup, Σύνοδο Κορυφής, συνέδριο ή διεθνές φόρουμ. Και με τις δηλώσεις της, συχνά «σκληρότερες» από τη συνήθη διπλωματική γλώσσα, πάντοτε όμως με την παρουσία της!

Γεννημένη στις 4 Αυγούστου του 1975 στην Lapua, της ανατολικής … Ostrobothnia, η κυρία Γιούτα Πολίνα Ουρπιλάινεν, υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας και μια από τις πιο επικριτικές έναντι της χώρας μας γυναικείες παρουσίες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, επανήλθε και σήμερα με νέες δηλώσεις της στις οποίες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η κυρία Ουρπιλάινεν βάζει στο στόχαστρό της την χώρα μας.

Ενδεικτικά τον Ιανουάριο του 2012 είχε δημοσίως παρομοιάσει την Ελλάδα με … «καρκίνο», λέγοντας πως «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί αβεβαιότητα, όπως συμβαίνει και με τον καρκίνο». Και τόνισε πως απειλεί με μετάσταση την Ευρωζώνη.

Και τότε τη … συγχωρήσαμε, όπως είχαμε κάνει και τον Αύγουστο του 2011 που είχε φτάσει μιαν ανάσα από το να ακυρώσει το σύνολο των διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις για να κάνει αποδεκτή τη συμμετοχή της Φινλανδίας στη χρηματοδότηση και στα δάνεια προς την Ελλάδα.

Τελικώς φέτος τον Απρίλιο, στις 27 του μηνός, η κυρία Ουρπιλάινεν ανακοίνωνε από το βήμα της οικονομικής επιτροπής της Φινλανδικής βουλής πως πέτυχε το στόχο της και πως το ελληνικό κράτος όχι μόνο είχε συμφωνήσει στην παροχή εγγυήσεων προς την φιλανδική κυβέρνηση, αλλά μέχρι τότε είχε ήδη δώσει στη Φινλανδία  το ποσό των 311 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Αυτά τα περιστατικά είναι ελάχιστα δείγματα της προσωπικότητας και της δυναμικής της Γιούτα Ουρπιλάινεν. Μιας δυναμικής που από νωρίς την οδήγησε σε αξιώματα πρωτόγνωρα για γυναίκα πολιτικό, όχι μόνο στη χώρα της αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή η νεαρά και όμορφη πολιτικός δεν είναι μόνον βασική υπουργός στην κυβέρνηση της χώρας, αλλά ταυτόχρονα αναπληρωτής πρωθυπουργός του Jyrki Katainen και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Φινλανδίας (SDP). Θέση που κατέχει από τον Ιούνιο του 2008.

Μεγάλη πορεία για μια γυναίκα που ξεκίνησε την καριέρα της ως δασκάλα σε δημόσιο σχολείο, μέχρι να πρωτοεκλεγεί βουλευτής, το 2001.

Μεγάλη πορεία για μια γυναίκα που πάντοτε στέκεται απέναντι από την Ελλάδα.

Αλλά εμείς εξακολουθούμε να χαιρόμαστε κάθε φορά που τη βλέπουμε στη διεθνή σκηνή!
983CEF1852641E8EBEEC593A909203CC.jpg

αυτα να τα βλεπουν οι γυναικες που λενε αν κυβερνουσαν οι γινεκες στην γη τα πραγματα θα ηταν
καλητερα παλι καλα εχουμαι καποια παραδειγματα τρανταχτα πχ  Μάργκαρετ Θάτσερ, Γιούτα Πολίνα Ουρπιλάινεν,και φυσικα μερκελ....

υ.γ. μην σχολιασω για οσες εχουν μπει σε μικροτερα μερη εξουσια πχ στρατιωτινε,μπατσινες(ο θεος να σε φιλαει) κτλ...

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
[size=16pt]"Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα. Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες" λέει γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά. [/size]

Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς εχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλικάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o ξάδελφος του θύματος Θύμιος Κόκλας "ο ξάδελφος ήταν ένας κοινός τριαντάρης οπως όλοι μας. Προσπαθούσε να βρει δουλειά αλλά αν δεν έχεις τα 100 πτυχία σήμερα δουλειά δε βρίσκεις. Ο άνθρωπος όμως πέρα από αυτό έπρεπε να φροντίσει και τους ηλικιωμένους γονείς του και τη γιαγιά του αλλά βοηθούσε και τους ανθρωπους της γειτονιάς. Πέρναγε τις μέρες του κάνοντας θελήματα για όλη τη γειτονιά και ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά. Το χειροτερο πράγμα στη ζωή του που έκανε ήταν οτι πήγαινε να πιει ένα ποτό το βράδυ και γύρναγε στο σπίτι του στη μία και στις δυο το βράδυ. Δε νομίζω οτι είναι αυτο ειναι απαγορευτικό και θα πρέπει να κλεινόμαστε μέσα από νωρίς, γιατί κάποιοι μπορεί να πουν τι δουλειά είχε έξω στις δύο το πρωί.

Ο ξάδελφος μου ήταν μοναχοπαίδι και για εμάς τους συγγενείς του είναι απίστευτη η τραγωδία και όπως πάντα πιο πολύ στεναχωριέται αυτός που μένει πίσω και αυτος αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οι γονείς του δεν έχουν άλλο παιδί. Θα πρέπει να πεθάνουν με αυτή την κατάσταση, ξέροντας πια οτι είναι μόνοι στον κόσμο και ουσιαστικά χωρίς να έχουν λογο να ζουν.

Για εμάς η καθημερινότητα μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν οτι οι λαθρομετανάστες ή οι μετανάστες, δεν ξέρω ποιοι από αυτούς ειναι παράνομοι και ποιοι νόμιμοι, βοηθήθηκαν από τους κατοίκους της παραλίας Πατρών. Ολοι έχουμε συμπόνια, όλοι καταλαβαίνουμε οτι οι πιο πολλοί από αυτούς είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και ίσως αδικημένοι και γι΄αυτό τους βοηθουσαμε οσο μπορούσαμε είτε με φαγητά είτε με ρουχισμό και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσαμε να τους κάνουμε κάτι καλό.

Καταλήξαμε τώρα σαν ευχαριστώ που τους δώσαμε χώρο να μείνουν και να κοιμηθούν, να είναι αυτοί στο δρόμο και εμείς να κλεινόμαστε μέσα και να μας δολοφονούν μπροστά στα σπίτια μας. Κάποια στιγμή έπρεπε να αντιδράσουμε για αυτό το πράγμα. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είχαμε αρχίσει ήδη να έχουμε προβλήματα από την έλλειψη οργάνωσης και την έλλειψη αστυνόμευσης και τη θρασύτητα που εκδήλωναν οι ομάδες αυτές των μεταναστών. Είμασταν ήδη στα όρια μας.

Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, οσο μπορεί ο καθένας από τη μεριά του. Δεν είμασε ούτε κόμμα, ούτε έχουμε πολιτικά οφέλη και είμαστε κατά της βίας και δεν έχουμε κανένα χρώμα σε αυτή τη κίνηση που κάνουμε. Δεν ενδιαφερόμαστε τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς, ολοι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι να νοιώσουμε ασφαλείς. Δε κοιτάμε τίποτα πέρα από το να νοιώσουμε ασφαλείς και εμείς και τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας που κυκλοφορούν έξω και υπάρχει ο κίνδυνος να τις βιάσουν και οι ηλικιωμένοι γονείς μας. Εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι για τους γονείς μου που κυκλοφορούν έξω βράδυ και πρέπει κάτι να κάνω γι΄αυτό.

Από εκεί και πέρα ευχομαι ο κάθε υπεύθυνος της πόλης, ο κάθενας που έχει μερίδιο ευθύνης να κάνει κάτι γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πιεσουμε και να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι δε θα υποχωρήσουμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Εχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια μας. Ετσι θα περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας; Εγώ έβγαζα τα παιδιά μου στο δρόμο για να παίξουν μπροστά στο σπίτι μου. Τώρα που θα βγάλω το παιδί μου να παίξει, μεσα στο δωμάτιο του; Δε θα έχει μια μπάλα να την κλωτσήσει; Δεν πάει άλλο".

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
[size=16pt]"Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα. Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες" λέει γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά. [/size]

Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς εχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλικάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o ξάδελφος του θύματος Θύμιος Κόκλας "ο ξάδελφος ήταν ένας κοινός τριαντάρης οπως όλοι μας. Προσπαθούσε να βρει δουλειά αλλά αν δεν έχεις τα 100 πτυχία σήμερα δουλειά δε βρίσκεις. Ο άνθρωπος όμως πέρα από αυτό έπρεπε να φροντίσει και τους ηλικιωμένους γονείς του και τη γιαγιά του αλλά βοηθούσε και τους ανθρωπους της γειτονιάς. Πέρναγε τις μέρες του κάνοντας θελήματα για όλη τη γειτονιά και ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά. Το χειροτερο πράγμα στη ζωή του που έκανε ήταν οτι πήγαινε να πιει ένα ποτό το βράδυ και γύρναγε στο σπίτι του στη μία και στις δυο το βράδυ. Δε νομίζω οτι είναι αυτο ειναι απαγορευτικό και θα πρέπει να κλεινόμαστε μέσα από νωρίς, γιατί κάποιοι μπορεί να πουν τι δουλειά είχε έξω στις δύο το πρωί.

Ο ξάδελφος μου ήταν μοναχοπαίδι και για εμάς τους συγγενείς του είναι απίστευτη η τραγωδία και όπως πάντα πιο πολύ στεναχωριέται αυτός που μένει πίσω και αυτος αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οι γονείς του δεν έχουν άλλο παιδί. Θα πρέπει να πεθάνουν με αυτή την κατάσταση, ξέροντας πια οτι είναι μόνοι στον κόσμο και ουσιαστικά χωρίς να έχουν λογο να ζουν.

Για εμάς η καθημερινότητα μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν οτι οι λαθρομετανάστες ή οι μετανάστες, δεν ξέρω ποιοι από αυτούς ειναι παράνομοι και ποιοι νόμιμοι, βοηθήθηκαν από τους κατοίκους της παραλίας Πατρών. Ολοι έχουμε συμπόνια, όλοι καταλαβαίνουμε οτι οι πιο πολλοί από αυτούς είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και ίσως αδικημένοι και γι΄αυτό τους βοηθουσαμε οσο μπορούσαμε είτε με φαγητά είτε με ρουχισμό και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσαμε να τους κάνουμε κάτι καλό.

Καταλήξαμε τώρα σαν ευχαριστώ που τους δώσαμε χώρο να μείνουν και να κοιμηθούν, να είναι αυτοί στο δρόμο και εμείς να κλεινόμαστε μέσα και να μας δολοφονούν μπροστά στα σπίτια μας. Κάποια στιγμή έπρεπε να αντιδράσουμε για αυτό το πράγμα. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είχαμε αρχίσει ήδη να έχουμε προβλήματα από την έλλειψη οργάνωσης και την έλλειψη αστυνόμευσης και τη θρασύτητα που εκδήλωναν οι ομάδες αυτές των μεταναστών. Είμασταν ήδη στα όρια μας.

Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, οσο μπορεί ο καθένας από τη μεριά του. Δεν είμασε ούτε κόμμα, ούτε έχουμε πολιτικά οφέλη και είμαστε κατά της βίας και δεν έχουμε κανένα χρώμα σε αυτή τη κίνηση που κάνουμε. Δεν ενδιαφερόμαστε τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς, ολοι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι να νοιώσουμε ασφαλείς. Δε κοιτάμε τίποτα πέρα από το να νοιώσουμε ασφαλείς και εμείς και τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας που κυκλοφορούν έξω και υπάρχει ο κίνδυνος να τις βιάσουν και οι ηλικιωμένοι γονείς μας. Εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι για τους γονείς μου που κυκλοφορούν έξω βράδυ και πρέπει κάτι να κάνω γι΄αυτό.

Από εκεί και πέρα ευχομαι ο κάθε υπεύθυνος της πόλης, ο κάθενας που έχει μερίδιο ευθύνης να κάνει κάτι γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πιεσουμε και να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι δε θα υποχωρήσουμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Εχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια μας. Ετσι θα περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας; Εγώ έβγαζα τα παιδιά μου στο δρόμο για να παίξουν μπροστά στο σπίτι μου. Τώρα που θα βγάλω το παιδί μου να παίξει, μεσα στο δωμάτιο του; Δε θα έχει μια μπάλα να την κλωτσήσει; Δεν πάει άλλο".

τωρα θα κερδισεις και εσυ το προσωνυμιο μ.βουτση

ψυφιστε νουδου πασοκ να μας σωσει

λεχριτες του κερατα

και εχουν τα μουτρα  να βγαινουν στο γυαλι

και τα κομματοσκυλα τους να μιλανε και να μας κανουν μαθημα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom