maik_mk
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2009
- Like
- 1.505
- Πόντοι
- 266
Όποιος έχει βγάλει δημοτικό και ξέρει να μετράει (έστω και με τα δάχτυλα) ας διαβάσει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση:
1)Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι ταξικό χρέος. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι. Για να απαλλαγούμε από αυτό χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμα και η διακοπή της πληρωμής.
2)Ο κατώτερος μισθός να επανέλθει αμέσως στο ύψος που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ασφαλισμένους και να χορηγείται για όλο το διάστημα της ανεργίας. Άμεση τακτοποίηση (?) και όχι απολύσεις των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την ενεργοποίηση των συλλογικών συμβάσεων μπορούμε, χωρίς ανορθολογισμούς και κατακερματισμούς να οδηγηθούμε, σε μια διετία, στο ύψος των μισθών που είχε διασφαλιστεί το 2009.
3)Να έχουν όλοι, όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα, δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για εξετάσεις και νοσήλια.
Αφιερωμένο σε όσους τους πίστεψαν και τους ψήφισαν. Για να τα χρηματοδοτήσει όλα αυτά θα βγάλει ο Αλέξης λεφτά από τον κώλο του. Περαστικά σας.
1 γιατι εγω με 15 χιλιαρικα να πληρωνω και αυτος με τα 50 να δεινει τα ιδια?
πιστεψε με αν θες να τον κανεις να πληρωσει τον κανεις.... που ξερεις οτι δεν ενοει την δεσμευση τον κεφαλαιων του?
γιατι κατι παρομοιο ειπωθηκε προσφατα οτι ΘΑ ψηφισουν η νουδου πασοκ...
2απο την στιγμη που αφηνεις ανεξελεγκτη την αγορα πρεπει να εχεις και τους καταληλους μισθους
ειδηκα οταν θες αναπτυξη που συμαινει να κινηθει χρημα αμεσα στην αγορα και δεν θα γινει ποτε αν χαμηλωνεις μισθους...
3 ειχα 700 ευρο κρατησεις ικα βαρεα ανθυγιηνα και μαλιστα υπογεια(τουνελ,γαλαριες) τον μηνα νομιζω το αξιζω
και αυτα ηταν υποτιθετε για την υγεια και την συνταξη μου που οπως αποδειχτικε χαριζονταν αλογιστα σε πρασινογαλανους για εκας και επικουρικα για να καθονται και εγω δεν θα τα επαιρνα...
πριν μια βδομαδα χαρισαν αλλα 18δις στις τραπεζες οι οποιες εχουν παρει πανω απο 200 δις με την προιποθεση να τα δοσουν στην αγορα ειδες ποτε να δεινοντε?
γιαυτο μιλησε για κρατικοποιηση των τραπεζοω ωστε αυτα τα λεφτα να γιρνανε στο κρατος και οχι να μπαινουν στις τσεπες καποιον και να δεινοντε στην αγορα
βλεπεις οι τραπεζες κοιτανε μονο την κωνομα δες μια ιντερνετ για τις οφσορ των τραπεζων...