Νέα

Εκλογές 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Matt LeBlanc
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17K
  • Εμφανίσεις 390K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι θα γίνουν τελικά και άλλες εκλογές?

• Ναι

Ψήφοι: 182 71,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 73 28,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    255

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πιστευω διακρινατε στο κειμενό μου, οτι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ χωρις μειωση της φορολογιας να γινει αυτορρυθμιση.
Δεν θα ειμαστε κρατιστες οσον αφορα τους υψηλους φορους, αλλά φιλελευθεροι οσον αφορά τις τιμες.

Τύπε μία λύση πλείστάκις ειπωθήσα είναι η χωρίς πόθεν έσχες αγορά ακινήτου με εισρόη συναλλάγματος. Αλλά αν τριάντα χρόνια οι καπιταλιστικές προακτικές είναι "κακές", μόνο ηλιθιοδέστατα εισπρακτικά μέτρα. ΦΠΑ 23 %: Υπάρχει 1/1000000 πιθανότητα ανάπτυξης;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τύπε μία λύση πλείστάκις ειπωθήσα είναι η χωρίς πόθεν έσχες αγορά ακινήτου με εισρόη συναλλάγματος. Αλλά αν τριάντα χρόνια οι καπιταλιστικές προακτικές είναι "κακές", μόνο ηλιθιοδέστατα εισπρακτικά μέτρα. ΦΠΑ 23 %: υπάρχει 1/1000000 πιθανότητα ανάπτυξης;
Συμφωναμε.
Αλλά αν γινει αυτο, θα αρχισουν να λενε οι λαϊκίζοντες, οτι επιβραβευονται οσοι εχουν βγαλει εξω κλεμμενα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τα έχω ξαναγράψει εδώ και τα λέω τελευταία φορά γιατί κουράστηκα. Η Ελλάδα ΠΟΤΕ μετά τη χούντα δεν είχε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς αλλά ΠΑΝΤΑ ελλειματικούς (ακόμα και οι χρονιές πριν την ένταξη στην ΟΝΕ ήταν ελλειματικές αλλά παρουσιάστηκαν πλασματικά ως πλεονασματικές για να πληρωθούν τα κριτήρια ένταξης). Πάντα ξοδεύαμε παραπάνω από αυτά που παράγαμε και το ελλείπον το βρίσκαμε από εξωτερικό δανεισμό μέχρι και το 2009 που χρειαζόμασταν 25 δις το χρόνο. Η πρώτη φορά που ισοσκελίστηκε ο προυπολογισμός ήταν το α' τρίμηνο του 2012. Και αυτό έγινε γιατί το κράτος περιόρισε δραστικά τις δαπάνες μη πληρώνοντας χρέη προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ, ΦΠΑ σε επιχειρήσεις κλπ. Αν ήταν εντάξει στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του και το 2012 θα ήταν ελλειματικό. Όμως να δεχτώ ότι πλέον έχουμε ισοσκελισμένο προυπολογισμό και καταγγέλουμε το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει 2 πράγματα:
Α) Παύεις να είσαι αξιόχρεος για τουλάχιστον τα επόμενα 20 χρόνια οπότε δε σου δανείζει καμία αγορά και κανένα κράτος στον κόσμο.
Β) Βγαίνεις από το ευρώ και επιστρέφεις στη δραχμή γιατί δε μπορείς διαρκώς να παίρνεις δανεικά από την ΟΝΕ αλλά να μην πληροίς καμία από της υποχρεώσεις σου καταγγέλλοντας το Μνημόνιο. Και τότε με τη νέα δραχμή θα ήθενα να μου πεις με ποιά ισοτιμία και σε ποιά τιμή θα αγοράσεις όλα τα εισαγωγικά είδη για να ζήσεις σε μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα και που ζει με εισαγωγές.

ΞΥΠΝΑΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙΤΕ.
δηλαδή ρε μάγκα εσύ, αυτούς που δεν μπορούνε να κάνουνε σωστή διαχείριση οικονομική της χώρας και διαρκώς την βάζουνε πιο μέσα στο έλλειμμα και του λαού του κοτσάρουνε πιο σφιχτά τη θηλειά στο λαιμό - αφού τα ξέρεις όλα τόσο καλά - εσύ λοιπόν, τους ξαναψηφίζεις για να τα κάνουνε ακόμα χειρότερα.

αυτούς που μας πάνε στην ξέρα μας λες πως είναι η λύση για να μας σώσουνε

οκ, εγώ προφανώς που είμαι ηλίθιος δεν καταλλλλαβαίνω. οι αλλοι που είναι έξυπνοι τι δεν καταλλλαβαίνουν;

sav2

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
6
Συμφωναμε.
Αλλά αν γινει αυτο, θα αρχισουν να λενε οι λαϊκίζοντες, οτι επιβραβευονται οσοι εχουν βγαλει εξω κλεμμενα.

Εξαρτάται,αν το κάνεις οταν ο Λαός δεν εχει να φάει και πουλάει κοψοχρονιά,τότε το κάνεις εκ του πονηρού.
Αν το κάνεις οταν επιστρέψουμε στην δραχμή,τότε εισαι μάγκας και χαλάλι σου η περιουσία.

Να εχει να λέει και ο δισέγγονος...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Νομίζω πως αυτό είναι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι και αερολογούν. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει μεγάλος πληθωρισμός και οτιδήποτε εισαγόμενο θα κοστίζει πανάκριβα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα
Πολύ ωραία λόγια αυτά τα "δε θα μας πουν οι ξένοι τι να κάνουμε" αλλά καλώς ή κακώς ένα κράτος δε μπορεί να συμπεριφερθεί σαν επαναστατημένος έφηβος
εξακολουθείτε να συνδέετε μνημόνιο και ευρώ. Γιατί; επειδή έτσι σου λένε οι γερμανοί; επειδή έτσι σου λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;
το έχω πει πολλές φορές. Οι εκλογές αυτές ήταν εκλογές που θα έδειχναν αν ο κόσμος βαρέθηκε το πολιτικό σύστημα. Δεν έχει να κάνει με μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Ναι, κανείς δεν θέλει να πληρώνει πολλούς και άδικους νόμους. αλλά η ΧΑ πήρε ποσοστό επειδή όλοι περιμένανε πως θα μπει και θα δείρει κόσμο.

τόσο απλά

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Και οι αριστεροί μην παίρνετε αέρα

δεν ψήφισε κανείς να βγει κυβ΄ρνηση αριστερή.
ψηφίσανε να μη βγουνε τα 2 μεγάλα κόμματα.

εντ οφ στόρυ

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Απόλυτα σωστό και δικαιολογημένο. Αλλά τότε και ο δανειστής θα σου πει "Έχασα τα λεφτά μου, ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ"
το τρυκακι είναι να μάθεις να μη χρειάζεσαι το δανειστή σου.
εσύ άμα δεν έχεις δανεικά στο σπίτι σου δεν ζεις; Δεν έχεις μάθει να δουλεύεις;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
τα μισα που λες ειναι σωστα
τ αλλα μπουρδες
απλα ειναι τα πραγματα
ειτε εισαι ο λενιν ειτε ο μιχαλολιακος,το μνημονιο οδηγει σε πληρη χρεωκοπια κι εξοδο απο το ευρω,τ αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε,,
η πας με μνημονιο κι εισαι ινδια η βουλγαρια στην καλυτερη σε 12-18 μηνες
η πας κοντρα κ στη χειροτερη μενεις στο αυτο πουσαι σημερα

ΟΛΑ οσα λεει ειναι σωστα.

Το προβλημα και τη χρεοκοπια το ειχε η χωρα ΠΡΙΝ το μνημονιο. Οι ιδιοι βολεψακηδες που ψηφιζουν ευκολες λυσεις ( ετσι νομιζουν) θα αποτελουν εμποδιο παντοτε.

Ο αξονας μνημονιο -αντιμνημονιο ειναι ψευτικος. ο αξονας σοβαρο κρατος, οικονομια- κολοχανειο θα επρεπε να μας απασχολει.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μα γαμω την αγανακτηση μου, δεν μπορει να γινει κατι με σωφροσυνη, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ?
Πρεπει να γινουν ΟΛΑ οσα δεν εγιναν επι δεκαετιες, μεσα σε 2 χρονια?
Δεν μπορει να μπει ενα προγραμμα ηπιας προσαρμογης?
Πρεπει δηλαδή ή να μας ξεσκισουνε ή να τους στειλουμε στο διαολο?
Εκατο πτυχια ο καθενας απο αυτους εχει, τι στον πουτσο δεν μπορουν να βρουν μια μεση λυση να μην γαμιεται ο κοσμακης?
τους δικούς σου ρώτα...
αυτούς που ήθελες να ψηφίσεις για να μας ψοφίσουνε

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εντάξει με κάποιον που δεν ξέρει ότι εισάγουμε ένα σημαντικό μέρος ακόμα και της διατροφής μας και ότι τρώμε πατάτες Αιγύπτου, σκόρδα Κίνας, κρεμμύδια Τουρκίας, λεμόνια Αργεντινής, βοοειδή Γαλλίας και αμνοερίφια Βουλγαρίας και Σκοπίων τι να πεις; Κάποιοι πιστεύουν τον Καζάκη που λέει ότι μπορούμε να καλύψουμε το 96% των διατροφικών μας αναγκών με την εγχώρια παραγωγή. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ 2 ΔΙΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ; Άσε το πετρέλαιο, τα μηχανήματα, τα χημικά, τα αυτοκίνητα, τα φάρμακα, τις υπηρεσίες, την ενέργεια, τα προιόντα τεχνολογίας, που εισάγουμε και προσεγγίζουν το 100%. Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα εισάγουμε και με τη νέα δραχμή που στα μάτια των ξένων θα είναι πετσετάκι για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε.  :bigdick:
εισάγουμε τρόφιμα γιατί έτσι μας λέει η ΕΕ.
το τι παράγουμε και απλά πετάγεται δεν λέγεται

sav2

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
6
έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και αύριο θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Γιατί κάποιοι αναρωτήθηκαν τι διερευνούν με τις κοινωνικές και αλλες ομάδες...και δεν τρέχουν κατευθείαν στον Σαμαρά και τους αλλους σωτήρες... ως οφειλαν

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και αύριο θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Γιατί κάποιοι αναρωτήθηκαν τι διερευνούν με τις κοινωνικές και αλλες ομάδες...και δεν τρέχουν κατευθείαν στον Σαμαρά και τους αλλους σωτήρες... ως οφειλαν
Από που αντεγραψες αυτη τη μαλακία?

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
70
Πόντοι
246

Την διάβασα και εγώ αυτή την παπαριά... Νομίζω από το newsit..... To καλό με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών (αν δεν τιναχτούμε βέβαια στον αέρα) είναι ότι θα πέσουν επιτέλους πολλές μάσκες!!!!

sav2

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
6

Μαλακία ειναι αυτό ή το γεγονός οτι με 18% παίρνεις πάνω απο το1/3 των εδρών;

Δεν ξέρω τί λέει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου,αλλα επρεπε να το προβλέπει.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
τελικά ισχύει πως ο Συριζα δεν μπορεί να πάρει το μπόνους των 50 ούτως ή άλλως;

Stories