Νέα

Εισαγωγή αυτοκινήτου από Αμερική σε Ευρώπη-Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MrRobot15
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 4K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
959
Πόντοι
366
Καλησπέρα και πάλι στην πανέμορφη ομάδα του bou και χρονιά πολλά και καλή χρονιά. Για όσους δεν με θυμούνται είμαι ο ονοματοθέτης που έκανα ερώτηση πρόσφατα ότι έχω 100Κ από κρυπτό και πως θα τα φορολογήσω αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο νήμα δεν θέλω να σας κουράσω με τα ιδιά. Για να μπω στο ψητό ας υποθέσουμε ότι έχω τελικά καταφέρει να έχω νομιμά ένα Χ ποσό στην τράπεζα. Ενδιαφέρομαι για αγορά αμαξιού αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι ερωτευμένος και καβλωμενος με αμερικάνικα αμάξια μόνο των οποίων η εταιρία δεν δραστηριοποιείται σε Ευρώπη ξέρετε αν είναι εφικτή η αγορά από Αμερική ως foreigner και μετρά η μεταφορά στην Ελλάδα. Είναι αυτό δυνατόν ξέρει κάνεις? Έχει ξαναγίνει?

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
171
Like
92.350
Πόντοι
46.423
Όλα γίνονται αλλά θα σου κοστίσει αρκετά.

Καλύτερα ρώτησε εκτελονιστή αυτοκινήτων γιατί όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

OP
OP
MrRobot15

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
959
Πόντοι
366
Όλα γίνονται αλλά θα σου κοστίσει αρκετά.

Καλύτερα ρώτησε εκτελονιστή αυτοκινήτων γιατί όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.
θα μου πουλησουν αμερικανικο αμαξι στην Αμερικη αν δεν ειμαι φορολογικος κατοικος εκει και εχω και Ευρωπαικο διπλωμα οδηγησης

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.422
Πόντοι
11.956
Ναι γίνεται.... πως έρχονται τόσα ...φ16....αγοράζεις περιμένεις το Κογκρέσο να το επικύρωση και σου έρχεται

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.133
Πόντοι
3.846
χωρίς να είμαι ειδικός ,από τα λίγα που ξέρω πρέπει εντός 6 μηνών να το ταξινομήσεις στην Ελλάδα. Για να το φέρεις στη χώρα πρέπει να πληρώσεις τελωνείο, ρώτα εκεί να σου πούνε για το πακέτο που θα πληρώσεις.
Τώρα για το αν στο πουλήσουν στις ΗΠΑ ,αυτό θα στο πουν από την αντιπροσωπεία.

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
171
Like
92.350
Πόντοι
46.423
θα μου πουλησουν αμερικανικο αμαξι στην Αμερικη αν δεν ειμαι φορολογικος κατοικος εκει και εχω και Ευρωπαικο διπλωμα οδηγησης

Ρωτάω φίλο που διαμένει και ασχολείται με αυτοκίνητα στην Αμερική και σε ενημερώνω.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.650
Πόντοι
6.946
Τύπε μου, είτε φέρεις μετρητά από κρυπτονομισματα είτε αυτοκίνητο, εγώ θα είμαι μια ανάσα πίσω σου να σε τσακωσω και να πληρώσεις τα νόμιμα.

Ο εφορας της ΔΟΥ σου, πιστός θαυμαστής σου.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.603
Πόντοι
1.706
Απαιτείται τόση πολύ χαρτούρα για να εισάγεις αυτοκίνητο, που να μπορείς να το κυκλοφορήσεις νόμιμα, που άστο καλύτερα.
Το οικονομικό κόστος θα είναι το τελευταίο που σε νοιάζει.
Μεγαλύτερο μπέρδεμα δεν υπάρχει αν δεν δραστηριοποιείται επίσημα μια εταιρεία.
Θα ψάξεις να βρεις αν υπάρχει επίσημος εισαγωγέας κάπου στην Ευρώπη, εντός ΕΕ, και από εκεί θα αγοράσεις.
Όχι από Αμερική.
Τρανό παράδειγμα η RAM, πλέον, όπου εκεί θα βρεις 3-4 εισαγωγείς (για την ευρωπαϊκή αγορά) γιατί η Chrysler Ευρώπης ποτέ δεν εισήγαγε τα φορτηγάκια της RAM.

OP
OP
MrRobot15

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
959
Πόντοι
366
Τύπε μου, είτε φέρεις μετρητά από κρυπτονομισματα είτε αυτοκίνητο, εγώ θα είμαι μια ανάσα πίσω σου να σε τσακωσω και να πληρώσεις τα νόμιμα.

Ο εφορας της ΔΟΥ σου, πιστός θαυμαστής σου.
χαχαχα το γραφω και πανω μιλαμε υποθετικα αν καταφερω να εχω ενα Χ ποσο φορολογημενο

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.378
Πόντοι
506
Εκτός τελών ταξινόμησης πληρώνεις και ΦΠΑ.
Εννοειται βεβαια ότι αυτα τα αυτοκίνητα ειναι κηδεία στην ελλαδα λογω φορολογικού καθεστώτος.

OP
OP
MrRobot15

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
959
Πόντοι
366
Απαιτείται τόση πολύ χαρτούρα για να εισάγεις αυτοκίνητο, που να μπορείς να το κυκλοφορήσεις νόμιμα, που άστο καλύτερα.
Το οικονομικό κόστος θα είναι το τελευταίο που σε νοιάζει.
Μεγαλύτερο μπέρδεμα δεν υπάρχει αν δεν δραστηριοποιείται επίσημα μια εταιρεία.
Θα ψάξεις να βρεις αν υπάρχει επίσημος εισαγωγέας κάπου στην Ευρώπη, εντός ΕΕ, και από εκεί θα αγοράσεις.
Όχι από Αμερική.
Τρανό παράδειγμα η RAM, πλέον, όπου εκεί θα βρεις 3-4 εισαγωγείς (για την ευρωπαϊκή αγορά) γιατί η Chrysler Ευρώπης ποτέ δεν εισήγαγε τα φορτηγάκια της RAM.
Δυστυχως επίσημος εισαγωγέας κάπου στην Ευρώπη μου φαινεται χωρις να ειμαι σιγουρος δεν υπαρχει η General motors aka Chevrolet δεν Δραστηριοποιείται πλεον Ευρωπη. Μελλοντικα μονο εχουν αναφερει ισως ερθουν ευρωπη ενα πολυ μικρος αριθμος μοντελων που δεν συμπεριλμαβανει αυτο που θελω εγω

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
171
Like
92.350
Πόντοι
46.423

Και βέβαια γίνεται αλλά να ξέρεις ότι οι δασμοί από τρίτες χώρες (ΗΠΑ) είναι αυξημένοι.

Ο συγκεκριμένος έχει φέρει στην Ελλάδα Camaro για πελάτη του.

Το Ευρωπαϊκό δίπλωμα ισχύει σε ορισμένες πολιτείες.

Στις υπόλοιπες πρέπει να έχεις διεθνές δίπλωμα περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.337
Πόντοι
446
Καλησπέρα και πάλι στην πανέμορφη ομάδα του bou και χρονιά πολλά και καλή χρονιά. Για όσους δεν με θυμούνται είμαι ο ονοματοθέτης που έκανα ερώτηση πρόσφατα ότι έχω 100Κ από κρυπτό και πως θα τα φορολογήσω αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο νήμα δεν θέλω να σας κουράσω με τα ιδιά. Για να μπω στο ψητό ας υποθέσουμε ότι έχω τελικά καταφέρει να έχω νομιμά ένα Χ ποσό στην τράπεζα. Ενδιαφέρομαι για αγορά αμαξιού αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι ερωτευμένος και καβλωμενος με αμερικάνικα αμάξια μόνο των οποίων η εταιρία δεν δραστηριοποιείται σε Ευρώπη ξέρετε αν είναι εφικτή η αγορά από Αμερική ως foreigner και μετρά η μεταφορά στην Ελλάδα. Είναι αυτό δυνατόν ξέρει κάνεις? Έχει ξαναγίνει?
Εμποροι στη Γερμανια εισαγουν αυτοκινητα αμερικανικων προδιαγραφων αν ψαξεις εκει ολο κατι θα βρεις.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.603
Πόντοι
1.706
Ψάξε αυτό που γράφει ο αποπάνω, μόνο από Γερμανία.
Διότι εκεί θα είναι πιο εύκολο να πάρει έγκριση τύπου ένα αυτοκίνητο από την Αμερική καθότι είναι το Γερμανικό κράτος.
Το Ελληνικό κράτος θα σε στέλνει από υπουργίεο σε τελωνείο σε ΚΤΕΟ......στο μουνί της Χαϊδως, που δεν αξίζει ούτε ο κόπος ούτε το χρήμα.
Λάβε υπόψιν πως η καμαρο που θέλεις δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πλέον νόμιμα στην ΕΕ.

OP
OP
MrRobot15

MrRobot15

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
959
Πόντοι
366
Ψάξε αυτό που γράφει ο αποπάνω, μόνο από Γερμανία.
Διότι εκεί θα είναι πιο εύκολο να πάρει έγκριση τύπου ένα αυτοκίνητο από την Αμερική καθότι είναι το Γερμανικό κράτος.
Το Ελληνικό κράτος θα σε στέλνει από υπουργίεο σε τελωνείο σε ΚΤΕΟ......στο μουνί της Χαϊδως, που δεν αξίζει ούτε ο κόπος ούτε το χρήμα.
Λάβε υπόψιν πως η καμαρο που θέλεις δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πλέον νόμιμα στην ΕΕ.
Ισως το πιο συνετο σχολιο μεχρι στιγμης. Ευχαριστω!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom