Νέα

Είναι το σεξ γενικά υπερεκτιμημένο; Τί συμβαίνει ειδικά στην Ελλάδα;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Η ερώτηση του topic είναι νομίζω σαφής. Πάμε μέσω της ανάλυσης να δώσουμε κάποια στοιχεία για σκέψη.

Το site βρίθει πραγματικά από topics και όρους σχετικούς με την σημασία που πρέπει η που δεν πρέπει να δίνουν οι άντρες στις γυναίκες. Μιλάω για όρους όπως οι πιρφόροι, οι μουνόδουλοι, οι καληνυχτάκηδες, οι γκομενοβοσκοί κλπ. Ολα τα threads λίγο πολύ συντείνουν στο γεγονός ότι εφόσον υπάρχει για τους άντρες η εναλλακτική της πορνείας δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρακαλάς γκόμενες σε βαθμό που να μπορεί να σου αποδοθεί ένας χαρακτηρισμός όπως ο παραπάνω.  Κοντολογίς, γιατί να δίνουμε τόση αξία και τόση ενέργεια στο να κυνηγάμε και να παρακαλάμε γκόμενες ?? Οταν μέσω της πορνείας η ανάγκη για σεξ μεγάλη η μικρή ικανοποιείται.

Είμαι όμως από αυτούς που πιστεύουν ότι μέσα από τις σχέσεις με τις γυναίκες ο άντρας δεν ικανοποιεί μόνο τις σεξουαλικές του ανάγκες αλλά και κάποιες άλλου τύπου ανάγκες. Αυτό όμως έχει συζητηθεί σε άλλα threads ( αν κάποιος θέλει να το ψάξει ας κοιτάξει σε άλλο σχετικό thread που είχα παλιά ανοίξει εδώ:

).

Αυτό που συνοπτικά έχω εγώ να πώ είναι ότι κάποιος άνθρωπος, οι ικανότητες και το μυαλό του οποίου μάλλον δεν αμφισβητούνται, και τον έλεγαν Αριστοτέλη Ωνάση, είχε πεί ότι ''Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία αξία'' Και του Αριστοτέλη μάλλον δεν του έλειπε το σέξ !! Αρα σε κάτι άλλο αναφερόταν όσον αφορά τις γυναίκες, και προσωπικά όπως ήδη έγραψα πιστεύω ότι έστω καθ' υπερβολήν, αλλά σε κάποιο βαθμό είχε δίκιο.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για να στοιχειοθετήσω την άποψή μου ότι άλλο πράγμα η υπερεκτίμηση του σεξ, και άλλο πράγμα η υπερεκτίμηση των γυναικών, μια και από τις γυναίκες δεν παίρνουμε, η τουλάχιστον δεν περιμένουμε οι άντρες να πάρουμε  μόνο σέξ, ασχέτως αν κάποιοι από εμάς το παίζουν σκληροί αντρακλαράδες και δεν το παραδέχονται, η απλά δεν το κατανοούν. Στο συγκεκριμένο thread όπως και ο τίτλος του τόπικ δείχνει συζητάμε για το πρώτο.

Το αν το σεξ είναι υπερεκτιμημένο. Επιπλέον αν αυτό ισχύει η όχι ειδικά στη χώρα μας σε στατιστικά πλαίσια ??
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Για να μην παρεξηγηθώ. Πιστεύω ότι το σεξ είναι μια φυσική ανάγκη όπως είναι η τροφή, ο ύπνος, η αναπνοή.  Επιπλέον αποτελεί μια εξαιρετική απόλαυση.  Είναι κάτι πρωτογενές, βαθιά ενστικτώδες, και εξαιρετικά δυνατό, μια και έχει ''σχεδιασθεί'' από τη φύση στοχεύοντας σε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αναπαραγωγή των ειδών. Σε σημείο μάλιστα πού ο Huxley είχε κάποτε γράψει  ''Διανοούμενος είναι κάποιος που καταφέρνει να ανακαλύψει κάτι πιο ενδιαφέρον από το σέξ''

Οπως όλα όμως τα πράγματα έτσι και το σεξ έχει ένα όριο. Ποιο είναι αυτό ?? Απο ποιο σημείο και έπειτα δηλαδή δίνουμε στο σεξ παραπάνω αξία από όση του ''αναλογεί'' η από όση θα ''έπρεπε'' να του δίνουμε ??
Κάποιοι θα μπορούσαν να αναφερθούν στην σεξομανία. Δεν μιλάμε όμως εδώ για αυτή τη ψυχική διαταραχή που έχει συγκεκριμένη κλινική συμπτωματολογία και σχετίζεται με ακραίες πραγματικά συμπεριφορές.

Μιλάμε για την απήχηση, τη προτεραιότητα, και την γενική εκτίμηση που  έχει το σεξ στην αντρική κοινωνία σε βάση μέσων στατιστικών όρων. 

Απο μελέτες που διαβάζω οι άντρες σκέφτονται έστω και περιφερειακά το σεξ κατά μέσο όρο κάθε 7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον γύρω από το σεξ είναι στημένες βιομηχανίες ολόκληρες όπως η διαφήμιση, η μόδα, ο κινηματογράφος κλπ. Ζούμε λοιπόν σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομική δραστηριότητα έχοντας κατανοήσει την εγγενή  δύναμη που φέρει το σεξ, το μετέτρεψε σε  ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο προβολής και διαφήμισης  για εμπορικούς καταναλωτικούς λόγους.

Ετσι ακόμη και αν θέλει κάποιος  προς στιγμή να αποστασιοποιηθεί από το σεξ καταλήγει να είναι εξαιρετικά δύσκολο, μια και όλα γύρω μας εμμέσως η αμέσως αναφέρονται σε αυτό. Το σεξ πάει με όλα, σαν την coca cola ένα πράγμα. Ακόμη και κατσαρόλες να θέλει κάποιος να διαφημίσει μια γκομενάρα θα βάλει να το κάνει.

Υπάρχει βέβαια και η αντίστροφη άποψη που ισχυρίζεται ότι η αντρική φύση δικαιολογεί τελικά την ύπαρξή της μόνο μέσω του σέξ. Αρα το σεξ δεν είναι υπερεκτιμημένο, και γενικά του αποδίδεται η αξία που του πρέπει. Σεβαστή και αποδεκτή η άποψη, ασχέτως αν κάποιοι μεταξύ των οποίων και εγώ, διαφωνούμε.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Πάμε τώρα στα δικά μας στην Ελλάδα. Αν το ψάξει κανείς σε συγκριτική βάση θα δεί ότι στην χώρα μας όπως και στις περισσότερες μεσογειακές χώρες τείνουμε να δίνουμε στο σεξ αρκετά μεγαλύτερη αξία από ότι κάποιοι Βόρειοι η κάποιοι Ανατολικοί λαοί. Νομίζω όμως ότι ακόμη και έναντι των ''δυτικών'' πάλι ''υπερέχουμε''.

Ολοι οι Σλαβικής προέλευσης λαοί για παράδειγμα δίνουν συγκριτικά μάλλον μεγαλύτερη αξία στο ποτό έναντι του σέξ, από την άποψη της απόλαυσης.

Συνήθως οι άνθρωποι δίνουν αξία σε ότι τους λείπει, ή σε ότι τους πείθουν ότι έχει αξία.

Οσον αφορά  αυτό που στις περισσότερες περιπτώσεις λείπει, μάλλον είναι  το νομικά, ηθικά η οικονομικά, περιορισμένο, η απαγορευμένο.

Είμαστε λοιπόν οι έλληνες σεξουαλικά στερημένοι, η καταπιεσμένοι ??  Είμαστε τόσο λιγούρια ?? για να το πούμε λαικά !!!

Δεν νομίζω ότι στην ελλάδα σήμερα  συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο τόπος βρίθει απο μπουρδέλα, στούντιο, μασατζίδικα, καλτεριμιτζούδες κλπ. Ακόμη και άνθρωποι χωρίς οικονομική άνεση με ένα δεκάευρο στο μετάξι αυτό που θέλουν έστω και κατά προσέγγιση θα το βρούν.

Επιπλέον το παραπάνω μοντέλο της ''σεξοποίησης'' ( για να αναφερθώ και σε ότι εμμέσως η αμέσως μας πείθουν ότι έχει αξία ) της οικονομικής δραστηριότητας που χοντρικά περιέγραψα είναι παγκόσμιο. Οπως δουλεύει στο εξωτερικό δουλεύει λίγο πολύ και στη χώρα μας. Αρα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα δίνουμε παραπάνω σημασία από ότι οι ξένοι στο σεξ ??

Ας δούμε κάποιες πιθανές εκδοχές σαν πιθανές αιτίες.

Μήπως είναι ζήτημα απλά Ελληνικής/Μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας να μας αρέσει τόσο πολύ το σεξ ώστε να του δίνουμε εμείς οι Ελληνες πιο μεγάλη αξία ??

Ας το δούμε λίγο ''ιστορικά''. Ας πάρουμε τα δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών. Απο την εποχή των ''καμακιών'' τα καλοκαίρια στα τουριστικά μέρη, όπου γινόταν και εξακολουθεί σε ένα βαθμό να γίνεται το έλα δείς, μέχρι την εποχή που μετά την οικονομική κατάρρευση των καθεστώτων της ανατολικής ευρώπης που σε συνδυασμό με την εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα η χώρα μας γέμισε με ''σοσιαλιστικής'' προέλευσης "υψηλής ποιότητας'' ανατολική ''σάρκα'', η κοινωνία εξελίχθηκε αρκετά.
Το συγκεκριμένο όμως χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης εκτίμησης στο σέξ δεν άλλαξε. Παρότι η προσφορά αυξήθηκε δραματικά η ζήτηση παρέμεινε η ίδια η μεγάλωσε.

Ο δικαστής Καλούσης στο πρόσφατο παρελθόν απαιτούσε αντί αμοιβής δίμετρες ουκρανέζες και μόνο μεζούρα δεν έβγαζε για να τις μετράει όταν του τις φέρνανε.

Αλλη εκδοχή. Μήπως μέσα από το σεξ προσπαθούμε σε βαθμό μεγαλύτερο απο τον ''συνηθισμένο'' στην ελλάδα να ικανοποιήσουμε άλλες ανάγκες ??

Τέτοιες ανάγκες είναι οι παρακάτω.

Πρώτον. Η επιβεβαίωση και η αυτοεπιβεβαίωση της αρρενωπότητας του άντρα.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί από εμάς λειτουργούν λες και έχουν βάλει κοντέρ στη πούτσα και προσπαθούν να αποδείξουν στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους πόσο άντρες είναι από το πόσες γυναίκες γαμάνε.

Σε πολλές δε περιπτώσεις λειτουργούν συγκρίνοντας τις επιδόσεις του ''κοντέρ'' με αυτές των φίλων τους η των γύρω τους ινριγκάροντας ψυχολογικά ακόμη περισσότερο τον εαυτό τους.

Το πρόσφατο ''πρωτοφανούς διάστασης και ενδιαφέροντος''  θέμα που σχετιζόταν με τη δήλωση του ''Εθνικού Γαμιά''  Σπαλιάρα για το πόσες γυναίκες έχει πηδήξει αποδεικνύει την τάση του Ελληνα έστω και εμμέσως η υποσυνείδητα να θέτει τον εαυτό του στη ''δοκιμασία'' της  σύγκρισης όσον αφορά τις σεξουαλικές του επιδόσεις, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Αλλιώς γιατί να κάθεται να ασχολείται όλη η χώρα για το πόσες γυναίκες γάμησε η δεν γάμησε κάποιος όποιος και να είναι αυτός ??
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Για να καταλήξω λοιπόν κάπου. Πολλοί άντρες  ξεχνούν κάτι βασικό. Το σέξ είναι απόλαυση, όχι τρόπαιο. Για να το πώ με λόγια της πιάτσας, για την πάρτη σου γαμάς και για κανέναν άλλο,. Το να φτάνει κάποιος στα όρια του ψυχαναγκασμού προκειμένου να γράφει ''χιλιόμετρα το κοντέρ'' είναι απλά ένας εντελώς λάθος τρόπος  για κάποιους να ανατρέψουν την χαμηλή τους αυτοεκτίμηση.

Δεύτερη ανάγκη. Η ανάγκη για  άσκηση εξουσίας στα πλαίσια πολλές φορές κάποιας  ''τυφλής'' εκδικητικότητας. Είναι αρκετά φανερό από άντρες που χρησιμοποιούν, και εννοούν ( γιατί κάποιοι το κάνουν και απλά από συνήθεια ), εκφράσεις όπως ''τη ξέσκισα'', ''της πέταξα τα μάτια έξω'', ''τη ξεμούνιασα'' κλπ. Ακόμη και ο όρος ''τον/την γάμησα'' χρησιμοποιείται μεταφορικά για να υποδηλώσει άσκηση βίας, ταπείνωσης, εξαπάτησης και γενικότερα υποβάθμισης κάποιου. Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε άλλες γλώσσες όχι μόνο στην ελληνική, αλλά στη χώρα μας πιστεύω συμβαίνει καθ' υπερβολήν. Τι προφανέστερο από το γεγονός ότι η έκφραση ''Αντε γαμήσου'' αποτελεί βρισιά, ενώ στην κυριολεξία της παραπέμπει σε κάτι αν μη τι άλλο ευχάριστο.

Συνήθως έτσι λειτουργούν άντρες που έζησαν η εξακολουθούν να ζούν σε καταπιεστικά περιβάλλοντα που τους δημιουργούν κόμπλεξ. Μια δεύτερη κατηγορία είναι οι άντρες που έχοντας φάει αρκετές χυλόπιτες στη ζωή τους γίνονται ( μέχρι κάποιου βαθμού ) κρυπτομισογύνηδες και βγάζουν πάνω στις πουτάνες συνήθως όλα τους τα ποθημένα σε εκδικητική βάση. Τους άντρες αυτής της κατηγορίας εύκολα τους εντοπίζεις από το γεγονός ότι ενώ χρησιμοποιούν αβέρτα τις πουτάνες, συνήθως τις περιφρονούν και τις απαξιώνουν ταυτόχρονα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντιστροφή του παραπάνω φαινομένου. Αντρες δηλαδή που είναι υπερβολικά δεσποτικοί και επιβλητικοί στη καθημερινότητά τους να αναζητούν στο χώρο της πορνείας ''αφέντρες'' που θα τους ''ξεφτιλίσουν'' θα τους ''τιμωρήσουν'', θα τους ''ταπεινώσουν'', κλπ. Από όλα έχει ο μπαξές.

Ο καθένας λοιπόν ''πορεύεται'' με βάση τι του λείπει. Αλλά αυτό που του λείπει πάει συνήθως να το βρεί μέσω του σεξ, γιατί απλά δεν μπορεί να φανταστεί και να βρεί κάποιο άλλο τρόπο.

Για να καταλήξω λοιπόν κάπου απαντώντας την ερώτηση που αρχικά έθεσα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ είναι υπερεκτιμημένο, ειδικά δε στην Ελλάδα είναι περισσότερο υπερεκτιμημένο από ότι σε κάποιες άλλες χώρες. Οι δε λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι, κατά την άποψή μου και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο,  δύο. Ο πρώτος είναι η γενικότερη ιδιοσυγκρασία μας. Και ο δεύτερος το γεγονός ότι πολλοί απο εμάς μέσα απο το σεξ πάμε να καλύψουμε άλλες ανάγκες μας και να βγάλουμε κάποια ποθημένα μας, η κάποια ψυχικά μας ελλείματα, δυο παραδείγματα των οποίων ανέφερα παραπάνω, αλλά προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα.

Στο κάθε βέβαια άνθρωπο που ασφαλώς αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, οι δυο παραπάνω λόγοι συναντούνται με διαφορετική βαρύτητα.

Αυτά από εμένα. Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες.
 

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.520
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
Οπως ακριβως αναφερεις , για τον καθενα απο εμας καλυπτει διαφορετικους λογους .

Λογοι που θα αναφερθουν απο ολους μας θα ειναι προσωπικες αποψεις και δεν θα αγγιζουν το συνολο .
Διοτι ειναι διαφορετικοι για τον καθενα απο εμας .

Σαφεστατα ειναι ....φυσικη και ανθρωπινη αναγκη το σεξ .

Τωρα πως το χρησιμοποιει ο καθενας απο εμας ή τι ξαχνει μεσα σε αυτο ειναι καθαρα προσωπικο .

Σαφεστατα σε καποιες χωρες ,οπως και στην δικια μας ,ειναι υπερτιμημενο ....αλλα αυτο ξεκιναει απο τι ?

Ψυχικες καταστασεις σαφεστατα συμβαλουν ....προσωπικες εμπειριες...βεβαια .

Δεν θα πρεπει να παραλειψουμε σε καμμια περιπτωση την αντιπετωπιση του αλλου φυλλου στο θεμα .

Απο εκει ,υπαρχει καποια εκκινηση σε καποια θεματα .......

Πριν καποια χρονια για να πηδηξεις επρεπε...να παντρευτεις .... ή θα επρεπε να πας πολυ σοβαρα ..... αλλιως ...δεν ειχε τιποτα .

Οι γυνιακες χρησιμοποιουν το σεξ ,εναντι στους αντρες ...σαν μεθοδο ...τιμωριας ....
Δεν ησουν καλο παιδι ? ...δεν εχει σεξακι .....δεν μου πηρες αυτο ? σου γυρναω την πλατη ....
θελω να μου κανεις κατι ? ....παλι δεν εχει σεξακι μεχρι να το υποκυψεις ....

Ειναι πολυσεθετο το ολο πλαισιο και προσωπικα πιστευω οτι δεν ειναι μονοδρομος η ολη αναλυση....αλλα εχει πολλες διακλαδωσεις ..........


 

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Μηνύματα
1.923
Κριτικές
8
Like
1.689
Πόντοι
216
Εσύ σε ποια κατηγορία θεωρείς ότι ανήκεις και το φιλοσοφείς τόσο ???

Στην έκθεση τι βαθμό έγραψες στις πανελήνιες ??  :grin: :grin:

Μήπως είσαι ο γνωστός Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος και μας τρολάρεις ?? χαχα

www.zougla.gr/sexuality/article/to-stereotipo-tis-ginekas-tropeou-ine-mi8os-1254648]http://www.zougla.gr/sexuality/article/to-stereotipo-tis-ginekas-tropeou-ine-mi8os-1254648[/url]
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Δεν θα πρεπει να παραλειψουμε σε καμμια περιπτωση την αντιπετωπιση του αλλου φυλλου στο θεμα .

Απο εκει ,υπαρχει καποια εκκινηση σε καποια θεματα .......

Πριν καποια χρονια για να πηδηξεις επρεπε...να παντρευτεις .... ή θα επρεπε να πας πολυ σοβαρα ..... αλλιως ...δεν ειχε τιποτα .

Οι γυνιακες χρησιμοποιουν το σεξ ,εναντι στους αντρες ...σαν μεθοδο ...τιμωριας ....
Δεν ησουν καλο παιδι ? ...δεν εχει σεξακι .....δεν μου πηρες αυτο ? σου γυρναω την πλατη ....
θελω να μου κανεις κατι ? ....παλι δεν εχει σεξακι μεχρι να το υποκυψεις ....

Ειναι πολυσεθετο το ολο πλαισιο και προσωπικα πιστευω οτι δεν ειναι μονοδρομος η ολη αναλυση....αλλα εχει πολλες διακλαδωσεις ..........

Γενικά συμφωνούμε !!!  :hi: :hi:

Ιδίως σε αυτά που άφησα παραπάνω απο το post σου που πιστεύω συμπληρώνουν τα εισαγωγικά δικά μου.

 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Εσύ σε ποια κατηγορία θεωρείς ότι ανήκεις και το φιλοσοφείς τόσο ???

Στην έκθεση τι βαθμό έγραψες στις πανελήνιες ??  :grin: :grin:

Μήπως είσαι ο γνωστός Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος και μας τρολάρεις ?? χαχα

www.zougla.gr/sexuality/article/to-stereotipo-tis-ginekas-tropeou-ine-mi8os-1254648]http://www.zougla.gr/sexuality/article/to-stereotipo-tis-ginekas-tropeou-ine-mi8os-1254648[/url]
Δεν νομίζω ότι ανήκω σε καμμιά ειδική κατηγορία.

Σε όλη μου τη ζωή αυτό προσπαθώ να μην ''ανήκω'' σε κατηγορίες. Αυτό γιατί συνήθως οι κατηγορίες καταλήγουν στο να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε ''κοπάδια'', και τα κοπάδια των ανθρώπων ( οχι των ζώων ) τα απεχθάνομαι.

Αν έπρεπε  να διαλέξω όμως κάποια κατηγορία, θα διάλεγα τη κατηγορία των αντρών που δουλεύουν η τουλάχιστον προσπαθούν να δουλέψουν το κάτω κεφάλι τους όσο και το πάνω κεφάλι τους. Είναι ζήτημα ισοροπίας  :2funny: :2funny:

Στην έκθεση ήμουν πολύ καλός. 19 είχα γράψει θυμάμαι  :2funny: :2funny:

Γενικά δεν γουστάρω να τρολάρω. Το άρθρο του Κωνσταντινίδη που παραθέτεις το βρίσκω πολύ καλό

 

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Μηνύματα
3.908
Κριτικές
12
Like
19
Πόντοι
26
Το σεξ με την Μαρια ειναι υπερεκτιμημενο .... δεν μπορεις να περασεις ετσι ευκολα απο την μουνοτρυπα της

 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.094
Κριτικές
52
Like
17.445
Πόντοι
10.686
Αν και άσχετο από το θέμα,αφού το άρθρο αναφέρεται στις σχέσεις... αποκατάστασης,πιστεύω ότι ένας άντρας,όσο επιτυχημένος κι αν είναι,έχει περισσότερες πιθανότητες να δεσμευθεί μόνιμα ή προσωρινά με μια γυναίκα που ανήκει στα χαμηλότερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα,σε σχέση με μιαν αντίστοιχη γυναίκα,που θα βάλει ως πρωταρχικό κριτήριο το status του άντρα.(Δεν μιλάμε βέβαια για... ξεπέτες,πχ να τον αρπάξει από κανέναν μπάνικο και ψωλαρά που θα βρει μπροστά της...  ;)  ).
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.791
Κριτικές
11
Like
608
Πόντοι
376
κάθε ανθρώπινη ηθική, κάθε ιερό και όσιο,κάθε βαρύγδουπη ιδεολογία έχει ως απώτερο σκοπό την επιβίωση, την τροφή, και το σεξ και κτ επέκταση την ηδονή
με άλλα λόγια οι άνθρωποι για να εξασφαλίσουν την ηδονή τους σκοτώνουν άλλους ανθρώπους πχ μρ την μορφή πολέμων (με σοβαρές προφάσεις πάντα :grin: )

οπότε μάλλον μπορείς να πεις ότι γενικά η ηδονή είναι υπερεκτιμημένη από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας  :vomit:
 

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.221
Κριτικές
81
Like
7.941
Πόντοι
7.865
Φυσικά και δίνουμε μεγαλύτερη αξία στο σεξ.Πολλοί οι λόγοι.Ο πρώτος και κύριος είναι η αυτοεπιβεβαίωση.Στην συνέχεια έρχεται η αίγλη του να έχεις επιτυχίες στις γυναίκες για να πουλήσεις μούρη σε άλλους μπούες.Τρίτο είναι ο σεξουαλικός κορεσμός.Απλά τα πράγματα.Ως λαός μεσογειακός,είμαστε πιο θυληπρεπείς,απο την άποψη ότι είμαστε πιο "θερμοί",αψείς,αλέγροι και σκεφτόμαστε με άλλα μέλη του σώματός μας,πέρα απο το κεφάλι μας,πράγμα που δεν κάνουν οι βόρειοι,επι παραδείγματι.Ένας Σκανδιναβός,λόγου χάρη,δεν θα έπαιρνε αμάξι στην γκόμενα,μόνο και μόνο για να την πηδάει όποτε θέλει εκείνη.Καταλαβαίνει ότι ζητάει ανταλλάγματα για σεξ και θα καταφύγει σε άλλη γυναίκα ή στην πορνεία.Εδώ θα πάρεις δάνειο,αν δεν έχεις λεφτά,θα της το πάρεις το κάρο,θα πηδήξεις κάμποσο και όταν θα βρεθεί καλύτερος χορηγός,θα μείνεις με το δάνειο στον κώλο και τον πούτσο στα χέρια.Δίνουμε μεγάλη σημασία στα θέλω των γυναικών,όχι επειδή είμαστε φεμινιστές και μας νοιάζουν ιδιαίτερα,αλλά επειδή θέλουμε να μπούμε σε ένα μουνί και μάλιστα απεγνωσμένα.Οι κινήσεις που κάνουν μερικοί,υπέρμετρες αγορές κατ' απαίτηση της συντρόφου,ταξίδια,δώρα κτλ κτλ,ακόμα και αν δεν έχουμε την οικονομική άνεση,χάλασαν κατα πολύ την ελληνική κοινωνία.Σήμερα η κάθε βλάχα ζητάει τον ουρανό με τα άστρα,χωρίς να προσφέρει τίποτε άλλο απο σεξουαλική εκτόνωση και αυτή της κακιάς ώρας και υπο τους δικούς της κανόνες.Δεν έχουν παιδεία,δεν έχουν χρήματα,δεν έχουν στύλ,μόνο απαιτήσεις.Και όταν λέω παιδεία,δεν εννοώ τίτλους σπουδών,αλλά τρόπο σκέψης,καθώς μια επιστήμη ή μια τέχνη δεν σε κάνει άνθρωπο,αλλά ο τρόπος σκέψης σου.Έχουν ένα κάρο κωλόχαρτα και ακόμα ψάχνουν τον λεφτά,ο οποίος είναι και χαλβάς να τον κάνουν ότι θέλουν,αλλά και μάγκας να τις καυλώνει,με λεφτά,γυμνασμένος,όμορφος,έξυπνος και βλάκας εκεί που πρέπει και στον αντίποδα εκείνες που μπορεί να τα ζητάνε αυτά είναι σαν την Ελένη Λουκά σε διασταύρωση με τροχαίο στην Κορίνθου Πατρών.Πρέπει να κοπούν οι υπέρμετρες προσφορές και να πάψει ο σύγχρονος άνδρας να είναι χορηγός και να απαιτεί συντρόφους και όχι σαχλοκούδουνα που θα απομυζούν τον κόπο του.Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο,η πορνεία μας περιμένει με ανοιχτά τα πόδια.Εγώ,ως παθών,μπορώ να πώ ότι το μόνο πράγμα που μου χάρισε ο γάμος μου ήταν ένας απόγονος και τίποτε άλλο καλό,επειδή η τέως,αν και μορφωμένο ακαδημαϊκά άτομο,είχε την νοοτροπία της ταμαχιάρας βλάχας που έκανε μοιρασιές του Καραγκιόζη και ήθελε να κάνει αποκλειστικό κουμάντο στην πατρική και την προσωπική περιουσία μου,χωρίς να έχει κάτι δικό της ή να χαλάει έστω χρήματα απο τον μισθό της.Την χώρισα προ 27ετίας και κάνω ζωάρα με πουτάνες και γκομενάκια.Πιστέψτε με,η πορνεία έρχεται πιο φτηνά,χωρίς υποχρεώσεις και υστερίες και με ποικιλία και το "τσάμπα" σεξ το πλερώνεις χρυσό.
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
κάθε ανθρώπινη ηθική, κάθε ιερό και όσιο,κάθε βαρύγδουπη ιδεολογία έχει ως απώτερο σκοπό την επιβίωση, την τροφή, και το σεξ και κτ επέκταση την ηδονή
με άλλα λόγια οι άνθρωποι για να εξασφαλίσουν την ηδονή τους σκοτώνουν άλλους ανθρώπους πχ μρ την μορφή πολέμων (με σοβαρές προφάσεις πάντα :grin: )

οπότε μάλλον μπορείς να πεις ότι γενικά η ηδονή είναι υπερεκτιμημένη από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας  :vomit:

Η προσέγγισή μου παραπέμεπει σε Νιτσε, που έγραφε ''Ο άνθρωπος είναι γουρούνι στη ταίστρα της ηδονής''

Ομως πάντα θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάμε να εξανθρωπιστούμε και να ξεφύγουμε απο τα ζωα.

Αυτό που ο ίδιος συγραφέας οραματιζόταν σαν ''υπεράνθρωπο''.

Προσωπικά δεν τα βλέπω τόσο δραματικά τα πράγματα, πιστεύω ότι ο άνθρωπος μέσω της λογικής μπορεί να ''δαμάζει'' τα ένστικτά του ένα απο τα οποία είναι και το σεξουαλικό, χωρίς όμως να τα ακυρώνει. Γιατί αν πάει να τα ακυρώσει τότε προσπαθεί να καταργήσει τη φύση του, και καταλήγει νευρωτικός.


 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
38
Πόντοι
6
Ναι ειναι υπερεκτιμημενο το σεξ και σε αυτο φταιμε ολοι μας ετσι μαθαμε ,πολλοι αντρες <<γαμανε>> μονο και μονο για να γραψει το κοντερ και οχι απο αναγκη,μας εμαθε ετσι η οικογενεια ,το σχολειο,η τηλεοραση ,η κοινωνια μας γενικα.Τι σχεση εχει η παιδεια μας να μαθουμε ετσι ??<<πολυ μεγαλη>> και μονο το γεγονος οτι αποριπτεται η πορνεια η κατηγορηται σαν κατι μιαρο τα λεει ολα,τι διαφορετικο κανει ενας αντρας με μια πορνη απο μια γκομενα,ουσιαστικα τιποτα το ιδιο ειναι.Ετσι εμαθαν και τις γυναικες απο το σπιτι τους να ζητανε.Αποδειξη της υπερεκτιμισης του σεξ ,πως ενω ειναι ικανες να βγαζουν χρηματα ,κατεκτησαν την <<ισοτητα>> ,παρ ολα αυτα συνεχως ζητανε δωρα χρηματα  κ.τ.λ. για να σου δωσουν λιγο νινι,και τι γραφω ??να δωσουν  δηλ.παιρνουν και δινουν.οι βορειοι λαοι εχουν ξεπερασει αυτο το κομπλεξ (της πορνειας) για το λογο αυτο ειναι πιο ανοικτομυαλοι,πιστευω πως δυσκολα θα αλλαξουμε νοοτροπια και ας ειμαστε τοσο απελευθερωμενοι
 

Alvy Singer

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2015
Μηνύματα
60
Like
27
Πόντοι
0
Συγχαρητήρια για το άρθρο σου Mindreader.
 

prokopis_proikismenos

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Μηνύματα
1.822
Κριτικές
10
Like
2.549
Πόντοι
3.187
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )

Για να καταλήξω λοιπόν κάπου απαντώντας την ερώτηση που αρχικά έθεσα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ είναι υπερεκτιμημένο, ειδικά δε στην Ελλάδα είναι περισσότερο υπερεκτιμημένο από ότι σε κάποιες άλλες χώρες. Οι δε λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι, κατά την άποψή μου και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο,  δύο. Ο πρώτος είναι η γενικότερη ιδιοσυγκρασία μας. Και ο δεύτερος το γεγονός ότι πολλοί απο εμάς μέσα απο το σεξ πάμε να καλύψουμε άλλες ανάγκες μας και να βγάλουμε κάποια ποθημένα μας, η κάποια ψυχικά μας ελλείματα, δυο παραδείγματα των οποίων ανέφερα παραπάνω, αλλά προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα.

Στο κάθε βέβαια άνθρωπο που ασφαλώς αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, οι δυο παραπάνω λόγοι συναντούνται με διαφορετική βαρύτητα.

Αυτά από εμένα. Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αγαπημένη μου, οτι άλλο το σεξ ως πράξη και άλλο το σεξυ ως σαρκική έλξη. Το σεξ ως πράξη σαφώς και είναι υπερεκτιμημένο ειδικά στην Ελλάδα αφού λείπει και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την σεξουαλική του ζωή (?) (μπορεί κάποιοι ν ναι οκ). Άλλο είναι αν χρησιμοποιούν το σεξ κάποιοι για να κερδίσουν είτε αυτό λέγεται μπουρδέλο, είτε μόδα, είτε εκπομπές στη τηλεόραση ...κλπ κλπ. Βέβαια κάθε τι έχει και διαφορετικό επίπεδο ηθικής. Αν πάμε όμως σε επίπεδο αξίας νομίζω οτι μπορούμε να λέμε υπερεκτιμημένο κάτι που στην Ελλάδα ακόμη και το 2015 δεν υπάρχει. Το σεξ και ειδικά το καλό σεξ έχει να κάνει με το χρήμα. Κακά τα ψέματα. Οποιος έχει χρήμα πηδάει και πηδάει καλά. Ένα πράγμα που κανονικά έπρεπε να γίνεται τσάμπα πολλοί το πληρώνουν. Έχεις δει τα σπουργιτάκια ή τα σκυλάκια να πληρώνουν για να πηδήξουν. Ο άνθρωπος όμως πληρώνει. Αυτό τα λέει όλα.  :2funny: :2funny: :2funny: :s&m_3: :tits2:
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αγαπημένη μου,

Εξακολουθείς να επιμένεις ότι είμαι γυναίκα παρότι επανηλειμένα έχω γράψει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μπορείς να δεις αρκετές φωτογραφίες μου στο παρακάτω thread που είχα ανοίξει πριν απο ένα μήνα


Πολλές επίσης φωτογραφίες μου έχω ποστάρει επίσης στο σχετικό thread της Ταιλάδης,

Αν εξακολουθείς να μην πείθεσαι, και θες να πιστεύεις ότι είμαι γυναίκα, πίστευε ότι θέλεις ρε φίλε, πρόβλημά σου είναι όχι δικό μου.
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Το σεξ ως πράξη σαφώς και είναι υπερεκτιμημένο ειδικά στην Ελλάδα αφού λείπει και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την σεξουαλική του ζωή (?) (μπορεί κάποιοι ν ναι οκ). Άλλο είναι αν χρησιμοποιούν το σεξ κάποιοι για να κερδίσουν είτε αυτό λέγεται μπουρδέλο, είτε μόδα, είτε εκπομπές στη τηλεόραση ...κλπ κλπ. Βέβαια κάθε τι έχει και διαφορετικό επίπεδο ηθικής. Αν πάμε όμως σε επίπεδο αξίας νομίζω οτι μπορούμε να λέμε υπερεκτιμημένο κάτι που στην Ελλάδα ακόμη και το 2015 δεν υπάρχει. Το σεξ και ειδικά το καλό σεξ έχει να κάνει με το χρήμα. Κακά τα ψέματα. Οποιος έχει χρήμα πηδάει και πηδάει καλά. Ένα πράγμα που κανονικά έπρεπε να γίνεται τσάμπα πολλοί το πληρώνουν. Έχεις δει τα σπουργιτάκια ή τα σκυλάκια να πληρώνουν για να πηδήξουν. Ο άνθρωπος όμως πληρώνει. Αυτό τα λέει όλα.  :2funny: :2funny: :2funny: :s&m_3: :tits2:

Απο αυτό που γράφεις δεν καταλαβαίνω, τι υποστηρίζεις ?? Είναι οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι απο τη σεξουαλική τους ζωη στην Ελλάδα ?? Αυτό υποστηρίζεις ?

Τι εννοείς ότι στο 2015 στην ελλάδα το σεξ δεν υπάρχει ??

Επίσης απο τη μια μεριά θέτεις θέμα ηθικής της πορνείας απο την άλλη υποστηρίζεις ότι μόνο όσοι έχουν λεφτά έχουν σεξ ?? θελεις να γίνεις λίγο πιο σαφής ?

Εγώ πιστεύω ότι σε όλες τις χώρες βρίσκεις ανθρώπους ικανοποιημένους η δυσαρεστημενους απο η σεξουαλική τους ζωή. Δεν νομίζω ότι η Ελλαδα αποτελεί εξαίρεση.
 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.094
Κριτικές
52
Like
17.445
Πόντοι
10.686
Μεγάλη ζημιά,τουλάχιστον στη γενιά τη δική μου (+40),αλλά και στις προηγούμενες των πατεράδων και των παππούδων μας,έχει κάνει το παπαδαριό και όλες αυτές οι μαλακίες που μας γέμιζαν το κεφάλι με τα κατηχητικά τους και τις άλλες εβραϊκές παπαριές τους!Τι σχέση έχει αυτός ο τόπος,που λάτρεψε τον Έρωτα μέσω της Θεάς Αφροδίτης,με την ενοχοποίηση του σεξ,γαμώ το κέρατό μου; :headbang:
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.329
Πόντοι
28.786
Μεγάλη ζημιά,τουλάχιστον στη γενιά τη δική μου (+40),αλλά και στις προηγούμενες των πατεράδων και των παππούδων μας,έχει κάνει το παπαδαριό και όλες αυτές οι μαλακίες που μας γέμιζαν το κεφάλι με τα κατηχητικά τους και τις άλλες εβραϊκές παπαριές τους!Τι σχέση έχει αυτός ο τόπος,που λάτρεψε τον Έρωτα μέσω της Θεάς Αφροδίτης,με την ενοχοποίηση του σεξ,γαμώ το κέρατό μου; :headbang:

Σε όλο το χριστιανικό κόσμο ( Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Προτεστάντες κλπ ) το σεξ αντιμετωπίζεται ως κάτι ανάμεσα σε πάθος και αμαρτία. Αυτός είναι και ένας  απο τους κύριους λόγους που η εκλησία και ο λόγος της τοσο στην ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γενικά  εκλαμβάνεται σαν κάτι  αναχρονιστικό.

Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο και για την εκλησία που είναι ενας κατ'εξοχήν συντηρητικός και παραδοσιακός θεσμός να ξεπεράσει ένα δόγμα της που βασίζεται σε κάτι τόσο θεμελιώδες για αυτήν όπως το προπατορικό αμάρτημα.


 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom