Νέα

ειναι τα ρωσικα δυσκολη γλωσσα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα peinasmenos_lukos2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
τυπε ειναι μικρη χωρα η ελλαδα δεν θα κατσει ο αλλος να πληρωσει για μεταφρασεις αν δεν υπαρχει περιπτωση να κανει εξαγωγη του προιοντος στην ελλαδα συν οτι ολοι ξερουμε αγγλικα οποτε βολευομαστε με τις αγγλικες εκδοσεις.
διαφωνω με τα κινεζικα θα εχουν περασει αλλα οι κινεζοι ειναι αρκετα κακοι στις συναλλαγες του με τους αλλους λαους, οποιος ειχε την τυχη να δουλεψει μαζι τους ξερει τι εννοω.
μιλησα με αρκετα φροντηστηρια και μου ειπαν για το αντιστοιχο χαρτι του lower στα ρωσικα θελω 1500 ευρω και εναν χρονο μαθηματα!
δεν ειναι κακη τιμη αν εχω καλα αποτελεσματα!
φιλε μου αν προσεξες καλα ειπα για ελληνικη εταιρια που στο site τις δεν βαζει ελληνικη εκδοση. το θεωρω μαλακια μεγαλη αυτο. Την πιο καινοτομα εταιρια να εχεις στον κοσμο, νομιζω ελληνικα πρεπει να βαλεις μονο και μονο για την τιμη τις χωρας σου, απο εκει και περα βαλε οτι πουτσογλωσσα θελεις να εχει.
για τεχνικα εγχειριδια δεν μιλησα για ελληνικες μεταφρασεις, απλα ανεφερα οτι εχουν στανταρ ρωσικα-αραβικα. εδω δεν εχουν ελληνικες μεταφρασεις εγχειριδια απο τηλεορασεις και κινητα, λες να εχουν τα εγχειριδια απο τα boing και τα f-16;
σχετικα με τους κινεζους εχεις δικιο το εχω διαπιστωει και προσωπικα. μην ξεχνας ομως οτι σε πολλες περιπτωσεις οι τραπεζες- εταιριες και ειδικα οι εταιριες που ασχολουντε με τα ναυτιλικα τους ζητανε πιστοποιημένες μεταφρασεις στα αγγλικα. γιαυτο σου ειπα οτι παιζουν τα αγγλικα εκει πολυ.
το καλο με τα ρωσικα ειναι οτι επειδη ακομα δεν υπαρχει ανταγωνισμος πολυ, δυσκολα θα σου ζητησουν πτυχιο γλωσσας ειδικα σε εταιριας που το μονο τσεκαρισμα που κανουν αν ξερεις τι γλωσσα ειναι να σε βαλουν να μιλησεις με καποιον απο την εταιρια που γνωριζει ρωσικα.
το 1500 μεγαλο σε φροντιστηριο γιατι συνηθως δεν συμπληρωνετε τμημα οπως σε τμημα αγγλικων για να πεσει η τιμη. καλυτερα για εμενα να κανεις ιδαιτερα πιστευω ειναι πιο καλα και πιο φθηνα.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.245
Πόντοι
3.656
τα ρωσσικα για να μαθεις να συνενοησαι ειναι απλα
σψστα κ με γραματικες ειναι δυσκολα,αλλα για ποιο λογο ?
ειναι πολυ ωραια γλωσσα κι ενδιαφερουσα,συν οτι ανοιγεις την πορτα σε ατελειωτα γαμισια με την γνωση ρωσσικων,εστω κ μικρη,αυτα εκ πειρας... :hi:

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά, ισπανικά, κινέζικα (μανταριν), αραβικά και ρώσικα.

Φίλε ρώσικα μάθε, τα έχω με μια στριπτιτζου από γνωστό μαγαζί της Αθήνας και μου κάνει μαθήματα εδώ και 2 μήνες. Είναι ενδιαφέρουσα γλώσσα ακόμα και για χόμπι.
η στριπτιζου που σε διδασκει ειναι αποφοιτος πανεπιστημιου;
ελπιζω να μην σου μαθαινει τα ρωσικα που μιλανε οι ρωσοποντιοι.

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
φιλε μου αν προσεξες καλα ειπα για ελληνικη εταιρια που στο site τις δεν βαζει ελληνικη εκδοση. το θεωρω μαλακια μεγαλη αυτο. Την πιο καινοτομα εταιρια να εχεις στον κοσμο, νομιζω ελληνικα πρεπει να βαλεις μονο και μονο για την τιμη τις χωρας σου, απο εκει και περα βαλε οτι πουτσογλωσσα θελεις να εχει.
για τεχνικα εγχειριδια δεν μιλησα για ελληνικες μεταφρασεις, απλα ανεφερα οτι εχουν στανταρ ρωσικα-αραβικα. εδω δεν εχουν ελληνικες μεταφρασεις εγχειριδια απο τηλεορασεις και κινητα, λες να εχουν τα εγχειριδια απο τα boing και τα f-16;
σχετικα με τους κινεζους εχεις δικιο το εχω διαπιστωει και προσωπικα. μην ξεχνας ομως οτι σε πολλες περιπτωσεις οι τραπεζες- εταιριες και ειδικα οι εταιριες που ασχολουντε με τα ναυτιλικα τους ζητανε πιστοποιημένες μεταφρασεις στα αγγλικα. γιαυτο σου ειπα οτι παιζουν τα αγγλικα εκει πολυ.
το καλο με τα ρωσικα ειναι οτι επειδη ακομα δεν υπαρχει ανταγωνισμος πολυ, δυσκολα θα σου ζητησουν πτυχιο γλωσσας ειδικα σε εταιριας που το μονο τσεκαρισμα που κανουν αν ξερεις τι γλωσσα ειναι να σε βαλουν να μιλησεις με καποιον απο την εταιρια που γνωριζει ρωσικα.
το 1500 μεγαλο σε φροντιστηριο γιατι συνηθως δεν συμπληρωνετε τμημα οπως σε τμημα αγγλικων για να πεσει η τιμη. καλυτερα για εμενα να κανεις ιδαιτερα πιστευω ειναι πιο καλα και πιο φθηνα.

ναι αλλα αμα δουλευει με εξωτερικο πολυ παραπανω απο ελλαδα γιατι να κατσει να ασχοληθει με την ελληνικη αγορα;
δεν μπορεις ομως να συγκρινεις ανομια προιοντα!
οπως και να εχει τα 1500 ειναι για ενα ταχυρυθμο ατομικο μαθημα που θα γινετε στον χωρο του φροντηστηριου!

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.245
Πόντοι
3.656
ναι αλλα αμα δουλευει με εξωτερικο πολυ παραπανω απο ελλαδα γιατι να κατσει να ασχοληθει με την ελληνικη αγορα;
οπως και να εχει τα 1500 ειναι για ενα ταχυρυθμο ατομικο μαθημα που θα γινετε στον χωρο του φροντηστηριου!
για ποσους μηνες ρε τυπε?αν ειναι 4 ωρες τη νερα για 4 μηνες καλα ειναι
αν ειναι 3 φορες τη βδομαδα 2 ωρες ειναι πολλα

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
απο την ελληνικη αγορα ας εχει 0000 τζιρο δεν μας ενδιαφερει. αλλα για εμενα για το λογο και μονο οτι βρισκετε στην ελλαδα η εδρα του καλο ειναι να εχει ελληνικη γλωσσα τιμα και την χωρα του. αυτη η ξενομανια-μαλακια μας εφαγε. μπαινεις σε κατι χωρες του πουτσου εντελως και βλεπεις οτι πρωτη γλωσσα σε ολα τα εταιρικα site τους ειναι η δικη τους. καλη η εξωστρεφει αλλα καλο ειναι να δειχνεις και την χωρα προελευσης σου δεν ειναι κακο.

φιλε δεν εχω ασχοληθει με τα ρωσικα σε φροντιστήριο αλλα σε ιδιαιτερα εχω ακουσει οτι παιζουν 10-15 ευρω οι τιμες την ωρα. (εννοιτε μαυρα)

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
απο την ελληνικη αγορα ας εχει 0000 τζιρο δεν μας ενδιαφερει. αλλα για εμενα για το λογο και μονο οτι βρισκετε στην ελλαδα η εδρα του καλο ειναι να εχει ελληνικη γλωσσα τιμα και την χωρα του. αυτη η ξενομανια-μαλακια μας εφαγε. μπαινεις σε κατι χωρες του πουτσου εντελως και βλεπεις οτι πρωτη γλωσσα σε ολα τα εταιρικα site τους ειναι η δικη τους. καλη η εξωστρεφει αλλα καλο ειναι να δειχνεις και την χωρα προελευσης σου δεν ειναι κακο.

φιλε δεν εχω ασχοληθει με τα ρωσικα σε φροντιστήριο αλλα σε ιδιαιτερα εχω ακουσει οτι παιζουν 10-15 ευρω οι τιμες την ωρα. (εννοιτε μαυρα)

θα καταληξω αφου ψαξω καλα που θα κανω!
αν εχει καποιος καποια εμπειρια απο φροντηστηρια ας μου στειλει ινμποξ

billinio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2010
Κριτικές
12
Like
28
Πόντοι
601
Eκανα πρόπερσι Σερβοκροατικά και με βοήθησαν πολύ πέρισυ που πήγα Βουλγαρία έχουν ομοιότητες οι Σλάβοι στις γλώσσες τους αλλά χωρίζονται σε 3 βασικούς κλάδους Ανατολικό : Ρωσία ,Ουκρανία , Λευκορωσία , Δυτικό : Πολωνία , Τσεχία , Σλοβακία και Νότιο κλάδο : που είναι όλοι οι Γιουγκοσλάβοι και οι Βούλγαροι !

CaptainNemo

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2017
Κριτικές
5
Like
280
Πόντοι
0
μπαινεις σε κατι χωρες του πουτσου εντελως

Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που να είναι του πούτσου περισσότερο από την Ελλάδα. Έλληνες είμαστε αλλά ας μην παραγνωρίζουμε την πραγματικότητα.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Εχουν πολύ δύσκολη και "ανώμαλη" γραμματική. Εγώ που είμαι καθαρά αυτοδίδακτος, το ΄χω κατάλαβει καλά αυτό....... :S

Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί παραπάνω!

Η μανία που έχουν με τη δημιουργία απρόσωπων προτάσεων καθώς και οι λέξεις που διαφοροποιούν μεταξύ ετεροπροσωπίας και ταυτοπροσωπίας είναι πραγματικός πονοκέφαλος!

Χωρίς ν' αναφερθώ στην οργανική πτώση και στα ρήματα, που αν και απλά, λειτουργούν τελείως βλαμμένα!

Επίσης, έχουν 4 είδη μετοχών... με δύο μορφές η κάθε μία!

Αξίζει όμως!

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί παραπάνω!

Η μανία που έχουν με τη δημιουργία απρόσωπων προτάσεων καθώς και οι λέξεις που διαφοροποιούν μεταξύ ετεροπροσωπίας και ταυτοπροσωπίας είναι πραγματικός πονοκέφαλος!

Χωρίς ν' αναφερθώ στην οργανική πτώση και στα ρήματα, που αν και απλά, λειτουργούν τελείως βλαμμένα!

Επίσης, έχουν 4 είδη μετοχών... με δύο μορφές η κάθε μία!

Αξίζει όμως!

απο οτι καταλαβα οσο πιο σοβαρα το παρω τοσο πιο ευκολα θα ειναι!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
απο οτι καταλαβα οσο πιο σοβαρα το παρω τοσο πιο ευκολα θα ειναι!

Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει προοδευτική δυσκολία: όσο πιο βαθειά πας τόσο πιο δύσκολη γίνεται.

Πρέπει να την πάρεις στα σοβαρά και να μην πέσεις σε κακό καθηγητή! Σε τρία χρόνια μπορείς ν' αρχίσεις να μιλάς στα πέντε θα μπορείς ν' αρχίσεις να διαβάζεις σοβαρά κείμενα. Πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκεις εύκολα μίντια για την Ρωσική κι αυτό είναι θέμα, όπως κι ομιλητές.

Θεωρώ όμως πως λίγοι θα την πάρουν σοβαρά και θα την μάθουν, αν τη θες για επαγγελματικούς λόγους  να πας πάρεις Β2 οπότε τη σκέφτεσαι σοβαρά κάν' το αλλιώς αν όχι και σκοπεύεις μόνο για Β1 ξέχνα το πολλοί θα το έχουν.

Ένα πράγμα που θα με παραξευνεύει πάντα είναι ότι τα ρήματα στο παρελθοντικό χρόνο λειτουρούν σαν επίθετα, χάνοντας τα πρόσωπα, έχοντας μόνο γένος και αριθμό!

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
τα ρωσσικα για να μαθεις να συνενοησαι ειναι απλα
σψστα κ με γραματικες ειναι δυσκολα,αλλα για ποιο λογο ?
ειναι πολυ ωραια γλωσσα κι ενδιαφερουσα,συν οτι ανοιγεις την πορτα σε ατελειωτα γαμισια με την γνωση ρωσσικων,εστω κ μικρη,αυτα εκ πειρας... :hi:

:rockon: :rockon:

tenniskiller

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
42
Πόντοι
16
Γάμησέ τα είναι

Και πιο πολλά γράμματα έχουν με άλλο νόημα και προφορά από αυτή της Ευρωπαικής αλλά και γραμματική που δεν καταλαβαίνεις

Εγώ κάποτε ξεκίνησα και τα παράτησα
Θυμάμαι με το ζ και το ζζζζζζ

Μετά γάμησα τη καθηγήτρια,αλλά δεν μετράει γιατί έίναι η γυναίκα μου :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
απο γνωστους και συγγενεις που ειναι πλεον στην γερμανια ξερω οτι οι μισοι σχεδον γερμανοι μιλανε ρωσικα ειδικα ανατολικα.

Εδω οι γερμανοι δε μιλανε καλα καλα αγγλικα, θα μιλανε ρωσικα?Αν το γραφεις σοβαρα αυτο προκειται  για ρωσικης καταγωγης πολιτογραφημενους γερμανους που ειναι πολλοι . Πχ ρωσοι , καζακστανοι που γεννηθηκαν στη Γερμανια.
Τελοσπαντων εξαρταται παντα απο το αντικειμενο για το οποιο ενδιαφερεσαι και οχι γενικα και αοριστα το ποια γλωσσα ειναι η πιο καταλληλη για να μαθεις

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Εδω οι γερμανοι δε μιλανε καλα καλα αγγλικα, θα μιλανε ρωσικα?Αν το γραφεις σοβαρα αυτο προκειται  για ρωσικης καταγωγης πολιτογραφημενους γερμανους που ειναι πολλοι . Πχ ρωσοι , καζακστανοι που γεννηθηκαν στη Γερμανια.
Τελοσπαντων εξαρταται παντα απο το αντικειμενο για το οποιο ενδιαφερεσαι και οχι γενικα και αοριστα το ποια γλωσσα ειναι η πιο καταλληλη για να μαθεις
εχουνε μεγαλη διαφορα ηχητικα τα ρωσικα που μιλαει ενας ρωσσος γνησιος απο τα ρωσικα που μιλαει ενας ρωσοποντιος.

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Εδω οι γερμανοι δε μιλανε καλα καλα αγγλικα, θα μιλανε ρωσικα?Αν το γραφεις σοβαρα αυτο προκειται  για ρωσικης καταγωγης πολιτογραφημενους γερμανους που ειναι πολλοι . Πχ ρωσοι , καζακστανοι που γεννηθηκαν στη Γερμανια.

Επιστημονικά τεκμηριωμένη,αφοπλιστικά διατυπωμένη,μοναδικά κατατεθειμένη,πλήρως συναρτημένη και εξόχως καταλυτική η απάντησή σου επί του θέματος. :respect:

tenniskiller

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
42
Πόντοι
16
Τα ρωσικά τα θέλετε για να ρίξετε ρωσάκια γκομενάκια;
Αν δεν μιλάνε αγγλικά και είναι βλάχες,αφήστε τα καλύτερα

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει προοδευτική δυσκολία: όσο πιο βαθειά πας τόσο πιο δύσκολη γίνεται.

Πρέπει να την πάρεις στα σοβαρά και να μην πέσεις σε κακό καθηγητή! Σε τρία χρόνια μπορείς ν' αρχίσεις να μιλάς στα πέντε θα μπορείς ν' αρχίσεις να διαβάζεις σοβαρά κείμενα. Πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκεις εύκολα μίντια για την Ρωσική κι αυτό είναι θέμα, όπως κι ομιλητές.

Θεωρώ όμως πως λίγοι θα την πάρουν σοβαρά και θα την μάθουν, αν τη θες για επαγγελματικούς λόγους  να πας πάρεις Β2 οπότε τη σκέφτεσαι σοβαρά κάν' το αλλιώς αν όχι και σκοπεύεις μόνο για Β1 ξέχνα το πολλοί θα το έχουν.

Ένα πράγμα που θα με παραξευνεύει πάντα είναι ότι τα ρήματα στο παρελθοντικό χρόνο λειτουρούν σαν επίθετα, χάνοντας τα πρόσωπα, έχοντας μόνο γένος και αριθμό!

για το β1 ποσο καιρο πιστευεις οτι θελει καποιος;
γιατι εγω για αρχη αυτο θελω!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
για το β1 ποσο καιρο πιστευεις οτι θελει καποιος;
γιατι εγω για αρχη αυτο θελω!

Εγώ χρειάστηκα 3 χρόνια αλλά το πρώτο ήταν σχεδόν χαμένο δυστυχώς... με σιγουριά μπορώ να πω τρία χρόνια με σοβαρή ασχολία!

Να θυμάστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ είναι δύσκολη γλώσσα ενωτικού τύπου, σαν την Ελληνική, με πολλές ιδιαιτερότητες, οι περισσότερες των οποίων στο Β1 δεν έχουν ακόμα φανεί!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom