Νέα

ειναι τα ρωσικα δυσκολη γλωσσα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα peinasmenos_lukos2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Εγώ χρειάστηκα 3 χρόνια αλλά το πρώτο ήταν σχεδόν χαμένο δυστυχώς... με σιγουριά μπορώ να πω τρία χρόνια με σοβαρή ασχολία!

Να θυμάστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ είναι δύσκολη γλώσσα ενωτικού τύπου, σαν την Ελληνική, με πολλές ιδιαιτερότητες, οι περισσότερες των οποίων στο Β1 δεν έχουν ακόμα φανεί!
Τι σημαινει "ενωτικου τύπου"?

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Εγώ χρειάστηκα 3 χρόνια αλλά το πρώτο ήταν σχεδόν χαμένο δυστυχώς... με σιγουριά μπορώ να πω τρία χρόνια με σοβαρή ασχολία!

Να θυμάστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ είναι δύσκολη γλώσσα ενωτικού τύπου, σαν την Ελληνική, με πολλές ιδιαιτερότητες, οι περισσότερες των οποίων στο Β1 δεν έχουν ακόμα φανεί!

με πληγωσες τυπε!
δεν εχω τοσο χρονο ρε γμτ :(

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Ένα πράγμα που θα με παραξευνεύει πάντα είναι ότι τα ρήματα στο παρελθοντικό χρόνο λειτουρούν σαν επίθετα, χάνοντας τα πρόσωπα, έχοντας μόνο γένος και αριθμό!
Δηλαδη στον παρελθοντικο χρονο αντι να πεις "εγραφα" λες "γεγραμμενος" ή κατι τετοιο? Κατι σαν χρηση της μετοχης αντι παρελθοντικου χρονου?

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Τι σημαινει "ενωτικου τύπου"?

Οι γλώσσες είναι αναλυτικού (κανονικά η κινέζικη αλλά κι η αγγλική είναι αναλυτικη με στυχεία ένωσης), ενωτικού και συνθετικού τύπου (Η γιαπωνέζικη, η τούρκικη, η Φινλανδική κλπ.).

Οι αναλυτικού τύπου γλώσσες δεν έχουν κλείσεις και χρησιμοποιούν μόνο συντακτικό και βοηθιτικές λέξεις για να προσθέσουν νόημα στη φράση. Αναλύουν δηλαδή.

Οι ενωτικές (fusional) παράγουν φράσεις, δηλαδή τη φράση να πούμε γίνεται ανακατωμένη εμείς. Οι σχέσεις μεταξύ των λέξεων είναι άρρηκτες οπότε είναι ενωμένες.

Οι συνθετικές παράγουν λέξεις αντί φράσεων... παράδειγμα από την Ιαπωνική που το γνωρίζω okorasetakunakata σημαίνει: δεν ήθελα να σε κάνω να θυμώσεις... Οι μεταφράσεις από αυτές τις γλώσσες βγαίνουν συχνά σπασμένες. Είναι σχετικά αποτυχημένες μιας και οι μόνες σημαντικές με γραμματεία είναι η Ιαπωνέζικη κι η Ουγγρική... και χρειάστηκαν αναδιάρθρωση γι' αυτό μάλιστα. Άλλα παραδείγματα είναι οι γλώσσες των ιθαγενών της Αμερικάνικής ηπείρου, βορά και νότο, όσο και κάποιες αφρικανικές. Συνηθώς έχουν θέμα να παράξουν πολύπλοκες έννοιες... περιττό να αναφέρω ποιες δύο μόνο έχουν βρει τρόπο να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα!

Επίσης, είμαι πεποισμένος πως η παθητική φωνή στη Ρωσική είναι υπόλειμμα σύνθεσης! Προσθέτεις ένα Σ ή Σιά στο τέλος!

Όχι η Γερμανική, πρόκειται περί ενωτικής, απλά μπορεί να κάνει μακριές μικτές λέξεις και δεν είναι συνθετική μπορεί να έχει υπολλείματα. Έχω καημό να μάθω συνθετική γιατί είναι το σύστημα τελείως διαφορετικό απ' το δικό μας μα όλες είνα άχρηστες!!! Και τα γιαπωνέζικα έχουν χρήση μόνο στην Ιαπωνία, όνομα εκ των κατοίκων Νιππόν ή Νιχόν, και έχουν το πιο βλαμμένο σύστημα γραφής στον κόσμο!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
με πληγωσες τυπε!
δεν εχω τοσο χρονο ρε γμτ :(

λυπάμαι... Αλλά προτιμότερο απ' το σας πω ψέματα! Εγώ φτάνω τα 25 και φοβάμαι ότι έχω χάσει την ευκαιρία μου! μέχρι τα 35 θεωρώ ότι μπορείται να κάνετε κάτι μετά είναι μεγάλο ρίσκο εκτός αν έχετε δουλειά!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
λυπάμαι... Αλλά προτιμότερο απ' το σας πω ψέματα! Εγώ φτάνω τα 25 και φοβάμαι ότι έχω χάσει την ευκαιρία μου! μέχρι τα 35 θεωρώ ότι μπορείται να κάνετε κάτι μετά είναι μεγάλο ρίσκο εκτός αν έχετε δουλειά!
Ούτε διανοεισαι ποσο μικρος εισαι ακομη. Τι χαμενες ευκαιριες τσαμπουνάς??

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286

είναι καλύτερη η ειλικρίνεια παρά ένα ψέμα!
πάντως θεωρώ ότι με δύο χρόνια καλής δουλείας και σοβαρής κυριότερα θα είμαι κοντά στο Β1

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Ούτε διανοεισαι ποσο μικρος εισαι ακομη. Τι χαμενες ευκαιριες τσαμπουνάς??

Άστε το... περνάω κρίση μέσης ηλικίας στα μέσα των 20! Νοιώθω πολλές φορές μάλιστα κι 60 χρονών! Φυσικό αποτέλεσμα μιας και ξεπερνάω σε γνώσεις πάντα τους συνομηλίκους μου... κι όχι μόνο!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
είναι καλύτερη η ειλικρίνεια παρά ένα ψέμα!
πάντως θεωρώ ότι με δύο χρόνια καλής δουλείας και σοβαρής κυριότερα θα είμαι κοντά στο Β1

Κοντά θα είστε δε μπορώ να πως σιγουριά πως θα το πάρετε. Κι ευχαριστώ για τα καλά τα λόγια!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Εδω οι γερμανοι δε μιλανε καλα καλα αγγλικα, θα μιλανε ρωσικα?Αν το γραφεις σοβαρα αυτο προκειται  για ρωσικης καταγωγης πολιτογραφημενους γερμανους που ειναι πολλοι . Πχ ρωσοι , καζακστανοι που γεννηθηκαν στη Γερμανια.

Ορθόν.
Επισης οι Γερμανοί απεχθάνονται αυτούς τους "Γερμανορώσους",όπως εμείς τους "Ρωσοποντιους" από το καζακσταν,γεωργια,κ.λ.π.
Στη Γερμανία που είναι εδώ και δεκαετίας το καλύτερο τσιμπούκι της Αμερικής,η αντιρωσικη ρητορεία είναι καθημερινη υπόθεση.
Σε φάση να παραλληλίζουν Πούτιν με χίτλερ.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
28 οποτε ειμαι οριακα!
ρε τυπε τι γιατι λες οριακα; φοβασε μηπως σου κοπει η περιοδος και δεν κανεις παιδι;
αλλοι που εχουν φυγει στα 40-50 μαλακες ειναι.
ξυπνηστε οπου γης και πατρις πλεον. σε αυτο το μπουρδελο κρατος μας δεν εχει χαιρι.
γνωστοι μου εφυγαν στα 35-40 τους με τις οικογενειες τους πριν 3-4 χρονια στο εξωτερικο, και ζουνε μια χαρα.
πλουσιοι μπορει να μην εγιναν αλλα ζουνε και αυτοι και τα παιδια τους μια χαρα, και το κυριοτερο εχουν κανει εναν προγραματισμο για την ζωη τους,οχι σαν το μπουρδελο που ζουμε που δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει αυριο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom