Νέα

ειναι τα ρωσικα δυσκολη γλωσσα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα peinasmenos_lukos2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Καλό, αν και σχετικά άσχετο, είναι να ειπωθεί ότι οι ενωτικές γλώσσες είναι η εξαίρεση στον κανόνα: οι περισσότερες γλώσσες είναι φυσικά είτε αναλυτικές είτε συνθετικές αλλά η ανικάνοτητα αυτών των γλωσσών να παράξουν σημαντική γραμματεία, εξαιρούνται η κινεζική κι η αγγλική απ' τις πρώτες οι Ουγγρική κι η Γιαπωνέζικη απ' τις δεύτερες, έχουν δημιουργήσει αυτήν την εικόνα. Ο λόγος είναι ο εξής: οι ενωτικές είναι μακράν οι λογικότερες γιατί έχουν και νόημα μέσω του λεξιλογίου αλλά και γραμματική για να το χρησιμοποιούν! Μάλιστα Η πλειοψηφιά των γλωσσών που ανέπτυξαν γραμματεία ήταν ενωτικές και οι περισσότερες των γλωσσών που είναι αναλυτικές κι έχουν σήμερα γραμματεία ήταν κάποτε ενωτικές(Αραβικά, νομίζω κι εβραϊκά, και Αγγλικά)!

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Ορθόν.
Επισης οι Γερμανοί απεχθάνονται αυτούς τους "Γερμανορώσους",όπως εμείς τους "Ρωσοποντιους" από το καζακσταν,γεωργια,κ.λ.π.
Στη Γερμανία που είναι εδώ και δεκαετίας το καλύτερο τσιμπούκι της Αμερικής,η αντιρωσικη ρητορεία είναι καθημερινη υπόθεση.
Σε φάση να παραλληλίζουν Πούτιν με χίτλερ.
πλεον οι γερμανοι απεχθανοντε και τους γερμανοελληνες οπως εμεις τους πακιστανους και τους αφγανους,

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
ρε τυπε τι γιατι λες οριακα; φοβασε μηπως σου κοπει η περιοδος και δεν κανεις παιδι;
αλλοι που εχουν φυγει στα 40-50 μαλακες ειναι.
ξυπνηστε οπου γης και πατρις πλεον. σε αυτο το μπουρδελο κρατος μας δεν εχει χαιρι.
γνωστοι μου εφυγαν στα 35-40 τους με τις οικογενειες τους πριν 3-4 χρονια στο εξωτερικο, και ζουνε μια χαρα.
πλουσιοι μπορει να μην εγιναν αλλα ζουνε και αυτοι και τα παιδια τους μια χαρα, και το κυριοτερο εχουν κανει εναν προγραματισμο για την ζωη τους,οχι σαν το μπουρδελο που ζουμε που δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει αυριο.

Το ν' αλλάξεις χώρα δεν είναι πράμα εύκολο:

Θα σου λείπουν πράμα

Θα πρέπει να μάθεις άλλες συνήθειες και κουζίνα

Θα πρέπει να μιλάς καθημερινά μία γλώσσα που με σιγουριά δεν θα είναι η μητρική σου

Θα πρέπει να μάθεις ξανά τους νόμους και τους κανόνες της ζωής!

Αυτό εφόσον μπορείς και θες να ενταχθείς! Και με τους Ρώσους έχουμε σοβαρές διαφορές αν κι αρκετά κοινά λόγω τόσο ιστορίας όσο και νοοτροπίας, προτιμότεροι των Σκανδιναβών αλλά χειρότεροι των Ιταλών.

Σαράντα ετών δεν μπορώ να με φανταστώ μετανάστη και μετά βίας 30!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ορθόν.
Επισης οι Γερμανοί απεχθάνονται αυτούς τους "Γερμανορώσους",όπως εμείς τους "Ρωσοποντιους" από το καζακσταν,γεωργια,κ.λ.π.
Στη Γερμανία που είναι εδώ και δεκαετίας το καλύτερο τσιμπούκι της Αμερικής,η αντιρωσικη ρητορεία είναι καθημερινη υπόθεση.
Σε φάση να παραλληλίζουν Πούτιν με χίτλερ.

Παντως , ειδικα για το θεματοθετη που εγραψε οτι θελει να φυγει εξω, τα γερμανικα ειναι χρησιμη γλωσσα. Πολυ μικρη χρησιμοτητα θα βρει στα ρωσικα καθως  , επειδη ετσι και αλλιως σε θεσεις που απαιτουνται ρωσοφωνοι, προτιμουνται native, που δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν ανα την Ευρωπη.
Ακομη και στην ιδια τη Ρωσσια ως ξενος, ειναι παραδοξως προτιμοτερο να ξερεις γερμανικα διοτι αυτο πχ θα θεωρειται προσον εκει και απο τον ξενο ουτως η αλλως δε θα αναμενουν να γνωριζει ρωσικα, αν υποθεσουμε εχουν θεση που την προσφερουν σε ξενο.Οντως σε πολλες αγγελιες σε ρωσικα σαιτ ζητουνται ατομα με γνωσεις γερμανικων .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Άστε το... περνάω κρίση μέσης ηλικίας στα μέσα των 20! Νοιώθω πολλές φορές μάλιστα κι 60 χρονών! Φυσικό αποτέλεσμα μιας και ξεπερνάω σε γνώσεις πάντα τους συνομηλίκους μου... κι όχι μόνο!
Οι "συγκολλητικες" γλωσσες ειναι κατι αλλο?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
πλεον οι γερμανοι απεχθανοντε και τους γερμανοελληνες οπως εμεις τους πακιστανους και τους αφγανους,

Δε μας σιχαινονται.
Τεμπεληδες και τρόμπες μας θεωρούν.

Οι Γερμανοι αν μπορούσαν να διώξουν,θα έδιωχναν αφγανοπάκια,μαγκρεπ και μουσλίμια.
3 χρόνια στη Γερμανία(μέχρι πριν κάτι μήνες,όχι το 1980) και οι Έλληνες περνάμε απαρατήρητοι..
Ουτε εγκληματικότητα,ούτε γκέτο..

Παντως , ειδικα για το θεματοθετη που εγραψε οτι θελει να φυγει εξω, τα γερμανικα ειναι χρησιμη γλωσσα. Πολυ μικρη χρησιμοτητα θα βρει στα ρωσικα καθως  , επειδη ετσι και αλλιως σε θεσεις που απαιτουνται ρωσοφωνοι, προτιμουνται native, που δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν ανα την Ευρωπη.
Ακομη και στην ιδια τη Ρωσσια ως ξενος, ειναι παραδοξως προτιμοτερο να ξερεις γερμανικα διοτι αυτο πχ θα θεωρειται προσον εκει και απο τον ξενο ουτως η αλλως δε θα αναμενουν να γνωριζει ρωσικα, αν υποθεσουμε εχουν θεση που την προσφερουν σε ξενο.Οντως σε πολλες αγγελιες σε ρωσικα σαιτ ζητουνται ατομα με γνωσεις γερμανικων .

Και σε αυτο θα συμφωνήσω.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Οι "συγκολλητικες" γλωσσες ειναι κατι αλλο?

Μάλλον θα εννοείτε τις συνθετικές, εγώ τα γλωσσολογικά μου τα έμαθα από το langfocus στο youtube, οπότε μεταφράζω από τα αγγλικά

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Δε μας σιχαινονται.
Τεμπεληδες και τρόμπες μας θεωρούν.

Οι Γερμανοι αν μπορούσαν να διώξουν,θα έδιωχναν αφγανοπάκια,μαγκρεπ και μουσλίμια.
3 χρόνια στη Γερμανία(μέχρι πριν κάτι μήνες,όχι το 1980) και οι Έλληνες περνάμε απαρατήρητοι..
Ουτε εγκληματικότητα,ούτε γκέτο..

Και σε αυτο θα συμφωνήσω.

Γαμώτο μου! Γιατί δεν πρόσεχα στο σχολείο στα Γερμανικά!!!

Είναι εύκολα όμως μπροστά στα ρώσικα αν βρω χρόνο μ' αυτά θ'ασχοληθώ! Το λέω εδώ και χρόνια!

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Παντως , ειδικα για το θεματοθετη που εγραψε οτι θελει να φυγει εξω, τα γερμανικα ειναι χρησιμη γλωσσα. Πολυ μικρη χρησιμοτητα θα βρει στα ρωσικα καθως  , επειδη ετσι και αλλιως σε θεσεις που απαιτουνται ρωσοφωνοι, προτιμουνται native, που δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν ανα την Ευρωπη.

θα κανω μια ερευνα αγορας και θα καταλήξω!
τυποι με βαλατε σε σκεψεις!
αν και τα ρωσικα μου αρεσουν πολυ παραπανω σαν γλωσσα με τραβανε!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Τώρα που σκέφτηκα τον αγγλικό όρο agglutinative το συγκολιτική το μπέρδεψα με το ενωτική αλλά νομίζω πως το βρήκα κι ως synthetic.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
θα κανω μια ερευνα αγορας και θα καταλήξω!
τυποι με βαλατε σε σκεψεις!
αν και τα ρωσικα μου αρεσουν πολυ παραπανω σαν γλωσσα με τραβανε!

Γενικα τη δευτερη γλωσσα που ακριβως σκοπευεις να χρησιμοποιησεις?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Γαμώτο μου! Γιατί δεν πρόσεχα στο σχολείο στα Γερμανικά!!!

Είναι εύκολα όμως μπροστά στα ρώσικα αν βρω χρόνο μ' αυτά θ'ασχοληθώ! Το λέω εδώ και χρόνια!

Δυστυχως δεν είναι ευκολα..
Σπάνε αρχίδια στην εκμάθηση.

Όμως αμα κατεχεις,περα απο τις γερμανόφωνες περιοχές,χαμπαριάζεις αρκετά Ολλανδία,μέχρι κάτι ψιλά Σουηδια..

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Δυστυχως δεν είναι ευκολα..
Σπάνε αρχίδια στην εκμάθηση.

Όμως αμα κατεχεις,περα απο τις γερμανόφωνες περιοχές,χαμπαριάζεις αρκετά Ολλανδία,μέχρι κάτι ψηλά Σουηδια..

Το γνωρίζω αυτό!

Τα γερμανικά όμως είναι κοντινότερα στα Ελληνικά απ' ότι τα ρώσικα και με την άπταιστη γνώση αγλλικών, όπου από αυτήν μπορώ να έχω λεξιλόγιο, είναι σαφώς ευκολότερη της ρωσικής! Αλλά τα βαριόμουν στο σχολείο και δεν έδινα σημασία!!!

Τώρα πληρώνω τις αμαρτίες μου!!!

Άμα ξανά-ασχοληθώ πιστεύω ότι θα μου 'ρθουν κι όσα ξέχασα!

Περιττό να πω ότι είναι γλώσσα που μου αρέσει επίσης... τύφλα να 'χουν οι ράμμσταϊν!!!!

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Το ν' αλλάξεις χώρα δεν είναι πράμα εύκολο:

Θα σου λείπουν πράμα

Θα πρέπει να μάθεις άλλες συνήθειες και κουζίνα

Θα πρέπει να μιλάς καθημερινά μία γλώσσα που με σιγουριά δεν θα είναι η μητρική σου

Θα πρέπει να μάθεις ξανά τους νόμους και τους κανόνες της ζωής!

Αυτό εφόσον μπορείς και θες να ενταχθείς! Και με τους Ρώσους έχουμε σοβαρές διαφορές αν κι αρκετά κοινά λόγω τόσο ιστορίας όσο και νοοτροπίας, προτιμότεροι των Σκανδιναβών αλλά χειρότεροι των Ιταλών.

Σαράντα ετών δεν μπορώ να με φανταστώ μετανάστη και μετά βίας 30!
θα σου λειψουν οι διακονισμοι και οι φοροι με το δημοσιο και τα ψευτοεπιδοματα του τσιπρα.
θα σου λειψει η φθηνοσαβουρα που πουλανε για φαγητο τα λιντλ.
στην ελλαδα που σε λιγο θα μιλας μουσουλμανικα θα ειναι η μητρικη σου.
ενω στην ελλαδα εχει νομους σταθερους τα τελευταια 20 χρονια.

τα παραπανω δεν ισχυουν προσωπικα για σενα αλλα δυστηχως ο περισσοτερος κοσμος ετσι ζει, γιαυτο ολοι εχουν το μυαλο τους να φυγουν στο εξωτερικο.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
θα σου λειψουν οι διακονισμοι και οι φοροι με το δημοσιο και τα ψευτοεπιδοματα του τσιπρα.
θα σου λειψει η φθηνοσαβουρα που πουλανε για φαγητο τα λιντλ.
στην ελλαδα που σε λιγο θα μιλας μουσουλμανικα θα ειναι η μητρικη σου.
ενω στην ελλαδα εχει νομους σταθερους τα τελευταια 20 χρονια.

τα παραπανω δεν ισχυουν προσωπικα για σενα αλλα δυστηχως ο περισσοτερος κοσμος ετσι ζει, γιαυτο ολοι εχουν το μυαλο τους να φυγουν στο εξωτερικο.

Τα παραπάνω ισχύουν γι' αυτούς που δεν θα φύγουν ποτέ από 'δω πέρα... δυστυχώς!!!

Είναι όμως το εν τρίτο γι' αυτό κι οι Έλληνες υποφέρουμε καθώς τρέφουμε τους προδότες και τα παράσιτα, αν και λόγω δικής μας ηλιθιότητας.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Τα παραπάνω ισχύουν γι' αυτούς που δεν θα φύγουν ποτέ από 'δω πέρα... δυστυχώς!!!

Είναι όμως το εν τρίτο γι' αυτό κι οι Έλληνες υποφέρουμε καθώς τρέφουμε τους προδότες και τα παράσιτα, αν και λόγω δικής μας ηλιθιότητας.

εγω προσωπικα φιλε αυτους δεν τους λυπαμαι καθολου διοτι ειναι αυτοι που εδιναν τηλεθεασεις στο survivor, ειναι αυτοι που γλυφουν να τους παρουν συμβασιουχους και μετα θα απεργουν να γινουν μονιμοι, ειναι αυτοι που παρακαλανε για να δουλεψουν για 300 ευρω το μηνα διοτι και καλα εχουν αναγκη, αλλα συγχρονος θα καταθετουν πλαστα χαρτια για να περνουν επιδοματα, ειναι αυτοι που γενικα κανουν την ζημια στην χωρα αυτη. λυπαμε ομως διοτι ετσι οπως παει η κατασταση σε λιγα χρονια ελληνικο εθνος δεν υπαρχει, και μεσα στην εννοια ελληνικο εθνος ανηκουμε και εμεις και τα παραπανω κοπροσκυλα που ανεφερα.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Παντως , ειδικα για το θεματοθετη που εγραψε οτι θελει να φυγει εξω, τα γερμανικα ειναι χρησιμη γλωσσα. Πολυ μικρη χρησιμοτητα θα βρει στα ρωσικα καθως  , επειδη ετσι και αλλιως σε θεσεις που απαιτουνται ρωσοφωνοι, προτιμουνται native, που δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν ανα την Ευρωπη.
Υπαρχει ζητηση στη Ρωσια για γνωστες κινεζικων ή ιαπωνικων λογω γειτνιασης με αυτες τις χωρες;

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
εγω προσωπικα φιλε αυτους δεν τους λυπαμαι καθολου διοτι ειναι αυτοι που εδιναν τηλεθεασεις στο survivor, ειναι αυτοι που γλυφουν να τους παρουν συμβασιουχους και μετα θα απεργουν να γινουν μονιμοι, ειναι αυτοι που παρακαλανε για να δουλεψουν για 300 ευρω το μηνα διοτι και καλα εχουν αναγκη, αλλα συγχρονος θα καταθετουν πλαστα χαρτια για να περνουν επιδοματα, ειναι αυτοι που γενικα κανουν την ζημια στην χωρα αυτη. λυπαμε ομως διοτι ετσι οπως παει η κατασταση σε λιγα χρονια ελληνικο εθνος δεν υπαρχει, και μεσα στην εννοια ελληνικο εθνος ανηκουμε και εμεις και τα παραπανω κοπροσκυλα που ανεφερα.

Για εμένα μόνο ως διασπορά έχουμε μέλλον πλέον αλλά αυτό θα είναι μόνο γενετική επιβίωση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom