Νέα

Εγγυητης σε δανειο: Τι σημαινει?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Μπορει να ειχε ενα αμαξι μπορει να ειχε εισοδημα μεγαλο μπορει να εχει περουσιακα στοιχεια. ΚΑΚΩΣ ρωταει εδω μεσα κ οχι εναν δικηγορο να του πει ΑΚΡΙΒΩΣ.
Με αμαξι και μετρητα λιγο δυσκολο να μπεις εγγυητης, θελουν ακινητο.Τεσπα, μπορει να ειχε κολλητο τον διευθηντη της τραπεζας τι να πω  :grin:

hakeem

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Like
280
Πόντοι
21
Σε γενικες γραμμες οτι τοον ηπιες

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ρε παιδιά αν κάποιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία η τράπεζα δεν κινείτε με μήνυση στο τέλος?

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
Μπορει να ειχε ενα αμαξι μπορει να ειχε εισοδημα μεγαλο μπορει να εχει περουσιακα στοιχεια. ΚΑΚΩΣ ρωταει εδω μεσα κ οχι εναν δικηγορο να του πει ΑΚΡΙΒΩΣ.

Εγω που ειχα καποια θεματακια-αποριες νομικου χαρακτηρα δικηγορος εδω μεσα μου τα ελυσε τυπε.  :S :S :S

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489
Θα τα διαβασω.

Μεχρι τοτε, να διευκρινισω κατι:
Ο πατερας μου ειναι ασχετος απο οικονομικα - νομικα.
Εχοντας ως μονη προσωπικη περιουσια τις ΜΕΤΟΧΕΣ (λευκο χαρτι στον ΕΝΦΙΑ), μπηκε εγυυητης, ενω η Α.Ε. βρισκοταν στα τελειωματα...

Τονιζω πως προκειται για Α.Ε., γτ δεν εχει καμια ευθυνη/ Δεν ηταν προεδρος, ή Διευθυνων, απλα μετειχε στο Δ.Σ. κι ηταν μεγαλομετοχος.

Αρα, υπαρχει κατι που να μπορει να απαιτησει η τραπεζα (περα απ' τις, ανευ αξίας, μετοχες)?

Ιδου η απορια.

[/quote

οταν μπηκε εγγυητης απ οτι καταλαβα ειχε και καποια περιουσιακα στοιχεια τα οποια μετεπειτα  μεταβιβασε σε συγγενεις και σε σενα...
αραεκανε καποια σειρα απο εξυπνες κινησεις...δε θα μου φαινοταν παραξενο αν η επομενη κινησ του θαναι να ξεφορτωθει το (παλιαμαξο )των 5χιλ..και παρει ενα χρεπι του χιλιαρικου....

ποιο εξυπνο παντως θα ηταν αντι να πριμενουν την απολυτη καταρευση να κανουν εδρα της ετσιριας τη Βουλγαρια...

σε συζητηση που ειχα με πελατη μου λογιστη μου ανελυσε οτι στη γειτινικη χωρα δινουν πολλες φορολογικες ελαφρυνσεις σε ελληνικες εταιριες που μετακομιζουν εκει

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Θα τα διαβασω.

Μεχρι τοτε, να διευκρινισω κατι:
Ο πατερας μου ειναι ασχετος απο οικονομικα - νομικα.
Εχοντας ως μονη προσωπικη περιουσια τις ΜΕΤΟΧΕΣ (λευκο χαρτι στον ΕΝΦΙΑ), μπηκε εγυυητης, ενω η Α.Ε. βρισκοταν στα τελειωματα...

Τονιζω πως προκειται για Α.Ε., γτ δεν εχει καμια ευθυνη/ Δεν ηταν προεδρος, ή Διευθυνων, απλα μετειχε στο Δ.Σ. κι ηταν μεγαλομετοχος.

Αρα, υπαρχει κατι που να μπορει να απαιτησει η τραπεζα (περα απ' τις, ανευ αξίας, μετοχες)?

Ιδου η απορια.

[/quote

οταν μπηκε εγγυητης απ οτι καταλαβα ειχε και καποια περιουσιακα στοιχεια τα οποια μετεπειτα  μεταβιβασε σε συγγενεις και σε σενα...
αραεκανε καποια σειρα απο εξυπνες κινησεις...δε θα μου φαινοταν παραξενο αν η επομενη κινησ του θαναι να ξεφορτωθει το (παλιαμαξο )των 5χιλ..και παρει ενα χρεπι του χιλιαρικου....

ποιο εξυπνο παντως θα ηταν αντι να πριμενουν την απολυτη καταρευση να κανουν εδρα της ετσιριας τη Βουλγαρια...

σε συζητηση που ειχα με πελατη μου λογιστη μου ανελυσε οτι στη γειτινικη χωρα δινουν πολλες φορολογικες ελαφρυνσεις σε ελληνικες εταιριες που μετακομιζουν εκει

Πως το εκανε αυτο δλδ να εχει περουσιακα στοιχεια να μπαινει εγγυητης και μετα να τα μεταβιβαζει και να μην εχει τιποτε  :grin: αμ ξερετε το κολπο πεστε το και σε μενα να την γαμηκω τις τραπεζες,αλλα ελα που δεν γινεται με τιποτα.  ;)

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
217
Like
17.671
Πόντοι
38.177

[/quote]

[/quote]

Στη Βουλγαρια η φορολογια υπο ορους ειναι περιπου 10% ενω στη Ρουμανια παλι υπο ορους 3%  ;)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Kαλα ρε μαν μπηκε εγγυητης ο πατερας σε εταιρια που καταρεε;Ημαρτον.Γαυρος ειναι;

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Εγω που ειχα καποια θεματακια-αποριες νομικου χαρακτηρα δικηγορος εδω μεσα μου τα ελυσε τυπε.  :S :S :S
Ναι ρε τυπε κ εγω αλλα εδω ειναι πολλα τα ερωτήματα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Κανονικα ισχυει η χρονοχρεωση, αλλά κανενας δεν την εφαρμοζει, ειδικα στην επαρχια. Ετσι, απαντας στα ερωτηματα και ελπιζεις οτι θα σου δωσει την υποθεση αν χρειαστει.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.237
Πόντοι
12.756
Κανονικα ισχυει η χρονοχρεωση, αλλά κανενας δεν την εφαρμοζει, ειδικα στην επαρχια. Ετσι, απαντας στα ερωτηματα και ελπιζεις οτι θα σου δωσει την υποθεση αν χρειαστει.

Οικονομικο σε βρισκω, ο χοντρος στο κεντρο αν αποσχολουσες υπαλληλο του junior δηλαδη χρεωνε 160 την ωρα , και ο χοντρος περιπου στα 500 την ωρα.

bou_asd

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Κριτικές
11
Like
49
Πόντοι
1.992
Ο πατερας μου ειναι μετοχος σε μια Α.Ε. που καρκινοβατει.

Μια τραπεζα του στελνει συνεχεια ειδοποιησεις πως ειναι εγγυητης σε δανεια της εταιριας που ΔΕΝ ικανοποιουνται (σσ ειχε υπαχθει στο αρθρο 99 και υποτιθεται ειχε γινει ρυθμιση/ δεν ξερω ακριβως τι παιζει...)

Ο πατερας μου ΔΕΝ εχει περιουσιακα στοιχεια. Τα σπιτια μας ειναι στο ονομα της γιαγιας μου και εγινε μεταβιβαση της υψηλης κυριοτητας απ' τον πατερα μου σε μενα, πριν καποια χρονια.

Η μανα μου εχει καποια περιουσιακα στοιχεια, απ' τη μανα της, και απ' το σόι του πατερα μου (κατα την μεταβιβαση που ειχα παρει μερος κι εγω)

Overall, τι μπορει να συμβει? Δηλαδη, τι απαιτησεις μπορει να εγειρει η τραπεζα απεναντι στην οικογενειά μου?
Φίλε γεια σου,
λίγα λόγια απλά!

Αν ήταν μόνο μέτοχος, δε θα είχε κανένα θέμα.
Αν κάποτε μπήκε εγγυητής (πχ από 10.3.2004) σημαίνει ότι θα πληρώνει αυτός αν δεν πληρώνει η ΑΕ. Ακούγεται φυσιολογικό αφού οι τράπεζες ζητούσαν είτε εγγυητές φυσικά πρόσωπα, είτε ακίνητα της εταιρίας με προσημείωση. Τι θα πει αν δεν πληρώνει η ΑΕ; Θα πει όταν εξαντληθούν κάποια όρια που θέτει η τράπεζα, όπως είπε και κάποιος σύγκαβλος πρωτύτερα. Άρα, εγγυητής σημαίνει και πληρωτής, έστω και αργά.
Όταν υπέγραψε στις 10.3.2004 ετέθη ως εγγυητής με το σύνολο της περιουσίας του για αρχικό δάνειο πχ. 100,000. Ακόμα κι αν είχε κάνει προσημείωση (που μας λες όχι), το προσημειωμένο ακίνητο απλά θα ήταν το πρώτο που θα έβγαινε στο σφυρί. Αν η οφειλή είχε φτάσει τις 70,000 κι έβγαινε στο σφυρί με 50,000, τα υπόλοιπα 20,000 θα θα συνέχιζε να τα οφείλει.

Οι οφειλές κάθε φυσικού προσώπου πηγαίνουν στους κληρονόμους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αν έχουν περιουσία ή όχι. Μάλιστα, αυτό γίνεται αυτόματα με την κληρονομιά και μόνη περίπτωση να γλυτώσει κάποιος είναι η αποποίηση εντός 4 μηνών από το θάνατο ή η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής.

Το άρθρο 99 αφορά μόνο τους πιστωτές μιας επιχείρησης (συνήθως προμηθευτές και τράπεζες). Δεν αφορά εγγυητές.

Επίσης, υπογράφει ότι υποχρεούται να ενημερώσει για οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής του κατάστασης την τράπεζα. 'Αρα κάθε μεταβίβαση (αγορά, πώληση, γονική παροχή, παραίτηση από κληρονομιά υπέρ των κατιόντων) να θεωρηθεί δολία και να κυνηγούν παιδιά ή και αγοραστές, αν έγινε μετά τις 10.3.2004.

Η μάνα σου είναι η καλύτερη. Πήρε και προίκα από τον πεθερό!!! Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Όμως, για να σώσετε τα υπάρχοντα:
Η μάνα σου να κάνει μια διαθήκη μόνο προς τα παιδιά. Just in case.
Όλα τα υπόλοιπα είναι αναπόφευκτα και ίσως να χρειαστεί αποποίηση αργότερα.

Τέλος, το ότι δεν ήταν διεθύνων ή γενικά εκτελεστικός, τον απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες για τα αρχικά χρέη. όχι για διεκδίκηση ποσών ως τριτεγγυητή, ούτε ως οφειλέτη μετέπειτα (ποινικό).
Αλλά, επειδή είναι νύχτα και ώρα για τσάρκα, γιατί δε ρωτάς πρώτα την τράπεζα;

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Οικονομικο σε βρισκω, ο χοντρος στο κεντρο αν αποσχολουσες υπαλληλο του junior δηλαδη χρεωνε 160 την ωρα , και ο χοντρος περιπου στα 500 την ωρα.

Εννοείς αυτόν που υπηρέτησε και σε κατάστημα;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Συγνωμη αλλά αυτα τα θεωρω γυφτιές.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.237
Πόντοι
12.756
Εννοείς αυτόν που υπηρέτησε και σε κατάστημα;

οχι αυτος, ξερει ο αλεξ για ποιον λεω..

Γενικα επειδη ειπες για αυτον , ολοι οι ποινοκολογοι να ξερετε ειναι οι πιο ακριβοι γενικα, ειναι αλλα τα κασε εκει

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.237
Πόντοι
12.756
Συγνωμη αλλά αυτα τα θεωρω γυφτιές.

γυφτιες ξε-γυφτιες αγαπητε αλεξ , αλλα 3 οροφα γωνιακα γραφεια καρακεντρο αθηνας , και μεσα αν εχεις μπει ειναι σουπερ λουξ , αυτος ο τυπος τα εβγαλε.

απο εκει και μετα το θεμα ειναι πως βλεπει το επαγγελμα σας ο καθενας απο εσας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom