1) Η συνταξη του γερου μου κινδυνευει? Δηλαδη, θεωρειται "περιουσία"??
2) Μπηκε εγυυητης με τις μετοχες του (αφου ειναι το μονο περιουσιακο του στοιχειο). Το λεω επειδη τεθηκε ως ερωτημα.
3) Η μεταβιβαση εγινε πριν αρκετα χρονια (ισως πανω απο 5).
Δεν βλεπω πώς θα μπορουσε να ακυρωθει
Σου απαντάω απο την εμπειρία μου ως τραπεζικός υπάλληλος!
1) Δεν κινδυνεύει η σύνταξη του πατέρα σου έαν όμως καταβάλεται σε λογαριασμό της τράπεζας στην οποία χρωστάει αυτή έχει κάθε δικαίωμα να πάρει απα εκεί ποσό για να πληρώσει ληξιπρόθεσμα.
2) Εφόσο εγγυήθηκε με τις μετοχές του (τις ενεχυρίασε δηλαδή) τότε θα τις χάσει....στα αρχίδια σου κιόλας μια και απο οτι αντιλαμβάνομαι δεν έχουν κάποια αξία σήμερα.
3) Εάν η μεταβίβαση έχει γίνει κάποια χρόνια πριν αρχίσουν οι απλήρωτες δόσεις και οι καυγάδες με την τράπεζα τότε δεν θεωρείτε δόλια και δεν ακυρώνεται. Σε αυτό το σημείο όμως το σωστό είναι να παρεις νομιμή γνωμάτευση απο δικηγόρο. Η επικαρπία ή η υψηλή κυριότητα μπορεί να δύνατια να κατασχεθεί θα σου πει ο νομικός.
4) Η τράπεζα δικαιούτε να κάνει έρευνα ακίνητης περιουσίας στην μερίδα του εγγυητή-πατέρα σου (να γιατι οι τράπεζες σας ζητάνε Ε9 όταν έχετε ανάγκη να παρετε δάνειο) και να γράψει αναγκαστική υποθήκη σε οτι ακίνητο εντοπίσει και να το βγάλει στον πληστηριασμό. Αυτό έχει χρηματικό κόστος για το πιστωτικό ίδρυμα και υπολογίζουν εαν θα υπάρχει όφελος πριν το κάνουν.
5) Το αυτοκίνητο του πατέρα σου δεν κινδυνεύει με κατάσχεση.
6) Οι τράπεζες δεν θα χαρίσουν ποσά (υπερημέριες μόνο) ούτε θα διαγράψουν δάνεια, τα δάνεια έπρεπε να κουρευτούν επί Παπανδρέου και Σαμαρά...δεν το κάνανε και φτάσαμε να έχουμε τράπεζες κουφάρια.
7) Οι τύποι σαν τον πατέρα σου είναι χιλιάδες και το μαζικό μπουμπούνιμα των δανείων απο επιχειρήσεις πρώχευσε τις τράπεζες....κατά την εκτίμηση μου δεν περίμεναν οι τραπεζίτες τόσο μεγάλη ύφεση ούτε γενικό μπουμπούνιμα δανείων απο τους πιο πολλούς. Λέω επιπλέον καλα να πάθουνε διότι έδινα ευκολα δάνεια στον κάθε τυχάρπαστο που φόραγε κουστούμι και γραβάτα για να γράψουν πωλήσεις οι μαλάκες οι πωλητές και οι περιφερειακοί διευθυντές τους.
8) Οι τιμές των (ενυπόθηκων) ακινήτων ήταν φούσκα η οποία έσκασε με συνέπεια να μην έχουν εξασφάλιση τα δάνεια σήμερα..παράδειγμα εκτιμούσαν ακίνητο στα 100 χιλιάρικα κι ενεκριναν δάνειο 70 χιλιάρικα. Σήμερα το ίδιο ακίνητο εκτιμάται 30 χιλιάρικα κι ο πελατάρας χρωστάει ας πούμε 50 χιλιάρικα!!!!! Εάν έχει λύσει το πρόβλημα της στέγης του και νομίζει πως δεν θα ξαναχρειαστεί τις τράπεζες σταματά να πληρωνει και θα χάσει το πιο πάνω ακίνητο, απλά και ξεκάθαρα.
9) Φοβάμαι πολύ αυτές τις βρωμοεταιρείες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και αφού μαζέψουν πιρ παρά πολλά ακίνητα θα αυξήσουν δραματικά τα ενοίκια. Γνώμη μου να προσπαθήσετε να κρατήσετε στην κατοχή σας τα ακίνητα με νύχια και δόντια.
Ελπίζω να συνέβαλα στην ενδιαφέρουσα αυτή κουβέντα.