Εχω παρει κ εγω ενα στεγαστικο δανειο οπως χιλιαδες κοσμος ,τα "καλα τα χρονια" τοτε που οι τραπεζες στο εδιναν πριν ακομη πρλαβεις να κανεις την αιτηση σου.
Με το καιρο:
-Χωρισαμε ,οποτε δεν υπαρχει οικογενεια να μεινει που για αυτην αγοραστηκε
-δεν μενω καν ελλαδα
-ειναι πρωτη και μοναδικη κατοικια
-η αξια του ακινητου εχει πεσει στο μισο απο 100.000 τωρα στις 50.000
-η πραγματικη μηνιαια δοση ειναι πλεον δυσθεωρητη ,850€ τον μηνα περιπου.
Επειδη δεν πληρωνα ,,η alpha bank μου προτεινε καποιους διακανονισμους "συμβασεις" τα τελευταια 3-4 χρονια ,χαμηλα ποσά τα οποια πληρωνα με τυπικοτητα.
Βεβαια η τραπεζα δεν ξεχναει πως ειναι ο λυκος στην υποθεση και δεν μπορει να μην κανει την 'πονηρια'της. Θελω να πω πως ενω τραβαει αυτοματα το συμφωνηθεν με την συμβαση ποσόν π.χ. 200€ ,με την ληξη του χρονου της συμβασης ,χωρις προειδοποιηση οτι "κοιταξτε κυριε Τενεκεδοπουλε τον επομενο μηνα ληγει η συμβαση της, τι θελετε να κανετε? Να ανανεωσετε η κατι αλλο?" τραβαει οτι υπολοιπο εχεις μεσα στον λογαριασμο με την αιτιολογια οτι ηταν χρεη πριν την συμβαση.....παρολο που για τον πελατη ηταν μια μικρη οικονομια αυτο.
Τεσπα.
-η συμβαση εχει ληξει παλι
-δεν τραβηξαν κατι επιπλεον γιατι φροντιζα ο λογαριασμος να ειναι παντα μηδενικος
-σπαζουν τα αρχιδια συγγενων παρολο που λενε να μην τους ενοχλουν, ψαχνοντας εμενα.
-μου προτειναν σημερα νεα συμβαση για 3 χρονια με μια αυξηση 25% περιπου χωρις να εχουν αλλαξει ομως τα οικονομικα μου δεδομενα.
-δεν δεχτηκα κ ακουσα κατι ψιλοαπειλες ευγενικα.
Μαγκες τους εχω βαρεθει,τι να κανω????
-Δεν γουσταρω να πληρωνω
-Δεν εχω αλλα περιουσιακα στοιχεια
-Ουτε ο εγγυητης μου εχει περιουσιακα στοιχεια.
Ειχα ρωτησει πριν δυο χρονια ,δυο δικηγορους
-ο ενας ειπε να τους γραψω στα αρχιδια μου και να μην πληρωσω,λεγοντας πως κανεις αλλος που δεν πληρωνει δεν εχει επιπτωσεις.
-ο αλλος ειπε να αυνεχισω να πληρωνω την δοση της συμβασης γιατι πλεον αποφασιζουν τα ξενα founds που εχουν παρει τα κοκκινα δανεια, να μην εχω προβλημα
Η ερωτηση ειναι:
-κατα πόσον αλλαξαν τα πραματα??
-βγαινουν σε πληστειριασμο πρωτες κατοικιες η οχι??
-εχει καποιος παρομοια εμπειρια?? Και τι κανει??
-ποιος ξερει να μας πει τι να κανουμε???