Νέα

Εισπρακτικες εταιριες και παραπλανηση: πως αντιμετωπιζονται?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ananias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ananias

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
3
Like
1.704
Πόντοι
216
αδερφε, σ ευχαριστω πολύ!

Λοιπον, καπως με διαφωτισες σχετικα με το γιατι μ ενοχλουν!
Η αληθεια είναι πως δεν καταφέραμε να ερθουμε σε συμφωνια με την τραπεζα αρχικα, καθως απαιτουσαν προσημειωση ακινητου, το οποιο και θελαμε να αποφυγουμε.

Στην συνεχεια, αυξήσαμε καπως τιε δυνατοτηες μας, και υπογραψαμε την συμβαση. Μεχρι τοτε, απλα διναμε εναντι ο,τι μπορούσαμε-ασχέτως από την δοση που ζητουσε η τραπεζα, καθως ηταν περαν των δυνατοτητων μας, ετσι όπως πηγαν τα πραγματα.

Η πλακα είναι ότι αυτοι εμφανιστηκαν ξαφνικα από την ημερα που υπογραψαμε την συμβαση.
Το ποσο της δοσης που ζητανε, είναι στην ουσια το αρχικο που ειχε προταθεί από την τραπεζα, το οποιο και διαπραγματευτηκαμε με την ιδια την τραπεζα, προκειμενου να ερθουμε σε συμφωνια.

Δεν ζηταω να μου βγαλετε ακρη με τα σκατα που χουμε κανει στα οικονομικα μας-κανα ο,τι μπορούσαμε να θαφτουμε ζωντανοι, απλα επειδή δεν είχαμε την δυνατοτητα για κατι καλυτερο.

Απτην στιγμη που συμγωνησαμε με την τραπεζα, είμαι 100% εντος προθεσμιών με τα συμφωνηθεντα ποσα.

Εμενα το θεμα μου είναι ποιοι είναι αυτοι, και με ποιο δικαίωμα με παρενοχλουν κατ αυτόν τον τροπο. Τιποτα άλλο!
Πολλοι ειπατε παραπανω (όπως κι εγω) ως επιχειρημα ότι εφ οσον τ δανειο εξυπηρετείται, δεν εχουν λογο να με παιρνουν. Προφανως και δεν εχουν.

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω με ΠΟΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ λογικη πρηζουν με τετοια συχνοτητα, απτην στιγμη κιολας που δεν τους δινει ο ιδιος ο νομος αυτό το δικαίωμα?
Κι αυτό δεν εχει καν να κανει με το ποσο συνεπης είναι ο κάθε οφειλέτης, κιολας. Δεν σχετίζεται.

Μιλαμε, ειχαν βαλει αριθμο να καλει αυτόματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο κιν μου, ο οποιος αν πηγαινες να το σηκωνεις εκλεινε αυτομάτως. Αποσκοπουσε φανταζομαι στο να σ ενοχλησει τοσο πολύ ώστε να τους καλεσεις πισω, προκειμενου να μιλησεις μαζι τους.

Ο αριθμος δεν είναι ΚΑΝ δηλωμένος στον ΟΤΕ, εν τω μεταξυ.

Μεχρι στιγημς, σχετικα με την εγκυκλιο περι οφειλων, οι τυποι εχουν παραβει ο,τι μπορουσαν.

Επισης, ποια η διαφορα μεταξυ δικηγορικου γραφειου και εισπρακτικης?
Εγω νομιζα ότι απλα καποια δικηγορικα γραφεια πηραν καποιες αδειες προκειμενου να τελουν χρεη εισπρακτικης για λογαριασμο τραπεζων.

Και εν τελει, δεν εχω λαβει ΚΑΜΜΙΑ εγγραφη ενημερωση σχετικα με την μεταβιβαση του δανειου μου και τα στοιχεια μου σε κανεναν αλλον περαν της τραπεζας.
Βασει των ανωτερω, καταλαβαίνω ότι νομικα δεν εχω καμμια υποχρεωση να μιλησω σε αυτους, απτην στιγμη που δεν εχω εγγραφη ενημερωση.

Αυριο θα παρω την τραπεζα να μιλησω, και θα δω εάν μπορω να στειλω επισήμως καποια επιστολή, προκειμενου να δω εάν μπορω να κινηθω νομικα....

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρωστάς ούτε μία δόση , να πληρώνεις εμπρόθεσμα και στο ακέραιο τις δόσεις του δανείου και να σε καλεί εισπρακτική.

Έχω κάνει ένα φεγγάρι σε call center συστημικής τράπεζας και ως απλός υπάλληλος που καλούσε κόσμο και ως προϊστάμενος. Τις υποθέσεις εμείς τις μεταβιβάζαμε σε εισπρακτικές και δικηγορικά.

Σου λέω λοιπόν τα εξής και αν θες και με pm μπορώ να βοηθήσω.

1ον δικηγορικό γραφείο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες. οι περισσότεροι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις κόκκινων δανείων διατηρούν και call centers και λειτουργούν σαν εισπρακτικές. μετέπειτα και έπειτα από απόφαση της τράπεζας κινούνται με εξώδικα , διαταγές πληρωμών κτλ δικηγορίστικα. Να ζητάς τον αριθμό μητρώου της εισπρακτικής , είναι υποχρεωμένοι να στο πουν.

2ον δεύτερον πήγαινε στην τράπεζα , στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί με τις αποδείξεις σου για να διαπιστώσεις ότι όντως δεν σου χει ξεφύγει καμια δόση και σέρνεται σε καθυστέρηση από μήνα σε μήνα. Εάν υπάρχει υπόλοιπο να γνωρίζεις ότι πάντα η τράπεζα εισπράτει πρώτα το ποσό που εκρεμεί.

3ον Αν είναι στεγαστικό τσέκαρε ότι είναι πληρωμένη η ασφάλεια. Πολλές φορές πληρώνεις νομίζοντας ότι εξόφλησες τη δόση του μήνα , πέφτει μαζί η ασφάλεια , η τράπεζα εισπράτει πρώτα το ασφάλιστρο και μένει η δόση απλήρωτη

4ον Αν έχεις κάνει ρύθμιση είναι σα να έχεις νέο δάνειο , η εισπρακτική δεν συνεχίζει να βλέπει τα παλιά υπόλοιπα, αν έχεις απλά διακανονισμό με την τράπεζα τότε αυτοί συνεχίζουν να βλέπουν χρωστούμενα , επικοινώνησε με την τράπεζα

5ον Να γνωρίζεις πάντα ότι εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το δάνειό σου έχει μόνο η τράπεζα , η εισπρακτική βλέπει μόνο την παγωμένη εικόνα από τη βάση δεδομένων που στέλνει η τράπεζα 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

6ον Υποχρεωμένος να τους μιλήσεις δεν είσαι , αυτό δεν σημαίνει ότι η τράπεζα δεν είχε δικαίωμα να τους βάλει να σε καλέσουν και ότι νομικά δεν είναι κατοχυρωμένοι. Επίσης να γνωρίζεις ότι εφόσων τους μιλήσεις και ταυτοποιηθεί ότι τους μίλησες μπορούν να σε καλέσουν μετά από 2 μέρες πάλι. Αν τους το κλείνεις είναι ικανοί να σε καλούν κάθε μέρα 9 το πρωί με 8 το βράδυ που τους επιτρέπει η σχετική νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση για να λύσεις τέτοια θέματα , επικοινωνία με την τράπεζα και ακόμα καλύτερα με το υποκατάστημα που παραδοσιακά σε εξυπηρετεί.
Ελπίζω να βοήθησα

Catman25

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2017
Like
336
Πόντοι
21
Η διαφορά δικηγορικού γραφείου και εισπρακτικής ειναι η εξής, το δικηγορικό ειναι εξουσιοδοτημένο να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, κοινώς εξώδικο, διαταγή πληρωμής, προσημείωση, κατάσχεση ενώ η εισπρακτική μόνο να σε ενημερώνει να πας να πληρώσεις, όποτε προσοχή όταν ακούς δικηγορικό. Τα δικηγορικά γραφεία στην ουσία λειτουργούν όντως ως εισπρακτικές, δηλαδή έχουν κόσμο που παίρνει τηλ, όμως κινούν νομικές ενέργειες.
Για κάποιο λόγο φαίνεται οτι η εισπρακτική (αν ειναι όντως) δεν εχει ενημερωθεί οτι έκανες ρύθμιση και εξακολουθούν να σε παίρνουν. Ο ρυθμός που σε παίρνουν ειναι ξεκάθαρα παράνομος.

Δεν ξέρω ποτέ πήρατε το δάνειο, πάντως από το 2006 που εχω κάρτα πιστωτική, θυμάμαι στους όρους όπου αναγραφόταν οτι Συναινώ τα στοιχεία μου να προωθηθούν σε τρίτες υπηρεσίες σε περίπτωση αθέτησης των όρων που υπέγραψα. Θεωρώ οτι και η δικιά σου σύμβαση εχει τον ίδιο όρο σίγουρα. Με αυτόν τον όρο δεν χρειάζεται να σε ενημερώσουν γραπτά. Γραπτά θα σε ενημερώσουν αν πχ το δάνειο σου πωληθεί σε κάποιο fund, αν το αποφασίσει η τράπεζα για τους λόγους της και όταν ανοίξει η ελληνική αγορά.

OP
OP
ananias

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
3
Like
1.704
Πόντοι
216
όχι απλα με βοήθησες, μου υπεδειξες ΑΚΡΙΒΩΣ ποιο είναι το πρόβλημα, ώστε να ξερω κι αυριο πως να το προσεγγισω!

το Νο. 4 που ειπες: διακανονισμο εχω κανει με την τραπεζα, οποτε βασει αυτου που λες, αυτοι απλα βλεπουν τα χρωστουμενα.

Και σχετικα με το Νο. 6, φαντασου πως γενικα εχει τυχει να μιλησω με το 'δικηγορικο γραφειο' 4 φορες μεσα σε μια μερα-πρεπει να τους παιζουν ρουλετα τους υπαλληλους εκει μεσα.
Αυτό που λες ότι μπορουν να σε ενημερωνουν μερα παρα μερα, το λεει κι ο νομος.
Αυτοι το αγνοουν παντελως.
Όπως και αυτό που ειπα, με τις αναπάντητες. Μπορει να θεωρηθει παρενοχληση, αν όχι ασκηση ψυχολογικης βιας.

Επισης, εχουν μιλησει και αγενεστατα, γι αυτό κι εγω το ριξα στο δουλεμα, καθως καταλαβα ότι δεν είναι τιποτα σοβαροι ανθρωποι περιωπής.
Κακομοίρηδες είναι που τους εχουν ταξει εκει κανα μπονουσακι, μπας και πανε διακοπουλες σε καναν αγιο γυμνοκωλη τους κοβω.....

Ειλικρινα σ ευχαριστω πολύ φιλε μου, που με διαφωτισες σχετικα με το τι εχει παει στραβα εδώ χαμω. Θα παω αυριο στην τραπεζα να το διευθετησω όπως μπορω.

Να σαι καλα!

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
όχι απλα με βοήθησες, μου υπεδειξες ΑΚΡΙΒΩΣ ποιο είναι το πρόβλημα, ώστε να ξερω κι αυριο πως να το προσεγγισω!

το Νο. 4 που ειπες: διακανονισμο εχω κανει με την τραπεζα, οποτε βασει αυτου που λες, αυτοι απλα βλεπουν τα χρωστουμενα.

Και σχετικα με το Νο. 6, φαντασου πως γενικα εχει τυχει να μιλησω με το 'δικηγορικο γραφειο' 4 φορες μεσα σε μια μερα-πρεπει να τους παιζουν ρουλετα τους υπαλληλους εκει μεσα.
Αυτό που λες ότι μπορουν να σε ενημερωνουν μερα παρα μερα, το λεει κι ο νομος.
Αυτοι το αγνοουν παντελως.
Όπως και αυτό που ειπα, με τις αναπάντητες. Μπορει να θεωρηθει παρενοχληση, αν όχι ασκηση ψυχολογικης βιας.

Επισης, εχουν μιλησει και αγενεστατα, γι αυτό κι εγω το ριξα στο δουλεμα, καθως καταλαβα ότι δεν είναι τιποτα σοβαροι ανθρωποι περιωπής.
Κακομοίρηδες είναι που τους εχουν ταξει εκει κανα μπονουσακι, μπας και πανε διακοπουλες σε καναν αγιο γυμνοκωλη τους κοβω.....

Ειλικρινα σ ευχαριστω πολύ φιλε μου, που με διαφωτισες σχετικα με το τι εχει παει στραβα εδώ χαμω. Θα παω αυριο στην τραπεζα να το διευθετησω όπως μπορω.

Να σαι καλα!

Μόνο για το κομμάτι της επικοινωνίας θα σου πω το εξής. Τράπεζα , δικηγορικο γραφείο , εισπρακτική πιστοποιούν ότι μιλήσατε εφόσων τους πεις κάποια στοιχεία που ζητάνε και τους τα ορίζει και ο νόμος. Τότε ενεργοποιήται και η καταγραφή της κλήσης . Σημειοτέον την καταγεγραμένη κλήση δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανένας εκτός από σένα και αν κάποιος είναι αγενής κτλ , μόλις ζητήσεις την κλήση έχουνε γαμηθεί πολλές κωλοτρυπίδες , για να καθαρίσει η τράπεζα θα σου χαρίσει μέχρι και λεφτά (ανάλογα τι έχει γίνει) .

Πρόσεχε τώρα , αν η προβλεπόμενη ταυτοποίηση δεν γίνει (συνήθως ζητάνε καποια ψηφία από ΑΦΜ ή ταυτότητα , σπανιότερα πατρώνυμο , ημνια γέννησης) δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και αν και για εσωτερικούς λόγους τις κλήσεις τις έχουνε , δεν είναι υποχρεωμένοι να στις δώσουνε (τυπικά δεν υπάρχουν καν..)

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.081
Πόντοι
2.266
Φίλε υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου πρώτου προβείς σε οτιδήποτε:
Αν έκανες ρύθμιση υπογράφοντας στη Τράπεζα, πχ να πληρώνεις 80€ αντί για 100€ (η αρχική σου δόση), αυτή η ρύθμιση εχει μια συγκεκριμένη διάρκεια.

Αν η διάρκεια της ρύθμισης τελείωσε και εσυ πληρώνεις τη μειωμένη δόση ακόμα εκ παραδρομής, τότε στο σύστημα φαίνεσαι οτι έχεις ληξιπρόθεσμη οφειλή. Αν ισχύει αυτό, στις 10 μέρες και πάνω καθυστέρηση, η Τράπεζα μπορεί να εξουσιοδοτήσει την εισπρακτική να σε πάρει τηλ( γίνεται αυτόματα, δεν υπάρχει λόγος να σου πω πως).
Μεγάλη προσοχή, αν η δόση ειναι να πληρώνεται πχ κάθε 10 του μήνα, αν εσείς καθυστερείτε έστω και μια μέρα, θα σας πρήξουν στα τηλέφωνα, γιατί δεν τηρείτε τα συμφωνηθέντα.
Αν πριν κανεις τη ρύθμιση, για καιρό το δάνειο σου ήταν σε εισπρακτική επειδή δεν πλήρωνες σωστά, το δάνειο σου παραμένει για ένα διάστημα 3 μηνών στην εισπρακτική, έτσι ώστε να παρακολουθούν οτι θα πληρώσεις σωστά τη νέα δόση και στο τέλος θα γίνει ανάκληση της υπόθεσης από την εισπρακτική πίσω στη τράπεζα. Στο διάστημα αυτό μπορεί να σε παίρνουν τηλ όταν πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής της δόσης, να σου υπενθυμιζουν να πας να πληρώσεις.
Θα πρεπει να διευκρινίσεις με την τράπεζα αν η υπόθεση σου εχει πάει σε δικηγορικό γραφείο ή εισπρακτική. Αν ειναι το πρώτο, τότε η τράπεζα εχει κινηθεί νομικά εναντίον σου (τουλάχιστον εξώδικο) και θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην πουλάς τρέλα.
Αν σου αναφέρουν οτι καλούν από δικηγορικό, θα ζητάς να σου δώσουν όχι το ΑΦΜ όπως ειπώθηκε, αλλά τον αριθμό μητρώου του δικηγόρου (στο δικηγορικό σύλλογο), για να μπορέσεις να ταυτοποιήσεις οτι όντως ειναι δικηγόρος που εκπροσωπεί τη τράπεζα. Αν συνεχίζουν το ποίημα τους, θα τους ενημερώσεις οτι η δόση ειναι να πληρώνεται κάθε μήνα την τάδε ημερομηνία και οτι εχει υπογράφει ρύθμιση στο τάδε υποκατάστημα την τάδε ημερομηνία και οτι δεν έχετε να πείτε τπτ άλλο. Ειναι δουλειά τους να τα εξακριβώσουν όλα αυτά μετά και όχι να σε πρήξουν εσένα.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Αν δεν εχει ακινητα στο ονομα του θα του κανουν τα 3 2 τυπε

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
Αν δεν εχει ακινητα στο ονομα του θα του κανουν τα 3 2 τυπε

Ισχύει , αρκεί βέβαια και να μην αποκτήσει ποτέ, έστω κι από κληρονομιά.

Αν και η τράπεζα δεν είναι δημόσιο , δεν μπορεί να σου πάρει το σπίτι αν εσύ δεν της έχεις γράψει υποθήκη. Το πολύ πολύ να βγάλει κάποια στιγμή διαταγή πληρωμής και να πάει στο υποθηκοφυλάκιο να γράψει κάπου προσημείωση απλά για να πάρει σειρά σε περίπτωση που πας να πουλήσεις ή πάει να στα πάρει κάποιος άλλος

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
23
Πόντοι
16

φιλε αλεξ μου εισε σημπαθης σαν δεξιος αλλα σα δηκηγος εισε ασχετος, σαψαλης και δεν κατεχης το αντικημενο. ασε το λοιπο να μιλησουν αυτοι που ξερουν κε εσυ καλησπερισε καμια πουτανα :rockon: :rockon: :rockon:
τι λεει η τριπολη ειχε κοσμο φετο το πασχα ? κορινθια ειχε λαο αλλα νεκρα η αγορα κι εχουμε να πλεροσουμε νοικη, φπα, ενφια, τεβε, κε αλλα πολα

:( :( :( :( :(

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.267
Πόντοι
8.006
φιλε αλεξ μου εισε σημπαθης σαν δεξιος αλλα σα δηκηγος εισε ασχετος, σαψαλης και δεν κατεχης το αντικημενο. ασε το λοιπο να μιλησουν αυτοι που ξερουν κε εσυ καλησπερισε καμια πουτανα :rockon: :rockon: :rockon:
τι λεει η τριπολη ειχε κοσμο φετο το πασχα ? κορινθια ειχε λαο αλλα νεκρα η αγορα κι εχουμε να πλεροσουμε νοικη, φπα, ενφια, τεβε, κε αλλα πολα

:( :( :( :( :(
Μια χαρα τα λες.

zevgar1

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2017
Like
2
Πόντοι
0
Λες ότι δεν είσαι εσύοποτε σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να καθυστερήσουν να ξαναπάρουν και ξανά τα ίδια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom