Αγράμματος
Μέγας
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 14.945
- Πόντοι
- 3.506
Μην παραπληροφορείς τον κόσμο ρε κωλό-γερε, εσύ ήσουν με άλλες δυο ακόμα.
Γιατί να δω αυτιά αφού στο μπου ενημερώνομαι καλύτεραΕδώ το νήμα αφορά τη μαλάκια που δέρνει το νηματοθέτη και το ότι δεν ξέρει να διαβάζει ούτε το όνομα του. Ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση, μπορεί να κλειδωθεί αβίαστα.
Αν σας ενδιαφέρει κάτι για τις συντάξεις μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις αρμοδίως ή έστω να ξυπνάς πρωί ΣΚ να βλέπεις Αυτιά.
Να κλειδωθεί γιατί έγραψε ο μας-Scott-ίζει-τα-@@ μια ΠΑΠΑΡΙΑ και πριν προλάβουν να γράψουν πολλά κατεβατά μαλακίας οι υπόλοιποι ξεκαθάρισε τι ισχύει και το όχι.Γιατί να δω αυτιά αφού στο μπου ενημερώνομαι καλύτερα
Γιατί να κλειδωθεί το θρεντ ρε τύπε? Μπορεί εύκολα να υπαχθεί στη λίστα πέτσα και να μπουν τα δυνατά πιστόλια να μας πουν πόσο αξύριστος και κουρασμένος ήταν ο Μητσοτάκης αυτή την εβδομάδα
ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι η κατώτατη σύνταξη και στα ποσά χρόνια βγαίνειςΝα κλειδωθεί γιατί έγραψε ο μας-Scott-ίζει-τα-@@ μια ΠΑΠΑΡΙΑ και πριν προλάβουν να γράψουν πολλά κατεβατά μαλακίας οι υπόλοιποι ξεκαθάρισε τι ισχύει και το όχι.
62 με 12.000 ένσημα η 67 με 4.500ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι η κατώτατη σύνταξη και στα ποσά χρόνια βγαίνεις
ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι η κατώτατη σύνταξη και στα ποσά χρόνια βγαίνεις
Εντάξει είμαστε;62 με 12.000 ένσημα η 67 με 4.500
384 ευρω η εθνική σύνταξη.
κι ομως η εστιαση αποτελει σοβαρο ποσοστο των εργαζομενων στην ελλαδα, και αν το επισημο νουμερο ειναι το αναγραφομενο ενος τυχαιου αρθρου τοτε, αφου συμφωνεις οτι προκειται για ενα "γκρι" επαγγελμα, τοτε μιλαμε για σαφως μεγαλυτερο νουμερο ανεπισημα. Και μιλαμε για εναν κλαδο μονο, θες να ασχοληθουμε με κλαδους που "δεν βλεπουν το φως της ημερας" και ειναι αδυνατο να καθοριστουν ακομα και απο ελεγχους; μεσιτικα, λογιστικα, προγραμματιστικα, δημοσιογραφικα, και παει λεγοντας, επαγγελματα που οι εργαζομενοι απλα ανταλλαζουν emails με τους απο πανω τους.... Αστο σου λεω, θα τρομαξεις.Ότι είπα δεν ισχύει στην εστίαση. Άσπρη και μαύρη και πρωινή και βραδινή. Ούτε και το μεροκάματο είναι το ίδιο, ούτε τα τιπς ούτε και γνωριμίες ούτε οι όροι εργασίας ούτε τίποτα. Παίρνεις ένα παράδειγμα εξ ορισμού διαφορετικό από την υπόλοιπη αγορά.
Συμφωνω, και τα δικα μου παραδειγματα δεν αφορουν ουτε πολλους μονιμους (ειδικευμενους) εργαζομενους ουτε πολλους μεγαλυτερους σε ηλικια που αργα ή γρηγορα θα εχουν στο νου τους και την συνταξη. Αλλα ειλικρινα ειναι πολυ δυσκολο να πεισεις εναν πχ εποχιακο ανθρωπο ηλικιας 17 εως μικρα -αντα οτι δεν αξιζει να ειναι ανασφαλιστος και χωρις ενσημα (ή τελος παντων με μειωμενα τα παραπανω, δηλωμενος παρτ ταιμ κτλ), σε ενα σχετικα ασφαλες περιβαλλον, απο το να παιρνει + ενα αφορολογητο τριψηφιο στην τσεπη καθε μηνα για καποιο διαστημα. Ειδικα δεδομενων διαφορων συνθηκων (συνταξιοδοτικο, συστημα υγειας) αλλα και γενικοτερα ωχαδερφισμου, τυχοδιωκτισμου κτλ που τους αποθαρρυνουν ακομα περισσοτερο.Αν κανένας δεν συμφωνούσε στην μαύρη εργασία θα υπήρχαν καλύτερα εργασιακά δικαιώματα. Για παράδειγμα όταν μια μεγάλη αλυσίδα που βγάζει κέρδη εκατομμύρια και εκατομμύρια απολύει και προσλαμβάνει τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κάθε χρόνο δεν το κάνει για άλλο λόγο αλλά για να μην έχουν εργασιακά δικαιώματα.
Δεν είναι το παν το να βγάλεις μεγαλύτερο μεροκάματο. Αλλιώς να δεχθείς ότι στο τέλος μπορεί να βγεις στη σύνταξη και στα 85 με 150ε εθνική σύνταξη.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείς μια ζωή να δουλεύεις μαύρα και στη ζούλα και μετά να ζητάς δικαιώματα και περίθαλψη και υψηλή σύνταξη νωρίς..
ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει 300 ένσημα το χρόνο?62 με 12.000 ένσημα η 67 με 4.500
384 ευρω η εθνική σύνταξη.
Βγαινεις στη συνταξη (70%), και συνεχιζεις να δουλευειςένας μέσος εργαζόμενος παίρνει 300 ένσημα το χρόνο?
δηλαδή θέλει 40 χρόνια εργασίας....αν πούμε ότι εργάζεται από τα 25 με ένσημα χωρίς καμία διακοπή πάει. στα 65.....
384 ευρώ....και το πρόβλημα είναι αν θα βγεις στη σύνταξη στα 67 ή τα 75? Θα παρακάλαγα να με κρατήσου στη δουλειά μέχρι τα 80...τουλάχιστον εκεί θα παίρνω περισσότερα
Ακριβώς, αντί για σαράντα χρόνια με πλήρη ένσημα (25) τον μήνα, εσένα που σου κολλάνε (12) θα βγείς στα 80 χρόνια και κάτι.......ΤΕΜΠΕΛΟΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΜΠΑΤΣΟΚΟΙ,ΣΥΡΙΖΟΠΑΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80...
ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ ΕΠΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΘΑ ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ
Όλα καλά....αφού είδαμε και πόσα παντελονιάζουν είμαστε ευχαριστημένοι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης....όλοι ευχαριστημένοιΕντάξει είμαστε;
Eντάξει.
εχω ενσημα απο τα 16,5Ακριβώς, αντί για σαράντα χρόνια με πλήρη ένσημα (25) τον μήνα, εσένα που σου κολλάνε (12) θα βγείς στα 80 χρόνια και κάτι.......
Δεν διαφωνούμε.....απλά όταν είσαι 20-25-30 είναι οκ....μετά...όταν δεν θα μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά και θα καταλήξεις να χειρίζεσαι ένα παλετοφόρο για 650ε και θα υπολογίζεις ότι θα βγεις στη σύνταξη στα 95.....δεν θα σου έχει μείνει ούτε ένα ευρώ από τα 100άρικα που έπαιρνες τις δουλεύοντας στην εστίαση.κι ομως η εστιαση αποτελει σοβαρο ποσοστο των εργαζομενων στην ελλαδα, και αν το επισημο νουμερο ειναι το αναγραφομενο ενος τυχαιου αρθρου τοτε, αφου συμφωνεις οτι προκειται για ενα "γκρι" επαγγελμα, τοτε μιλαμε για σαφως μεγαλυτερο νουμερο ανεπισημα. Και μιλαμε για εναν κλαδο μονο, θες να ασχοληθουμε με κλαδους που "δεν βλεπουν το φως της ημερας" και ειναι αδυνατο να καθοριστουν ακομα και απο ελεγχους; μεσιτικα, λογιστικα, προγραμματιστικα, δημοσιογραφικα, και παει λεγοντας, επαγγελματα που οι εργαζομενοι απλα ανταλλαζουν emails με τους απο πανω τους.... Αστο σου λεω, θα τρομαξεις.
Συμφωνω, και τα δικα μου παραδειγματα δεν αφορουν ουτε πολλους μονιμους (ειδικευμενους) εργαζομενους ουτε πολλους μεγαλυτερους σε ηλικια που αργα ή γρηγορα θα εχουν στο νου τους και την συνταξη. Αλλα ειλικρινα ειναι πολυ δυσκολο να πεισεις εναν πχ εποχιακο ανθρωπο ηλικιας 17 εως μικρα -αντα οτι δεν αξιζει να ειναι ανασφαλιστος και χωρις ενσημα (ή τελος παντων με μειωμενα τα παραπανω, δηλωμενος παρτ ταιμ κτλ), σε ενα σχετικα ασφαλες περιβαλλον, απο το να παιρνει + ενα αφορολογητο τριψηφιο στην τσεπη καθε μηνα για καποιο διαστημα. Ειδικα δεδομενων διαφορων συνθηκων (συνταξιοδοτικο, συστημα υγειας) αλλα και γενικοτερα ωχαδερφισμου, τυχοδιωκτισμου κτλ που τους αποθαρρυνουν ακομα περισσοτερο.
Ναι, χαλανε την πιατσα. Ναι μακροπροθεσμα η ζημια θα μεγαλωσει (ηδη βλεπουμε μερος της ζημιας απο τις πασοκικες παρασπονδιες του παρελθοντος). Ναι δεν δικαιουνται να παραπονιουνται για τις αμεσες επιπτωσεις των επιλογων τους, αν και θα το κανουν αργα ή γρηγορα. Αλλα στο τελος της ημερας, it is what it is. Δεν ειναι κατι που μπορουμε να παραβλεψουμε ή να το θεωρησουμε αμελλητεο, γιατι υπαρχει οπως ξαναειπα, σε μεγαλυτερο βαθμο αποτι πολλοι νομιζουν ή τα μμε δημοσιευουν.
Κλεινοντας για να μην το υπερζορισουμε, απλα λεω οτι αδυνατω να τους αδικησω ή να τους κουνησω το δαχτυλο γιατι το μελλον προβλεπεται ζοφερο, οποτε, αν καποιος μου πει ρητα "φιλε, οτι αρπαξει ο κωλος μου και στα παπαρια μου", δεν εχω ουσιαστικο αντιδιαλογο για να διαφωνισω μαζι του...
Και δε βγαίνουν στα 74.Όλα καλά....αφού είδαμε και πόσα παντελονιάζουν είμαστε ευχαριστημένοι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης....όλοι ευχαριστημένοι
1 έτος = 300 ένσημα, ναι.ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει 300 ένσημα το χρόνο?
δηλαδή θέλει 40 χρόνια εργασίας....αν πούμε ότι εργάζεται από τα 25 με ένσημα χωρίς καμία διακοπή πάει. στα 65.....
384 ευρώ....και το πρόβλημα είναι αν θα βγεις στη σύνταξη στα 67 ή τα 75? Θα παρακάλαγα να με κρατήσου στη δουλειά μέχρι τα 80...τουλάχιστον εκεί θα παίρνω περισσότερα
ξερεις τι με τρελαινει γαμω τον χαρτοπολεμο γαμω;οτι κανουν τα παγωνια μπροστα στη λαιλαπα Κατρουγκαλου που ΓΑΜΗΣΕ ολο τον κοσμο και γραφονται μαλακιες για συνταξη στα 74 και παπαριες καμαρωτες....Και δε βγαίνουν στα 74.
Τα πρωτα μου ενσημα τα κολλησα το 1972.εχω ενσημα απο τα 16,5
όχι....αλλά με 380ε δε θα θέλουν και να βγουν πιο νωρίς....αφού θα πεθάνουν από την πείνα...καλύτερα να δουλεύουν πιο πολλά χρόνια θα ζήσουνΚαι δε βγαίνουν στα 74.