Νέα

Δημοψήφισμα για την επιστροφή στη δραχμή ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

χρεωκοπια και επιστροφη στην δραχμη η ευρω και αποπληρωμη του δανειου?

• επιστροφη στην δραχμη

Ψήφοι: 190 58,1%
  • αποπληρωση του δανειου

Ψήφοι: 137 41,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    327

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τι μαλακίες είναι αυτές; Οι περισσότεροι έχουν δάνειο συναφθέν τα τελευταία 10 χρόνια σε ευρώ. Άρα με επιστροφή σε δραχμή λογικά θα έχουμε μια υποτίμηση 50%, άρα τα δάνειο σας θα πάρει 50% πάνω. (και το ΙΧ και τα καύσιμα και ο ILLY και λοιπά εισαγώμενα)

Να πτωχεύσουν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ;)

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
28
Like
25
Πόντοι
616
ΝΑ καούν τα κάρβουνα ! :2funny:

-πλάκα κάνω !

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Από το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του ευρώ και της Ε.Ε οι μόνοι που έκαναν την σωστή "χημειοθεραπεία"
είναι οι ΙΣΛΑΝΔΟΙ και μπράβο τους...

Άφησαν τις τράπεζες να πτωχεύσουν  :rockon: :rockon: :rockon:

και δεν θέλουν να ακούσουν για ευρώ πλέον τίποτα (βγάζουν σπυριά)

Εσείς θα φάτε την ΠΟΥΤΣΑ... (και καλά θα σας κάνουν)

Άντε καλή συνέχεια  :grin:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ποια είναι τα απαραίτητα ρε μόρτη..  :cheesy: Πλάκα κάνεις η νομίζεις ότι είμαστε και εμείς κουτορνίθια  :cheesy:

Πάμε λοπόν  :cheesy:

1> Τρόφιμα θα παράγεις (αγροτικά προϊόντα λαχανικά γάλα λάδι κρέας) και να μην εισάγεις η έστω πολύ περιορισμένα.
 Πετρέλαιο θα πάρεις από κάποιον που θα θέλει και δικά σου προϊόντα και δεν θα χρειάζεσαι τρελό συνάλαγμα..
 εναλλακτικά θα αξιοποιήσεις το φυσικό αέριο και την υγραεριοκίνηση (παντού το έχουν κάνει ακόμη και στην Ταϊλάνδη)
 και πολλά άλλα.

2> Αγροτικά προϊόντα, λάδι, αλουμίνιο + μέταλλα, τουρισμό, ναυτιλία (εμπόριο) παντού -σε-> ρωσία, Ε.Ε, ΚΙΝΑ.

3> θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα και παράγεις ανταγωνιστικά προϊόντα.. γιατι δεν θα σε συμφέρει να εισάγεις
  και δεν θα χρωστάς (γιατί πριν θα βαρέσεις    πτώχευση)
  Αν χρειαστείς δανεικά ξανά θα διαπραγματευτείς με άλλους όρους και όπου βρεις καλύτερα επιτόκια.

4> θα πας με αυτούς που πρέπει να πας να συμμαχήσεις (όχι τα αμερικανάκια πάντως) και θα εχεις πολλαπλά οφέλη
  π.χ Ρωσία, Κίνα.. οι ισορροπίες στον πλανήτη αλλάζουν αν εχεις καταλάβει  ;)

5> Με το Ισραήλ για να αιχμαλωτίσεις και τα (αμερικανά) :cheesy:

6> Στο χέρι σου είναι να την κάνεις σταθερή και να την συνδέσεις με ότι θέλεις ΧΡΥΣΟ - Ασήμι  :cheesy:
  όση και να είναι δεν έχει σημασία σύμφωνα με τα παραπάνω..

7> Στην Ευρώπη θα τραβάνε τα μαλλιά τους, εσύ θα περάσεις δύσκολα ένα μικρο διάστημα λιγότερο από χρόνο άλλα μετά
  θα υπάρξει τρομερή ανάπτυξη.. και θα γίνεις

And Beyond (your questions)....φίλε μόρτη.....

(αφού δεν θα χρωστάς πλέον το απεχθές χρέος)

θα βάλεις ενιαίο ΦΠΑ 6 %
Απελευθέρωση όλων τον επαγγελμάτων και με όρους που ευνοούν τον άνεργο :cheesy: (όχι το μεγιστάνα)
0 % φορολογία σε επενδύσεις
Φορολογούμενο εισόδημα πάνω από 50.000 (σημερινά Ευρώ)
Θα νοικοκυρέψεις τα δημοσιονομικά σου, και θα σουτάρεις τα τρωκτικά
Θα αλλάξεις το σύνταγμα και τους νόμους και όλοι θα είναι ίσοι στον νόμο.
θα κάνεις την δημοκρατία σου πιο άμεση (όχι σαν τη σημερινή ΧΟΥΝΤΑ)
Θα κάνεις την αστυνομία φίλο και όχι μπαμπούλα του πολίτη (ούτε άχρηστη) όπως την έκαναν τα σημερινα ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ

θα αξιοποιήσεις εσύ (και όχι εκποιήσεις)  τα αεροδρόμια και τα λιμάνια σου.. ΜΠΟΡΕΙΣ
περιμενε γιατι μπερδευσαι λιγο:
1)ποιος θα παραγει τα αγροτικα προιοντα, αφου το 95%ειναι στις πολεις ? εδω οι αγροτες δεν εχουν να φανε οι ιδιοι θα τροφοδοτησουν ολοκληρη την αποκλεισμενη Ελλαδα ? και μονο γεωργικα προιοντα θα τρως ?
πετρελαιο που θα το βρεις αγαπημενε μου ?
φυσικο αεριο πως θα το αξιοποισησεις λατρεμενε μου ?, εχεις εταιριες με τεχνογνωσια αναλογη? , εχεις υποδομες αντλησης του ? (εισαι αποκλεισμενος απο την ευρωπη να θυμασαι)
ποια ειναι τα  πολλα αλλα?
2)τουρισμο ξεχνα τον κανενας ευρωπαιος δεν θα ερθει σε μια αιματοκυλισμενη ελλαδα που εφυγε απο την ε.ε. , παλευει με τους λαθρομεταναστες , λιμοκτονει ο λαος και παλευει με την εγκληματικοτητα
τα αγροτικα προιοντα μαλλον θα τα εξαγεις σε χωρες εκτος ε.ε. , γιατι ειναι σιγουρο το εμπαργκο που θα σου κανουν μετα απο μια τετοια κινηση, και πες μου γιατι να προτιμησουν τα δικα σου προιοντα?
γιατι να ερθουν ξενες εταιριες εξωρυξης μεταλλων στην ελλαδα?
η ναυτιλια πως θα σου αποφερει κερδη ως ελλαδα?
3)πως και που θα δημιουργηθουν θεσεις εργασιας?
ποια ειναι τα ανταγωνιστικα προιοντα και με ποιο τροπο θα τα παραξεις?
που θα τα βρεις τα καλυτερα επιτοκια , ποιος θα αγορασει τα ομολογα , ενος κρατους που μολις εφυγε απο την σταθεροτητα του ευρω ?
4)κατσε δεν θελεις συμμαχια με τους Αμερικανους , αρα φευγουμε και απο το ΝΑΤΟ
και γιατι η Ρωσια ή η Κινα να συναψουν συμμαχια μαζι σου?
και αν στο μεσοδιαστημα οι Τουρκοι κανουν καμια εφοδο και παρουν την αλλη μιση κυπρο ή τα δωδεκανησα με τις ευλογιες της ευρωπης πως θα τους αντιμετωπισεις ?
5)με το ισραηλ εχει κανει ΑΟΖ η Κυπρος και εχει αναγνωριστει απο την Ε.Ε. ,
εκτος ευρωπης δεν σου αναγνωριζεται καμια αοζ , γιατι λοιπον οι ευρωπαιοι να μην δωσουν την αοζ σου στους ιταλους στους τουρκους και στους κυπριους?
ποιος θα σου εγγυηθει τα συνορα σου? οχι μονο για να τα εκμεταλλευτεις οικονομικα αλλα και την ιδια τους την υπαρξη?
6)κατσε αυτο εχει μεγαλη σημασια
δεν εξαρταται απο σενα αν θα ειναι σταθερη η ισοτιμια , και δεν θα ειναι σταθερη ,
το ενα ευρω θα κανει 1500δρχ και θα πεσει σε σχεση με το δολλαριο το ευρω

7) φοβερη αναπτυξη θα εχεις να σαι σιγουρος 
και για τον ενα χρονο δυσκολιων που λες,
δεν θα εχεις δυσκολιες φιλε μου να σαι σιγουρος...γιατι οι πεθαμενοι δεν εχουν δυσκολιες

οσο για τις προτασεις σου , γιατι πιστευεις οτι θα γινουν και μαλιστα εκτος ε.ε. ?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
περιμενε γιατι μπερδευσαι λιγο:

Καθόλου δεν μπερδεύομαι και δεν φοβάμαι  ;)

εσύ γιατί φοβάσαι μην χάσεις την μελλοντική σου σύνταξη  :2funny: :2funny:

1)ποιος θα παραγει τα αγροτικα προιοντα, αφου το 95%ειναι στις πολεις ? εδω οι αγροτες δεν εχουν να φανε οι ιδιοι θα τροφοδοτησουν ολοκληρη την αποκλεισμενη Ελλαδα ? και μονο γεωργικα προιοντα θα τρως ?
πετρελαιο που θα το βρεις αγαπημενε μου ?

φυσικο αεριο πως θα το αξιοποισησεις λατρεμενε μου ?, εχεις εταιριες με τεχνογνωσια αναλογη? , εχεις υποδομες αντλησης του ? (εισαι αποκλεισμενος απο την ευρωπη να θυμασαι)

Ευκαιρία μόρτη μου, να πάνε κάποιοι πίσω στα χωριά τους γιατί σε λίγο θα φάει ο ένας τον άλλο
Το παλαιό-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ Dream (της Αθήνας ΑΠΕΤΥΧΕ) οικτρά..

δεν νομίζεις ;;; :cheesy:

Η μήπως όλοι θα είναι υπάλληλοι γραφείων στην τσιμεντούπολη και Administrators σε φαρμακευτικές
σε κάποιο ERP και ταξιτζήδες - πωλητές και security  :grin:

Πετρέλαιο θα πάρω από Ρωσία.. και σαν αντάλλαγμα θα παράσχω και δίοδο σε αυτούς στο Αιγαίο
και θα κάνω συμφωνίες για τον Τουρισμό μου.. Τώρα πάει τουρκιά γιατί είναι φτηνά  ;)

μπορώ να πάρω και από τη από Λιβύη.. και να συνάψω και εμπορικές σχέσεις..

Που σε χαλάει;

Όσον αφορά τις υποδομές άντλησης μπορεί να συνεργαστώ με τους Κινέζους
ή να αναπτυξω και εγώ.. μυαλά εχω --> κίνητρα δεν εχω τώρα (αν με καταλαβαίνεις)

ακόμη μπορεί να συνεργαστώ και με ισραηλινούς άμα λάχει  ;)

Θέληση να υπάρχει μορτή μου και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα..

Εσύ προφανώς θέλεις να τα ξεπουλήσεις, (στους Ευρωπαίους) και να πάρεις ψίχουλα  :uglystupid:
και μετά νομίζεις ότι θα βγεις από την κρίση  :2funny: :2funny: :2funny:

Βασικά εδώ γελάμε   :2funny: :2funny:

2)τουρισμο ξεχνα τον κανενας ευρωπαιος δεν θα ερθει σε μια αιματοκυλισμενη ελλαδα που εφυγε απο την ε.ε. , παλευει με τους λαθρομεταναστες , λιμοκτονει ο λαος και παλευει με την εγκληματικοτητα
τα αγροτικα προιοντα μαλλον θα τα εξαγεις σε χωρες εκτος ε.ε. , γιατι ειναι σιγουρο το εμπαργκο που θα σου κανουν μετα απο μια τετοια κινηση, και πες μου γιατι να προτιμησουν τα δικα σου προιοντα?
γιατι να ερθουν ξενες εταιριες εξωρυξης μεταλλων στην ελλαδα?
η ναυτιλια πως θα σου αποφερει κερδη ως ελλαδα?

Εγώ δεν ξεχνάω τίποτα αν φτιάξω ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό. (το εχω τεκμηριώσει)

Read --> Beyond  :uglystupid:

τα αγροτικά μου προϊόντα θα τα πάρουν γιατί θα είναι φτηνά θέλουν δε θέλουν  ;)
το κάνουν και τώρα με τα τουρκικά.. ;)

και αν δεν το κάνουν δεν θα πάρω και εγώ δικά τους. (θα πάρω κορεάτικα  :grin:)

κέρδη θα εχω διότι θα είμαι ανταγωνιστικός και ελκυστικός στις επενδύσεις (το είπα και αυτό)

αντίθετα τώρα δεν εχεις, γιατί είσαι ΤΟΞΙΚΟΣ και το ξέρεις (μην κάνεις αυτοαναίρεση στη σκέψη σου)
και απλά εξαθλιωνόμαστε δεν αναπτυσσόμαστε.

3)πως και που θα δημιουργηθουν θεσεις εργασιας?
ποια ειναι τα ανταγωνιστικα προιοντα και με ποιο τροπο θα τα παραξεις?
που θα τα βρεις τα καλυτερα επιτοκια , ποιος θα αγορασει τα ομολογα , ενος κρατους που μολις εφυγε απο την σταθεροτητα του ευρω ?

από τις επενδύσεις.. που θα γίνουν και από την ανάπτυξη που θα εχεις..
και από τα άλλα που προείπα

Please Read --> Beyond  :uglystupid:

4)κατσε δεν θελεις συμμαχια με τους Αμερικανους , αρα φευγουμε και απο το ΝΑΤΟ
και γιατι η Ρωσια ή η Κινα να συναψουν συμμαχια μαζι σου?

Όλοι στο Νάτο είναι μια γροθιά δηλαδη (κατά σένα) ε;;

Ρώσου Αμερικάνοι Κινέζοι... ίδια συμφέροντα  :2funny: :2funny:

FYI: Φάνηκε πρόσφατα με την Λιβύη  :grin:

Εδώ ξαναγελάμε  

και αν στο μεσοδιαστημα οι Τουρκοι κανουν καμια εφοδο και παρουν την αλλη μιση κυπρο ή τα δωδεκανησα με τις ευλογιες της ευρωπης πως θα τους αντιμετωπισεις ?
5)με το ισραηλ εχει κανει ΑΟΖ η Κυπρος και εχει αναγνωριστει απο την Ε.Ε. ,
εκτος ευρωπης δεν σου αναγνωριζεται καμια αοζ , γιατι λοιπον οι ευρωπαιοι να μην δωσουν την αοζ σου στους ιταλους στους τουρκους και στους κυπριους?
ποιος θα σου εγγυηθει τα συνορα σου? οχι μονο για να τα εκμεταλλευτεις οικονομικα αλλα και την ιδια τους την υπαρξη?
6)κατσε αυτο εχει μεγαλη σημασια
δεν εξαρταται απο σενα αν θα ειναι σταθερη η ισοτιμια , και δεν θα ειναι σταθερη ,
το ενα ευρω θα κανει 1500δρχ και θα πεσει σε σχεση με το δολλαριο το ευρω

Οι πόλεμοι πλέον γίνονται οικονομικά (μάθε να πολεμάς με αυτά τα όπλα)

όπου τα συμφέροντα είναι κοινά υπάρχει και υποστήριξη  :cheesy:

τώρα που είσαι στην Ε.Ε τι βλέπεις (Υποστηρικτικά Δάνεια για να μην ΠΕΘΑΝΕΙΣ --> τι ωραία)  ;;

Η μήπως Βλεπεις το μισθό σου ίδιο με του Γερμανου (τι κέρδισες δηλαδη  :cheesy:)

Εδώ κατουρήθηκα από τα γέλια, και αλλάζω βρακάκι  :uglystupid:

7) φοβερη αναπτυξη θα εχεις να σαι σιγουρος  
και για τον ενα χρονο δυσκολιων που λες,
δεν θα εχεις δυσκολιες φιλε μου να σαι σιγουρος...γιατι οι πεθαμενοι δεν εχουν δυσκολιες

"Έτσι είναι όπως τα λες" μορτή μου ενώ τώρα που θα τα πουλήσεις όλα θα αναπτυχθείς   :2funny:

δεν εχω άλλο βρακάκι να φορέσω ρε γμτ (ξανακατουρήθηκα) :2funny: :2funny: :2funny:

οσο για τις προτάσεις σου , γιατι πιστευεις οτι θα γινουν και μαλιστα εκτος ε.ε. ?

Δεν θα γίνουν εύκολα, γιατί Πρέπει να γίνουν από κάποιους που δεν φοβούνται..και με αρχιδια (πολλά κιλά)
και δεν έχουμε ακόμη τέτοιους τουλάχιστο στην υπάρχουσα δομή..
αλλά μπορεί να βρεθούν  ;)

Πάμε Παρακάτω...

Μόρτη μου...

Πολλές ερωτήσεις κάνεις σε έμενα  χωρίς ουσιαστικό νόημα  :cheesy: :cheesy:

πήρες τις απαντήσεις σου (and beyond)  ;)

Εγώ θα σου κάνω μόνο μια ΕΡΩΤΗΣΗ για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ;)

Πες μου πως είναι δυνατόν να διαχειριστείς το χρέος σου (εντός Ε.Ε) χωρίς να πτωχεύσεις..
και χωρίς να ξεπουληθείς (350+ ΔΙΣ) που του χρόνου θα είναι 400+, και με τι εργαλεία θα αναπτυχθείς.. :cheesy:
και τι εμπράγματες εγγυήσεις θα δώσεις για αυτά τα λεφτά..

Απάντησε (αν μπορείς)  :cheesy:

Έχω την αίσθηση όμως ότι θα χρεοκοπήσεις αν απαντήσεις  ;)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Δεν ειναι απαντησεις αυτες ρε βεντουζα δε νομιζω να επεισες κανενα
που ειναι αυτες οι περισπουδαχτες αναλυσεις σου που επικαλεισαι , στειλε Link
και εκει που λες οτι γελας , μαλλον γελας για τους δικους σου λογους μιας και δεν λεω εγω τετοια πραγματα.

Δεν ανεφερα πουθενα οτι μονο η παρουσια σου στην ευρωπη χωρις δραστικα μετρα θα σου εξασφαλισει την αναπτυξη, ειναι δυνατοτητα και οχι εξασφαλιση αποτελεσματος .
Δεν ειναι δυνατον να εισαι παθητικος και να περιμενεις προοδο σε οποιοδηποτε πλαισιο και αν εντασσεσαι.

Το χρεος οντως ειναι ενας φαυλος κυκλος ...αλλα ειναι τεχνητο μεσο διατηρησης της πραγματικοτητας.
Οπως επισης και τα προβληματα υπαρχουν , αλλα ειναι ενδειξη οτι ειμαστε...ζωντανοι, ειπαμε μονο οι ζωντανοι εχουν προβληματα, οι νεκροι δεν εχουν.
Εξαλλου δεν ειναι μονο ελλαδοκεντρικα τα προβληματα , ολες οι χωρες της ε.ζ. εχουν προβληματα , αλλα και οι αμερικανοι.

Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να προβλεψω με ποιο τροπο θα ερθει η αναπτυξη και απο που ,αλλα ξερω οτι πρεπει δημιουργησουμε ενα ασφαλες περιβαλλον να κυφορηθει και να γεννηθει.
Υπαρχουν δημιουργικες δυναμεις σ'αυτη τη χωρα , υπαρχουν δυνατοτητες...ειναι θεμα χρονου να βγει κατι καλο.
Ειναι παραλογο να βαζεις σε ολα φουρνελο με την πρωτη δυσκολια
Δειχνει λιγοψυχια και ανυπομονισια

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν ειναι απαντησεις αυτες ρε βεντουζα δε νομιζω να επεισες κανενα
που ειναι αυτες οι περισπουδαχτες αναλυσεις σου που επικαλεισαι , στειλε Link
και εκει που λες οτι γελας , μαλλον γελας για τους δικους σου λογους μιας και δεν λεω εγω τετοια πραγματα.

Δεν ανεφερα πουθενα οτι μονο η παρουσια σου στην ευρωπη χωρις δραστικα μετρα θα σου εξασφαλισει την αναπτυξη, ειναι δυνατοτητα και οχι εξασφαλιση αποτελεσματος .
Δεν ειναι δυνατον να εισαι παθητικος και να περιμενεις προοδο σε οποιοδηποτε πλαισιο και αν εντασσεσαι.

Το χρεος οντως ειναι ενας φαυλος κυκλος ...αλλα ειναι τεχνητο μεσο διατηρησης της πραγματικοτητας.
Οπως επισης και τα προβληματα υπαρχουν , αλλα ειναι ενδειξη οτι ειμαστε...ζωντανοι, ειπαμε μονο οι ζωντανοι εχουν προβληματα, οι νεκροι δεν εχουν.
Εξαλλου δεν ειναι μονο ελλαδοκεντρικα τα προβληματα , ολες οι χωρες της ε.ζ. εχουν προβληματα , αλλα και οι αμερικανοι.

Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να προβλεψω με ποιο τροπο θα ερθει η αναπτυξη και απο που ,αλλα ξερω οτι πρεπει δημιουργησουμε ενα ασφαλες περιβαλλον να κυφορηθει και να γεννηθει.
Υπαρχουν δημιουργικες δυναμεις σ'αυτη τη χωρα , υπαρχουν δυνατοτητες...ειναι θεμα χρονου να βγει κατι καλο.
Ειναι παραλογο να βαζεις σε ολα φουρνελο με την πρωτη δυσκολια
Δειχνει λιγοψυχια και ανυπομονισια

Όχι ρε φίλε κάνεις λάθος... είναι απαντήσεις μου  ;)

εγώ απλά περιγράφω την πραγματικότητα  ;)

εσύ φυσικά στο ερώτημα μου (που καίει) ..ορθά απαντάς... ότι δηλαδη δεν μπορείς να προβλέψεις τον φαύλο κύκλο  :cheesy:

εγώ λοιπόν σου λέω ότι θα χρεοκοπήσεις  ;) (και όποιος στοιχημάτισε για αυτό αργά η γρήγορα θα δικαιωθεί)

και Ότι παθαίνεις τώρα, το παθαίνεις για να μην γαμήσεις τους τοκογλύφους... για μένα ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ

από κει και πέρα..

Την σταθερότητα σου δεν μπορεί να σου την εξασφαλίσει ο ΔΑΝΕΙΣΤΉΣ σου..αν εσύ δεν κάνεις κάτι να αναπτυχθείς
θα είσαι μόνιμα στην εντατική.. μεχρι να σε αποσυνδέσουν (και θα πιεις πορτοκαλάδα στην τελική  :cheesy:)

Διότι σε πνίγει ένα χρέος που είναι μη διαχειρίσιμο..
και εχεις και πολλά εσωτερικά προβλήματα δυσλειτουργίας πολυσύνθετα..
ενώ το εργαλείο σου (νόμισμα) δεν επιτρέπει ελιγμούς

Τα ανάλυσα στα ποστ μου πολλάκις.

Το ότι όλη η Ε.Ε έχει πρόβλημα και εντονότερα  τα PIGS σημαίνει αποτυχία της ένωσης (κατ εμέ)
η προβλήματα που δεν πρόβλεψαν οι "τεχνοκράτες της" (ο θεός να τους κάνει)

Βλεπω επίσης ένα "ρομαντισμό" από μέρους σου την στιγμη που οι άνθρωποι είναι έξω με τις κατσαρόλες
προφανώς ο ρομαντισμός σου δεν θα τους βοηθήσει..

χρειάζονται πράξεις..

παρόλα αυτά..

εγώ δεν διεκδικώ το αλάθητο του ΠΑΠΑ  ;) Ούτε θέλω να σε πείσω..

Έχω άλλη άποψη  ;)

Αλλά οι λύσεις τύπου Γιωργακη - Αντωνακη και δημοκρατία(της ρεμούλας) δεν με καλύπτουν..

και είμαι καλός στα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ γιατί τα εχω σπουδάσει.

και προπάντων η νοοτροπία μου, δεν είναι να βασίζομαι σε άλλους για να μου πετάξουν ένα ξεροκόμματο να επιβιώσω  ;)

Αυτά.. Μόρτη μου..

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρονιά ΣΚΛΑΒΙΑ και ΦΥΛΑΚΗ  :headbang2:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λέω..  :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Μόρτη...Θέλω άλλη μια απάντηση από σένα (αν μπορείς)  :cheesy:

γιατί εκκρεμεί  ;)

Πες μου πως το ΕΥΡΩ βοήθησε την τσέπη σου και την καθημερινότητα σου και κατ επέκταση την οικονομια της
Ελλάδας

Πρακτικά όμως, όχι θεωρητικά  :uglystupid:

Υ.Γ. Εγώ δεν μοιράζω (λινκς) γιατί δεν με λένε ΣΑΒΡΑ  :uglystupid:
    εγώ εχω δική μου άποψη  :cheesy:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Μόρτη...Θέλω άλλη μια απάντηση από σένα (αν μπορείς)  :cheesy:

γιατί εκκρεμεί  ;)

Πες μου πως το ΕΥΡΩ βοήθησε την τσέπη σου και την καθημερινότητα σου και κατ επέκταση την οικονομια της
Ελλάδας

χρησιμοποιεις παρελθοντικο χρονο στα ρηματα σου , χωρις να αντιλαμβανεσαι οτι μιλαμε για συνεχη διαδικασια , και οχι για λυσεις γρηγορες.
Δεν υπαρχουν παραδεισοι φιλε μου και δεν υπαρχει γρηγορος τροπος να φτασεις σ'αυτους
θελει δουλεια , υπομονη και προσπαθεια

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
χρησιμοποιεις παρελθοντικο χρονο στα ρηματα σου , χωρις να αντιλαμβανεσαι οτι μιλαμε για συνεχη διαδικασια , και οχι για λυσεις γρηγορες.
Δεν υπαρχουν παραδεισοι φιλε μου και δεν υπαρχει γρηγορος τροπος να φτασεις σ'αυτους
θελει δουλεια , υπομονη και προσπαθεια

αποφεύγεις το ερώτημα...;; (εικάζω)

Εγώ σου απέδειξα (σε προηγούμενα ποστ) ότι η αγοραστική σου δύναμη σε σχέση με την δραχμή μειώθηκε 4,25 φορές  :cheesy: (πρακτικά)

ο παρελθοντικός χρόνος αφορά από την έλευση του ΕΥΡΩ μεχρι ΣΗΜΕΡΑ (δεν το καταλαβαίνεις  :cheesy:)

το ερώτημα παραμένει λοιπόν: (και άσε τα grammar lessons )

Ελλάδας

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  όμως  :cheesy:

εσύ υποθέτω ότι αν βλέπεις ότι μια ενέργεια σου σε κάνει να χάνεις..προφανώς τη συνεχίζεις, ΕΓΩ οχι  :cheesy:

Υ.Γ. Εγώ τον παράδεισο τον είχα (δραχμή) και πήγα στην κόλαση (ευρώ).... θέλω να φύγω  :cheesy:
    Ποιος ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ λόγος να μείνω κατά σένα;;;  
    Να κάνω το μαλάκα και να το φάω.... ε..ΟΧΙ δεν το γουστάρω.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

Εγώ σου απέδειξα (σε προηγούμενα ποστ) ότι η αγοραστική σου δύναμη σε σχέση με την δραχμή μειώθηκε 4,25 φορές  :cheesy: (πρακτικά)

ο παρελθοντικός χρόνος αφορά από την έλευση του ΕΥΡΩ μεχρι ΣΗΜΕΡΑ (δεν το καταλαβαίνεις  :cheesy:)

Ελλάδας

εσύ υποθέτω ότι αν βλέπεις ότι μια ενέργεια σου σε κάνει να χάνεις..προφανώς τη συνεχίζεις, ΕΓΩ οχι  :cheesy:

Υ.Γ. Εγώ τον παράδεισο τον είχα (δραχμή) και πήγα στην κόλαση (ευρώ).... θέλω να φύγω  :cheesy:

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Καλο θα ειναι πριν πουμε οτι βλακεια μας ερθει στο μυαλο να κοιταξουμε τις αλλες χωρες που δεν εχουν ευρω..παρτε παραδειγμα την λευκορωσσια και ποσο αδυναμο εχει γινει το νομισμα του εναντι του ευρω..και κοιταχτε και ποση δυναμη εχει το ευρω εναντι του δολαριου... :headbang: :headbang: :headbang:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Καλο θα ειναι πριν πουμε οτι βλακεια μας ερθει στο μυαλο να κοιταξουμε τις αλλες χωρες που δεν εχουν ευρω..παρτε παραδειγμα την λευκορωσσια και ποσο αδυναμο εχει γινει το νομισμα του εναντι του ευρω..και κοιταχτε και ποση δυναμη εχει το ευρω εναντι του δολαριου... :headbang: :headbang: :headbang:

και η τουρκιά δεν έχει ευρώ και η κινά δεν έχει ευρό και το ισραηλ δεν έχει ευρώ
και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου εκτός της ευρωζώνης (που πάει κατά διαόλου) δεν έχουν ευρώ

Το κατάλαβες ή να σε κεράσω και ΜΕΡΕΝΤΑ  :2funny: :2funny:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605

Ελλάδας

εσύ υποθέτω ότι αν βλέπεις ότι μια ενέργεια σου σε κάνει να χάνεις..προφανώς τη συνεχίζεις, ΕΓΩ οχι  :cheesy:

να αγορασεις τι με τη δραχμη ρε συ ? αφου θα εισαι εκτος ευρωπης , μην ξεχνας
ποια αγοραστικη δυναμη θα εχεις αν η δραχμη σου θα κοστιζει 0,0001 ευρω ? πως θα αγορασεις αμαξια , τηλεορασεις ,υπολογιστες, φαρμακα , πετρελαια απο το εξωτερικο αφου δεν παραγεις τιποτα απ'ολα αυτα?

Δεν αποφευγω κανενα ερωτημα , απλα εσυ δεν καταλαβαινεις την απαντηση
Με τη δραχμη ζουσες σε μια πλασματικη ευημερια που δεν υπηρχε , αυτη τη φουσκα πληρωνεις σημερα .
Σου το λεω και παλι δεν υπαρχουν παραδεισοι επι γης , δεν ξερω πως εχεις στο μυαλο σου την ευημερια , αλλα  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 
Επισης δεν σου κανω μαθηματα γραμματικης , απλα διαπιστωνω οτι εισαι ανυπομονος και ψαχνεις τις ευκολες και γρηγορες λυσεις που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κατ’ αρχήν, η έξοδος μίας χώρας από τη ζώνη του Ευρώ δεν σημαίνει ταυτόχρονα τη μη συμμετοχή της στην Ε.Ε. Περαιτέρω, τα προβλήματα ρευστότητας ενός μέλους, ιδιαίτερα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, συνιστούν μία τεράστια παράβαση του «συμφώνου σταθερότητας», η οποία πιθανόν θα αιτιολογούσε την «εθελουσία αποπομπή» του: να υποχρεωθεί δηλαδή το προβληματικό κράτος στην υποβολή της «παραίτησης» του, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα τη σχετική «άμβλυνση» των συνεπειών της χρεοκοπίας της συγκεκριμένης χώρας (με την έννοια που «εκφράζεται» χαρακτηριστικά από την παροιμία: «καλύτερα ένα οδυνηρό τέλος, παρά μία οδύνη δίχως τέλος), για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και τη μελλοντική σταθεροποίηση τους.

Φυσικά, κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η «εθελουσία έξοδος» όμως προβλέπεται για πρώτη φορά ρητά από τη συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία έγινε πρόσφατα αποδεκτή από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. – βλέπε ). Αναλυτικότερα, οι «συνέπειες» για αμφοτέρους τους συμβαλλομένους έχουν ως εξής:

(α)  Εξετάζοντας εν πρώτοις τα ενδεχόμενα πλεονεκτήματα της εξόδου από την Ευρωζώνη για το κράτος-μέλος (όσο μπορεί κανείς να θεωρήσει «πλεονέκτημα» κάτι τέτοιο, αφού ουσιαστικά θα ήταν μία επανεκκίνηση των €-ενταξιακών διαπραγματεύσεων από μηδενικό σημείο), σε γενικές γραμμές θα ήταν κυρίως «νομισματικής φύσης» (υποτίμηση του νέου νομίσματος, τεχνητός πληθωρισμός για τη μείωση του δημοσίου χρέους κλπ). Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε και τις δυνατότητες δανεισμού του «εξερχόμενου» μέλους από την Ε.Ε., ενώ θα υπήρχαν και διάφορα άλλα οφέλη (ισοτιμία ανταλλαγής νομίσματος με Ευρώ, κερδοφόρα «ανταλλαγή» ομολόγων κλπ), που θα προέκυπταν κυρίως από τη διαπραγμάτευση της «εξόδου» με την Ε.Ε.

(β)  Οι «οικονομικές συνέπειες» της εξόδου ενός κράτους-μέλους για την Ε.Ε. είναι ανάλογες με το μέγεθος της Οικονομίας του. Η επαναφορά του αρχικού νομίσματος στη χώρα που εξέρχεται (για παράδειγμα, της δραχμής στην Ελλάδα), σημαίνει την ανταλλαγή του με το Ευρώ. Ανεξάρτητα όμως από την ισοτιμία ανταλλαγής που αποφασίζεται, είναι πολύ πιθανόν οι ιδιοκτήτες του Ευρώ, οι Πολίτες δηλαδή της χώρας που παύει να είναι μέλος της Ευρωζώνης, να «ξεφύγουν» από την ανταλλαγή και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα αποταμιευμένα €. Επειδή λοιπόν δεν θα επιστραφούν αρκετά € στην κεντρική τράπεζα της εν λόγω χώρας, δεν θα μπορέσει αυτή με τη σειρά της να εξοφλήσει τις οφειλές της απέναντι στο Ευρωπαϊκό Σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) – που όμως διατηρεί σαν εγγύηση (και θα παρακρατήσει «καταναγκαστικά») το σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής της «τοπικής» κεντρικής τράπεζας στην ΕΚΤ.

(γ)  Επόμενο πρόβλημα της μειωμένης εξόφλησης του ΕΣΚΤ από τη χώρα που εξέρχεται για τις υπόλοιπες χώρες, είναι η δημιουργία πληθωριστικών συνθηκών, οι οποίες υπολογίζονται από τη διαφορά του ποσοστού αλλαγής του - μειωμένου από την έξοδο της χώρας - ΑΕΠ της Ευρωζώνης και του ποσοστού της (μειωμένης) επιστροφής της «χρηματικής ποσότητας» των Ευρώ (προφανώς, η «ελλειμματική» ποσότητα χρημάτων στη χώρα που εξέρχεται, «καλύπτεται» διαχρονικά με την εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων από την κεντρική της τράπεζα, παρά το ότι δεν τα ανταλλάσσουν άμεσα οι Πολίτες που «παρακρατούν» τα Ευρώ).

Μειώνεται δηλαδή το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, ενώ δεν μειώνεται αντίστοιχα η ποσότητα των χρημάτων (€) που κυκλοφορούν, αφού δεν απορροφάται και δεν «καταστρέφεται» το σύνολο τους από την ΕΚΤ. Ένεκα τούτου, ο «πληθωρισμός εξόδου» μίας μικρής χώρας, είναι σχεδόν αμελητέος για όλες τις υπόλοιπες, ενώ μίας μεγάλης (όπως για παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία διαθέτει πολλαπλάσια ποσότητα € από αυτήν της Ιρλανδίας), είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ανεξάρτητα με το παραπάνω θέμα, είναι ίσως σκόπιμο να αναφέρουμε εδώ το ότι, η μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης που ευρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω της παρούσης χρηματοπιστωτικής κρίσης (γύρω στο -5% για τη Γερμανία κλπ), σε συνδυασμό με την αύξηση (αντί της αντίστοιχης μείωσης) της ποσότητας των χρημάτων ένεκα (1) των μέτρων στήριξης της οικονομίας (2) της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών  και (3) της παγίδας ρευστότητας που προκαλούν οι τράπεζες, μας «προειδοποιεί» (Ε.Ε., Η.Π.Α. κ.α.) για πολύ μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις στο μέλλον - στην περίπτωση που η ανάκαμψη ακολουθήσει (εάν) καθυστερημένα.

(δ)  Τα μειονεκτήματα της εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη για την ίδια είναι το λιγότερο καταστροφικά. Κατά την άποψη μας, ισοδυναμεί στην κυριολεξία με την καταδίκη της σε θανατική ποινή – με την εν ψυχρώ εκτέλεση της. Ακόμη και η προοπτική, η διαφαινόμενη πιθανότητα δηλαδή της εξόδου μίας χώρας από τη ζώνη του Ευρώ, θα δημιουργούσε από πολύ πριν τεράστιες πιέσεις (πωλήσεις) στις αγορές κρατικών ομολόγων, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα μία υπερβολική άνοδο των επιτοκίων τους (spread - πτώση της αγοραστικής τους αξίας). Ήδη διαπιστώνουμε όσον αφορά την Ελλάδα, ανάλογες (αν και ανεπαίσθητες ακόμη) «κινήσεις», οι οποίες δυστυχώς «ερμηνεύονται» λανθασμένα από μεγάλο μέρος του Τύπου και της Κοινής Γνώμης (όχι όμως από την αγορά ομολόγων και το χρηματιστήριο).

Οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα αξιολογούσαν πολύ δυσμενέστερα τον κίνδυνο χρεοκοπίας και θα δυσκόλευαν κατά πολύ την παροχή νέων δανείων στο «εξερχόμενο» κράτος (αγορά καινούργιων ομολόγων του δημοσίου). Επί πλέον, είναι σχεδόν βέβαιη η συνεχής υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της χώρας που εξέρχεται, με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες και τους εισαγωγείς της, οι οποίοι, συμβεβλημένοι σε όρους Ευρώ, θα βρισκόταν αντιμέτωποι με τεράστιες διακυμάνσεις της ισοτιμίας του εθνικού τους νομίσματος, γεγονός που θα τους δημιουργούσε δυσανάλογες ζημίες, προβλήματα ρευστότητας κλπ.

(ε)  Τα μειονεκτήματα της εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη, τόσο για την Ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά (ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων κλπ), όσο και για την πολιτική της ένωση, είναι επίσης καταστροφικά.

Από η μία πλευρά δηλαδή, οι «πληθωριστικοί κίνδυνοι εξόδου» μίας χώρας για την Ε.Ε., οι οποίοι προέρχονται από τη μειωμένη επιστροφή προς την ΕΚΤ της ποσότητας των χαρτονομισμάτων (€) που ανταλλάσσονται, καθιστά υποχρεωτική την επιβολή ελέγχων διακίνησης κεφαλαίων (ειδικά όταν πρόκειται για μία μεγάλη χώρα, όπως για παράδειγμα την «παραπαίουσα» Ιταλία), με στόχο την προστασία της Ευρωζώνης από την «παράνομη» εισροή των μη νόμιμα παρακρατηθέντων από τους Πολίτες χαρτονομισμάτων (€), καθώς επίσης έλεγχο και περιορισμό των εξαγωγών των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης προς τη χώρα που εξέρχεται από αυτήν, έτσι ώστε να εμποδιστεί η «ανεξέλεγκτη» εκροή «περιουσιακών στοιχείων» (ΑΕΠ) των υπολοίπων χωρών – η εκροή δηλαδή «περιουσιακών στοιχείων» (παραγομένων προϊόντων κλπ), μέσω της ανταλλαγής τους με μη νόμιμα €.

Από την άλλη πλευρά, αφενός μεν οι απλήρωτες οφειλές της εξερχόμενης χώρας προς τις υπόλοιπες, αφετέρου δε οι ενδεχόμενες απαιτήσεις αποζημιώσεων των υπολοίπων κρατών εναντίον της, θα μπορούσαν να επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το πολιτικό «κλίμα» της Ε.Ε.  Είναι επομένως φανερό το ότι, η έξοδος μίας χώρας δεν θα έθετε σε κίνδυνο μόνο τη Νομισματική Ένωση, αλλά, επί πλέον, τη διαδικασία «αφομοίωσης» της πραγματικής οικονομίας της Ε.Ε. και την πολιτική κατανόηση όλων των μελών (27) μεταξύ τους.   

Κλείνοντας, θεωρούμε ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης που τυχόν επαπειλούνται από τόσο σοβαρούς κινδύνους, οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα, σωστά και αντικειμενικά τους Πολίτες τους, να συστήνουν αποτελεσματικές, εξειδικευμένες επιτροπές χειρισμού τέτοιου είδους προβλημάτων (εάν δεν θέλουν φυσικά να επιστρέψουν οι χώρες τους, εντελώς απομονωμένες από τις υπόλοιπες, σε συνθήκες διαβίωσης του παρελθόντος), καθώς επίσης να τα τοποθετούν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, ανεξαρτήτως κόστους, σε πρώτη προτεραιότητα.

Αθήνα, 23. Νοεμβρίου 2009
Βασίλης Βιλιάρδος
viliardos@kbanalysis.com

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρε τυποι... ενας γνωστος μου ειπε οτι αν η χωρα βαρεσει πτωχευση οι ξενοι θα χασουν τα λεφτα τους
και πως δεν ειχαν προβλεψει πως η Ελλαδα θα φτασει στην κατασταση να μην μπορει να τους πληρωσει... γιατι οι ξενοι εβλεπαν μονο το κερδος τους απο τους τοκους... επειδη ειμαι ασχετος με τα οικονομικα... για πειτε μου την γνωμη σας εχει δικιο ?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
και η τουρκιά δεν έχει ευρώ και η κινά δεν έχει ευρό και το ισραηλ δεν έχει ευρώ
και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου εκτός της ευρωζώνης (που πάει κατά διαόλου) δεν έχουν ευρώ

Το κατάλαβες ή να σε κεράσω και ΜΕΡΕΝΤΑ  :2funny: :2funny:
μονο που αυτοι τυπε δεν ειναι η μιση χωρα δημοσιοι υπαλληλοι.οσο για τις χωρες που λες....εχουν πιο δυνατο νομισμα απο το ευρω?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
μονο που αυτοι τυπε δεν ειναι η μιση χωρα δημοσιοι υπαλληλοι.οσο για τις χωρες που λες....εχουν πιο δυνατο νομισμα απο το ευρω?

Ρε φιλε Master πλάκα μου κανεις.. και εσύ..

εδώ στο ερώτημα που καιει κανείς δεν απάντησε

όλοι κάνουν ΑΒΑΒΑ  :uglystupid:

το ερώτημα παραμένει λοιπόν:

Πές μου πως το ΕΥΡΩ βοήθησε την τσέπη σου και την καθημερινότητα σου και κατ επέκταση την οικονομια της
Ελλάδας
 (απο την έλευση του το 2002, μεχρι σήμερα)

Από κει και πέρα δεν σου φταίνε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, προσωπικά έμενα μου φταίει το γεγονός οτι
όλα τα ΓΛΥΦΤΡΑΚΙΑ και τα κομματόσκυλα έχουν παχυλούς μισθούς, και τα ξύνουν (και είναι σκουπίδια απο γνώσεις)
και εσύ σαν  χωρά εχεις χαντακώσει τους άξιους ή αυτούς που είχαν την ατυχία να δημιουργήσουν στο παρελθόν
μια βιομηχανία (π.χ Μαλκότσης) τους βιοτέχνες, και γενικά όλες τις παραγωγικές τάξεις (της πραγματικής οικονομίας)

και συντήρησες τους άχρηστους τα τρωκτικά και τα Λαμόγια...

ε... αυτό δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ αγαπητέ

για αυτό δικέ μου...

ΕΓΩ ΛΕΩ.... ΣΠΑΘΙ και ΚΡΕΜΜΑΛΑ ΣΕ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Έξω απο την Ε.Ε
έξω απο το ΕΥΡΩ

Γιατί δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι ο Σημίτης (ευχαριστούμε τους Αμερικάνους) ήταν Πατριώτης και σε έχωσε στο ΕΥΡΩ   :uglystupid:

ΟΞΩ ΛΕΜΕ... και να γαμηθούν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

ΖΗΤΩ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ

PS: @έβρυουαν.... Το ερώτημα που καίει παραμένει και δεν έχει απαντηθεί....... αν μπορείτε απαντήστε μου..  :cheesy:

PS2: τα λέμε αργότερα  :cheesy:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
εχει επιλεχτει 42% αποπληρωση του δανειου (μεχρι τωρα)... :jerking: :jerking: :jerking:
υπαρχει ακομη ανθρωπος που πιστευει οτι μπορουμε να αποληρωσουμε το εξωφρενικο ποσο που χρωσταμε??? :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
κριμα κ πιστευα οτι ειμαστε εξυπνος λαος... :headbang: :headbang:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
εχει επιλεχτει 42% αποπληρωση του δανειου (μεχρι τωρα)... :jerking: :jerking: :jerking:
υπαρχει ακομη ανθρωπος που πιστευει οτι μπορουμε να αποληρωσουμε το εξωφρενικο ποσο που χρωσταμε??? :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
κριμα κ πιστευα οτι ειμαστε εξυπνος λαος... :headbang: :headbang:

Φίλε μου..

είναι κάτι μαλακισμένα "δήθεν" δεξιούλια (ακόλουθοι της ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ  :grin: και του "Αναδιαπραγματευτή" Αντωνάκη  :jerking:
που μαζί με τα προδοτάκια τα ΠΑΣΟΚΙΑ.. τρώνε αμάσητο ότι τους λέει ο κάθε προβόπουλος - ΠΟΠΑΥ - ΔΑΜΑΝΑΚΗ  :uglystupid: )

Αυτοί οι Άμυαλοι ΡΑΓΙΑΔΕΣ νομίζουν ότι θα πληρώσουμε  :cheesy:

και μας το ρίχνουν και στη "φερεγγυότητα" και στο χάσιμο του "βολέματος" των δανεικών  :headbang: :headbang: (  :jerking: :jerking:)

Ρε μαλακισμένα ΞΥΠΝΑΤΕ λέμε  :uglystupid: Και μην νομίζετε ότι οι λύσεις έρχονται ως δια μαγείας...

Αν δεν αλλάξετε τα ΔΟΤΑ καριόλια που "σας κυβερνάνε" θα φάτε πούτσα...(μακράς διαρκείας και ΑΣΑΛΙΩΤΗ)  :uglystupid:

και θα σας αρέσει που θα κουνάτε την ΑΧΛΑΔΙΑ  :grin:

Τρόμπες..  :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom