Νέα

Μαζεύουμε υπογραφές για δημοψήφισμα: άρση μονιμότητας ή οχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Αρση μονιμοτητας ή οχι?

• Αρση μονιμοτητας των κυφηνων εδω και τωρα. Ακους Κουλη?

Ψήφοι: 65 76,5%
  • Αστα τα παιδια μωρε. Δεν ξέρουν. Θα μαθουν.

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Οχι ,σε καμμια περιπτωση

Ψήφοι: 18 21,2%
  • Τι να πω κι εγω. Δεν μου κοβει το ρημαδι

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    85
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
επισης εκει διδασκει ο 35ρης που εγραψε 60% στον ΑΣΕΠ, ενω στο κοντινο δημοσιο με την μονιμοτητα διδασκει ο 35ρης που εγραψε 85% και κοβει και 2 μαθητες τον χρονο.

Επομενως θελεις να πεις οτι στα δημοσια σχολεια γινεται καλυτερη δουλεια απ οτι στα ιδιωτικα;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
1. Για ποιον λογο να παιρνει τον μισο μισθο του για οσο βρισκεται στη φυλακη; Τι ακριβως παραγει εκεινη την περιοδο;

2. Για οποιαδηποτε απολυση, οπουδηποτε στον κοσμο, υπαρχει νομιμη αποζημιωση. Αν οι λογοι ειναι κομματικοι, η λογω οτι δε γουσταρει ο προισταμενος τη φατσα σου, εισαι χοντρος, εισαι ξανθια, δεν πλενεσαι, εισαι αγενης, καθυστερεις το πρωι, εισαι ΑΕΚ και ειναι ΠΑΟΚ κλπ εχει δικαιωα να σε απολυσει και να σου δωσει τη νομιμη αποζημιωση. Αν εσυ πιστευεις οτι σε απελυσε για προκλητικο λογο, μπορεις να πας στα δικαστηρια. Ετσι γινεται σε ολον τον πλανητη.

Καπου ειπες να καθησουμε να ψαξουμε αν ισχυει αυτο και σε αλλες χωρες. Σο απαντω οτι στις χωρες που μας ενδιαφερει, και που θελουμε να μοιαξουμε (Αμερικη, Αυστραλια, Καναδας, Αγγλια, Γερμανια, κλπ) δε γινεται σε καμια.
Τωρα αν εσεις το ψαξατε και βρηκατε οτι και στην Κουβα, Βενεζουελα, Σομαλια, Μπουρουντι, κλπ δεν απολυουν ουτε εκει ΔΥ, μην περιμενετε να το δεχτουμε και ως επιχειρημα.
συνεχιζεις να επιμενεις οτι υπαρχει μονιμοτητα ενω ηδη σου ειπα οτι ξερω προσωπικα 3 περιπτωσεις.
μονιμοτητα στο να μην σε απολυσουν οταν αλλαζει η κυβερνηση ή ο διευθυντης σου ειναι ολυμπιακος και εσυ παοκ υπαρχει και καλως υπαρχει, μονιμοτητα οταν εισαι κλεφτης ή αλκοολικος δεν υπαρχει.

επισης στον ιδιωτικο τομεα οταν εισαι υπο απολυση ειναι στην ευκαιρια του αφεντικου να σου χρωσταει και να μην σου δινει αποζημειωση, το δημοσιο εχει να σου δωσει ειναι το μεγαλυτερο αφεντικο. και αν δικαστηρια αποφασισουν οτι εσυ φταις για κατι σου επιδικαζουν και προστιμα και αποζημειωσεις ειτε ο αντιδικος ειναι το δημοσιο ειτε ιδιωτης.

να σου πω μια προσφατη περιπτωση αργιας? υπαλληλος ιδιωτικη βγαζει 400 καθαρα, δηλαδη 600 τον εναμιση μηνα, τωρα λογω κορονοιου ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 800 (εγω στην κοζανη δουλευα για 730 , 23 ωρες την εβδομαδα και στην ροδο για 450, 11 ωρες την εβδομαδα, επιλογη μου, για να εχω την σιγουρια - μονιμοτητα του δημοσιου με τον μικρο μισθο που εχει νομοθετηθει εδω και 100 χρονια, στην προηγουμενη ιδιωτικη δουλεια μου εβγαζα 1000, και να κραταγα το μαγαζι του μπαμπα αντι να σπουδασω θα εβγαζα 3χιλιαρο). απο το ιδιο κρατος στον ιδιωτικο μη μονιμο υπαλληλο για να τα βγαλει περα. αντιστοιχα καποιος οταν ειναι σε αργια επειδη δεν εχει τελεσιδικησει ακομη για να ξερουμε αν εχει δικιο ή οχι του δινει τα μισα για να πληρωνει δικηγορους και να συντηρει καπως την οικογενεια του αν εχει. το καταλαβες τωρα?

συμφωνω οτι γενικα οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τους ιδιωτικους, αλλα οχι σε ολα και οχι παντα. ο πυροσβεστης που ρισκαρει την ζωη του δεν τα αξιζει και τα αξιζει η πωλητρια στα goody's?

εγω για να γινω δημοσιος υπαλληλος διαβαζα στο σχολειο οταν ο γειτονας μου επινε φραπεδες και γκομενιζε με το μηχανακι.

μετα εδωσα 4 μαθηματα πανελλαδικες,
46 μαθηματα στο πανεπιστημιο,
40 εργαστηρια στο πανεπιστημιο,
3 φορες ΑΣΕΠ , απο 4 μαθηματα την καθε φορα.

και ο γειτονας παντρευτηκε , πηρε BMW ...και στα 27 γυρισε ο τροχος, εβγαινα εγω με τα γκομενακια βολτες και αυτος εσερνε κουτσουβελα.

γιατι θα πρεπει να τον λυπηθω? επιλογη του ηταν, απο την αρχη το ηξερε. ο πατερας μου δεν το ηξερε, παιρνανε 3 και 60 οι δημοσιοι υπαλληλοι στην  εποχη του και ηθελε περισσοτερα, ο γειτονας μου το ηξερε οτι εγω εχω 150 μερες διακοπες και μονιμο μισθο, κανεις δεν του ειπε μην διαβαζεις να εισαι τεμπελης τα πρωτα 10 χρονια και μετα να δουλευεις σκληρα τα επομενα 40, εγω εκανα το αναποδο, να τον λυπηθω? γαμαγε στα 17 του την 16χρονη και απο τα 20 τα κεφαλια μεσα. ε οταν εγω παω στην πλαζ και κανω καμακι και γαμαω την γαλλιδα τουριστρια και αυτος δουλευει για τα παιδια του, οχι δεν τον λυπαμαι επιλογη του ηταν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
εγω για να γινω δημοσιος υπαλληλος διαβαζα στο σχολειο οταν ο γειτονας μου επινε φραπεδες και γκομενιζε με το μηχανακι.

μετα εδωσα 4 μαθηματα πανελλαδικες,
46 μαθηματα στο πανεπιστημιο,
40 εργαστηρια στο πανεπιστημιο,
3 φορες ΑΣΕΠ , απο 4 μαθηματα την καθε φορα.

και ο γειτονας παντρευτηκε , πηρε BMW ...και στα 27 γυρισε ο τροχος, εβγαινα εγω με τα γκομενακια βολτες και αυτος εσερνε κουτσουβελα.

γιατι θα πρεπει να τον λυπηθω? επιλογη του ηταν, απο την αρχη το ηξερε. ο πατερας μου δεν το ηξερε, παιρνανε 3 και 60 οι δημοσιοι υπαλληλοι στην  εποχη του και ηθελε περισσοτερα, ο γειτονας μου το ηξερε οτι εγω εχω 150 μερες διακοπες και μονιμο μισθο, κανεις δεν του ειπε μην διαβαζεις να εισαι τεμπελης τα πρωτα 10 χρονια και μετα να δουλευεις σκληρα τα επομενα 40, εγω εκανα το αναποδο, να τον λυπηθω? γαμαγε στα 17 του την 16χρονη και απο τα 20 τα κεφαλια μεσα. ε οταν εγω παω στην πλαζ και κανω καμακι και γαμαω την γαλλιδα τουριστρια και αυτος δουλευει για τα παιδια του, οχι δεν τον λυπαμαι επιλογη του ηταν.

Αφου εχεις κανει ολα αυτα που λες, ο πρωτος που θα επρεπε να νιωθει αδικημενος απο το υπαρχον χαλι, εισαι εσυ.
Αδικημενος γιατι διοριστηκες μαζι με τον Α, ο οποιος πηρε αποσπαση σε βουλευτικο γραφειο, η μσθαρα του πεφτει και ξυνει τα αρχιδια του, ενω εσυ πολεμας καθε μερα μεσα σε ταξεις των 30 παιδιων (που οπως ο κορονοιος απεδειξε, ουτε οι γονεις τους τα αντεχουν)
Αδικημενος επειδη περνεις σχεδον τα ιδια λεφτα με την καθαριστηρια του σχολειου σου, αποφοιτο Γυμνασιου και οχι τα διπλασια.
Αδικημενος γιατι ο βυσματιας-κοπριτης συναδελφος σου, κανει 12 ωρες μαθημα την εβδομαδα και εσυ 21.
Αδικημενος γιατι παραμενεις 3 χρονια μακρια απο τον τοπο σου, ενω το βυσμα πηρε μεταθεση στον δευτερο χρονο.

Σε μια κανονικη οικονομια, θα ειχες παντα δυνατοτητα να δουλεψεις σε ιδιωτικο στο πσιτι σου, οποτε μηδεν τοποθετησεις μακρια απ το σπιτι σου, θα πληρωνοσουν διπλασια απ την καθαριστρια, και δε θα υπηρχαν συναδελφοι που σε πηδανε με αποσπασεις, λιγοτερες ωρες, κλπ

Και το κυριοτερο, αν δεν σου αρεσε, επαιρνες το καπελακι σου την επομενη μερα και πηγαινες στο απεναντι σχολειο, ενω τωρα καθεστε και τρωτε οτι σκατα σας τυχουν στη δουλεια σας, χωρις να μπορειτε να κανετε τιποτα.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Οχι. Για πειτε εμπειριες να μαθαινουμε

Αυτά που προσφέρει είναι κτίρια, περιβάλλον , απομάκρυνση αποβρασμάτων και τελείως στόκων.
Για θετική κατέυθυνση ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Μόνο τα φροντιστήρια μετράνε.
Και στη θεωρητική, αλλά όχι τόσο απόλυτα.

Το ολέθριο μειονέκτημα των ιδιωτικών ;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Και το κάνουν ... με ποιούς όρους ;;;

3πλάσια τιμή από την ακριβότερη τιμή ιδιαίτερου της πιάτσας
έχει ο σούλης όλα τα θέματα των διαγωνισμάτων του σχολείου και ... αριστεύει ...
ο μαλάκας καθηγητής ΒΑΖΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΥΪΤΕΣ , ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ....
Κανείς δεν μπορεί να τις λύσει ... εκτός από τους πελάτες των ιδιαίτερών του, που έχουν τα θέματα ...
οπότε αριστεύουν .... και πουλάνε μούρη ... οι άλλοι βαλτώνουν .....
έτσι πιέζονται περισσότεροι να γίνουν πελάτες ....

στις εισαγωγικές οι περισσότεροι από δαύτους , θα έπαιρναν τον πούλο ... αλλά δεν δίνουν !
κάνουν τζισι για αγγλία, γενικά φεύγουν έξω ........
όσοι δεν γίνουν πελάτες των ιδιαίτερων , αντιμετωπίζονται εχθρικά ...

το σχολείο , επειδή δεν καλοπληρώνει τους καθηγητάδες κάνει τα στραβά μάτια ...
ίσως παίρνει και μίζα από τα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα .....

επιπλέον οι μαθητές των ιδιωτικών , τις χρονιές των εισαγωγικών , έχουν μειονέκτημα σε σχέση με των δημοσίων,
γιατί τρώνε ώρες στη μεταφορά και χάνουν και ύπνο , αφού είναι στου διαόλου τον κώλο και όχι στη γειτονιά το σχολείο ....

και επιπλέον τρώνε παραπάνω ώρες για ξένες γλώσσες κτλ που κάνουν παραπάνω
ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.

τη χρονιά που ο αλέξης , έκανε κουμμουνιστικά οικοτροφεία τα σχολεία, με 3 μήνες καταλήψεις,
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥ ... ΓΙΑΤΙ ;;;;;

Γιατί όταν οι αληταράδες των δημοσίων , έπιναν μπάφο  , πίπωναν , διάβαζαν το κομμουνιστικό μανιφέστο και τα σχολεία ήταν κλειστά ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ , ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ...

Ενώ οι δύστυχοι των ιδιωτικών , πήγαιναν κανονικά σχολείο και έκαναν ... γυμναστική, θρησκευτικά , φιλοσοφία , αγωγή του κοπρίτη ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ....

analskipper

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
32
Like
3.625
Πόντοι
2.660
Εάν ήταν μία σοβαρή ψηφοφορία θα ψήφιζα σαφώς υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Επειδή όμως από τον τρόπο που έχουν συνταχτεί οι ερωτήσεις διακρίνω μία εμφανή εμπάθεια και πολλά απωθημένα... ευχαριστώ δεν θα πάρω !!!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Αφου εχεις κανει ολα αυτα που λες, ο πρωτος που θα επρεπε να νιωθει αδικημενος απο το υπαρχον χαλι, εισαι εσυ.
Αδικημενος γιατι διοριστηκες μαζι με τον Α, ο οποιος πηρε αποσπαση σε βουλευτικο γραφειο, η μσθαρα του πεφτει και ξυνει τα αρχιδια του, ενω εσυ πολεμας καθε μερα μεσα σε ταξεις των 30 παιδιων (που οπως ο κορονοιος απεδειξε, ουτε οι γονεις τους τα αντεχουν)
Αδικημενος επειδη περνεις σχεδον τα ιδια λεφτα με την καθαριστηρια του σχολειου σου, αποφοιτο Γυμνασιου και οχι τα διπλασια.
Αδικημενος γιατι ο βυσματιας-κοπριτης συναδελφος σου, κανει 12 ωρες μαθημα την εβδομαδα και εσυ 21.
Αδικημενος γιατι παραμενεις 3 χρονια μακρια απο τον τοπο σου, ενω το βυσμα πηρε μεταθεση στον δευτερο χρονο.

Σε μια κανονικη οικονομια, θα ειχες παντα δυνατοτητα να δουλεψεις σε ιδιωτικο στο πσιτι σου, οποτε μηδεν τοποθετησεις μακρια απ το σπιτι σου, θα πληρωνοσουν διπλασια απ την καθαριστρια, και δε θα υπηρχαν συναδελφοι που σε πηδανε με αποσπασεις, λιγοτερες ωρες, κλπ

Και το κυριοτερο, αν δεν σου αρεσε, επαιρνες το καπελακι σου την επομενη μερα και πηγαινες στο απεναντι σχολειο, ενω τωρα καθεστε και τρωτε οτι σκατα σας τυχουν στη δουλεια σας, χωρις να μπορειτε να κανετε τιποτα.
καταρχην δουλεψα 6 χρονια μακρια απο την πολη μου.

κατα δευτερον το οτι υπαρχουν βυσματα, η λυση ειναι να καταργηθουν τα βυσματα και οι βυσματικες θεσεις.

πες οι βουλευτες να γινουν 50 και να εχουν 0 βοηθους να σε υποστηριξω.

αλλα η μονιμοτητα στην υπαλληλο του ΙΚΑ που νομιζει οτι ειναι μαγαζι της και δεν σε εξυπηρετει για μια υπογραφη δεν ειναι το ιδιο με την μονιμοτητα του χειριστη F16 που ξερει να πεταει μαχητικο αεροσκαφος γιατι αυτο σπουδασε χρονια.

δεν ειναι η μονιμοτητα το προβλημα, αλλα το οτι βαλανε 5 πιστοποιητικα με 7 υπογραφες απλα για να πεις οτι γερασα θελω συνταξη ή φτωχυνα πηρα μια βαρκα να γινω ψαρας.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
καταρχην δουλεψα 6 χρονια μακρια απο την πολη μου.

κατα δευτερον το οτι υπαρχουν βυσματα, η λυση ειναι να καταργηθουν τα βυσματα και οι βυσματικες θεσεις.

πες οι βουλευτες να γινουν 50 και να εχουν 0 βοηθους να σε υποστηριξω.

αλλα η μονιμοτητα στην υπαλληλο του ΙΚΑ που νομιζει οτι ειναι μαγαζι της και δεν σε εξυπηρετει για μια υπογραφη δεν ειναι το ιδιο με την μονιμοτητα του χειριστη F16 που ξερει να πεταει μαχητικο αεροσκαφος γιατι αυτο σπουδασε χρονια.

δεν ειναι η μονιμοτητα το προβλημα, αλλα το οτι βαλανε 5 πιστοποιητικα με 7 υπογραφες απλα για να πεις οτι γερασα θελω συνταξη ή φτωχυνα πηρα μια βαρκα να γινω ψαρας.

Τελος παντων, δε θα επιμεινω αλλο. Αυτοι που χανουν κυριως απο ολο αυτο, ειναι οι πραγματικα αξιοι, που τους ελαχε να μπουν στο ελληνικο δημοσιο.
Εκει θα φανε καθε ειδους σκατα, χωρις ποτε να τους δοθει η ευκαιρια να εργαστουν σε ενα πραγματικα φιλελευθερο καθεστως, οπου θα μπορουσαν να διεκδικησουν μισθους διπλασιους-τριπλασιους-πενταπλασιους απο αυτους του δημοσιου, αλλα και καλυτερο περιβάλλον εργασιας.
Θα νιωθουν τυχεροι που μπορεσαν και τρυπωσαν στο ελληνικο δημοσιο, χωρις να ξερουν οι δολιοι οτι αν η αγορα ηταν ελευθερη θα επιαναν τριπλασια τιμη.

Το δημοσιο ειναι καλο για κατι κυρα Κουλες και κυρα Σουλες που δεν ειχαν ποτε μεγαλες βλεψεις και μπορεσαν και τρουπωσαν και τσιμπανε το χιλιαρικακι μιλωντας για μαγειρικη και τις προσφορες του Αττικα που επισκεπτονται ανελλιπως εντος του ωραριου τους.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Αυτά που προσφέρει είναι κτίρια, περιβάλλον , απομάκρυνση αποβρασμάτων και τελείως στόκων.
Για θετική κατέυθυνση ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Μόνο τα φροντιστήρια μετράνε.
Και στη θεωρητική, αλλά όχι τόσο απόλυτα.

Το ολέθριο μειονέκτημα των ιδιωτικών ;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Και το κάνουν ... με ποιούς όρους ;;;

3πλάσια τιμή από την ακριβότερη τιμή ιδιαίτερου της πιάτσας
έχει ο σούλης όλα τα θέματα των διαγωνισμάτων του σχολείου και ... αριστεύει ...
ο μαλάκας καθηγητής ΒΑΖΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΥΪΤΕΣ , ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ....
Κανείς δεν μπορεί να τις λύσει ... εκτός από τους πελάτες των ιδιαίτερών του, που έχουν τα θέματα ...
οπότε αριστεύουν .... και πουλάνε μούρη ... οι άλλοι βαλτώνουν .....
έτσι πιέζονται περισσότεροι να γίνουν πελάτες ....

στις εισαγωγικές οι περισσότεροι από δαύτους , θα έπαιρναν τον πούλο ... αλλά δεν δίνουν !
κάνουν τζισι για αγγλία, γενικά φεύγουν έξω ........
όσοι δεν γίνουν πελάτες των ιδιαίτερων , αντιμετωπίζονται εχθρικά ...

το σχολείο , επειδή δεν καλοπληρώνει τους καθηγητάδες κάνει τα στραβά μάτια ...
ίσως παίρνει και μίζα από τα ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα .....

επιπλέον οι μαθητές των ιδιωτικών , τις χρονιές των εισαγωγικών , έχουν μειονέκτημα σε σχέση με των δημοσίων,
γιατί τρώνε ώρες στη μεταφορά και χάνουν και ύπνο , αφού είναι στου διαόλου τον κώλο και όχι στη γειτονιά το σχολείο ....

και επιπλέον τρώνε παραπάνω ώρες για ξένες γλώσσες κτλ που κάνουν παραπάνω
ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.

τη χρονιά που ο αλέξης , έκανε κουμμουνιστικά οικοτροφεία τα σχολεία, με 3 μήνες καταλήψεις,
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥ ... ΓΙΑΤΙ ;;;;;

Γιατί όταν οι αληταράδες των δημοσίων , έπιναν μπάφο  , πίπωναν , διάβαζαν το κομμουνιστικό μανιφέστο και τα σχολεία ήταν κλειστά ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ , ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ...

Ενώ οι δύστυχοι των ιδιωτικών , πήγαιναν κανονικά σχολείο και έκαναν ... γυμναστική, θρησκευτικά , φιλοσοφία , αγωγή του κοπρίτη ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ....

Δε γνωριζω και δεν μπορω να εκφερω αποψη. Ωστοσο αν κρινει κανεις απο το υλικο του σαιτ ενος ιδιωτικου εκπαιδευτηριου, μαλλον υπαρχουν μεγαλες διαφορες σε θεματα οργνανωσης, υλικου, δραστηριοτητων, μεθοδων, κλπ
Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι πλουσιοι στελνουν τα παιδια τους ιδιωτικο, προφανως και δε θελουν το κακο τους

DirkDiggggler

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2018
Like
838
Πόντοι
81
1. Για ποιον λογο να παιρνει τον μισο μισθο του για οσο βρισκεται στη φυλακη; Τι ακριβως παραγει εκεινη την περιοδο;

2. Για οποιαδηποτε απολυση, οπουδηποτε στον κοσμο, υπαρχει νομιμη αποζημιωση. Αν οι λογοι ειναι κομματικοι, η λογω οτι δε γουσταρει ο προισταμενος τη φατσα σου, εισαι χοντρος, εισαι ξανθια, δεν πλενεσαι, εισαι αγενης, καθυστερεις το πρωι, εισαι ΑΕΚ και ειναι ΠΑΟΚ κλπ εχει δικαιωα να σε απολυσει και να σου δωσει τη νομιμη αποζημιωση. Αν εσυ πιστευεις οτι σε απελυσε για προκλητικο λογο, μπορεις να πας στα δικαστηρια. Ετσι γινεται σε ολον τον πλανητη.

Καπου ειπες να καθησουμε να ψαξουμε αν ισχυει αυτο και σε αλλες χωρες. Σο απαντω οτι στις χωρες που μας ενδιαφερει, και που θελουμε να μοιαξουμε (Αμερικη, Αυστραλια, Καναδας, Αγγλια, Γερμανια, κλπ) δε γινεται σε καμια.
Τωρα αν εσεις το ψαξατε και βρηκατε οτι και στην Κουβα, Βενεζουελα, Σομαλια, Μπουρουντι, κλπ δεν απολυουν ουτε εκει ΔΥ, μην περιμενετε να το δεχτουμε και ως επιχειρημα.

Υποθέτω η έννοια τεκμήριο της αθωότητας δεν σου λέει κάτι. Ας πούμε πως με κατηγορήσουν για κάτι σοβαρό ενώ είμαι αθώος και ο εισαγγελέας αποφασίζει να με προφυλακίσει και βγαίνω με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη. Αν είμαι υδραυλικός μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω, αν έχω κατάστημα επίσης. Αν είμαι ΔΥ και έχω οικογένεια αυτή πως ακριβώς θα ζήσει; Ειδικά αν πχ για χρόνια ξέρω μόνο να βγάζω συντάξεις, μια δουλειά που χρειάζεται εξειδίκευση αλλά τα προσόντα μου μόνο στο Δημόσιο μπορώ να τα ασκήσω;

Το για οποιαδήποτε απόλυση υπάρχει αποζημίωση τι ακριβώς σημαίνει; Αν με απολύσει ο μετακλητός γιατί δεν υπογράφω κάτι παράνομο, δώσει λεφτά το Δημόσιο για αποζημίωση, ταλαιπωρηθώ χρόνια στα δικαστήρια, ξοδευτούν και άλλα λεφτά στα δικαστήρια και στο τέλος επαναπροσληφθώ εσύ ως πολίτης τι θα έχεις κερδίσει πέρα από το να έχουν ξοδευτεί πολλά λεφτά από τους φόρους σου γιατί ένας Υφυπουργός πχ ήθελε να κάνει κάτι παράνομο;

Όσο για τις χώρες "που μας ενδιαφέρουν" , δες εδώ τι λέει ο Χατζηδάκης (γνωστός κουμουνιστής να υποθέσω), πως μόνο σε 5 χώρες της ΕΕ το δικαίωμα της μονιμότητας ΔΕΝ είναι κατοχυρωμένο: Στην Γερμανία που ανέφερες είναι. Η διαφορά είναι στο πόσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θεωρούνται ΔΥ.  Στην Ελλάδα το 1/3 των ΔΥ περίπου είναι οι δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι σε πολλές χώρες δεν θεωρούνται ΔΥ . Εν μέρει γιατί εκεί προσλαμβάνονται από τα σχολεία και όχι από το Υπουργείο, όπως εδώ. Αλλά άλλη συζήτηση είναι το "σε ποιούς ΔΥ θα πρέπει να δίνεται μονιμότητα" και άλλο να λέμε αμόρφωτες βλακείες πως δεν υπάρχει μονιμότητα στη Γερμανία (έλεος δηλαδή)

Giorgos_Papadopoulos

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Κριτικές
23
Like
822
Πόντοι
1.590
Έφαγαν τρελή φάπα στην ιδεολογία τους οι φιλελέρες του «μικρού κράτους» αυτές τις μέρες, που τους κράζει όλη η Ελλάδα γιατί άφησαν την δημόσια υγεία χωρίς προσωπικό και υλικά, και κοιτάζουν να πάρουν ρεβάνς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το άνοιγμα αυτού εδώ του θέματος.

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.938
Πόντοι
6.925
Ποιοι Δ.Υ. δεν παίρνουν οοοολο τον μισθουλάκο τους τώρα που - από τους πρώτους - μένουν σπίτι ? Γιατί δεν δεσμεύεται το 20% αυτού υπέρ της υγείας ?
Δεν θα έχουν αντίρρηση φαντάζομαι για το κοινό καλό.
Οι  υπόλοιποι που ιδιωτεύουν - πέρα από το bulling που τρώνε από τους πρώτους γιατί βγαίνουν έξω μην και βγάλουν κάνα € για το σούπερ μάρκετ - απειλούνται με πτώχευση, δεν έχουν να δώσουν.
Γιατί δεν εργάζονται στα κτηματολόγια, πολεοδομίες, ΕΛΤΑ, εφορίες (αυτοί με βάρδιες) και δεν ξέρω που αλλού λουφάρουν. ΔΕΝ έχουν πλέον πάρε δώσε με πολίτες. Και εάν έχουν βάζουν κανόνες. Δουλέυουν με e mail.
Το τρομερό γραφειοκρατικό "γνήσιο υπογραφής" όπου για οτιδήποτε ήθελαν Υπεύθυνη Δήλωση για να απασχολούνται οι "πελάτες" στα ΚΕΠ λύθηκε ως δια μαγείας ηλεκτρονικά. Και τα άλλα πιστοποιητικά. Κάτι που χρόνια φωνάζω ότι είναι τόσο απλό αφού όλοι πλέον έχουμε μοναδικότητα μέσω taxis.
Αρση μονιμότητας και εξορθολογισμό. Αντί 1000δες άχρηστους διοικητικούς έπρεπε να είχαμε νοσηλευτές, γιατρούς καλοπληρωμένους.
Η μετριότητα θριαμβεύει, ψηφίζει.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Αλήθεια,οι εκπαιδευτικοί δημόσιου που έχουν παύση εργασίας εδώ και 3 βδομάδες λαμβάνουν όλο το μισθό ή θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρω?
Ρητορικό το ερώτημα...

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.192
Πόντοι
8.646
Αλήθεια,οι εκπαιδευτικοί δημόσιου που έχουν παύση εργασίας εδώ και 3 βδομάδες λαμβάνουν όλο το μισθό ή θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρω?
Ρητορικό το ερώτημα...
εχει ανακοινωθεί πο την πρωτη στιγμη οι δημοσιοι υπαληλοι θα λαβουν το 100% τον αποδοχων τους ασχέτως μειωμένου ωραριου  

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Ποιοι Δ.Υ. δεν παίρνουν οοοολο τον μισθουλάκο τους τώρα που - από τους πρώτους - μένουν σπίτι ? Γιατί δεν δεσμεύεται το 20% αυτού υπέρ της υγείας ?
Δεν θα έχουν αντίρρηση φαντάζομαι για το κοινό καλό.

Αρση μονιμότητας και εξορθολογισμό.

Ψάχνουν και εθελοντές... :S :S :S

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.938
Πόντοι
6.925

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
Αν το έχουν ξεχάσει κάποιοι, οι ΔΥ δεν παίρνουν πια κανένα δώρο. Εχουν κοπεί εδώ και χρόνια.
Ας το γενικεύουμε. Παντού υπάρχουν οι "καλοί" και οι "κακοί"

Άρση μονιμότητας δεν μπορεί να κάνει, γιατί δεν θα ξαναβγεί. Σε όσους διορίζονται απο δω και πέρα, ας το εφαρμόσει.

Giorgos_Papadopoulos

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Κριτικές
23
Like
822
Πόντοι
1.590
Ρητορικό το ερώτημα...

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν κανονικά με τηλεμεταδόσεις διαλέξεων, τουλάχιστον οι πανεπιστημιακοί εκπαιδευτικοί. Αποτυχημένο ρητορικό ερώτημα.

Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Γειά χαρά πιστεύετε πραγματικά ότι αν γίνει άρση της μονιμότητας θα αλλάξει προς το καλύτερο η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Μοναδική λύση θα ήταν η πραγματική αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού εφαρμογή δηλαδή μοντέλου ανεπτυγμένων χωρών

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom