Νέα

Μαζεύουμε υπογραφές για δημοψήφισμα: άρση μονιμότητας ή οχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αρση μονιμοτητας ή οχι?

• Αρση μονιμοτητας των κυφηνων εδω και τωρα. Ακους Κουλη?

Ψήφοι: 65 76,5%
  • Αστα τα παιδια μωρε. Δεν ξέρουν. Θα μαθουν.

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Οχι ,σε καμμια περιπτωση

Ψήφοι: 18 21,2%
  • Τι να πω κι εγω. Δεν μου κοβει το ρημαδι

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    85
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Κι εγω θελω να κυκλοφορω ξεβρακωτος στο δρομο. Ποιο το προβλημα με αυτο, γιατι να μην μπορει να γινεται αυτο?

Θα παρακαλουσα λιγη περισσοτερη σοβαροτητα, ναι?

Για την ζημια που προκαλει μια απολυση υπαρχει η νομιμη αποζημιωση. Γιατι θα πρεπει να υπαρχει εξτρα προστασια για καποιες θεσεις (εν προκειμενω τους δυ);
Αν θελουν να τους παρεχουν μεγαλυτερη προστασια για καποιο λογο (που δε θα επρεπε κανονικα αλλα ας το δεχτουμε) ας αυξησουν το ποσο αποζημιωσης.

Οχι ομως μονιμοτητα και μαλιστα συνταγματικη. Δεν υπαρχει πιο τρελο πραγμα και δε νομιζω να γινεται πουθενα αλλου στον πλανητη. Μιλαμε οτι ο αλλος κλεβει ασυστολα, τον πιανουν, μπαινει φυλακη και ο μισθος του συνεχιζει να μπαινει κανονικα, ενω θα μπορουσε απλα να απολυθει αυθημερον, να παρει την οποια αποζημιωση, να του κρατηθουν απο αυτην τα κλοπιμαια, να μας χαιρετισει και να παει στο καλο.

Γεμισε το δημοσιο παιδεραστες, πλαστοπτυχιουχους, καταχραστες, κοπανατζηδες, αγενη τομαρια, εκβιαστες, φακελακηδες, και ολη τη σαρα και μαρα, και αντι να απολυθυν ολοι αυτοι αυριο πρωι και να παρουν την αποζημιωση που προβλεπει ο νομος για τις απολυσεις, τους εχετε εκει και τους καμαρωνετε και τους υπερασπιζεστε και απο πανω

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
γιατι πχ στον δικο μου τομεα τελικα, ολοι οι εκπαιδευτικοι θα τους περνουσαν ολους τους μαθητες.

τωρα υπαρχουν και λιγοι, μαθηματικοι κυριως, που κανουν το καθηκον τους αξιοκρατικα και βαζουν χαμηλους βαθμους

ε αυτοι οι λιγοι θα απολυονταν με τα πρωτα παραπονα γονιων κομμενων μαθητων.

στα ιδιωτικα σχολεια πχ που πληρωνεσαι αμεσα απο τον μπαμπα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑΣΙΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Για την ζημια που προκαλει μια απολυση υπαρχει η νομιμη αποζημιωση. Γιατι θα πρεπει να υπαρχει εξτρα προστασια για καποιες θεσεις (εν προκειμενω τους δυ);
Αν θελουν να τους παρεχουν μεγαλυτερη προστασια για καποιο λογο (που δε θα επρεπε κανονικα αλλα ας το δεχτουμε) ας αυξησουν το ποσο αποζημιωσης.

Οχι ομως μονιμοτητα και μαλιστα συνταγματικη. Δεν υπαρχει πιο τρελο πραγμα και δε νομιζω να γινεται πουθενα αλλου στον πλανητη. Μιλαμε οτι ο αλλος κλεβει ασυστολα, τον πιανουν, μπαινει φυλακη και ο μισθος του συνεχιζει να μπαινει κανονικα, ενω θα μπορουσε απλα να απολυθει αυθημερον, να παρει την οποια αποζημιωση, να του κρατηθουν απο αυτην τα κλοπιμαια, να μας χαιρετισει και να παει στο καλο.

Γεμισε το δημοσιο παιδεραστες, πλαστοπτυχιουχους, καταχραστες, κοπανατζηδες, αγενη τομαρια, εκβιαστες, φακελακηδες, και ολη τη σαρα και μαρα, και αντι να απολυθυν ολοι αυτοι αυριο πρωι και να παρουν την αποζημιωση που προβλεπει ο νομος για τις απολυσεις, τους εχετε εκει και τους καμαρωνετε και τους υπερασπιζεστε και απο πανω
δεν ισχυει αυτο που λες,
οποιος εχει καταδικαστει για ποινικο αδικημα, απολυεται και χανει την δουλεια του αμεσως απο το δημοσιο, και σταματα να πληρωνεται φυσικα.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.680
Πόντοι
3.936
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εκπαιδευτικοί στο δημόσιο
Ιδιαίτερα κάνουν?Αν ναι είναι μαύρα?
Πόσους μήνες εργάζονται το χρόνο?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  :2funny:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
γιατι πχ στον δικο μου τομεα τελικα, ολοι οι εκπαιδευτικοι θα τους περνουσαν ολους τους μαθητες.

τωρα υπαρχουν και λιγοι, μαθηματικοι κυριως, που κανουν το καθηκον τους αξιοκρατικα και βαζουν χαμηλους βαθμους

ε αυτοι οι λιγοι θα απολυονταν με τα πρωτα παραπονα γονιων κομμενων μαθητων.

στα ιδιωτικα σχολεια πχ που πληρωνεσαι αμεσα απο τον μπαμπα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑΣΙΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.

Στα ιδιωτικα σχολεια πιθανο να μη μενει κανενας στασιμος επειδη γινεται κανονικο μαθημα και οχι κωλοχανειο σαν το βιντεο που ειδαμε τις προαλλες με τον τραμπουκο και την καθηγητρια.
Εχεις στοιχεια οτι στις χωρες που απολυονται οι δυ (τις υπολοιπες 169 του πλανητη δηλαδη) δεν μενει ποτε κανενας μαθητης στασιμος; Εγω σου λεω οτι κανενας δε θα απελυε καθηγητη επειδη αφησε καποιον κοπριτη στασιμο, διοτι θα απολυονταν την επομενη ημερα και ο ιδιος.
Για να παρεις ιδεα περι ιδιωτικου σχολειου δες και εδω:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
δεν ισχυει αυτο που λες,
οποιος εχει καταδικαστει για ποινικο αδικημα, απολυεται και χανει την δουλεια του αμεσως απο το δημοσιο, και σταματα να πληρωνεται φυσικα.

Εγω αλλο βλεπω εδω, οτι τιθεται σε αργια για ενα ετος οπου και λαμβανει το ημισυ των αποδοχων του. Η αργια αιρεται αυτοδικαιως μετα τη διετια και ο υπαλληλος επιστρεφει στη θεση του.

Ενταξει, ας μην εστιασουμε σε βαρυπονιτες εγκλιστους, οπου εκει ισως και να απολυονται. Ας πιασουμε περιπτωσεις κοινης λογικης, οπου σε οποιαδηποτε εταιρια στον κοσμο θα ειχε απολυθει, ενω στο ελληνικο δημοσιο παραμενει και συνεχιζει να πληρωνεται μεχρι να τελεσιδικησουν οι οποιες αποφασεις εναντιον του, δηλαδη πανω απο 10ετια και παλι στο τελος πιθανο να μην απολθει. Ας μην κανουμε οτι δε βλεπουμε τι γινεται τριγυρω.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Στα ιδιωτικα σχολεια πιθανο να μη μενει κανενας στασιμος επειδη γινεται κανονικο μαθημα και οχι κωλοχανειο σαν το βιντεο που ειδαμε τις προαλλες με τον τραμπουκο και την καθηγητρια.
Εχεις στοιχεια οτι στις χωρες που απολυονται οι δυ (τις υπολοιπες 169 του πλανητη δηλαδη) δεν μενει ποτε κανενας μαθητης στασιμος; Εγω σου λεω οτι κανενας δε θα απελυε καθηγητη επειδη αφησε καποιον κοπριτη στασιμο, διοτι θα απολυονταν την επομενη ημερα και ο ιδιος.
Για να παρεις ιδεα περι ιδιωτικου σχολειου δες και εδω:

επαναλαμβανω ξερω 3 περιπτωσεις ελληνω δημοσιων υπαλληλων που απολυθηκαν

ο ενας μαλιστα οχι γιατι εκανε κατι ποινικο, οπως η κλοπη , αλλα ηταν καθηγητης γαλλικων αλκοολικος και αργουσε ή δεν ερχοταν στην δουλεια.

αρα μονιμοτητα ουσιαστικα δεν υπαρχει.

για την ελλαδα μιλαμε.

και ναι εχω κακη εικονα για τα ιδιωτικα οπου ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ
και οι καθηγητες σημερα ειναι αυτοι που δεν καταφεραν να γραψουν τοσο καλα οσο εμεις στον ΑΣΕΠ.
παλιοτερα ηταν οντως 30ριδες που περιμεναν στην επετηριδα και ειχαν περισσοτερο ορεξη για δουλεια απο τον 50ρη του δημοσιου κατα κανονα

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.680
Πόντοι
3.936
επαναλαμβανω ξερω 3 περιπτωσεις ελληνω δημοσιων υπαλληλων που απολυθηκαν

ο ενας μαλιστα οχι γιατι εκανε κατι ποινικο, οπως η κλοπη , αλλα ηταν καθηγητης γαλλικων αλκοολικος και αργουσε ή δεν ερχοταν στην δουλεια.

Κακός τον απολύσανε,εγώ στη δουλειά μου απολύω μόνο αν σκοτώσεις άνθρωπο....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Κακός τον απολύσανε,εγώ στη δουλειά μου απολύω μόνο αν σκοτώσεις άνθρωπο....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
καλως τον απελυσαν

αρα παπαριες μας λετε για μονιμοτητα στο δημοσιο.

απλα δεν σε απολυουν ευκολα πχ με παραπονα 5 γονιων ή γειτονων οπως εναν σερβιτορο ή εναν δασκαλο σε ιδιωτικο

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.680
Πόντοι
3.936
Πέραν της πλάκας.

Πρόσφατο παράδειγμα προ διμήνου.
Κάνω πρόσληψη υπαλλήλου,διαπιστώνω μετά 2 βδομάδες ότι έρχεται πιωμένος στη δουλειά,απολύεται άμεσα!
Ο εν λόγω καθηγητής για πόσο καιρό έπινε και δεν ερχόταν στη δουλειά του πριν απολυθεί?  

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Πέραν της πλάκας.

Πρόσφατο παράδειγμα προ διμήνου.
Κάνω πρόσληψη υπαλλήλου,διαπιστώνω μετά 2 βδομάδες ότι έρχεται πιωμένος στη δουλειά,απολύεται άμεσα!
Ο εν λόγω καθηγητής για πόσο καιρό έπινε και δεν ερχόταν στη δουλειά του πριν απολυθεί? 
3 μηνες

καλυτερο συστημα απο το να απολυσουν τους 3.000 μαθηματικους που σωστα κανουν την δουλεια τους.

(που στο ιδιωτικο δεν την κανουν σωστα γιατι θα απολυθουν αν κοψουν μαθητες)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
προβλημα δεν ειναι οι 5 αλκοολικοι δημοσιοι καθηγητες
προβλημα ειναι οι 200 ιδιωτικοι που βαζουν αβερτα μεγαλους βαθμους ακομη και σε παιδια που ειναι για κατω απο την βαση

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τους 200 καθηγητες που επισης κανουν κακως την δουλεια τους, περνώντας αναξιοκρατικα σκραπες,
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

συμφωνουμε λοιπον καλυτερα να ΑΡΓΕΙ 2,5 μηνες να απολυθουν 5 μεθυστακες, παρα να υπαρχει αυτη η αναξιοκρατια και η αδικια για τις πελατειακες σχεσεις ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ στο ιδιωτικο?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
προβλημα δεν ειναι οι 5 αλκοολικοι δημοσιοι καθηγητες
προβλημα ειναι οι 200 ιδιωτικοι που βαζουν αβερτα μεγαλους βαθμους ακομη και σε παιδια που ειναι για κατω απο την βαση

Αρα η λογικη σου ειναι να μην απολυουμε καθηγητες στο δημοσιο επειδη συνολικα γινεται καλυτερη δουλεια στα δημοσια σχολεια απ οτι στα ιδιωτικα; Το πιστευεις ειλικρινα αυτο;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Αρα η λογικη σου ειναι να μην απολυουμε καθηγητες στο δημοσιο επειδη συνολικα γινεται καλυτερη δουλεια στα δημοσια σχολεια απ οτι στα ιδιωτικα; Το πιστευεις ειλικρινα αυτο;
ειπα εγω να μην απολυονται?
ΗΔΗ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

αλλα εσενα 2,5μηνες καθηστερηση σου φαινονται πολλοι,

και προτιμας το ιδιωτικο σχολειο ροδου που στα 20 χρονια λειτουργιας του εχει αφησει ΜΗΔΕΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.

επισης εκει διδασκει ο 35ρης που εγραψε 60% στον ΑΣΕΠ, ενω στο κοντινο δημοσιο με την μονιμοτητα διδασκει ο 35ρης που εγραψε 85% και κοβει και 2 μαθητες τον χρονο.

πληρωνε εσυ αμα θες τον χειροτερο καθηγητη γιατι το ιδιωτικο σχολειο του παρειχε e-learning και κανει και τωρα με τον κορονοιο. εγω προτιμω τον απεναντι.

θες και ενα προσωπικο παραδειγμα?
διδασκα σε σχολειο σε χωριο της ευβοιας (πριν γινω μονιμος, αλλα δημοσιος)
και οι ΒΛΑΚΕΣ , ΟΛΟΙ του χωριου πληρωναν για φροντιστηριο αιωνιο φοιτητη που πηρε πτυχιο 10 χρονια μεγαλυτερος απο εμενα και πατωσε στον ΑΣΕΠ, ετσι επειδη ολα τα παιδια στο χωριο πηγαιναν φροντηστηριο στον συγχωριανο.
και οταν τους εβαλα κατι λιγο ζορικες ασκησεις στην φυσικη, συγκεκριμενα στους κανονες κιρχοφ με συστημα 10Χ10 για να εχουν να ασχολουνται το σαββατοκυριακο, μου ηρθαν με παραπονο οτι ουτε στο φροντηστηριο τους την ελυσε και γελασε λεγοντας να παω εγω να την λυσω (αυτος μαλλον ελυνε συστηματατα μεχρι 3Χ3 , αντε 5Χ5 στην καλυτερη).
ε σηκωσα μια μαθητρια και την λυσαμε στον πινακα, καποιοι μαθητες θα καταλαβαν οτι πετανε τα λεφτα τους στο καλο ιδιωτικο φροντηστηριο οπου καθηηγητης δεν ειναι μονιμος ή του δημοσιου που εχει κακο ονομα.

DirkDiggggler

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2018
Like
848
Πόντοι
81

Γέμισε ο τόπος επίσης από άσχετους που νομίζουν πως ξέρουν πως λειτουργεί το Δημόσιο και τι ισχύει νομικά. Disclaimer: Είμαι Δ/Υ εδώ και 3 χρόνια και πριν έχω εργαστεί 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έχω κανένα θέμα να θίξω τα (πολλά) στραβά του Δημοσίου αλλά ούτε και δέχομαι τις όποιες ασχετοσύνες που εκφράζονται.

Η αφορμή για το "δημοψήφισμα" ήταν ένα δείγμα ασχετοσύνης. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, δηλαδή το Δημόσιο, απέλυσε τον συγκεκριμένο αστυνομικό *δύο* φορές. Αυτό που τον επανέφερε είναι μια δικαστική απόφαση η οποία μπορεί να βγει και για την όποια απόλυση στον ιδιωτικό τομέα. *Καμιά* σχέση με την μονιμότητα. Είναι η ίδια λογική με την οποία αν μια γυναίκα πχ απολυθεί στον ιδιωτικό τομέα γιατί το αφεντικό της της είπε να του πάρει πίπα και αυτή δεν του κάθισε, μπορεί να πάει στα δικαστήρια και αν δικαιωθεί να τον πηδήξει με τη σειρά της.

Οι ΔΥ απολύονται αυτόματα, χωρίς να περάσουν πειθαρχικό αν καταδικασθούν τελεσίδικα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης ή για  κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ΄ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της
γενετήσιας ζωής (Από Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα). Αν δηλαδή είσαι καταδικασμένος παιδεραστής ή βιαστής απολύεσαι αυτόματα.

Εάν συλλάβουν ΔΥ και τον βάλουν φυλακή για οτιδήποτε τίθεται αυτόματα σε αργία, χωρίς να χρειάζεται να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα . Μπορεί να τεθεί σε αργία και με απόφαση του Πειθαρχικού. Αργία σημαίνει μισός μισθός.

Από εκεί και πέρα, εκτός από  τα παραπάνω και τα Πειθαρχικά Συμβούλια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απολυθούν ΔΥ. Η μονιμότητα υφίσταται μόνο όσο υπάρχει η οργανική θέση. Εάν πει μια κυβέρνηση "Καταργώ το Υπουργείο Πολιτισμού" μπορεί να απολύσει όλους τους υπάλληλους που εργάζονται εκεί. Το ότι καμιά κυβέρνηση δεν το κάνει για υπηρεσίες άχρηστες δείχνει πως το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος αλλά οι κυβερνήσεις.

Και μιας και λέμε για κυβερνήσεις. Γιατί νομίζετε πως υπάρχει η μονιμότητα σε πολλές χώρες (διάβασα και μια ασχετοσύνη πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Έλεος, διαβάστε και δυο πράγματα); Γιατί διαφορετικά μπορεί η κάθε κυβέρνηση να απολύσει αυτούς που δεν γουστάρει, δεν είναι δικά της παιδιά ή που της μπαίνουν στο μάτι. Ήδη ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις το κάνουν με τις προαγωγές, τους μετακλητούς κλπ. Φανταστείτε να υπήρχε το ελεύθερο να απολύσουν. Θα έμεναν μόνο οι κομματικοί κηφίνες.

Θέλετε να βελτιωθεί το δημόσιο; Να σας βρω εγώ τρόπους πολύ πιο αποτελεσματικούς από την άρση της μονιμότητας:
-Να μπουν στόχοι από την ηγεσία. Σοβαροί στόχοι όμως, μετρήσιμοι, όχι οι παπαριές που γίνονται τώρα
-Να γίνεται αξιολόγηση βάσει αυτών των στόχων
-Να γίνονται προαγωγές βάσει προσόντων και απόδοσης και όχι βάσει συνδικαλιστικής δράσης και παλαιότητας. Να γίνονται δε τακτικά κρίσεις και όχι να παγώνουν για δέκα χρόνια όπως τώρα
-Να στελεχωθούν οι πειθαρχικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου

Φυσικά αυτά είναι δύσκολα πράγματα. Οπότε βρίσκουμε την μονιμότητα

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
1. Εάν συλλάβουν ΔΥ και τον βάλουν φυλακή για οτιδήποτε τίθεται αυτόματα σε αργία, χωρίς να χρειάζεται να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα . Μπορεί να τεθεί σε αργία και με απόφαση του Πειθαρχικού. Αργία σημαίνει μισός μισθός.

2. Γιατί νομίζετε πως υπάρχει η μονιμότητα σε πολλές χώρες Γιατί διαφορετικά μπορεί η κάθε κυβέρνηση να απολύσει αυτούς που δεν γουστάρει, δεν είναι δικά της παιδιά ή που της μπαίνουν στο μάτι. Ήδη ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις το κάνουν με τις προαγωγές, τους μετακλητούς κλπ. Φανταστείτε να υπήρχε το ελεύθερο να απολύσουν. Θα έμεναν μόνο οι κομματικοί κηφίνες.

1. Για ποιον λογο να παιρνει τον μισο μισθο του για οσο βρισκεται στη φυλακη; Τι ακριβως παραγει εκεινη την περιοδο;

2. Για οποιαδηποτε απολυση, οπουδηποτε στον κοσμο, υπαρχει νομιμη αποζημιωση. Αν οι λογοι ειναι κομματικοι, η λογω οτι δε γουσταρει ο προισταμενος τη φατσα σου, εισαι χοντρος, εισαι ξανθια, δεν πλενεσαι, εισαι αγενης, καθυστερεις το πρωι, εισαι ΑΕΚ και ειναι ΠΑΟΚ κλπ εχει δικαιωα να σε απολυσει και να σου δωσει τη νομιμη αποζημιωση. Αν εσυ πιστευεις οτι σε απελυσε για προκλητικο λογο, μπορεις να πας στα δικαστηρια. Ετσι γινεται σε ολον τον πλανητη.

Καπου ειπες να καθησουμε να ψαξουμε αν ισχυει αυτο και σε αλλες χωρες. Σο απαντω οτι στις χωρες που μας ενδιαφερει, και που θελουμε να μοιαξουμε (Αμερικη, Αυστραλια, Καναδας, Αγγλια, Γερμανια, κλπ) δε γινεται σε καμια.
Τωρα αν εσεις το ψαξατε και βρηκατε οτι και στην Κουβα, Βενεζουελα, Σομαλια, Μπουρουντι, κλπ δεν απολυουν ουτε εκει ΔΥ, μην περιμενετε να το δεχτουμε και ως επιχειρημα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom