Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.277
Πόντοι
3.656
εναν παπαρα φιγουρατζη ονοματι midas69 εχει που παλευε να με θαμπωσει με "μενω ελβετια" ... την πρωτη φορα πριν κανα 2 βδομαδες του τη χαρισα του πειναλα, ε τη δευτερη τον ξεβρακωσα.
κανε κολοτουμπες τωρα ....ποτε δεν ειναι αργα

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.277
Πόντοι
3.656
εσυ εγραφες για προαστεια διπλα στη λιμνη απο το Kloten φαντασιοπληκτε, αντε δε θα πας βολτα, ελα δω αν ειναι να μου κανεις αερα στ'αρχιδια, εχει ζεστα στην ξαπλωστρα και δε λεει να πεσει ο ηλιος
βαλτο ρε αυτο?αντε βλακομετρο περιμενω

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.108
Πόντοι
2.606
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

πέρα από την πλάκα και χωρίς να θέλω να ανάψω περισσότερες φωτιές, είναι ένα μέρος που με ενδιαφέρει για την συνέχεια της ζωής μου.
όχι άμεσα, αλλά σιγά σιγά λέω να τα μαζεύω από εδώ. αρκετά κράτησε...
έχω βρεθεί εκεί στο παρελθόν 2-3 φορές λόγω δουλειάς και μου άρεσε πολύ.

κάποια στιγμή θα ανοίξω νήμα για πληροφορίες.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.277
Πόντοι
3.656
παω για βουτια τυπε, οταν γυρισω να χεις φτιαξει καινουργιο τραπεζικο συστημα με 20 δις

μπρουυυυυυυυκλη μου εσυ :2funny:
πηγαινε σε βαρεθηκα ετσι κι αλλιως
μονο κ μονο οτι πας 5 εξεδρες την μπαλα μακρια φτανει για να καταδειξει οτι εισαι απολυτα μπουρδολογος κ το βασικοτερο ενα ςακομα πειναλλεος φιλελες που ονειρευεται ξυπνιος
το γκαραζ το θες???να μεινεις οταν ξαναρθεις να φτιαξεις κι αλλο φαουντ???  :happy:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.277
Πόντοι
3.656

πέρα από την πλάκα και χωρίς να θέλω να ανάψω περισσότερες φωτιές, είναι ένα μέρος που με ενδιαφέρει για την συνέχεια της ζωής μου.

εχεις δυο επιλογες
η μια ρωτας τον βαργκα με τα φαουντς κι η αλλη ρωτας εμενα ..
διαλεγεις κ παιρνεις
αλλα παντως με τον βαργα θα ζησεις πολυ χαι,αυτο  ειναι σιγουρο!!!! :humpleg: :grin: :grin:
βιασου μονο γιατι οι δουλειες για καινουριους ειναι ολο κ πιο δυσευρετες σε ολα τα επιπεδα

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.108
Πόντοι
2.606
εχεις δυο επιλογες
η μια ρωτας τον βαργκα με τα φαουντς κι η αλλη ρωτας εμενα ..
διαλεγεις κ παιρνεις
αλλα παντως με τον βαργα θα ζησεις πολυ χαι,αυτο  ειναι σιγουρο!!!! :humpleg: :grin: :grin:
βιασου μονο γιατι οι δουλειες για καινουριους ειναι ολο κ πιο δυσευρετες σε ολα τα επιπεδα

λογικό μου φαίνεται, αλλά θα προσπαθήσω να μην πάω στην τύχη.
έχω κάποιες άκρες από εδώ και πρώην συναδέλφους που εργάζονται ήδη εκεί.
δε ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει, θα δούμε...

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6

εξαρταται, αν πας για δουλεια ανειδικευτου ειναι ακριβα, νομιζω, θελει να δεις αν σε συμφερει να ζεις εκει η Ελλαδα. Και αν μπορεις να βρεις κατι Ελβετια, μη νομιζεις οτι θα σε παρακαλανε να πιασεις δουλεια. Αν πχ εχεις σπιτι δικο σου Ελλαδα και τα σχετικα μπορει να φας ζορι Ελβετια. Αυτο που εγραψα πιο πανω ισχυει παντως, μια γκομενα πωλητρια εβγαζε 4000 που αμα πεις στην Ελλαδα βγαζει η πωλητρια ξερωγω στο Αττικα 4 χιλιαρικα ελβετικα (χοντρικα 3600Ε) το μηνα θα παθουν αποπληξια και νταξ δε πειναγε, αλλα ζουσε με συγκατοικο και οχι κεντρο και δεν ηταν καθε μερα εστιατορια κλπ. Ζουσε δηλαδη, μετρημενα, μη φανταστεις οτι ζουσε οπως ζει αυτος που βγαζει 3500 Ελλαδα που χει μεζονετα ΒΠ και κανει καλη ζωη με Μυκονο κλπ. Αν εχεις σχεση με χρηματοοικονομικα κοιταξε το για Γενευη και Βασιλεια ζητανε κοσμο συνεχεια τα τελευταια χρονια και πληρωνουν καλα (αλλα υπολογιζε οτι εχεις και σχετικα υψηλους φορους). Το αυτο ισχυει και Λουγκανο αν ξερεις ιταλικα. Αν εισαι πυρηνικος φυσικος δε ξερω να σε κατατοπισω. Παντως σα χωρα ειναι πολιτισμενη αλλα ... ακριβη, ειδικα τα 'κεντρα', Βασιλεια, Ζυριχη, Γενευη, Νeuchatel κλπ. Λουκερνη και τα σχετικα ειναι πιο οικονομικα δηλαδη αν στη Γενευη με 5-6 χιλιαρικα δε ζει ζευγαρι, Λουκερνη ζει. Φτηνα ειναι κεντροδυτικα, τα αγελαδοκαντονια, Οbwalden, Uri, Glarus που εχουν μεν δουλειες (οχι μονο αγροτικες, τα παντα εχουν) αλλα ειναι και λιγο απομονωση, αλλα παει κοσμος στη λογικη να αποταμιευσω να γυρισω στην <insert χωρα/πολη>. Παντως μη νομιζεις θα παρω 4-5-6 χιλιαρικα κι εγινα κροισος με δικο του νησι, η ζωη ειναι σκαλες πιο ακριβη απο Ελλαδα. Ναι το ξερω οτι το επαλαμβανω, αλλα πρεπει να το συμπεριλαβεις στους υπολογισμους σου.

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.108
Πόντοι
2.606
εξαρταται, αν πας για δουλεια ανειδικευτου ειναι ακριβα, νομιζω, θελει να δεις αν σε συμφερει να ζεις εκει η Ελλαδα. Και αν μπορεις να βρεις κατι Ελβετια, μη νομιζεις οτι θα σε παρακαλανε να πιασεις δουλεια. Αν πχ εχεις σπιτι δικο σου Ελλαδα και τα σχετικα μπορει να φας ζορι Ελβετια. Αυτο που εγραψα πιο πανω ισχυει παντως, μια γκομενα πωλητρια εβγαζε 4000 που αμα πεις στην Ελλαδα βγαζει η πωλητρια ξερωγω στο Αττικα 4 χιλιαρικα ελβετικα (χοντρικα 3600Ε) το μηνα θα παθουν αποπληξια και νταξ δε πειναγε, αλλα ζουσε με συγκατοικο και οχι κεντρο και δεν ηταν καθε μερα εστιατορια κλπ. Ζουσε δηλαδη, μετρημενα, μη φανταστεις οτι ζουσε οπως ζει αυτος που βγαζει 3500 Ελλαδα που χει μεζονετα ΒΠ και κανει καλη ζωη με Μυκονο κλπ. Αν εχεις σχεση με χρηματοοικονομικα κοιταξε το για Γενευη και Βασιλεια ζητανε κοσμο συνεχεια τα τελευταια χρονια και πληρωνουν καλα (αλλα υπολογιζε οτι εχεις και σχετικα υψηλους φορους). Το αυτο ισχυει και Λουγκανο αν ξερεις ιταλικα. Αν εισαι πυρηνικος φυσικος δε ξερω να σε κατατοπισω. Παντως σα χωρα ειναι πολιτισμενη αλλα ... ακριβη, ειδικα τα 'κεντρα', Βασιλεια, Ζυριχη, Γενευη, Νeuchatel κλπ. Λουκερνη και τα σχετικα ειναι πιο οικονομικα δηλαδη αν στη Γενευη με 5-6 χιλιαρικα δε ζει ζευγαρι, Λουκερνη ζει. Φτηνα ειναι κεντροδυτικα, τα αγελαδοκαντονια, Οbwalden, Uri, Glarus που εχουν μεν δουλειες (οχι μονο αγροτικες, τα παντα εχουν) αλλα ειναι και λιγο απομονωση, αλλα παει κοσμος στη λογικη να αποταμιευσω να γυρισω στην <insert χωρα/πολη>. Παντως μη νομιζεις θα παρω 4-5-6 χιλιαρικα κι εγινα κροισος με δικο του νησι, η ζωη ειναι σκαλες πιο ακριβη απο Ελλαδα. Ναι το ξερω οτι το επαλαμβανω, αλλα πρεπει να το συμπεριλαβεις στους υπολογισμους σου.

Όχι και ανειδίκευτος... :grin:
Ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι, με ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένες εταιρείες.

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Όχι και ανειδίκευτος... :grin:
Ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι, με ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένες εταιρείες.

ε αν εχεις συγκεκριμενες εταιρειες τοτε ξερεις και μεσες ακρες τι πληρωνουν, και απο οσο ξερω electrical engineers τους πληρωνουν καλα ... αν θες συγκεκριμενα πληροφοριες για ζωη κλπ Ζυριχη Γενευη η Neuchatel μπορω να σου δωσω, για παραεξω μονο γενικοτητες.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16

Ο διοικητής των γερμανικών χρηματιστηρίων (Deutsche Boerse) κατηγορείται από την Εισαγγελία της χώρας του για κερδοσκοπία μέσω εσωτερικής πληροφόρησης (πηγή) –  κάτι που είναι αυταπόδεικτο, αφού αγόρασε μετοχές της εταιρείας που ηγείται στο σωστό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας ασφαλώς τα αποτελέσματα της.
Το ίδιο χρονικό διάστημα ολόκληρη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (Mercedes, BMW, VW, Audi, Porsche) κατηγορείται για μυστική σύσταση καρτέλ από τη δεκαετία του 1990 (πηγή) – με κρυφές συζητήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της για όλα τα θέματα. Λογικά λοιπόν οι τιμές των μετοχών των τριών μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου (Mercedes, BMW, VW) ευρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο – ενώ μόνο η εταιρεία των συνεχών σκανδάλων, η VW, φαίνεται να το έχει αποδεχθεί έχοντας καταγγείλει μόνη της τον εαυτό της για να εξασφαλίσει ελαφρυντικά.
Στο γερμανικό ξέπλυμα μαύρων χρημάτων από τις τράπεζες έχουμε αναφερθεί (άρθρο), καθώς επίσης στο ότι η ιταλική Μαφία εκτιμάει ιδιαίτερα τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας κυρίως τα εστιατόρια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ναρκωτικά – προς όφελος βέβαια και της ίδιας της χώρας, αφού εισπράττει επί πλέον φορολογικά έσοδα, έχοντας τη δυνατότητα να ξεπλένει χρήματα άλλων κρατών.
Μετά δε τις μεγάλες απάτες της VW, τελευταία με την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίου, λογικά αρκετοί αναρωτιούνται εάν είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη – ενώ για τη Deutsche Bank που είναι αντιμέτωπη με 6.000 υποθέσεις διαφθοράς, έχουμε γράψει πως η ίδια η αστυνομία της χώρας τη θεωρεί ως εγκληματική συμμορία. Το ότι διασώθηκε από επενδυτές του Κατάρ και της Κίνας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει το 20% των μετοχών της, δεν σημαίνει τίποτα – αφού συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη σε χιλιάδες κινδύνους.
Κατά τα άλλα η Ελλάδα κατηγορείται ως διεφθαρμένη, δυστυχώς κυρίως από τους ίδιους τους Έλληνες – οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα μας έχει το μονοπώλιο στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή, όταν αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες δεν τα συλλαμβάνει καν η φαντασία μας.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16

Μήπως το σκάνδαλο παραποιημένων ρύπων και οι αποζημιώσεις δις στις ΗΠΑ να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου; Το περιοδικό Der Spiegel κατηγορεί VW, Porsche, Audi, BMW και Daimler για σύσταση καρτέλ.

© picture-alliance/dpa/A. Weigel/U. Deck/S. Puchner

Στο σκάνδαλο των παραποιημένων ρύπων που έχει διασύρει διεθνώς την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται να προστεθεί σήμερα, στο εκτενές κύριο άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η κατηγορία για σύσταση καρτέλ από την Volkswagen, την BMW, την Αudi, την Porsche και την Daimler σε βάρος των προμηθευτών τους, αλλά και σε βάρος των καταναλωτών.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται ένα είδος αυτοκαταγγελίας των VW, Audi, Daimler και Porsche σε γερμανικές αρχές ανταγωνισμού, οι πέντε εταιρίες συνεννοούνταν για τεχνολογικά θέματα, κόστη και προμηθευτές. Μέχρι αυτή την ώρα πάντως VW, Daimler και ΒΜW δεν θέλησαν να πάρουν επίσημα θέση. Κλειστά τα χαρτιά της κλειστά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, που θεωρείται η ανώτατη υπηρεσία της ΕΕ για ζητήματα ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά.
Η ρίζα του σκανδάλου παραποίησης ρύπων
Η κατηγορία που δημοσιεύει το Der Spiegel είναι βαριά. Περισσότεροι από 200 συνεργάτες των εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποιούσαν μυστικές συναντήσεις ήδη από τη δεκαετία του ΄90 και φρόντιζαν έτσι ώστε να μην υφίσταται πραγματικός ανταγωνισμός.
Στο τραπέζι των συναντήσεων βρίσκονταν οι λεπτομέρειες της εξέλιξης μοντέλων και συγκεκριμένα συμφωνίες ως προς την τεχνολογία αντιμετώπισης των ρύπων από ντιζελοκινητήρες. Σύμφωνα με το άρθρο Daimler, BMW, Audi, Porsche και VW συνεννοούνταν εδώ και πολλά χρόνια για το μέγεθος των ντεπόζιτων για AdBlue, ένα μείγμα, το οποίο διασπά το οξειδίου του αζώτου σε αβλαβές άζωτο και νερό. Επειδή τα μεγάλα ντεπόζιτα ήταν ακριβά οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν σε μικρότερα, τα οποία δεν αρκούσαν όμως αργότερα για να «καθαρίσουν» τους ρύπους. Σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel δεν αποκλείεται ακριβώς σε αυτό το σημείο να εντοπίζεται η ρίζα του σκανδάλου με τους παραποιημένους ρύπους.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16

Ο εγχώριος μισελληνισμός, σε συνδυασμό με την ανοησία ορισμένων, καθώς επίσης με την πεποίθηση ότι είμαστε θύτες αντί θύματα, θα μας οδηγήσουν τελικά στην ολοκληρωτική μας υποδούλωση στους ξένους – εκτός εάν το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, αλλάζοντας ριζικά αντιλήψεις.   
.
«Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά.
Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες. O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό» (C. Cipolla).
.
Άποψη
Όλα μπορεί να τα καταπολεμήσει ο άνθρωπος, από όλα είναι σε θέση να βγει νικητής, με μία και μοναδική εξαίρεση: την ανθρώπινη ηλιθιότητα, την οποία έχει περιγράψει με πολύ λίγες αλλά περιεκτικές φράσεις ο παραπάνω συγγραφέας. Όσο για το ελληνικό «σύνδρομο της Στοκχόλμης», με την έννοια ότι τα θύματα δικαιολογούν τους θύτες τους αγκαλιάζοντας τους όταν τους πατούν, παρά το ότι οι πράξεις τους κάθε άλλο παρά αιτιολογημένες είναι, δεν νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς – εκτός φυσικά από τους αθεράπευτα ηλιθίους.
Για παράδειγμα, έγραψα για τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία (άρθρο) – σε μία χώρα που είχε το θράσος να ιδρύσει τη Διεθνή Διαφάνεια με έδρα το Βερολίνο και μέλη τους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως. Αμέσως μετά με κατηγόρησαν ότι σιωπώ για τα χάλια της Ελλάδας, επειδή δεν θέλω να θίξω τα πατριωτικά συναισθήματα κάποιων που δεν καταλαβαίνουν ότι, πατριωτισμός σημαίνει να μάχεσαι για να δώσεις τέλος σε αυτά τα προβλήματα. Πως ισχυρίστηκα ότι, στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφθορά ή τουλάχιστον πως η ύπαρξη διαφθοράς σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία και στην Ουγκάντα,  δικαιολογεί τη δική μας!
Επίσης πως στη Γερμανία δικαιούσαι και οφείλεις να μιλήσεις για αυτά τα θέματα, επειδή υπάρχουν Δημοκρατία, διαφάνεια, Θεσμοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι κάποτε θα ξεσκεπάσουν τα σκάνδαλα – γεγονός που προφανώς σημαίνει κατά τους κατηγόρους μου ότι, στην Ελλάδα δεν δικαιούσαι να μιλήσεις, ενώ δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω! Εν τούτοις, κανένας λαός στον πλανήτη δεν κατηγορεί δημόσια τη χώρα του για διαφθορά, φοροδιαφυγή, σκάνδαλα κοκ. τόσο πολύ, όσο οι Έλληνες – με αποτέλεσμα να διασύρεται διεθνώς η Ελλάδα, τελευταία ακόμη και από την κυβέρνηση του 2010, με άμεση συνέπεια να υπαχθεί στο ΔΝΤ και να χρεοκοπήσει.
Τα εγκώμια για τη Γερμανία του κατηγόρου μου συνεχίστηκαν με τον ισχυρισμό ότι, εάν είσαι πολιτικός και σε συλλάβουν να αφήσεις το ποδήλατο σου σε λάθος σημείο, σε στέλνουν σπίτι σου – όταν ακόμη και ο τελευταίος γνωρίζει το χρηματισμό του καγκελαρίου της ενοποίησης και τα μαύρα ταμεία του κόμματος του, έτσι όπως αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ. Σημαίνει όμως αλήθεια αυτό πως δικαιολογώ τους δικούς μας πολιτικούς; Το ότι αναφέρω τη διαφθορά που αποκαλύπτεται σε άλλα κράτη έχει ως στόχο να δικαιολογήσει τη δική μας; Δεν είναι το άκρον άωτο της ανοησίας αυτού του είδους οι αυθαίρετοι ισχυρισμοί;
Περαιτέρω ο κατήγορος μου αναρωτιέται πόσα χρόνια μνημονίων θα χρειαστούν έως ότου φτιάξουμε τη χώρα μας και πάψουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους! Θεωρεί επομένως ότι, σωστά μας έχει επιβληθεί η τιμωρία μέσω των μνημονίων, αφού διαφορετικά θα πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο – έχοντας άγνοια προφανώς διαφόρων μελετών, μεταξύ άλλων από Γερμανούς επιστήμονες, οι οποίες τεκμηριώνουν πως τα μνημόνια ήταν ένα εκ προμελέτης έγκλημα (ανάλυση), ενώ κατέστρεψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα.
Τέλος με κατηγορεί πως το άρθρο που αφορούσε τα σκάνδαλα στη Γερμανία είχε σκοπό να κολακευθεί και να αποχαυνωθεί ο ελληνικός λαός, στα πλαίσια μίας καινούργιας λαϊκιστικής και ψυχοθεραπευτικής καμπάνιας που διεξάγω – ενώ ταυτόχρονα θέλω να περάσω την άποψη ότι, δεν πειράζει που υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, αφού και τα άλλα κράτη έχουν τα ίδια χάλια! Από αυτό και μόνο λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι, μπορεί να καταπολεμήσει τα πάντα, αλλά δυστυχώς όχι την ανθρώπινη ηλιθιότητα – την οποία όλοι έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές στη ζωή μας, χωρίς ποτέ να τη νικήσουμε.
Συνεχίζοντας, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αντιπαρατεθώ με τη λογική του παραλόγου γράφοντας τα αυτονόητα: το ότι ασφαλώς η διαφθορά είναι κατακριτέα, πως οι πολιτικοί πρέπει να τιμωρούνται πολύ πιο αυστηρά από όλους τους υπολοίπους για τα λάθη τους, ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να διαχειρίζονται σωστά τα δημόσια έσοδα εάν θέλουν να υπάρχει φορολογική συνείδηση στους Πολίτες, πως η φοροδιαφυγή είναι ένα απεχθές έγκλημα εναντίον της κοινωνίας όταν βέβαια η φορολογική νομοθεσία είναι δίκαιη κοκ.
Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να θεωρήσω σωστή την υπερβολική φορολόγηση και τη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας που δρομολογείται στην Ελλάδα – με εντολές της Γερμανίας, σε συνδυασμό με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ούτε βέβαια την ληστεία των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, επειδή οι κυβερνήσεις προτίμησαν να χρεοκοπήσουν οι Πολίτες αντί το κράτος – προφανώς για να μην τιμωρηθούν οι ίδιοι για την κακοδιαχείριση του δημοσίου και την κατασπατάληση των πόρων του. Εξανίσταμαι δε όταν ορισμένοι ισχυρίζονται ότι, ο σκοπός της πλειοψηφίας των Ελλήνων ήταν να «αρπάξουν» – ενώ υπάρχουν στη χώρα ελάχιστοι τίμιοι!
Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος, να μην είναι καθόλου διεφθαρμένοι οι Γερμανοί και να έχουν οι Έλληνες εκ γενετής όλα τα κακά του κόσμου. Εν τούτοις αυτή είναι η άποψη μου, πιστεύοντας πως το ελληνικό σύνδρομο της Στοκχόλμης που μας έχει εμφυτευθεί, ενισχυμένο από τον εμφανή μισελληνισμό ορισμένων Ελλήνων, θα μας οδηγήσουν τελικά στην ολοκληρωτική υποδούλωση – εκτός εάν το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, αλλάζοντας πορεία.
Οι αποκρατικοποιήσεις
Περαιτέρω, παρά το ότι έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στα μειονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων ήδη από το 2011 (ανάλυση ΒΒ), ενώ όλοι μας εδώ δεν είμαστε λιγότερο φιλελεύθεροι από ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, ποτέ δεν δόθηκε η απαιτούμενη σημασία – κάτι που άλλαξε, όταν αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα ο φιλελεύθερος διευθυντής του κέντρου ευρωπαϊκών πολιτικών μελετών κ. D. Gross, απαντώντας στις συστάσεις του διοικητή της ΕΚΤ για μερικές «εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις» πριν από την έξοδο στις αγορές, με τα εξής:
«Δεν μπορώ να κρίνω τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μπορώ να πω αν οι ιδιώτες θα είναι καλύτεροι managers από το Δημόσιο. Πιθανώς να είναι, όμως, εάν η ιδιωτική εταιρεία είναι μονοπώλιο, τότε απλά έχεις ένα πρόβλημα αντί για κάποιο άλλο. Από άποψη διαχείρισης, λοιπόν, δεν μπορώ να πω κάτι. Όμως από δημοσιονομικής άποψης δεν έχει νόημα, διότι όταν προχωράς σε μία ιδιωτικοποίηση χάνεις τα μερίσματα που η ιδιωτικοποιημένη εταιρεία πλήρωνε.
Έτσι, μπορεί να έχεις χαμηλότερο χρέος, αλλά την ίδια ώρα έχεις ένα λιγότερο περιουσιακό στοιχείο και χαμηλότερες αποδόσεις… Πιστεύω γενικότερα ότι, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν γνωρίζω τι θα ιδιωτικοποιηθεί και πώς θα γίνει η διαχείρισή τους, αλλά αυτό που έχει σημασία να πούμε είναι ότι, η πεποίθηση πως οι ιδιωτικοποιήσεις συμβάλλουν στη μείωση του χρέους είναι λανθασμένη. Διότι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να μειώνουν το χρέος, αλλά και τα έσοδα της κυβέρνησης και συνεπώς είναι αβέβαιο το κατά πόσο έχουν νόημα σε οικονομικό επίπεδο«.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα φιλελεύθερα ΜΜΕ άλλαξαν απόψεις – προφανώς επειδή οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από έναν ξένο, ο οποίος κατά τις αντιλήψεις των περισσοτέρων Ελλήνων είναι «de facto» καλύτερος και αντικειμενικότερος. Εάν όμως δεν μάθουμε να εκτιμάμε, καθώς επίσης να πιστεύουμε τους συμπατριώτες μας, μπορεί ποτέ να έχει η πατρίδα μας μέλλον;
Κάτι ανάλογο θα μπορούσα να πω σε όλους εκείνους που διακωμωδούσαν αυτούς που αναζητούσαν εναλλακτικές δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας μας, από άλλα κράτη και από άλλες αγορές – ενώ όταν ανακοινώθηκε πρόσφατα η προσπάθεια της Πορτογαλίας να πουλήσει ομόλογα στην κινεζική αγορά, κανένας δεν την ειρωνεύτηκε. Γιατί αλήθεια; Που οφείλεται αυτό το σύμπλεγμα που μας κατατρέχει;
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, νομίζω πως είναι περιττό να αναφέρω ότι, αυτού του είδους οι νοοτροπίες μας οδήγησαν στη σημερινή μας κατάσταση: η θεοποίηση των ξένων, σε συνδυασμό με τη συμπλεγματική αντιμετώπιση εκείνων των Ελλήνων που έχουν τις ικανότητες να προσφέρουν στη χώρα τους, αλλά δυστυχώς εμποδίζονται από τους ίδιους τους Πολίτες της.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

με ένα μεγάλο πρόβλημα ... έχει πολλούς  Ελβετούς και ειδικα Γερμανο-Ελβετούς... μπροστά σε δαύτους τα Ες Ες ήταν αγγελοι

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
σιγα μην  γαμαγες κιολας ρε μαλ...,κανα τραβελι με 80φραγκα στην λανγκστρασε ισως κ δυσκολα !!

Τις ξέρεις καλά τις πιάτσες με τα τραβέλια και στην Ζυρίχη, εεεεεεε;

ΥΓ. Ρε μάγκες, κάθεστε και ασχολείστε σοβαρά με τον Τομπλερονάκια που είχε κάνει πρόβλεψη ότι ο Παναγιώτης (ο Λαφαζάνης) θα πάρει 10% στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015;

Ή που δεν ήξερε ότι η Ελβετική Κυβέρνηση και η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα είχαν διασώσει την UBS το 2008;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom