Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
πάμε άλλη μία : οι αμερικάνοι όταν η οικονομία τους είναι σε ύφεση ρίχνουν στην αγορά τους φρέσκο χρήμα διότι η κίνηση του χρήματος λειτουργεί σαν το οξυγόνο στον άνθρωπο,εαν υπάρχει έλλειψη ρευστού πάπαλα η οικονομία.Στα λέω όσο πιο απλοικά γίνεται για να αντιληφθείς.
Στην ελλάδα οι κοπρίτες δανειστές κανουν τα αντίθετα ,

παμε αλλη μια λοιπον : οι κοπριτες δανειστες μας εδωσαν χρημα το 2010 (το κατασπαταλησαμε). μας ξαναεδωσαν το 2012 (επισης το κατασπαταλησαμε) και το 2015 (επισης το κατασπαταλησαμε) και συνεχιζουν να μας δινουν (με αυστηροτατες προυποθεσεις γιατι δεν μας εμπιστευονται)

θελω και εγω να μου βρεις καποιον να με δανειζει εσαει με αυτον τον τροπο (να μην ζηταει τα χρηματα του πισω ουτε καν τους τοκους), να τον λεω κοπριτη, και φυσικα τα λεφτα που θα μου δινει δεν θα τα ριχνω στη δουλεια μου για να την αναπτυξω αλλα στα παιδια μου για να κανουν μεγαλη ζωη και dolce vita (τι ειπαμε ? να τους ριξω το βιοτικο τους επιπεδο ? κοιτα ρε κατι αιμοβοροι τραπεζιτες που θελουν να κανουν τα παιδια μου τριτοκοσμικα)

καλη συνεχεια

Εγγρ.
16 Σεπ 2016
Like
4
Πόντοι
0
παμε αλλη μια λοιπον : οι κοπριτες δανειστες ... κοιτα ρε κατι αιμοβοροι τραπεζιτες που θελουν να κανουν τα παιδια μου τριτοκοσμικα)

καλη συνεχεια

Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τους "πανάγαθους" δανειστές μας απλά κατέληξε πίσω στις τράπεζες τους τις οποίες δεν μπορούσαν-για πολιτικούς λόγους-να ξελασπώσουν άμεσα.

Η κρίση στην Ελλάδα και τα πακέτα διάσωσης (των γερμανογαλλικών τραπεζών) χρησιμοποιήθηκε ως η ιδανική δικαιολογία για να στήσουν αυτό το ωραίο πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων στην πλάτη των ηλίθιων και ευρώπληκτων (νεο)Ελλήνων και των πειθήνιων-εδώ και ~200 χρόνια-ηγεσιών τους.

Φυσικά για να λειτουργήσει η ωραία αυτή μπίζνα απαιτούσε και ιδεολογικό επίχρισμα το οποίο αποκρυσταλλώθηκε στο περίφημο "μαζί τα φάγαμε" και άλλα τέτοια ωραία τσιτάτα που ακούμε από τα στόματα χρήσιμων ηλιθίων, διάσημων ή άσημων..

Ας δούμε τι λέει και η σχετική έρευνα (όχι δεν είναι ούτε τον Τσιπρκαμμένων, ούτε του ΚΚΕ, ούτε της ΛΑΕ, ούτε..)

"With insiders warning that Athens may soon be in need of more aid, a new study finds that the Greek bailouts so far have benefited European banks, not the Greek people."

[URL unfurl="true"]https://global.handelsblatt.com/politics/study-finds-greek-bailouts-saved-banks-not-people-511303[/url]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τους "πανάγαθους" δανειστές μας απλά κατέληξε πίσω στις τράπεζες τους τις οποίες δεν μπορούσαν-για πολιτικούς λόγους-να ξελασπώσουν άμεσα.

Η κρίση στην Ελλάδα και τα πακέτα διάσωσης (των γερμανογαλλικών τραπεζών) χρησιμοποιήθηκε ως η ιδανική δικαιολογία για να στήσουν αυτό το ωραίο πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων στην πλάτη των ηλίθιων και ευρώπληκτων (νεο)Ελλήνων και των πειθήνιων-εδώ και ~200 χρόνια-ηγεσιών τους.

Φυσικά για να λειτουργήσει η ωραία αυτή μπίζνα απαιτούσε και ιδεολογικό επίχρισμα το οποίο αποκρυσταλλώθηκε στο περίφημο "μαζί τα φάγαμε" και άλλα τέτοια ωραία τσιτάτα που ακούμε από τα στόματα χρήσιμων ηλιθίων, διάσημων ή άσημων..

Ας δούμε τι λέει και η σχετική έρευνα (όχι δεν είναι ούτε τον Τσιπρκαμμένων, ούτε του ΚΚΕ, ούτε της ΛΑΕ, ούτε..)

"With insiders warning that Athens may soon be in need of more aid, a new study finds that the Greek bailouts so far have benefited European banks, not the Greek people."

[URL unfurl="true"]https://global.handelsblatt.com/politics/study-finds-greek-bailouts-saved-banks-not-people-511303[/url]

για κάθε μελέτη υπάρχουν δέκα άλλες που δείχνουν το αντίθετο παίκτη μου ...

και για πες μας πως διάολο επωφελήθηκαν οι ευρωπαικές τράπεζες ? επειδή καταφέραν να πάρουν τα δανεικά που είχανε δώσει πίσω ?
και σε περίπτωση πτώχευσης θα τα παίρνανε και μάλιστα με άγριο τρόπο γιατί τότε θα γινόταν ανακεφαλαιοποίηση τους από το εκάστοτε δημόσιο το οποίο με την σειρά του θα επέβαλε στην χώρα άγριες κυρώσεις...

τι μας λέτε ρε εξυπνάκηδες... δανειστήκαμε, τα φάγαμε (κάποιοι λένε μαζί κάποιοι λένε ότι τα φάγανε λίγοι ουδόλως ενδιαφέρει αυτόν που δάνεισε) και τώρα θέλετε να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια ?

αλλα τετοια έξυπνα παιδάκια σαν και σένα έχει η μαμάκα σου ?

έτσι από περιέργεια θα σου άρεσε εσένα να δώσεις πχ σε έναν συγκάτοικο σου 5 χιλιάρικα δανεικά, αυτός να τα φάει και μετά να σου πεί δεν έχω δεν σου δίνω ????

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
για κάθε μελέτη υπάρχουν δέκα άλλες που δείχνουν το αντίθετο παίκτη μου ...

και για πες μας πως διάολο επωφελήθηκαν οι ευρωπαικές τράπεζες ? επειδή καταφέραν να πάρουν τα δανεικά που είχανε δώσει πίσω ?
και σε περίπτωση πτώχευσης θα τα παίρνανε και μάλιστα με άγριο τρόπο γιατί τότε θα γινόταν ανακεφαλαιοποίηση τους από το εκάστοτε δημόσιο το οποίο με την σειρά του θα επέβαλε στην χώρα άγριες κυρώσεις...

τι μας λέτε ρε εξυπνάκηδες... δανειστήκαμε, τα φάγαμε (κάποιοι λένε μαζί κάποιοι λένε ότι τα φάγανε λίγοι ουδόλως ενδιαφέρει αυτόν που δάνεισε) και τώρα θέλετε να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια ?

αλλα τετοια έξυπνα παιδάκια σαν και σένα έχει η μαμάκα σου ?

έτσι από περιέργεια θα σου άρεσε εσένα να δώσεις πχ σε έναν συγκάτοικο σου 5 χιλιάρικα δανεικά, αυτός να τα φάει και μετά να σου πεί δεν έχω δεν σου δίνω ????
αλλη μαλ..α παραδειγμα θα δωσεις???μου δανεισε εμενα καποιος κατι, που ημουν ΜΟΝΟ ιδιωτικος υπαλληλος η ΜΟΝΟ αυτοχρηματοδοτουμενος μικροεπιχηρηματιας ???
οι τραπεζες πτωχευσαν να κλεισουν κ να γινουν καινουριες ,δε θα τις πληρωσει ο καθε ψωριαρης ελληνας...
αει στο διαλο Τζημερεπρωι πρωι,που λεει ο λογος
!!!! τα σεβη μου κατα τα λοιπα!!! :hi:
υγ μισθοι κ συνταξεις δημοσιου δωρα κλπ ΚΑΛΩς πεικοπηκαν
εγω ειμαι υπερ του Α μνημονιου
διαφωνω καθετα ομως στην αποπληρωμη στο ολοκληρο του τεχνειεντως διογκωμενου χρεους
τα 100-120 να πληρωθουν
τα λοιπα ειναι αερας κοπανιστος,ας πανε στο λατση κ τον σαλλα να τα ζητησουν... :takethis: :takethis: :takethis:

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
αλλη μαλ..α παραδειγμα θα δωσεις???μου δανεισε εμενα καποιος κατι, που ημουν ΜΟΝΟ ιδιωτικος υπαλληλος η ΜΟΝΟ αυτοχρηματοδοτουμενος μικροεπιχηρηματιας ???
οι τραπεζες πτωχευσαν να κλεισουν κ να γινουν καινουριες ,δε θα τις πληρωσει ο καθε ψωριαρης ελληνας...
αει στο διαλο Τζημερεπρωι πρωι,που λεει ο λογος
!!!! τα σεβη μου κατα τα λοιπα!!! :hi:
υγ μισθοι κ συνταξεις δημοσιου δωρα κλπ ΚΑΛΩς πεικοπηκαν
εγω ειμαι υπερ του Α μνημονιου
διαφωνω καθετα ομως στην αποπληρωμη στο ολοκληρο του τεχνειεντως διογκωμενου χρεους
τα 100-120 να πληρωθουν
τα λοιπα ειναι αερας κοπανιστος,ας πανε στο λατση κ τον σαλλα να τα ζητησουν... :takethis: :takethis: :takethis:

χαζομαρες

οι τραπεζες δε πτωχευσαν, οι τραπεζες ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ στο PSI με ανταλλαγμα την ανακεφαλαιοποιηση. Δεν ηταν υποχρεωμενες να συμφωνησουν, μπορουσαν να σου πουν παρε τ'αρχιδια μου εγω θελω 100% πληρωμη και μη με ανακεφαλαιοποιεις. Τα λεφτα απο την ιδια τσεπη θα βγαινανε. Δευτερο σκελος, δε παιζει το παρε στεγαστικο μη το πληρωνεις αλλα το σπιτι δικο σου ας κλεισει η τραπεζα. Η θα παρει το σπιτι η τραπεζα, η θα της δωσεις μετρητα. Η λυση που επιλεχθηκε ηταν να δωσει το ποπολο μετρητα για να κρατησει το σπιτι του 7 χρονια ο τυπος που δε πληρωνει. Τριτο σκελος, Βαρουφακης. Σ'εξι μηνες Βαρουφακη φυγανε το 1/3 των καταθεσεων. Και κοπηκε κι ο ELA οταν ο σοφος φαλακρας αφησε το προγραμμα να ληξει το 15 και πιστολιασε το ΔνΤ. Οταν λεμε οι μαλακιες πληρωνονται, ισχυει. Τις μαλακιες του Βαρουφακη τις πληρωνει, προφανως, το ποπολο, με αλλη μια ανακεφαλαιοποιηση. Στην υγεια σας.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
χαζομαρες

οι τραπεζες δε πτωχευσαν, οι τραπεζες ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ στο PSI με ανταλλαγμα την ανακεφαλαιοποιηση. Δεν ηταν υποχρεωμενες να συμφωνησουν, μπορουσαν να σου πουν παρε τ'αρχιδια μου εγω θελω 100% πληρωμη και μη με ανακεφαλαιοποιεις. Δευτερο σκελος, δε παιζει το παρε στεγαστικο μη το πληρωνεις αλλα το σπιτι δικο σου ας κλεισει η τραπεζα. Η θα παρει το σπιτι η τραπεζα, η θα της δωσεις μετρητα. Η λυση που επιλεχθηκε ηταν να δωσει το ποπολο μετρητα για να κρατησει το σπιτι του 7 χρονια ο τυπος που δε πληρωνει. Τριτο σκελος, Βαρουφακης. Σ'εξι μηνες Βαρουφακη φυγανε το 1/3 των καταθεσεων. Και κοπηκε κι ο ELA οταν ο σοφος φαλακρας αφησε το προγραμμα να ληξει το 15 και πιστολιασε το ΔνΤ. Οταν λεμε οι μαλακιες πληρωνονται, ισχυει. Τις μαλακιες του Βαρουφακη τις πληρωνει, προφανως, το ποπολο, με αλλη μια ανακεφαλαιοποιηση. Στην υγεια σας.
ΑΡΕς ΜΑΡΕς ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕς
οι  ΙΔΙΕς τραπεζες χωρις λογο εχουν παρει 90δις που φορτωθηκαν στο χρεος
για ποιο λογο?
για να μην πλειστηριαστουν  πχ 20000 σπιτια ,αξιας ουτε το 10% αυτου του ποσου?τριχες...κ ποιος κ με ποσο θα ταπερνε... :jerking:
λαμογια να φανε τα λεφτα ητανε ,οχι ευσπλαχνια
πες το κ στους μαλ..ες τους Αμερικανους που κλεισαν την Λημαν μπρο,αντι να την "ανακεφαλαιοποιησουν"..
ασε μας ρε τυπε με τις αρλουμπες
οι τραπεζες επρεπε να κλεισουν να γινει εκαθαριση κ με πολυ πιο λιγα χρηματα 15-20δις το πολυ να γινονταν καινουριες...
αυτο κ τιποτα αλλο :hi: :hi: :hi:

Εγγρ.
16 Σεπ 2016
Like
4
Πόντοι
0
Με σκύβαλα που πιάνουν μανάδες στο στόμα-μιας και δεν έχουν άλλα επιχειρήματα-δεν ασχολούμαι.

Λίγη τροφή για σκέψη ακόμη για τους νοήμονες αναγνώστες, όχι γραμμένη από κανένα θινκ τανκ του Λαπαβίτσα ή από το αγκιτπροπ της Καθημερινής.

"However much Berlin claims innocence and good intentions, the fact remains that the euro heavily stacks the deck in favor of German exporters and against others, in Europe and further afield. It is surely no coincidence that the country’s trade has gone from about balance when the euro was created to a huge surplus amounting at last measure to over 8 percent of the economy—while at the same time every other major EU economy has fallen into deficit. Nor could an honest observer deny that the bias distorts economic structures in Europe and beyond, perhaps most especially in Germany, a point Berlin also seems to have missed."

Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε ανέκαθεν έλλειμμα από honest observers, αλλά δυστυχώς υπερπληθώρα προκατειλημμένων δογματικών ημιμαθών ηλιθίων όλων των αποχρώσεων. 

[URL unfurl="true"]http://nationalinterest.org/feature/the-european-union-has-currency-problem-21449?page=show[/url]

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
Με σκύβαλα που πιάνουν μανάδες στο στόμα-μιας και δεν έχουν άλλα επιχειρήματα-δεν ασχολούμαι.

Λίγη τροφή για σκέψη ακόμη για τους νοήμονες αναγνώστες, όχι γραμμένη από κανένα θινκ τανκ του Λαπαβίτσα ή από το αγκιτπροπ της Καθημερινής.

"However much Berlin claims innocence and good intentions, the fact remains that the euro heavily stacks the deck in favor of German exporters and against others, in Europe and further afield. It is surely no coincidence that the country’s trade has gone from about balance when the euro was created to a huge surplus amounting at last measure to over 8 percent of the economy—while at the same time every other major EU economy has fallen into deficit. Nor could an honest observer deny that the bias distorts economic structures in Europe and beyond, perhaps most especially in Germany, a point Berlin also seems to have missed."

Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε ανέκαθεν έλλειμμα από honest observers, αλλά δυστυχώς υπερπληθώρα προκατειλημμένων δογματικών ημιμαθών ηλιθίων όλων των αποχρώσεων. 

[URL unfurl="true"]http://nationalinterest.org/feature/the-european-union-has-currency-problem-21449?page=show[/url]
stacks the deck?με τι εννοια?οτι ειναι ψηλα η χαμηλα σαν ισοτιμια?

"Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε ανέκαθεν έλλειμμα από honest observers, αλλά δυστυχώς υπερπληθώρα προκατειλημμένων δογματικών ημιμαθών ηλιθίων όλων των αποχρώσεων."
δεν ειναι ηλιθιοι ωφελιμιστες κ δοσιλογοι ειναι

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
ΑΡΕς ΜΑΡΕς ΚΟΥΟΥΝΑΡΕς
οι  ΙΔΙΕς τραπεζες χωρις λογο εχουν παρει 90δις που φορτωθηκαν στο χρεος
για ποιο λογο?
μην χαθουν πχ 20000 σπιτια ,αξιας ουτε το 10% αυτου του ποσου?
πες το κ στους μαλ..ες τους Αμερικανους που κλεισαν την Λημαν μπο,αντι να την "ανακαιφαλοποιησουν"..
ασε μας ρε τυπε με τις αρλουμπες

τα κοκκινα στεγαστικα τυπε ειναι 500,000 οχι 10,000. Μιση Αθηνα, για να το καταλαβεις.

τα λοιπα ειναι χαζομαρες, googlare TARP ... 700 δις δωσανε οι Αμερικανοι στις Τραπεζες, η Lehman ειναι διαφορετικη ιστορια που δε θα την καταλαβεις ουτε σε 50 χρονια, γιατι πολυ απλα δεν καταλαβαινεις πως λειτουργει το χρηματοπιστωτικο συστημα. Καφενειακες μπουρδες πετας. 2 μερες αφοτου εσκασε η Lehman (Δευτερα) δωσανε 80 δις στην AIG (Τεταρτη), οι Αμερικανοι, που δε διασωζουν

για το μπολντ, γιατι δεχτηκαν να κουρεψεις τα ομολογα του Ελληνικου Δημοσιου που ειχαν στα χερια τους. Ποσες φορες θα στο πω? το PSI ηταν εθελοντικο, καποιοι δε δεχτηκαν και πληρωθηκαν στο ακεραιο. Οι Ελληνικες τραπεζες δεχτηκαν με ανταλλαγμα την ανακεφαλαιοποιηση. Αντι να σου πληρωσω 50 δις σε ομολογα σου πληρωνω 15 και αλλα 35 σε κεφαλαια. 2η ανακεφαλαιοποιηση, δε σ'αφηνω να κανεις restructure τα assets (οπου assets = δανεια, οπου restructure = χρωστας 20,000? διαταγη πληρωμης και κατασχεση κινητων ΚΑΙ ακινητων) παρε μετρητα. Μετα ηρθε ο παπαρας ο Βαρουφακης και τα διελυσε ολα.

Εγγρ.
16 Σεπ 2016
Like
4
Πόντοι
0
stacks the deck?με τι εννοια?οτι ειναι ψηλα η χαμηλα σαν ισοτιμια?

"Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε ανέκαθεν έλλειμμα από honest observers, αλλά δυστυχώς υπερπληθώρα προκατειλημμένων δογματικών ημιμαθών ηλιθίων όλων των αποχρώσεων."
δεν ειναι ηλιθιοι ωφελιμιστες κ δοσιλογοι ειναι

Νομίζω είναι ένα μείγμα ιδεολογικής πώρωσης και ιδιοτέλειας..Με την ιδεολογία να παίζει πιο πολύ στα μικρά ψάρια ως συνήθως.

Το άρθρο εννοεί το "stacks the deck" με την έννοια της σημαδεμένης τράπουλας, του στημένου παιχνιδιού, προς βραχυ-μεσοπρόθεσμου οφέλους των Γερμανών.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτά τα κέρδη των Γερμανών υπονομεύουν τον ίδιο τον μηχανισμό, δηλαδή την ευρωζώνη, που είχε στηθεί για να απολαμβάνουν αυτά τα κέρδη, και μάλιστα υπονομεύουν και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας την ύπαρξη η ευρωζώνη υποτίθεται ότι θα ενίσχυε και διασφάλιζε.
Και αυτά ήρθαν ούτε μια δεκαετία μετά την εισαγωγή του ευρώ! Σχεδόν ασήμαντος ιστορικά χρόνος..    

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
βαργκας τυπε
δεν σνηθιζω,αλλα αφου προκαλεις....μπουρδες λες εσυ  :grin:
πασπαλισμενες με τις γνωστες νεοφιλελεδικες φανφαρες  :jerking: :jerking: :jerking:
δεν μ ενδιαφερει ουτε το μπολντ ουτε η αγορα της καταστραμενης ΗΠΑ,οπου το 30% ζει με επιδοματα
μ ενδιαφερει το απλο
απετυχε η επειχηρηση,να κλεισει ,τραπεζα ειδικα,δηλ αερας κοπανιστος,παρασιτισμος κ μονο αν μιλαμε για Ελλαδα ειδικα
τελος
κι αν εδωσε 700δις η Αμερικη η ελλαδα που ειναι το 1%,θαπρεπε να δωσει 7 λοιπον..
οποτε κι ετσι ασε τα πομπωδη ,τα νουμερα μιλαν μονα τους
:birdman: :birdman: :birdman:

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
βαργκας τυπε
δεν σνηθιζω,αλλα αφου προκαλεις....μπουρδες λες εσυ  :grin:
πασπαλισμενες με τις γνωστες νεοφιλελεδικες φανφαρες  :jerking: :jerking: :jerking:
δεν μ ενδιαφερει ουτε το μπολντ ουτε η αγορα της καταστραμενης ΗΠΑ,οπου το 30% ζει με επιδοματα
μ ενδιαφερει το απλο
απετυχε η επειχηρηση,να κλεισει
τελος
κι αν εδωσε 700δις η Αμερικη η ελλαδα που ειναι το 1%,θαπρεπε να δωσει 7 λοιπον..
οποτε κι ετσι ασε τα πομπωδη ,τα νουμερα μιλαν μονα τους
:birdman: :birdman: :birdman:

μπαλα εξεδρα, κλασσικη περιπτωση ημιμαθους ξερολα παπαρα.

την Αμερικη εσυ την ανεφερες (ημιμαθως) αν δε σου βγηκε η εξυπναδα δε φταιω εγω

η  επιχειρηση δεν απετυχε, το κρατος απετυχε, και για να μην καταρευσει το κρατος και τρωει αλογα ο κοσμος, πηδηξε τις επιχειρησεις. Θα μου πεις πηδηξε κι αλλους 40 κλαδους, γιατι η καουρα με τις τραπεζες. Απλο, γιατι χωρις τραπεζες δεν υπαρχει οικονομια. Και γιατι αν χανανε οι Ελληνες ΚΑΙ τα 160δις αποταμιευσεις πανω σ'ολα τ'αλλα, θα κρεμαγανε τους οποιους πολιτικους ηταν επανω, ΝΔ ΠΑΣΟΚ η ΣΥΡΙΖΑ αναποδα στο Συνταγμα, α λα Μουσολινι.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
Νομίζω είναι ένα μείγμα ιδεολογικής πώρωσης και ιδιοτέλειας..Με την ιδεολογία να παίζει πιο πολύ στα μικρά ψάρια ως συνήθως.

Το άρθρο εννοεί το "stacks the deck" με την έννοια της σημαδεμένης τράπουλας, του στημένου παιχνιδιού, προς βραχυ-μεσοπρόθεσμου οφέλους των Γερμανών.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτά τα κέρδη των Γερμανών υπονομεύουν τον ίδιο τον μηχανισμό, δηλαδή την ευρωζώνη, που είχε στηθεί για να απολαμβάνουν αυτά τα κέρδη, και μάλιστα υπονομεύουν και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας την ύπαρξη η ευρωζώνη υποτίθεται ότι θα ενίσχυε και διασφάλιζε.
Και αυτά ήρθαν ούτε μια δεκαετία μετά την εισαγωγή του ευρώ! Σχεδόν ασήμαντος ιστορικά χρόνος..    
η Γερμανια χρησιμοποιησε την ευρωζωνη για να ανεβασει τζιρους της δικης της εγχωριας αγορας σε επιπεδα ηπα κ πλεον παιζει σαν παγκοσμιος παικτης αδιαφορωντας για την ΕΕ
απο την αλλη πλευρα ,αυτο δεν μεταφραζεται σε καποια ιδιατεη ευημερια για τους γερμανους,τους εξασφαλιζει ομως εργασια με στοιχιωδη μισθο κ επιδοματα ωστε να μην πεινανε κ σπασει το συστημα
εδω υπερεχει της Αμερικης ,οπου ποιος ζει ποιος πεθαινει....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

να σου περάσει από το μυαλό ότι οι άλλοι χάνουν επειδή δεν ξέρουν να παίζουν πόκερ και όχι γιατί είναι σημαδεμένη η τράπουλα δεν παίζει εεε ??

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
μπαλα εξεδρα, κλασσικη περιπτωση ημιμαθους ξερολα παπαρα.

την Αμερικη εσυ την ανεφερες (ημιμαθως) αν δε σου βγηκε η εξυπναδα δε φταιω εγω

η  επιχειρηση δεν απετυχε, το κρατος απετυχε, και για να μην καταρευσει το κρατος και τρωει αλογα ο κοσμος, πηδηξε τις επιχειρησεις. Θα μου πεις πηδηξε κι αλλους 40 κλαδους, γιατι η καουρα με τις τραπεζες. Απλο, γιατι χωρις τραπεζες δεν υπαρχει οικονομια. Και γιατι αν χανανε οι Ελληνες ΚΑΙ τα 160δις αποταμιευσεις πανω σ'ολα τ'αλλα, θα κρεμαγανε τους οποιους πολιτικους ηταν επανω, ΝΔ ΠΑΣΟΚ η ΣΥΡΙΖΑ αναποδα στο Συνταγμα, α λα Μουσολινι.
τριχες αρλουμπες τυπου μπαμπη σκαι κωνστα κ λοιπων παπαγαλων
ΔΕΝ ενδιαφερουν κανεναν ,δηλ το 99% ,οι καταθεσεις ανω των 20χιλιαδων,που ετσι κι αλλιως αερας κoπανιστος ειναι ολα αυτα
οποτε χ σε αυτο to asteio απιχηρημα.ΔΕΝ ΜΑς ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙς,κ στην Κυπρο χαθηκαν δις ,κ τι εγινε?ΤΙΠΟΤΑ..μαλ..α!!! :coolcondom:
η αμερικη ημικοπανε την ανεφερες ΕΣΥ ,οτι εδωσε 700δις,οποτε εδω με ΑΕΠ το 1% αυτης,επρεπε το ποσο ναναι 7-10 δις ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ κι οχι 90!
τελος στην τελευταια ανοησια σου,περι μην κλεισουν οι υπαρχουσες τραπεζες,σου λεω απλα
χωρις τις ΙΔΙΕς ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕς ΥΠΑΡΧΟΥΣΕς τραπεζες ,ΥΠΑΡΧΕΙ κ παραυπαρχει οικονομια με ΝΕΕς τραπεζες
κατι κοπροι σαν εσενα θα μεινουν ανεργοι ,αλλα ΣΤΑ @@ ΜΑς
θα γλειψεις θα δωσεις κωλο ,κ θα σε παρουν οι καινουριες τραπεζες να συνεχισεις  :grin:

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
τριχες αρλουμπες τυπου μπαμπη σκαι κωνστα κ λοιπων παπαγαλων
ΔΕΝ ενδιαφερουν κανεναν ,δηλ το 99% ,οι καταθεσεις ανω των 20χιλιαδων
οποτε χ σε αυτο
η αμερικη ημικοπανε την ανεφερες ΕΣΥ ,οτι εδωσε 700δις,οποτε εδω με ΑΕΠ το 1% αυτης,επρεπε το ποσο ναναι 7-10 δις
χωρις τις ΙΔΙΕς ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕς ΥΠΑΡΧΟΥΣΕς τραπεζες ,ΥΠΑΡΧΕΙ κ παραυπαρχει οικονομια με ΝΕΕς τραπεζες
κατι κοπροι σαν εσενα θα μεινουν ανεργοι ,αλλα ΣΤΑ @@ ΜΑς

τυπε αλτζχαιμερ?

πες το κ στους μαλ..ες τους Αμερικανους που κλεισαν την Λημαν μπρο,αντι να την "ανακεφαλαιοποιησουν"..

μη καβλωνεις, δε δουλευω Ελλαδα.

αλλα το ninja edit τα σπασε

οι τραπεζες επρεπε να κλεισουν να γινει εκαθαριση κ με πολυ πιο λιγα χρηματα 15-20δις το πολυ να γινονταν καινουριες...

240 δις καταθεσεις διαγραφεις απο το συστημα (το 2012) ε ενταξει μωρε, 15-20 δις φτιαχνεις καινουργιες τραπεζες. Αχαχχχχαααααααααααααααχαχαχαχαχα

Τυπε θα κανεις καριερα καφετζη εσυ, μη το αφησεις. Η ταριφα. Τετοιου επιπεδου μαλακια ηταν αυτη.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
τυπε αλτζχαιμερ?

μη καβλωνεις, δε δουλευω Ελλαδα.

αλλα το ninja edit τα σπασε

240 δις καταθεσεις διαγραφεις απο το συστημα (το 2012) ε ενταξει μωρε, 15-20 δις φτιαχνεις καινουργιες τραπεζες. Αχαχχχχαααααααααααααααχαχαχαχαχα

Τυπε θα κανεις καριερα καφετζη εσυ, μη το αφησεις. Η ταριφα. Τετοιου επιπεδου μαλακια ηταν αυτη.
αν εισαι ανω των 17 εισαι σοβαρη περιπτωση  :helpplea:
το οτι δεν δουλευεις ελλαδα τι μου το λες?να εντυπωσιαστω?
κι εγω ζυριχη ειμι κ ζω κ δουλευω.κλαι μαιν λοιπον κ σε αυτο,σαλιγκαρογραφεα
πιο κατω,ΝΑΙ κανενα δεν ενδιαφερουν αν χαθουν τα 50 (τα 250 δις καταθεσεων  που τα ειδες παρεπιπτοντως?),του 1% που κι αυτα φτερα εχουν κανει ,προ πολλου
ναι ,με 20δις κανεις τραπεζες ευκολα..ποσο ειναι η χρημαστηριακη αξια  απο τα ζομπι τραπεζες  σημερα ,μας λες??
οσο για ταξι καφεδες κλπ ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με τις αρες μαρες κουκουναρες που διακρινουν το συνολο των θεσεων σου μικροσαλιγκαρακι της οκας,πειναλεε νεοφιλελε που νομιζεις οτι εισαι κ κεφαλαιοκρατης!!! :grin:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
να σου περάσει από το μυαλό ότι οι άλλοι χάνουν επειδή δεν ξέρουν να παίζουν πόκερ και όχι γιατί είναι σημαδεμένη η τράπουλα δεν παίζει εεε ??
χανουν γιατι το συστημα ειναι απλο
εξαγοραζουν 200 ατομα σε καθε χωρα,δημοσιογραφους πολιτικους κ διανοουμενους δημιουργουν μια εικονικη πραγματικοτητα ,κι οι λαοι χωρις κριση κ μορφωση,δηλ το 80% του πλανητη,μαζι κι η ελλαδα ,γινονται κοινωνοι κι αποδεκτες με την συνενεση τους καταστροφικων πολιτικων ,εχοντας ηδη πεισθει οτι δεν υπαρχει εναλακτικη στο χαος που τους προτεινουν ως μελλον

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
αν εισαι ανω των 17 εισαι σοβαρη περιπτωση  :helpplea:
το οτι δεν δουλευεις ελλαδα τι μου το λες?να εντυπωσιαστω?
κι εγω ζυριχη ειμι κ ζω κ δουλευω.κλαι μαιν λοιπον κ σε αυτο,σαλιγκαρογραφεα
πιο κατω,ΝΑΙ κανενα δεν ενδιαφερουν αν χαθουν τα 50 (τα 250 δις καταθεσεων  που τα ειδες παρεπιπτοντως?),του 1% που κι αυτα φτερα εχουν κανει ,προ πολλου
ναι ,με 20δις κανεις τραπεζες ευκολα..ποσο ειναι η χρημαστηριακη αξια  απο τα ζομπι τραπεζες  σημερα ,μας λες??

οσο για ταξι καφεδες κλπ ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με τις αρες μαρες κουκουναρες που διακρινουν το συνολο των θεσεων σου μικροσαλιγκαρακι της οκας,πειναλεε νεοφιλελε που νομιζεις οτι εισαι κ κεφαλαιοκρατης!!! :grin:

240 ειπα, και ειναι απλο γκασμα μου, πας ΤΤΕ κατεβαζεις το excelακι με τις καταθεσεις, πας γεναρη 2010 και βλεπεις
(υπόλοιπα τέλους περιόδου, σε εκατ. ευρώ)
Κάτοικοι εσωτερικού 240,810 (240 δις 810 εκατομμυρια)

και επειδη τα excelακια ειναι μαγικα διαλεγεις οτι μηνα θες και βλεπεις ποσα εχανες. Σημερα (οκ Μαιο 2017 που ναι τα τελευταια στοιχεια) πχ, μετα τη διαλυση βαρουφακη, το κοντερ γραφει
Κάτοικοι εσωτερικού 129,941 (130 δις χοντρικα)

τραβα στησε εσυ τραπεζες με 20. Ταριφα της Ζυριχης. Οικονομια φτιαχνεις με 20? Που μου μαθες και τη χρηματιστηριακη αξια?

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.270
Πόντοι
3.656
240 ειπα, και ειναι απλο γκασμα μου, πας ΤΤΕ κατεβαζεις το excelακι με τις καταθεσεις, πας γεναρη 2010 και βλεπεις
(υπόλοιπα τέλους περιόδου, σε εκατ. ευρώ)
Κάτοικοι εσωτερικού 240,810 (240 δις 810 εκατομμυρια)

και επειδη τα excelακια ειναι μαγικα διαλεγεις οτι μηνα θες και βλεπεις ποσα εχανες. Σημερα (οκ Μαιο 2017 που ναι τα τελευταια στοιχεια) πχ, μετα τη διαλυση βαρουφακη, το κοντερ γραφει
Κάτοικοι εσωτερικού 129,941 (130 δις χοντρικα)

τραβα στησε εσυ τραπεζες με 20. Ταριφα της Ζυριχης. Οικονομια φτιαχνεις με 20? Που μου μαθες και τη χρηματιστηριακη αξια?
εμ τι ν απαντησεις ρε πειναλεε φιλελε..μονο μαλ..ιες   :helpplea:
του 2010!!!!στοιχεια,παλι καλα που δεν αβαλες του 2005... :grin:
μηπως ειμαστε στο 2017????
κ απαντα  ,πες μας   επιτελους
ΠΟΣΗ ειναι η χρηματηστηριακη αξια απο τις Ελλην τραπεζες σημερα?
μηπως ουτε 6-7 δις?
μηπως τα 20δις κας ,ειναι ΠΟΟΟΟΛΥ χρημα τελικα για χωρες σαν την Ελλαδα?? :-(
κανε μας αερα στα @@ λοιπον εκολοπταμενε σαχλαμαρα του μελλοντος
υγ ταριφας στην ζυριχη παιρνει τα πενταπλα απο σενα παρεπιπτοντως,5000 μηνα κ ανω!!! :grin: :birdman: :birdman: :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom