παπαράκο όταν είπα άντε γαμήσου ζούσα με εξακόκια (200 χιλιάρια μισθός δρχ, 100 νοίκι και έξοδα σπιτιού).
Εφαγα και φέτα με ψωμάκι και έμεινα από βενζίνη ρέστος για καμμιά δεκαριά μέρες.
αλλά παρακάλι δεν έκανα να μου δώσει ένα τάληρο τότε να γεμίσω το ρεζέρβι.
Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός δεν αγοράζεται, επιβάλλεται. πάνε τώρα να ζητήσεις το 50άρι να πας στο μπουρδέλο να ξεχαρμανιάσεις. Η μαλακία δεν πληρώνεται αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η πούτσα δεν ξεφτιλίζεται.
Φίλε Persona από ότι καταλαβαίνω ηλικιακά πρέπει να είσαι κοντά στα 40 σαν και εμένα.Και διαβάζοντας το thread βλέπω ότι οι απόψεις που συγκλίνουν στο ότι τα "σημερινά" παιδιά δεν έχουν καρύδια ή αξιοπρέπεια προέρχονται από άτομα στη δική μας ηλικιακή ομάδα ή από πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι ξέρουν αλλά δεν ξέρουν την τύφλα τους.Είμαι 37,ανύπαντρος (όχι χωρισμένος) και έχω και μία καλή οικονομική κατάσταση (αρκετά πάνω του μετρίου).Τα γράφω αυτά για να μην παρεξηγηθώ και μονίσετε ότι τα γραφόμενα μου πηγάζουν από μιζέρια ή κακία.
Εμείς,οι κοντά στα σαράντα, είχαμε τη δυνατότητα στις αρχές της δεκαετίας του 90 να κάνουμε ότι μαγκιά θέλαμε.Μπορούσαμε να παίρνουμε τα "600" που λες και να επιβιώσουμε.Δϋσκολα? ΝΑΙ.Θα συμφωνήσω μαζί σου.Ίσως και πολύ δύσκολα.Αλλά μπορούσαμε να επιβιώσουμε.Αυτή τη στιγμή με τα "600¨που λες δεν φτάνουνε όχι για να ζήσεις αλλά ούτε για να επιβιώσεις.Και αυτά τα "600" τα βρίσκεις άμα είσαι τυχερός.
Πήγαινες για καφέ τη γκόμενα τότε και πλήρωνες 400 δρχ (δηλαδή το 0,2% του μηνιαίου εισοδηματος)και σε κυριλέ μέρος κιόλας και όχι 8 ευρώ που είναι σήμερα το κόστος (δηλαδή το 1,34% του μηνιαίου εισοδηματος).Και οι γκόμενες τότε ήταν σίγουρα πολύ λιγότερο ελεινίδες από τις σημερινές.
Για να βγεις έξω το βράδυ χρειαζότανε 10.000 δρχ και ήσουνα αρχηγός(δηλαδή το 1,66% του μηνιαίου εισοδηματος).Δεν χρειάζεται να αναφέρω από ότι φαντάζομαι πόσο είναι ο κόστος σήμερα για να βγάλεις μία γκόμενα έξω.
Και θέλω να καταλήξω με το ότι δεν μπορούμε να συγκρινουμε ελαφρά την καρδία διαφορετικές εποχές.Είναι αδύνατον και άδικο.Μου θυμίζουν αυτές οι απόψεις κάτι παλιούς,παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που τα "πάντα" στη δική τους εποχή ήταν αγνά,όμορφα και καλώς καμωμένα ενώ τώρα τα κωλόπαιδα δεν συγκρίνονται μαζι μας και τα έχουν κάνει όλα σκατά.Αν θέλει κάποιος και πρόσθετη επεξήγηση στη διάθεσή του.
Και για να μην είμαι εκτός topic : Αρχηγέ καλά κάνεις και περιμένεις να ακούσεις τη συμβουλή των δικών σου.Να ξέρεις ότι και λάθος συμβουλή να σου δώσουνε ,θα στη δώσουνε γιατί πιστευουν ότι είναι για το καλό σου.Άκουσέ τη,και αν τελικά διαφωνείς με αυτή δες αν βγαίνεις οικονομικά και προχώρα.Αν δεν βγαίνεις οικονομικά,τότε ίσως η συμβουλή που δίνουνε να είναι σωστή.