Νέα

Δεν τη θέλουν οι γονείς μου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα georgius
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 590
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι σχεση εχουν τα iphones με την γαμημενη μαλακια οτι με 600 ευρω σαν μισθωτος κανεις οικογενεια.
μονο εγω θελω ενα χιλιαρρικο για τις αναγκες μου και δεν ειναι ουτε iphone ουτε ιντερνετ.
την εβδομαδα θελω κανα 100σταρη στο φαγητο μου.
μπορει λοιπον ενας μισθωτος εξακοσιων να ανοιξει σπιτικο? οχι μην τελαθουμε. εκτος αν θελει το παιδι του να ειναι γεματο στερησεις και στην κακομοιρια μεσα
καλη η οικογενεια αλλα να εχεις και τα μεσα για να την κανεις.
no offense.

ποιός είπε ότι διαφωνούμε;
αλλά να μιλάμε σε σωστές βάσεις
δλδ
εάν έχεις όντως δωρεάν παιδεία, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν ΜΜΕ, δωρεάν ρεύμα, δωρεάν νερό, δωρεάν θέρμανση οι βάσεις είναι τελείως διαφορετικές.
Εάν πληρώνεις και τον αέρα που αναπνέεις και όταν ζητάς οξυγόνο πρέπει να το ξαναπληρώσεις σαφώς και τα 600 δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

Επισκέπτης
ποιός είπε ότι διαφωνούμε;
αλλά να μιλάμε σε σωστές βάσεις
δλδ
εάν έχεις όντως δωρεάν παιδεία, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν ΜΜΕ, δωρεάν ρεύμα, δωρεάν νερό, δωρεάν θέρμανση οι βάσεις είναι τελείως διαφορετικές.
Εάν πληρώνεις και τον αέρα που αναπνέεις και όταν ζητάς οξυγόνο πρέπει να το ξαναπληρώσεις σαφώς και τα 600 δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

ε με βαση ρε οτι ζουμε στην ελλαδα δεν κανουμε ολη αυτη την συζητηση?
δεν ειμαστε δανια ουτε σουηδια.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Δεν έχασες γιατί και συ τότε έκανες τα ίδια πράγματα, χρησημοποιώντας αντίστοιχα, το σταθερό, τις εφημερίδες και το "διαβασέ με", και τα video club...
Το μέσο απλά έχει αλλάξει. :sunglasses:
ΘΑ συμφωνησω μαζί σου φίλε μου.Απλά τότε τα χρησιμοποιούσαμε αυτα τα μέσα για την πραγματική τους χρησιμότητα.Δηλαδή παίρναμε τηλέφωνο για να μιλήσουμε και όχι για να ακούσουμε το "x" ringtone.Όλα τα τηλέφωνα ήταν ή Siemens ή IRIS (για όσους θυμούνται) και δεν καναμε το σκατό μας παξιμάδι για να πάρουμε το καινουργιο μοντέλο της nokia ή της ericsson.Για τις  εφημερίδες θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το μαζικό internet έχει και πολλά καλά (ένα από τα καλά το απολαμβάνουμε και αυτή τη στιγμή).

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οχι. Λιγότερη πληροφορία-λιγότερη σαββούρα. Περισσότερη πληροφορία - περισσότερη και η σαββούρα...

ναι οκ αλλά για να επιστρέψουμε και στον τίτλο του θέματος....
η εξέλιξη που επικαλείσαι δεν έχει συντελεστεί στην απεξάρτηση από κοινωνικά και οικογενειακά σύνδρομα/συμπλεγματα...
για παράδειγμα...

μπαίνει ένας τυπάς σε σάιτ για πουτάνες και ζητάει συμβουλή για το πώς να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν θέλουν τη γκόμενά του οι γονείς του.
εάν όντως το εννοεί τότε είναι βέβαιο ότι η σαββούρα τον έχει κάνει χυλό στον εγκέφαλο και εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από ταμπού που σε μας ήταν μέρος της ζωής μας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ε με βαση ρε οτι ζουμε στην ελλαδα δεν κανουμε ολη αυτη την συζητηση?
δεν ειμαστε δανια ουτε σουηδια.

ναι ρε όμορφε αλλά μήπως αντί να περιμένουμε το νέο μοντέλο της νόκια να αρχίσουμε να θέλουμε να προσεγγίσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής πιο ωραίο και μπάνικο;
δλδ οι μαλάκες οι βίκινγκς είναι πιο έξυπνοι από εμάς;

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
ΘΑ συμφωνησω μαζί σου φίλε μου.Απλά τότε τα χρησιμοποιούσαμε αυτα τα μέσα για την πραγματική τους χρησιμότητα.Δηλαδή παίρναμε τηλέφωνο για να μιλήσουμε και όχι για να ακούσουμε το "x" ringtone.Όλα τα τηλέφωνα ήταν ή Siemens ή IRIS (για όσους θυμούνται) και δεν καναμε το σκατό μας παξιμάδι για να πάρουμε το καινουργιο μοντέλο της nokia ή της ericsson.Για τις  εφημερίδες θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το μαζικό internet έχει και πολλά καλά (ένα από τα καλά το απολαμβάνουμε και αυτή τη στιγμή).
Αγοράζαμε όμως τα χαρτάκια τις pannini, και ένα κάρο άλλες σαχλαμάρες.
Και στο σχολείο στριμώχναμε τη συμμαθήτρια και τη μουρλέναμε στο χέρι. Απλά mobile δεν υπήρχε να το γράψουμε...  :grin:
Παιδιά μονάχα το μέσο είναι η διαφορά...

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
τι σχεση εχουν τα iphones με την γαμημενη μαλακια οτι με 600 ευρω σαν μισθωτος κανεις οικογενεια.
μονο εγω θελω ενα χιλιαρρικο για τις αναγκες μου και δεν ειναι ουτε iphone ουτε ιντερνετ.
την εβδομαδα θελω κανα 100σταρη στο φαγητο μου.
μπορει λοιπον ενας μισθωτος εξακοσιων να ανοιξει σπιτικο? οχι μην τελαθουμε. εκτος αν θελει το παιδι του να ειναι γεματο στερησεις και στην κακομοιρια μεσα
καλη η οικογενεια αλλα να εχεις και τα μεσα για να την κανεις.
no offense.
Φίλε Whitey δεν θα μπορούσα να συμφωνησω περισσότερο μαζί σου.Με 600 και 700 και με 1000 ευρώ δεν μπο΄ρεί να ζήσει με τα σημερινά δεδομένα οικογένεια.Ίσως και με πολλές θυσιες και στερήσεις (και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) να μπορέσει μία οικογένεια να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Και επαναλαμβάνω:να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Οχι να ΖΗΣΕΙ.Γιατί υπάρχει μία τεραστια διαφορά σε αυτό.Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι τα gadgets αλλά το γεγονός ότι πραγματικά εδώ και περίπου 20 χρόνια (και δεν το τοποθετώ κομματικά,για να μην γίνει και καμμία παρεξήγηση) ενώ η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο καταναλωτική πέτει συνεχώς το πραγματικό μας εισόδημα.Και λόγω του ότι δεν υπάρχουν διέξοδοι στο συγκεκριμένο πρόβλημα η λύση δίνεται με τον πιο απλό τρόπο.Αγοράζοντας ένα πανάκριβο gadget ή ρολόι ή ρούχο σε κάνει να αισθάνεσαι "πλούσιος".Και με αυτή τη ψευδαίσθηση φεύγεις έστω και λίγο από τη μιζέρια της παγματικότητας που βιώνεις.....
(Τι γράφω ο πούστης βραδυάτικα?)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και στο σχολείο στριμώχναμε τη συμμαθήτρια και τη μουρλέναμε στο χέρι. Απλά mobile δεν υπήρχε να το γράψουμε...  :grin:
διαφωνώ.
τότε έτρωγες και καρπαζά και μόκολα.
τότε σε μεγάλωναν από το μηδέν για να γίνεις κάποιος
τώρα σε μεγαλώνουν ως κάποιο για να γίνεις ένα τεράστιο μηδενικό...

Επισκέπτης
ναι ρε όμορφε αλλά μήπως αντί να περιμένουμε το νέο μοντέλο της νόκια να αρχίσουμε να θέλουμε να προσεγγίσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής πιο ωραίο και μπάνικο;
δλδ οι μαλάκες οι βίκινγκς είναι πιο έξυπνοι από εμάς;

αφου ξερεις οτι δεν αλλαζει κατι σε αυτη την χωρα.
καταχρεωνενη γαμημενη ειναι. οποιος εφυγε εξω για μια καλυτερη ποιοτητα ζωης τυχερος
θα αρχισουμε τα κουμουνιστικα μανιφεφτα για κοινωνικες επαναστασεις/?
:grin:

Επισκέπτης
Φίλε Whitey δεν θα μπορούσα να συμφωνησω περισσότερο μαζί σου.Με 600 και 700 και με 1000 ευρώ δεν μπο΄ρεί να ζήσει με τα σημερινά δεδομένα οικογένεια.Ίσως και με πολλές θυσιες και στερήσεις (και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) να μπορέσει μία οικογένεια να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Και επαναλαμβάνω:να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.Οχι να ΖΗΣΕΙ.Γιατί υπάρχει μία τεραστια διαφορά σε αυτό.Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι τα gadgets αλλά το γεγονός ότι πραγματικά εδώ και περίπου 20 χρόνια (και δεν το τοποθετώ κομματικά,για να μην γίνει και καμμία παρεξήγηση) ενώ η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο καταναλωτική πέτει συνεχώς το πραγματικό μας εισόδημα.Και λόγω του ότι δεν υπάρχουν διέξοδοι στο συγκεκριμένο πρόβλημα η λύση δίνεται με τον πιο απλό τρόπο.Αγοράζοντας ένα πανάκριβο gadget ή ρολόι ή ρούχο σε κάνει να αισθάνεσαι "πλούσιος".Και με αυτή τη ψευδαίσθηση φεύγεις έστω και λίγο από τη μιζέρια της παγματικότητας που βιώνεις.....
(Τι γράφω ο πούστης βραδυάτικα?)

αυτο θελω να πω τοσες σελιδες :grin:
υπηρχαν και ονειροπολες αλα λουκριτια πριν που εκαναν και λογο για γαμο με 600 ευρω μισθο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αφου ξερεις οτι δεν αλλαζει κατι σε αυτη την χωρα.
καταχρεωνενη γαμημενη ειναι. οποιος εφυγε εξω για μια καλυτερη ποιοτητα ζωης τυχερος
θα αρχισουμε τα κουμουνιστικα μανιφεφτα για κοινωνικες επαναστασεις/?
:grin:

ξέρω γω....
απλά από κάπου πρέπει ν αρχίσουμε.
δεν πάει άλλο έτσι.
γνώμη μου.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
υπηρχαν και ονειροπολες αλα λουκριτια πριν που εκαναν και λογο για γαμο με 600 ευρω μισθο.
πάντως υπάρχουν.
με θλίβει αλλά υπάχουν. και με λιγοτερα μάγκα.....
ο ένας ταμείο ανεργίας και ο άλλος με 600.......και όμως ζουν.

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
ναι οκ αλλά για να επιστρέψουμε και στον τίτλο του θέματος....
η εξέλιξη που επικαλείσαι δεν έχει συντελεστεί στην απεξάρτηση από κοινωνικά και οικογενειακά σύνδρομα/συμπλεγματα...
για παράδειγμα...

μπαίνει ένας τυπάς σε σάιτ για πουτάνες και ζητάει συμβουλή για το πώς να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν θέλουν τη γκόμενά του οι γονείς του.
εάν όντως το εννοεί τότε είναι βέβαιο ότι η σαββούρα τον έχει κάνει χυλό στον εγκέφαλο και εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από ταμπού που σε μας ήταν μέρος της ζωής μας.
Η σαββούρα τον έχει κάνει χυλό, η μηπως οι λίγοστές πληροφορίες? Και αν μπήκε εδώ με σκοπό να ελένξει πράγματι αν έχει ταμπού και τι να κάνει με αυτά?
Και εμείς αν (τελικά) αυτά τα ταμπού τα αποβάλαμε, μέσα απο παρόμοιες διαδικασίες έρευνας δεν το κάναμε?

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνώ plumer.Η μοναδική διαφορά που υπήρχε ήταν ότι τα χαρτάκια τα αγοράζαμε 'οταν είμασταν εως 12 χρονων και το κυριότερο δεν γινόταν τρόπος ζωής.Δηλαδή πρακτικά φαντάζομαι ότι δεν έριξες ποτέ σου γκόμενα στο σχολείο επειδή είχες τον Μαύρο ή τον Σαραβάκο διπλό.Ενώ σήμερα φαντάζομαι ότι είναι αρκετά πιθανό το φαινόμενο να το πάιζει κάποιος μούρη στο σχολείο με το καινούργιο του κινητό στα γκομενάκια της 1ης Λυκείου.Άρα μιλάμε για ανάγκη πλέον.Και αν όχι για ανάγκη τουλάχιστον για ανταγωνιστικό πεδίο.
Όσο για τη γκόμενα έχεις δίκιο.Δεν είχαμε κινητό να το τραβήξουμε αλλά μετά πηγαίναμε σους κολλητούς και τους τα λέγαμε όλα με κάθε λεπτομέρεια.Άρα εδώ μόνο το μέσο αλλάζει....

Επισκέπτης
πάντως υπάρχουν.
με θλίβει αλλά υπάχουν. και με λιγοτερα μάγκα.....
ο ένας ταμείο ανεργίας και ο άλλος με 600.......και όμως ζουν.

επιβιωνουν πιστευω...οχι ζουν.
απο την αλλη αν ειναι και οι δυο σε ροζ συνεφακι αν παιρνανε μικρροι το ναρκωτικο της λουκριτιας ισως και να ειναι ευτιχισμενοι
γνωμη μου παντως οικογενεια να κανεις οταν εισαι οικονομικα πολυ ανετος.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η σαββούρα τον έχει κάνει χυλό, η μηπως οι λίγοστές πληροφορίες? Και αν μπήκε εδώ με σκοπό να ελένξει πράγματι αν έχει ταμπού και τι να κάνει με αυτά?
Και εμείς αν (τελικά) αυτά τα ταμπού τα αποβάλαμε, μέσα απο παρόμοιες διαδικασίες έρευνας δεν το κάναμε?

δεν είναι μόνο η έρευνα... θέλει και λίγο χαρακτήρα αντιστασιακό αυτό. κόντρα στο σκάσε και κολύμπα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
επιβιωνουν πιστευω...οχι ζουν.
απο την αλλη αν ειναι και οι δυο σε ροζ συνεφακι αν παιρνανε μικρροι το ναρκωτικο της λουκριτιας ισως και να ειναι ευτιχισμενοι
γνωμη μου παντως οικογενεια να κανεις οταν εισαι οικονομικα πολυ ανετος.

ακου αυτό τώρα το οξύμωρο.
στην Ινδία γεννοβολάνε 10 10 και δεν έχουν να φάνε...
στην Ευρώπη έχουν και περίσσευμα και σκέφτονται να κάνουν 1.......
κάτι δεν πάει καλά και στη μια και στην άλλη περίπτωση...
ο έανς είναι παρτάκιας γιατί δεν θέλει να χαλάσει τη βολή του και ο άλλος γεννοβολάει μπας και κάνα μπάσταρδο πιάσει την καλή και λύσει το πρόβλημά του.....

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε whitey δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη λουκριτια και δνε μπορω να μιλησω για εκεινη.Αλλα΄πίστεψέ με γνωρίζω αρκετές λουκριτιες που για διαφορετικους λογους η καθεμια (και αν καποια απο αυτες θελει,μπορει να με ρωτησει να γινω πιο συγκεκριμενος για τους λογους αυτους) πιστευει 'η λέει ότι πιστελυει ότι μπορούνε να τα καταφέρουνε με 600 ευρώ.Και όταν αρχίσουνε οι χοντρές οι αψιλιες και τα κλεισίματα στο σπίτι λόγω ανεπαρκούς μετρητού,τότε αρχίζουνε και τα διαζύγια,και τα κερατα,και τα μου έφαγες τα καλλύτερα μου χρόνια.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ξέρω γω....
απλά από κάπου πρέπει ν αρχίσουμε.
δεν πάει άλλο έτσι.
γνώμη μου.....
Συμφωνώ ρε φίλε.Δε πάει άλλο.Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν....

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom