λοιπόν, με αφορμή αυτό που γράφεις, μια προσωπική εμπειρία μου που νομίζω έχει σχέση με το θέμα:
Είχα κάποτε τη μεγάλη τύχη να "τα φτιάξω" με πιτσιρίκα 10 χρόνια μικρότερή μου, οριακά ενήλικη. Ήμουν ξετρελαμένος για πάρτη της. Και το σεξ ήταν καλό και η επικοινωνία, παρά τη διαφορά ηλικίας, δεν ήταν δηλ. σχέση μόνο για πήδημα.
Πάνω στον χρόνο άρχισε να μου λέει κάτι περίεργα. Χτύπησε καμπανάκι αλλά όταν πήγα να το συζητήσω μου απάντησε σε στυλ "ξέχνα ό,τι σου είπα, όλα καλά". Για πολύ μικρό διάστημα όντως ήταν έτσι. Μετά ακολούθησαν κα'να δυο πηδήματα όπου η κοπέλα ήταν εντελώς αλλού, σαν να μου έκανε εξυπηρέτηση και πολύ σύντομα η δήλωσή της "θέλω να χωρίσουμε".
Τι κατάλαβα εκ των υστέρων ότι είχε συμβεί;
Αυτά που γράφω έγιναν Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Τον Αύγουστο είχαμε κάνει διακοπές χωριστά, καθώς ως πιτσιρίκα πήγε με τους γονείς της. Εκεί λοιπόν έκανε κάποια γνωριμία, που δεν μπορώ να ξέρω αν έμεινε στο φλερτ ή έφτασε και σε πήδημα. Για το επόμενο διάστημα λοιπόν, είτε η μικρή αμφιταλαντευόταν μεταξύ των δυο είτε ο τύπος την είχε ζεστό-κρύο. Με το που είδε ότι κολλάει η φάση με τον τύπο, τότε μου ανακοίνωσε διαζύγιο.
(μαλακία της εδώ που τα λέμε. Θα μπορούσα να συνεχίσω να την πηδάω στο φιλικό κι ας έκανε με τον τύπο ό,τι γούσταρε. Δεν είχα απαίτηση να μου δώσει όρκους αιώνιας πίστης σε τέτοια ηλικία)