ποτηρια για βεντουζες???!!!
μηπως να ετοιμασω κ τον 18ο αιωνα??? *P
τράστ μι.....
ποτηρια για βεντουζες???!!!
μηπως να ετοιμασω κ τον 18ο αιωνα??? *P
Αν δεν συγχωρης δεν πρεπη και να ζης.
Η συγχώρεση προέρχεται από τη συμπόνια. ()
Η συμπόνια αντιτίθεται στο νόμο της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής, αντιτίθεται σε όλες τις τάσεις και τα ένστικτα που προωθούν τη ζωή αφού διατηρεί στη ζωή αυτό που είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Έτσι γίνεται το κύριο μέσο για την επιτάχυνση της παρακμής. Για αυτό και η συμπόνια θεωρείται ως αρετή μόνον από τους ξεπεσμένους, ενώ σε κάθε αριστοκρατική ηθική ισχύει ως αδυναμία. Ο άνθρωπος χάνει δύναμη όταν συμπονεί.
…
Γιατί η συμπόνια οδηγεί ακάθεκτα στο μηδέν. Πουθενά βεβαίως δεν γίνεται λόγος για το μηδέν, αλλά για το επέκεινα, για το θεό, την αληθινή ζωή, τη λύτρωση, τη μακαριότητα κ.λπ. Όμως μέσα απ’ αυτή τη ρητορεία, εκφράζεται μια εχθρική προς τη ζωή τάση.
()
Όμως μέσα απ’ αυτή τη ρητορεία, εκφράζεται μια εχθρική προς τη ζωή τάση.
Ουσιαστικά ορισμένοι καταστρέφουν τη ζωή αυτή για χάριν κάποιας άλλης, υποθετικής. Αυτό ειναι και η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει προκαλέσει η απάτη που λέγεται θρησκεία.
Οπωτε καμια φορα που την παταμε πρεπει να κοιταμε πρωτα τον εαυτο μας και μετα τους αλλους.
Οχι οτι οι αλλοι δεν φταινε...απλα εμεις τους δωσαμε το δικαιωμα να φερθουν οπως φερθηκαν...η εστω εμεις επιλεξαμε να βρεθουμε διπλα στους λαθος ανθρωπους....
Ματια ανοιχτα και πρωτα αυτοκριτικη σε εμας και μετα στους αλλους
Αυτα...
Υπεροχοςγια να παθεις και να φτασεις στο σημειο να μην εχεις την δυναμη να συχωρεσεις πρεπει να προσπαθησεις να εκτεθεις πολυυυυυ καπου.
κατα τα αλλα ολα ειναι στην ανθρωπινη φυση να κανει λαθη και μαλακειες.
Οπως ειπε ενας επιστημονας παλια στην TV το μονο πραγμα που δεν θα καταφερει ποτε να μετρησει και να υπολογισει η επιστιμη ειναι η ανθρωπινη βλακεια.
Οπωτε καμια φορα που την παταμε πρεπει να κοιταμε πρωτα τον εαυτο μας και μετα τους αλλους.
Οχι οτι οι αλλοι δεν φταινε...απλα εμεις τους δωσαμε το δικαιωμα να φερθουν οπως φερθηκαν...η εστω εμεις επιλεξαμε να βρεθουμε διπλα στους λαθος ανθρωπους....
Ματια ανοιχτα και πρωτα αυτοκριτικη σε εμας και μετα στους αλλους
Αυτα...
Εγώ δε θα πω γενικά τι δε συγχωρώ. Δε συγχωρώ την καργιόλα που θεωρούσα φίλη μου και μου γάμησε τη ζωή, την εκμεταλλεύτρια που περίμενε μια στιγμή αδυναμίας για να με πατήσει κάτω. ΔΑΦΝΗ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ. Ορίστε το είπα, ουφ!!
Επίσης ακόμα προσπαθώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου που την άφησα τη μαλακισμένη.
Στη δουλειά επίσης δε συγχωρώ την καργιόλα που με βρήκε πιτσιρίκα τότε και με κορόιδευε λέγοντάς μου ότι θα έπαιρνα το τάδε ποσό και τελικά δε μου το έδινε με δικαιολογίες. Και μου έφαγε τελικά ένα κάρο λεφτά.
Και γι'αυτό δε συγχώρεσα τον εαυτό μου που την άφησα, αλλά τουλάχιστον έμαθα και τώρα είμαι πιο σκληρή στα επαγγελματικά.
Kaligoul πολύ μου αρέσει αυτό που είπες, μπράβο σου για το σκεπτικό σου
… να πω τα εξης:Η αληθεια ειναι αναμφισβητητα αρετη...
Σ ευχαριστω αδερφε για την παρεμβαση...το αγνοουσα αυτο ειλικρινα...ισως να ηταν πιο κομψο να το πω 'η ρηση της αληθειας=ειλικρινεια'Η αλήθεια είναι μία κατάσταση, δεν μπορεί να είναι αρετή.
Προφανώς εννοείς ότι η ειλικρίνεια είναι αρετή.
Σε μια ζωη που τα παντα θα ταν μαυρο και ασπρο και 2 διαστασεων,σαν μια σκακιερα ενα πραγμα δηλ,αυτα θα ειχαν απολυτη πρακτικη χρησιμοτητα...μια και τοτε η ζωη μας θα ταν σα μια παρτιδα σκακι...με λαθος και σωστες κινησεις(editet that),με Ναι και Οχι...Και σου παραθέτω κάτι ενδιαφέρον:
Το να υπηρετεί κανείς την αλήθεια είναι η πιο σκληρή υπηρεσία. Διότι σημαίνει επιτέλους εντιμότητα στα πνευματικά πράγματα. Σημαίνει να είναι κανείς άτεκτος με τη καρδιά του, να περιφρονεί τα «όμορφα συναισθήματα», να κάνει ζήτημα συνείδησης το κάθε Ναι και κάθε Όχι του !
()
Σε μια ζωη που τα παντα θα ταν μαυρο και ασπρο και 2 διαστασεων,σαν μια σκακιερα ενα πραγμα δηλ,αυτα θα ειχαν απολυτη πρακτικη χρησιμοτητα...μια και τοτε η ζωη μας θα ταν σα μια παρτιδα σκακι...με νικητες και χαμενους,με Ναι και Οχι...
Γιατί μήπως δεν είναι έτσι ;
Τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι απλά.
Νικητής-χαμένος, άσπρο-μαύρο, αποτυχία-επιτυχία.
Επειδή η αλήθεια πονάει πιστεύουμε ότι είναι αλλιώς τα πράγματα, το «μαύρο» πονάει και το κάνεις «γκρι», το «άσπρο» φοβίζει και το βαφτίζεις «ροζ».
Είναι οι μηχανισμοί άμυνας που περιέγραψε η Anna Freud πριν περίπου 100 χρόνια.
Μην πλανάσαι, η αλήθεια είναι δυσβάσταχτη, το ψέμα σου επιτρέπει να συνεχίσεις να ζεις.
διαφωνω κα8ετα ολα σχετικα ειναι σ'αυτη τη ζωη ακομη κ ο χαμενος κερδιζει κατι ολα ειναι πως τα βλεπει κανεις δηλαδη συνηθως υποκειμενικα
Εδω διαφωνω...για τον απλουστατο λογο οτι και ο νικητης για να φτασει να λεγεται ετσι,σιγουρα βγηκε χαμενος καποιες,πολλες η λιγες φορες...επιπλεον γιατι δεν ειναι και λιγες οι φορες που για να εισαι 'νικητης' καπου πρεπει να βγεις 'χαμενος' καπου αλλου...Γιατί μήπως δεν είναι έτσι ;
Τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι απλά.
Νικητής-χαμένος, άσπρο-μαύρο, αποτυχία-επιτυχία
Αυτο που 'ποναει' περισσοτερο απο το μαυρο και 'φοβιζει' πιο πολυ απο το ασπρο,ειναι το γεγονος οτι δεν εχεις να αντιμετωπισεις μονο δυο χρωματα,αλλα ΟΛΕΣ τις αποχρωσεις του γκρι...επιπλεον ο φοβος του αγνωστου πανω απ ολους τους αλλους...με ποιο απ ολα τα΄'χρωματα' ερχομαι αντιμετωπος τωρα? Απαπα και μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω...δε βαριεσαι...καλυτερα μαυρο ασπρο...νοιωθω περισσοτερη ΑΣΦΑΛΕΙΑ ετσι...Επειδή η αλήθεια πονάει πιστεύουμε ότι είναι αλλιώς τα πράγματα, το «μαύρο» πονάει και το κάνεις «γκρι», το «άσπρο» φοβίζει και το βαφτίζεις «ροζ».
Αληθεια ;) ειναι αυτο που λες...δυστυχως η ευτυχως οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου η ζωη περιλαμβανει και τα δυο...σα μια μπουκια στα τυφλα σε μια φετα απο ψωμι...ε δε μπορει..θα φας και 'κορα' θα φας και 'αφρατο ψωμακι'...καιτο καθενα απο μονο του δεν θα εχει τοση νοστιμια οσο και τα δυο μαζι...Μην πλανάσαι, η αλήθεια είναι δυσβάσταχτη, το ψέμα σου επιτρέπει να συνεχίσεις να ζεις.