Νέα

Δεν σε συγχωρώ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα silva!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 200
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
Ναι, πολύ βολικό.
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι ενστικτωδώς θα συμφωνήσουν μαζί σου.
Είπαμε, πρέπει να ζήσουμε, και η αλήθεια είναι δυσβάσταχτη, ας πούμε και κανά ψέμα να νιώσουμε καλά.

η διυστικη λογικη τα κανει ολα πολυ απλα ετσι? αν η υπεραπλουστευση για σενα ειναι η σκληρη αληθεια τοτε ναι εχεις δικιο
εγω ξερω οτι δεν υπαρχουν απολυτες αληθειες αν υπηρχαν τα πραγματα θα ηταν απλα κ ολοι ευτυχισμενοι

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Αν η δυϊστική λογική κάνει τα πράγματα απλά, η ασάφεια του γκρι τα κάνει βολικά.

Τί λες να έχει περισσότερες ελπίδες να είναι αλήθεια ;

Και τώρα πραγματικά καληνύχτα.

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
υπαρχει κ η λογικη οτι το απλο ειναι κ το πιο βολικο πραγματικα δε μπορεις να αποδειξεις κατι μιλας βασει αξιωματος δηλαδη λες οτι ισχυει κατι παιρνοντας κατι αυθαιρετα ως δεδομενο
αν νυσταζεις τοσο που δε μπορεις να κανεις συζητηση τοτε καληνυχτα κ απο μενα

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Η συγχώρεση προέρχεται από τη συμπόνια. ()
Η συμπόνια αντιτίθεται στο νόμο της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής, αντιτίθεται σε όλες τις τάσεις και τα ένστικτα που προωθούν τη ζωή αφού διατηρεί στη ζωή αυτό που είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Έτσι γίνεται το κύριο μέσο για την επιτάχυνση της παρακμής. Για αυτό και η συμπόνια θεωρείται ως αρετή μόνον από τους ξεπεσμένους, ενώ σε κάθε αριστοκρατική ηθική ισχύει ως αδυναμία. Ο άνθρωπος χάνει δύναμη όταν συμπονεί.

Γιατί η συμπόνια οδηγεί ακάθεκτα στο μηδέν. Πουθενά βεβαίως δεν γίνεται λόγος για το μηδέν, αλλά για το επέκεινα, για το θεό, την αληθινή ζωή, τη λύτρωση, τη μακαριότητα κ.λπ. Όμως μέσα απ’ αυτή τη ρητορεία, εκφράζεται μια εχθρική προς τη ζωή τάση.
()
Η συγχώρεση αντιτίθεται πράγματι στον νόμο της φυσικής επιλογής και πιθανόν και της εξέλιξης, γι ΄αυτό ακριβώς περιέχει την  ενσάρκωση της αλήθειας. Αφού η αλήθεια δραματοποιείται με στοιχεία ψεύδους για να υπάρξει και με αυτήν την λογική η ζωή διαλέγεται μόνιμα  με το ψεύδος, τότε η ζωή είναι η ίδια ψεύδος. Και αν είναι ψεύδος τότε στον αντίποδα κάπου φλέγεται η αλήθεια..
Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος αναζητά την αλήθεια θα πρέπει να παίξει στην κόψη του ξυραφιού για να συλλέξει την μορφή της. Εδώ έρχεται να μας πνίξει η συγχώρεση ως στοιχείο της.. Ως στοιχείο αμφιλεγόμενο και αντικρουόμενο της ζωής.. (όπως τουλάχιστον την βιώνουμε). Αν λοιπόν η ζωή όπως την κραδαίνουμε  χρωστάει την ζωή της στο ψεύδος θα θελα να ήξερα μήπως η απόλυτη αλήθεια που πραγματώνεται μέσα από την συγνώμη και την συμπόνια έχει κάτι άλλο να μου πει. Υπό αυτήν την μορφή δεν βλέπω τον λόγο να μέμφομαι την συγχώρεση ως κάρμα των ποταπών και νικημένων της παγκόσμιας ζωής αλλά ως  μια πύλη ανακάλυψης μιας μορφής ζωής που δεν φτάνει ο συνετός επιστημονικός νους.
Το αν φτάνει κάποιος στην παρακμή μέσω αυτής της οδού περιέχει και άλλες συνιστάμενες εκτός της συγχώρεσης..To μηδέν είναι αρχή όχι τέλος..αναγκαστικά..

freddie krueger

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Τι σημασία έχει η γνώμη σου ;
Τι σημασία έχει η γνώμη μου ;

Καμία απολύτως!

Η αλήθεια είναι αυτή που είναι.
Δεν μας έχει ανάγκη.
Εμείς την έχουμε ανάγκη.

Όποιος θέλει να τη παραδεχτεί, θα επιτύχει.
Όποιος θέλει να την απαρνηθεί, θα αποτύχει.

Αυτή είναι η βασίλισσα, εσύ και εγώ υπήκοοι.

Καληνύχτα.
Που ποσο ευκολα μπορει ομως να διαστρεβλωθει,να ταπεινωθει ακομη και να 'εκπορνευτει' απο τους 'ταπεινους' υπηκοους της?

Που εμεις ειμαστε εκεινοι που της δινουμε την αξια της?Εμεις που τη χριζουμε βασιλισσα?

Εμεις τη χρειαζομαστε σιγουρα,αλλα κι εκεινη χωρις εμας δε θα χε λογο υπαρξης...

Ειναι απο μονη της, μια αψυχη,βουβη βασιλισσα,κι εχει καλυψει το προσωπο της με ενα σωρο πεπλα ψευδους...

Δεν ειναι για μας δεδομενη αλλα ζητουμενη...

Μηπως τελικα αυτη ειναι η υπηκοος,αλλα και σκλαβα μας?Κι εμεις οι βασιλιαδες?Οι αρχοντες της?Κρατουμενη μεσα στους δαιδαλωδεις λαβυρινθους του παλατιου που κυβερνα η λογικη  μας?Κι εμεις μονο κραταμε τα κλειδια της ελευθεριας της?

Οποιος παραδεχτει οχι την αληθεια,αλλα οποιος διανυσει προθυμα τα μονοπατια ψευδους για να τη βρει,αυτος θα επιτυχει...

Οσο για το αλλο αγαπητε Νεαρχε...αυτο που μας κανει να νοιωθουμε πιο ασφαλεις και πιο ομορφα ειναι να πιστευουμε οτι τα πραγματα ειναι ΑΠΛΑ...μαυρο ασπρο...κι οχι γκριζα...οπως στα ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι ;)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δε συγχωρω οσους προσπαθουν να εκμεταλλευτουν το οτι ειμαι καλοκαγαθος ανθρωπος και πατανε πανω μου επειδη δε χαλαω χατηρια.....οταν παρω πρεφα κατι τετοιο κοβω επαφες....
Δε συγχωρω στον εαυτο μου (ως συνεπεια του ανωθι) το να γινομαι κοροϊδο σκεπτομενη οτι ολοι εχουν τους ιδιους αγαθους σκοπους με μενα.....οποτε το παθαινω αυτομουτζωνομαι...
Δε συγχωρω το κερατο για πολλους και διαφορους λογους που εχω αναλυσει γενικα στο φορουμ.....
Δε συγχωρω στον εαυτο μου οταν δεν δινω το 100% σε μια προσπαθεια μου....
Λογω επαγγελματος δε συγχωρω οσους φερονται ασχημα ή αναθρεφουν αδιαφορα τα παιδια τους και οσους χλευαζουν εκμεταλλευονται δε σεβονται ή ειρωνευονται αδυναμες ομαδες (αμεα, μεταναστες, ψυχιατρικα περιστατικα, παιδια, υπερηλικες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και ποιος νικητής και χαμένος στη ζωή αλλά ξέρω ένα πράγμα.
Περνούσα πολύ καλύτερα με κάποιον που ενώ εγώ ήμουν ερωτευμένη ήξερα ότι πήγαινε και με άλλες από την αρχή και δεν ήθελε δεσμεύσεις (και όταν άρχισε να με πειράζει απομακρύνθηκα για να μην ζητάω κάτι που δε θέλει να δώσει) παρά με άλλους που έλεγαν ότι είναι μαζί μου, μιλούσαν για σχέσεις και μαλακίες και πηδούσαν άλλες αβέρτα στα κρυφά (τα μουνιά).
Τα πράγματα είναι απλά, τα ψέματα τα περιπλέκουν.
Και υπάρχουν άτομα που θα δεχτούν κάποιον όπως είναι στη σχέση (εντός κι εκτός εισαγωγικών), ακόμα κι αν θέλει να πηγαίνει με διάφορες άλλες/διάφορους άλλους.

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και ποιος νικητής και χαμένος στη ζωή αλλά ξέρω ένα πράγμα.
Περνούσα πολύ καλύτερα με κάποιον που ενώ εγώ ήμουν ερωτευμένη ήξερα ότι πήγαινε και με άλλες από την αρχή και δεν ήθελε δεσμεύσεις (και όταν άρχισε να με πειράζει απομακρύνθηκα για να μην ζητάω κάτι που δε θέλει να δώσει) παρά με άλλους που έλεγαν ότι είναι μαζί μου, μιλούσαν για σχέσεις και μαλακίες και πηδούσαν άλλες αβέρτα στα κρυφά (τα μουνιά).
Τα πράγματα είναι απλά, τα ψέματα τα περιπλέκουν.
Και υπάρχουν άτομα που θα δεχτούν κάποιον όπως είναι στη σχέση (εντός κι εκτός εισαγωγικών), ακόμα κι αν θέλει να πηγαίνει με διάφορες άλλες/διάφορους άλλους.

respect...
λίγοι είναι τόσο εξηγημένοι...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166

Ήταν επιλογή μου και δεν τη μετάνιωσα. Εφόσον αυτός ήταν έτσι και μου άρεσε, τον δέχτηκα όπως ήταν. Όταν σταμάτησε να μου αρέσει η κατάσταση έφυγα, δεν καθόμουν να τυραννιέμαι και να στενοχωριέμαι. Θα ήταν καλύτερο να κάνω όπως άλλες, να προσπαθήσω να τον αλλάξω με γκρίνιες και πουτανιές;

Επισκέπτης
Ήταν επιλογή μου και δεν τη μετάνιωσα. Εφόσον αυτός ήταν έτσι και μου άρεσε, τον δέχτηκα όπως ήταν. Θα ήταν καλύτερο να κάνω όπως άλλες, να προσπαθήσω να τον αλλάξω με γκρίνιες και πουτανιές;
...θα ήταν καλύτερο να μην δημιουργήσεις ( λέω εγώ τώρα ) έναν ακόμα Ελλέηνα , με την όποια ( ξαναλέω εγώ τώρα ) υπερβατική ( και καλά ) συμπεριφορά σου !!!! 

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
...θα ήταν καλύτερο να μην δημιουργήσεις ( λέω εγώ τώρα ) έναν ακόμα Ελλέηνα , με την όποια ( ξαναλέω εγώ τώρα ) υπερβατική και καλά συμπεριφορά σου !!!! 

καλά μιλάμε είχα περιέργεια να δω τι θα απαντήσεις..
δεν το ΄χα σκεφτεί αυτό..
ρεσιτάλ δίνεις σήμερα.. :cheesy: :grin:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν είναι υπερβατική συμπεριφορά, δέχομαι τους άλλους όπως είναι (ή όπως λένε ότι είναι, τέλος πάντων), όχι όπως θέλω εγώ να είναι.
Πώς δημιούργησα ελέηνα; Αυτός δεν άλλαξε μετά από μένα... άσε που δεν ξέρω και τι είναι ο ελέηνας.
Και κανείς δεν αλλάζει κανέναν στο κάτω κάτω.

Επισκέπτης
Δεν είναι υπερβατική συμπεριφορά, δέχομαι τους άλλους όπως είναι (ή όπως λένε ότι είναι, τέλος πάντων), όχι όπως θέλω εγώ να είναι.
Πώς δημιούργησα ελέηνα; Αυτός δεν άλλαξε μετά από μένα... άσε που δεν ξέρω και τι είναι ο ελέηνας.
Και κανείς δεν αλλάζει κανέναν στο κάτω κάτω.
...κάτι σαν Μαμα Τερέζα , ένα πράμα ???
Κοίτα , κοπέλλα / παλληκάρι ή αναποφάσιστο πλάσμα !
Δεν ξέρω πόσων χρόνων ( dark eyes , γιά σένα η παρατήρηση ) είσαι ούτε και θέλω να μπω τροχονόμος στα γεννητικά σου όργανα !
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΕΗΝΑ , ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ !
Άσε που σε βαριέμαι κι'όλας , με τον τρόπο που γράφεις !

Free tip : Ελλέηνας ... ουσ. αρσενικού ( παίζεται ) γένους , θηλαστικόν άνω θρώσκων , προερχόμενον εκ μπουρδελοποιητικής συνιζήσεως και συναιρέσεως του ουσ. Έλληνας και του επ. ελεεινός !

αντερστέντ  νάου ??? 

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Κοπέλα λέμε, 28 χρόνων.
Στη διατήρηση ναι, στην παραγωγή δε συνέβαλα thank you very much. Αλλά και αν το έκανα εσύ τι ζόρι τραβάς; Πώς σε επηρεάζουν εσένα οι ελέηνες; Ω, αλλά έτσι όπως γράφω τι να μου πεις κι εσύ...

(και άμα θες να είσαι τόσο ακριβής, είναι loser όχι looser btw)

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Δεν ξέρω πόσων χρόνων ( dark eyes , γιά σένα η παρατήρηση )

χαχαχα !!
ρόμπα..
179.gif
179.gif
179.gif
179.gif
179.gif
179.gif
URL]]

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Δεν ειναι ευκολο να συγχωρείς αλλα συνήθως ειναι καλο.
Δε συγχωρώ την αδικία, τον τσαμπουκα, την προδοσία, το κέρατο.
Ειδικά δε την αλλαζονια/τσαμπουκα οταν ο αλλος εχει εξουσια.
Μια γυναίκα επιασα να με προδίδει, εστω και "νομοτυπα" και δε της το συγχώρεσσα ουτε πρόκειται ποτε. Την εκανα να μετανοιώνει πικρά και να εχει τυψεις για χρόνια, σταθερα.
Και το χαρηκα πολυ. Οποτε συγχώρησα με πήραν για μαλακα. Οποτε αλλαξα τροπάριο. Επαθα κι εμαθα.

Επισκέπτης
(και άμα θες να είσαι τόσο ακριβής, είναι loser όχι looser [size=10pt]btw[/size])

Big Throat Warrior ( απ'το αβαταρ σου η έμπνευση ) 
ούτε το loooooooooooooser τό'πιασες !
Εμ , αν έχεις συνηθίσει τα πολλά ... δεν σου φτάνουν τα οο ... ;)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δεν καταλαβαινω γιατι η διατηρηση μιας ελευθερης σεξουαλικης σχεσης διατηρει ή δημιουργει "κατι" εφοσον το δεχονται και το γνωριζουν και οι δυο.....δεν εκμεταλλευεται κανεις κανεναν....εχω κανει τετοιες σχεσεις και ειναι μια χαρα....στη φαση που δε θες σχεση συναισθηματικη σε βγαζει απο τον κοπο του δονητη :) :)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Νομίζω ότι η αντίρρηση ήταν στο ότι εγώ τον γούσταρα πολύ και ένιωθα ερωτευμένη, αν και δεν βλέπω τη διαφορά σε σχέση με αυτά που είπες  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom