Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Ο Α. Ν. Sherwin White, ερευνητής της αρχαίας ιστορίας γράφει: «Σήμερα διαθέτουμε τόσα στοιχεία, που μας αποδεικνύουν ότι οι μαρτυρίες της Καινής Διαθήκης είναι αληθινές, ώστε να τα θεωρούμε απόλυτα επαρκή. Δεν χρειαζόμαστε άλλα! Σήμερα οποιαδήποτε απόπειρα διαμφισβήτησης της ιστορικής αξιοπιστίας – ακόμα και της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας μέσα στις Γραφές – αποτελεί αισχρή κακοήθεια.
μονο και μονο αυτο ειναι αρκετο για να καταλαβεις το τι μαλακας ειναι ο White
με τον δικο μας ασπρουλη εχεις καμια σχεση?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Για να τελειώνουμε με το θέμα.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ η επιφοίτηση είναι που με "χαλάει" και μου αμφισβητεί τον ορθολογισμό μου!
Αν κάθησαν κάμποσα χρόνια μετά και έμαθαν Ελληνικά για να γράψουν τα Ευαγγέλια ή αν τα ήξεραν από πριν, να μην μας λένε παπαριές για επιφοίτηση.
Αλλά, το έχω ξαναγράψει, οι λογικές υπερβολές της επιφοίτησης, της άμωμης σύλληψης, του τρισυπόστατου, του ομοουσίου και άλλων τέτοιων λογικών ακροβασιών ήταν ΣΚΟΠΙΜΕΣ!!
Αν τις αποδεχθείς άπαξ, έχεις εκουσίως αυτοεξαπατηθεί και επομένως μένεις εσαεί όμηρος τους...
Aπο οτι γνωριζω η επιφοιτηση δεν ηταν πανω σε κατι συγκεκριμενο, αλλα κατι σαν διευρυνση της αντιληψης και του λογου τους

Η ελληνιστικη κοινη ηταν κατι σαν παγκοσμια γλωσσα εκεινη την εποχη δεν ηταν τοσο δυσκολο να την μιλανε ακομα και ψαραδες. Ηταν φυσικα τελειως εφικτο για καποιον που ηθελε, να την μαθει. Τα 4 ευαγγελια ειναι σε αυτην την γλωσσα. Η Ε.Κ. ηταν επισης η γλωσσα διδασκαλιας και εξαπλωσης του χριστιανισμου μεχρι την Ρωμη...

Μετα την επιφοιτηση τα θεματα που αναφερεις οι προτεσταντες (και αλλα δογματα) δεν τα δεχονται, γιατι τα θεωρουν εμβολιμες επιρροες της ελληνικης φιλοσοφιας. Ρωτα τον εαυτο σου αν θες πραγματικα να το ψαξεις, γιατι ειναι εκει αυτα?
Δινουν μηπως ενα μεγαλυτερο βαθος στο θεμα της θρησκειας? Η ειναι απλως μπουρδες, που τυχαια γραφτηκαν? Σκεψου...

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
δλδ ο χριστιανισμος δεν ειναι εβραϊκη αιρεση που εξαπλωθηκε απο τους Εβραιους στην ρωμαικη αυτοκρατορια μετα τον βιαιο εκτοπισμο τους απο την Παλαιστινη?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Τα αρχαιολογικά ευρήματα απορρίπτουν αυτό που λες...

Όλοι αυτοί που αναφέρεις και ομολογώ πως δεν τους ξέρω προσωπικά, αποδέχονται την γνησιότητα της ιεράς σινδόνης του Τορίνου ή πως η Αγία Ελένη είχε όντως βρει τον τίμιο σταυρό; Εσύ προσωπικά τα αποδέχεσαι;
Την επιφοίτηση, άμωμη σύλληψη κλπ (μην τα ξαναλέω) τα αποδέχεστε;

Αν ναι, δεν έχουμε κοινό τόπο επικοινωνίας...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Όλοι αυτοί που αναφέρεις και ομολογώ πως δεν τους ξέρω προσωπικά, αποδέχονται την γνησιότητα της ιεράς σινδόνης του Τορίνου ή πως η Αγία Ελένη είχε όντως βρει τον τίμιο σταυρό; Εσύ προσωπικά τα αποδέχεσαι;
Την επιφοίτηση, άμωμη σύλληψη κλπ (μην τα ξαναλέω) τα αποδέχεστε;

Αν ναι, δεν έχουμε κοινό τόπο επικοινωνίας...

Γιατί τα γενικεύεις? Ερευνητές και αρχαιολόγοι είναι, επιστήμονες. Κάνανε μια έρευνα και βγάλανε τα συμπεράσματά τους, τι σχέση έχει με αυτό που λες?
Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουμε σε κάτι, κουβέντα κάνουμε να περνάει η ώρα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Aπο οτι γνωριζω η επιφοιτηση δεν ηταν πανω σε κατι συγκεκριμενο, αλλα κατι σαν διευρυνση της αντιληψης και του λογου τους

Η ελληνιστικη κοινη ηταν κατι σαν παγκοσμια γλωσσα εκεινη την εποχη δεν ηταν τοσο δυσκολο να την μιλανε ακομα και ψαραδες. Ηταν φυσικα τελειως εφικτο για καποιον που ηθελε, να την μαθει. Τα 4 ευαγγελια ειναι σε αυτην την γλωσσα. Η Ε.Κ. ηταν επισης η γλωσσα διδασκαλιας και εξαπλωσης του χριστιανισμου μεχρι την Ρωμη...

Οι γραφές και(και η Βικιπαιδεία!) δεν λένε πως η επιφοίτηση τους έμαθε απειροστικό λογισμό ούτε αστρονομία!
"Γλωσσολαλιά"!!
"Έλαβαν άγιον πνεύμα μιλώντας σε ξένες γλώσσες για τα θαυμαστά έργα του θεού"!!

Μην προσπαθείτε να πνίξετε το ψάρι στο νερό...

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Ο Χριστός ενδέχεται και να ήταν απλά σαλταρισμένος!

Δεν άλλαξα το όνομά μου που είναι Γιάννης
Τα παιδιά μου τα βάφτισα διότι δεν ήξερα αν τα ίδια θα ήθελαν να είναι βαφτισμένα ή το γεγονός πως δεν ήταν θα τους προκαλούσε προβλήματα με τα άλλα παιδάκια (έχω σχετική εμπειρία με άτομο του συγγενικού μου περιβλαλοντος που επέλεξε να μην βαφτίσει το παιδί του και τώρα το μικρό του ζητάει τις φωτογραφίες και το βίντεο από τα βαφτίσια του, όπως έχουν τα άλλα παιδάκια!)

Ωστόσο για την μικρή μου κόρη, που πάει 3η Λυκείου, έχω ζητήσει και πάρει απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, διότι Η ΙΔΙΑ το ζήτησε.
Αντίστοιχα εγώ έχω ζητήσει να ταφώ χωρίς κηδείες, παπάδες και μνημόσυνα. Απλά να με βάλουν κάτω από την γη μετά τον θάνατό μου.

Με εξαίρεση τον γάμο μου, τα άλλα θεωρώ πως τα έχω κάνει λογικά, χωρίς υποκρισίες αλλά και χωρίς φανατισμούς...

Οι Χριστιανοί πιστεύουν (πιστεύουμε)πως "Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε"... δηλ έχεις για πάντα το Χριστό μέσα σου, ανεξαρτητα αν πιστεύεις για αυτόν ή όχι, ανεξαρτητα αν τον κατηγορείς ή όχι, ανεξαρτητα αν τον έχεις σκοτώσει ακόμα...
Αλλωστε αυτός συγχώρεσε τους σταυρωτές του.
Το ξέρεις ποιο είναι το μοναδικό άτομο που ξέρουμε από τα ευαγγέλια πως έχει πάει στον παράδεισο (για εμάς, με βάση τα δικά μας πιστεύω...)? Ούτε οι άγιοι, ούτε οι απόστολοι ακόμα, ούτε οι ευαγγελιστές, ούτε οι δεσποτάδες, ούτε οι παπάδες, ούτε αυτοί που πήγαιναν μια ζωή στην εκκλησία.
Αυτός που επιβεβαιωμένα, βάση των γραφών, πήγε στον παράδεισο είναι...ο ληστής που σταυρώθηκε με το Χριστό δίπλα στο δικό του σταυρό! Ενας κλέφτης, δολοφόνος και βιαστής. Γιατί βρήκε το θαρρός και μετάνοιωσε (ειλικρινά) έστω την τελευταία στιγμή για τα αδικήματα που είχε κάνει.
Ισως δεν πρέπει να κολλάμε στα κείμενα και στους τύπους. Ούτε στην ιστορία και στα πρόσωπα. Το καλό και το κακό είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και τα δυο στη ζωή μας, τα έχουμε μέσα μας, παλεύουν στην καθημερινότητα και στις πράξεις μας. Αρκεί στο τέλος της ζωής να αναλογιστούμε αν προσπαθήσαμε αρκετά.. και τι υπερίσχυσε στη ζυγαριά.

Επισκέπτης
Με ενοχλεί πολύ προσωπικά στο Χριστιανισμό ,
το ότι μοιράζεται κοινό βιβλίο με τους Εβραίους.
Το οποίο είναι μάλιστα και πολύ χυδαίο.

Αναφέρομαι στο πορνογράφημα της Παλαιάς Διαθήκης.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Οι Χριστιανοί πιστεύουν (πιστεύουμε)πως "Οσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε"... δηλ έχεις για πάντα το Χριστό μέσα σου, ανεξαρτητα αν πιστεύεις για αυτόν ή όχι, ανεξαρτητα αν τον κατηγορείς ή όχι, ανεξαρτητα αν τον έχεις σκοτώσει ακόμα...
Αλλωστε αυτός συγχώρεσε τους σταυρωτές του.
Το ξέρεις ποιο είναι το μοναδικό άτομο που ξέρουμε από τα ευαγγέλια πως έχει πάει στον παράδεισο (για εμάς, με βάση τα δικά μας πιστεύω...)? Ούτε οι άγιοι, ούτε οι απόστολοι ακόμα, ούτε οι ευαγγελιστές, ούτε οι δεσποτάδες, ούτε οι παπάδες, ούτε αυτοί που πήγαιναν μια ζωή στην εκκλησία.
Αυτός που επιβεβαιωμένα, βάση των γραφών, πήγε στον παράδεισο είναι...ο ληστής που σταυρώθηκε με το Χριστό δίπλα στο δικό του σταυρό! Ενας κλέφτης, δολοφόνος και βιαστής. Γιατί βρήκε το θαρρός και μετάνοιωσε (ειλικρινά) έστω την τελευταία στιγμή για τα αδικήματα που είχε κάνει.
Ισως δεν πρέπει να κολλάμε στα κείμενα και στους τύπους. Ούτε στην ιστορία και στα πρόσωπα. Το καλό και το κακό είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και τα δυο στη ζωή μας, τα έχουμε μέσα μας, παλεύουν στην καθημερινότητα και στις πράξεις μας. Αρκεί στο τέλος της ζωής να αναλογιστούμε αν προσπαθήσαμε αρκετά.. και τι υπερίσχυσε στη ζυγαριά.

Εσενα σε πάω παρα πολυ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Με ενοχλεί πολύ προσωπικά στο Χριστιανισμό ,
το ότι μοιράζεται κοινό βιβλίο με τους Εβραίους.
Το οποίο είναι μάλιστα και πολύ χυδαίο.

Αναφέρομαι στο πορνογράφημα της Παλαιάς Διαθήκης.

Φίλε Λακη, ο χριστιανισμος δεν ειναι βιβλια. Ειναι η διδασκαλια του Ιησου. Φανταζομαι δεν διαφωνεις σε αυτο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Γιατί τα γενικεύεις? Ερευνητές και αρχαιολόγοι είναι, επιστήμονες. Κάνανε μια έρευνα και βγάλανε τα συμπεράσματά τους, τι σχέση έχει με αυτό που λες?
Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουμε σε κάτι, κουβέντα κάνουμε να περνάει η ώρα.

Αν είναι φανατικοί πιστοί, φαντάζομαι πως τα "επιστημονικά" τους συμπεράσματα οφείλουν να είναι σύμφωνα με την πίστη τους. Και πως ακόμη προτιμούν να "προδώσουν" την επιστήμη τους, παρά την πίστη τους.

Έχει συμβεί και στην ιντελιγκένζια της αριστεράς όταν οι Αραγκόν, Κοέν κλπ διάσημοι διανοητές της Γαλλικής Αριστεράς είχαν με πάθος υποστηρίξει το τσαρλατάνο Λυσένκο, επειδή είχε την εύνοια του Στάλιν. Αυτοί είχαν και το άλλοθι της άγνοιας, διότι ήταν φιλόσοφοι και όχι βιολόγοι. Αλλά και ΟΛΟΙ οι βιολόγοι μέλη των Κ.Κ. διεθνώς, είχαν κλείσει τα μάτια στην επιστημονική αλήθεια, προς χάριν της "πίστης" τους...

Επισκέπτης
Σε αντιλαμβανομαι. Ειναι πραγματι ενα μεγαλο ζητημα αυτο.

Και το προχωρώ.
Αν δεχθούμε τις διδασκαλίες της εκκλησίας ,
ο θεός είχε διαλέξει ως εκλεκτό λαό,
το λαό των ... Εβραίων !!!!

Τον πιο βρωμιάρη λαό.
Γύφτοι περιφερώμενοι , γιδοβοσκοί,
τοκογλύφοι , παραδόπιστοι ,
νταβατζήδες των συζύγων τους (Αβραάμ , Ισαάκ κ.α.)
που δεν άφησαν κανένα μνημείο ,
δεν προσέφεραν τίποτε στον αθρώπινο πολιτισμό (πέραν του Αυνάν , που μας έδωσε τον ορισμό)
και υποδουλώθηκαν σε όλους σχεδόν τους λαούς της περιοχής τους.

Τι είδους θεός θα είχε για εκλεκτούς , αυτά τα καθίκια;;;;;;;;;;

Επισκέπτης
Ρε παιδια δεν υπαρχει τιποτα, ολα ανθρωπινες μυθοπλασιες ειναι. Δυστυχως αυτο ειναι το πιο πιθανο σεναριο, οτι δεν υπαρχει καμια θεικη παρεμβαση ή κατι το μεταφυσικο στην υπαρξη μας. Γεννιομαστε, ζουμε μερικα χρονια και πεθαινουμε, αυτο ειναι ολο. Τα υπολοιπα ειναι ανθρωπινες φαντασιωσεις και κατασκευασματα για να δωσουμε ενα λογο στη ματαιη υπαρξη μας.

Και εγω εχω πειραματιστει πολλες φορες με το να πιστεψω σε κατι αλλα παντα τελικα καταλαβαινω πως δεν ειμαι συμφεροντολογος και προτιμω να αναγνωριζω τη λογικη αληθεια οσο σκληρη και αν ειναι αυτη. Ενα τιποτα ειμαστε, ποιοι νομιζουμε πως ειμαστε εμεις για να ζουμε αιωνια? Γεννιομαστε, ζουμε, πεθαινουμε, τελος. Κανενας θεος απο πανω μας, μονο εμεις, that is all.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206

Εδώ θα συμφωνήσουμε! Μόνο που, ξέρεις, το καλό μπορεί να το κάνεις και με δική σου επιλογή, χωρίς να σου το επιτάσσει καμία θρησκεία ή ιδεολογία.
Πέρα από αυτές υπάρχει και κάτι που λέγεται ανθρωπισμός...

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Εδώ θα συμφωνήσουμε! Μόνο που ξέρεις το καλό μπορεί να το κάνεις και με δική σου επιλογή, χωρίς να σου το επιτάσσει καμία θρησκεία ή ιδεολογία.
Πέρα από αυτές υπάρχει και κάτι που λέγεται ανθρωπισμός...

Φίλε χρειάζεται και καθοδήγηση, όχι όμως έλεγχος και χειραγώγηση. Ο Χριστιανισμός συμβουλεύει και καθοδηγεί. Εχει όμως φτάσει, σε κάποια σημεία της ιστορίας του, να προκαλέσει μεγάλα κακά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. "Οστις θέλει οπίσω μου ελθεί" Το είπε ο ίδιος ο Χριστός και δεν ανάγκασε κανένα.
Τώρα αν στα σχολεία μαθαίνουν τα παιδιά θρησκευτικά..ίσως το κάνουν με λάθος τρόπο απ'ότι θυμάμαι. Είναι λάθος να βγουν όμως από το σχολείο..εδώ μαθαίμουν ένω σωρό άχρηστες γνώσεις. Ας το κάνουν θρησκειολογία και να μαθαίνουν και για άλλες θρησκείες. Ας το κάνουν μαθημα επιλογής. Αλλά ας τα κάνουν όλα! Και την ιστορία και τα μαθηματικά και τη γλώσσα... κλπ Συμφωνείς? Είναι όμως σε θέση ένα μικρό παιδάκι να κρίνει τι πρέπει να μαθαίνει? Μάλλον όχι (θα σου πει διαλέγω μόνο διάλειμμα).
Ο άνθρωπος πάντα θέλει καθοδήγηση στη ζωή του...αλλιώς η "δική σου επιλογή" όπως έγραψες πάντα σε οδηγά σε λάθος μονοπάτια..
Απλά έχουμε έλλειψη από καθοδηγητές (από χειραγωγούς βρίθει ο κόσμος...)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Ο άνθρωπος πάντα θέλει καθοδήγηση στη ζωή του...αλλιώς η "δική σου επιλογή" όπως έγραψες πάντα σε οδηγά σε λάθος μονοπάτια..
Σε αυτό ΔΕΝ θα συμφωνήσουμε! Δεν πειράζει. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, θα ήταν ανιαρό...

Αντίστοιχα δεν θα συμφωνήσουμε στα αυταρχικά τα golden shower και τα strapon! (Μπήκα στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά στο προφίλ σου)

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις σεξουαλικές προτιμησεις των άλλων, απλά αναρωτιέμαι πόσο "χριστιανικά" είναι αυτά (το λιγώτερο) και (το περισσότερο) μήπως ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια ανάγκη που σε οδηγεί στον εξευτελισμό στο σεξ, σε οδηγεί σε αντίστοιχο αυτοεξευτελισμό μέσω της απόλυτης πίστης σου.
Δεν είμαι και ψυχίατρος, άλλη ειδικότητα έχω...

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν πάντα άθεοι! Αλλά πολύ καλά παιδιά. Και πριν 2 χρόνια στη δουλειά γνώρισα ένα παιδί άθεος τελείως και αντιδραστικός. Και γίναμε αυτοκόλλητοι.
Απλά μαλώνουμε συχνά γιαυτά τα θέματα (και του λέω στο τέλος πως θα βράζει για πάντα ανάλατος στα καζάνια της κολάσεως και γελάμε,...)
Οπως είπα το καλό και στο κακό είναι μέσα μας... οι πράξεις μας καθορίζουν...και όχι οι προθέσεις και οι ιδέες μας...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν πάντα άθεοι! Αλλά πολύ καλά παιδιά. Και πριν 2 χρόνια στη δουλειά γνώρισα ένα παιδί άθεος τελείως και αντιδραστικός. Και γίναμε αυτοκόλλητοι.
Απλά μαλώνουμε συχνά γιαυτά τα θέματα (και του λέω στο τέλος πως θα βράζει για πάντα ανάλατος στα καζάνια της κολάσεως και γελάμε,...)
Οπως είπα το καλό και στο κακό είναι μέσα μας... οι πράξεις μας καθορίζουν...και όχι οι προθέσεις και οι ιδέες μας...

Αν ειναι καλο παιδι οπως λες, δεν θα βρασει σε κανενα καζανι. Ο Θεος δεν ζηταει διαπιστευτηρια. Ούτε δηλωσίες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom