Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Σε αυτό ΔΕΝ θα συμφωνήσουμε! Δεν πειράζει. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, θα ήταν ανιαρό...

Αντίστοιχα δεν θα συμφωνήσουμε στα αυταρχικά τα golden shower και τα strapon! (Μπήκα στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά στο προφίλ σου)

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις σεξουαλικές προτιμησεις των άλλων, απλά αναρωτιέμαι πόσο "χριστιανικά" είναι αυτά (το λιγώτερο) και (το περισσότερο) μήπως ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια ανάγκη που σε οδηγεί στον εξευτελισμό στο σεξ, σε οδηγεί σε αντίστοιχο αυτοεξευτελισμό μέσω της απόλυτης πίστης σου.
Δεν είμαι και ψυχίατρος, άλλη ειδικότητα έχω...

Δε συνηθίζεις αλλά το κάνεις... Και είναι κακοήθεια...
Αλλά είμαστε στο bourdela.com τόση ώρα ή κάνω λάθος?
εκτός αν νόμισες ότι μιλάς σε κανένα καλόγερο...
Εγώ δε σου είπα πως είμαι άγιος, ούτε ευσεβής χριστιανός, ούτε σε επέκρινα για τις επιλογές σου όποιες είναι αυτές. Αντίθετα εσύ με ειρωνεύεσαι ίσως γιατί τα ακούς αρκετά γλυκανάλατα όλα αυτά που γράφω...
Και σου ξαναγράφω τρίτη φορά πως το καλό και το κακό είναι πάντα στις πράξεις μας. Ούτε θα με κάνεις να αισθανθώ άσχημα για τις προτιμήσεις μου στο σεξ (είτε εγώ τις θεωρώ σωστές ή όχι).
αντίθετα με τιμά το γεγονός ότι έκανες τόσο scanning στο site για να δεις τι μαρεσει και τι όχι...
Πιστεύω τη στήνεις έξω από τα σπιτάκια των "καλών χριστιανών" και τους παρακολουθείς πότε θα πέσουν στην αμαρτία για να τους χλευάσεις τις αδυναμίες τους?

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Κατ΄αρχήν θεωρώ τον Χριστιανισμό ως τον Βουδισμό της Δύσης και τον Βουδισμό ως τον Χριστιανισμό της Ανατολής. :jerking: :jerking: :jerking:

Ο Χριστιανισμός και ο Βουδισμός είναι "προτάσεις ύπαρξης" και εντελώς κίβδηλες φυσικά όταν μετατρέπονται σε θρησκείες.
Ως τέτοιες, καταπιάνονται με τον άνθρωπο στην βάση πως η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Άρα, παλαίες θρησκείες, των οποίων οι θεοί απαιτούν ανθρωποθυσίες και διενεργούν βρεφοκτονίες είνα εντελώς αντίθετες με τις παραπάνω "θρησκείες".

Μου αρέσει που ούτε ο Βούδας, ούτε ο Χριστός δεν έγραψαν ούτε μία λέξη και πως αυτό που οι επιτήδειοι μετέτρεψαν σε θρησκείες δεν είναι τίποτα άλλο παρά καταγραφή της ζωής τους, ίσως με την ελπίδα να εμπνεύσουν τις επόμενες γενιές. Οι μεταφραστές των θρησκειών αποφάσισαν όμως να χρησιμοποιήσουν τα ίδια γραπτά για την χειραγώγηση των μαζών.

Οι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού  έχουν επιδοθεί σε ανείπωτα αίσχη, οι Βουδιστές μοναχοί μιλούν για πνεύματα του ποταμού και της ραχούλας και τα άθεα καθεστώτα άφησαν τον περασμένο αιώνα δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλες τις ηπείρους. Η ατελής φύση του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο και η αναπόφευκτη μόλυνση, στην οποία υποβάλλονται όλα τα ανθρώπινα κατασκευάσματα όπως π.χ. οι ιδεολογίες.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μικροδιαφορές, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές.

Παράδειγμα: Είναι σε μία αίθουσα ένας ιδεολόγος Ναζί, ένας ιδεολόγος Κομμουνιστής, ένας ιδεολόγος Χριστιανός κι ένας μαγικός δονητής. Αυτόν τον μαγικό δονητή, όποιος το αναποδογυρίσει θα δει μία ευχή του να πραγματοποιείται. Ταυτόχρονα θα πεθάνει όμως κι ένας άγνωστος σε αυτούς άνθρωπος κάπου στον κόσμο. Ποιος είναι πιο πιθανό να ΜΗΝ κάνει χρήση τοηυ μαγικού δονητή? :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Αν συμφωνήσουμε πως η ανθρώπινη ζωή ΔΕΝ είναι το ύψιστο αγαθό είναι μία άλλη κουβέντα, η οποία θα μας απασχολήσει σε επόμενες συνεδρίες.Με λένε SexPeare και είμαι καλά.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Δε συνηθίζεις αλλά το κάνεις... Και είναι κακοήθεια...
Αλλά είμαστε στο bourdela.com τόση ώρα ή κάνω λάθος?
εκτός αν νόμισες ότι μιλάς σε κανένα καλόγερο...
Εγώ δε σου είπα πως είμαι άγιος, ούτε ευσεβής χριστιανός, ούτε σε επέκρινα για τις επιλογές σου όποιες είναι αυτές. Αντίθετα εσύ με ειρωνεύεσαι ίσως γιατί τα ακούς αρκετά γλυκανάλατα όλα αυτά που γράφω...
Και σου ξαναγράφω τρίτη φορά πως το καλό και το κακό είναι πάντα στις πράξεις μας. Ούτε θα με κάνεις να αισθανθώ άσχημα για τις προτιμήσεις μου στο σεξ (είτε εγώ τις θεωρώ σωστές ή όχι).
αντίθετα με τιμά το γεγονός ότι έκανες τόσο scanning στο site για να δεις τι μαρεσει και τι όχι...
Πιστεύω τη στήνεις έξω από τα σπιτάκια των "καλών χριστιανών" και τους παρακολουθείς πότε θα πέσουν στην αμαρτία για να τους χλευάσεις τις αδυναμίες τους?

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακοήθεια να επαναλάβω όσα Ο ΙΔΙΟΣ έχεις αναφέρει; Ασφαλώς και δεν σε παραμόνευσα έξω από το σπίτι σου (που το ξέρω άλλωστε;) για να σε συλλάβω τα αμαρτάνεις και να σου την πω. Αυτό βέβαια θα ήταν κακοήθεια και κατινιά.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως δε κρύβεις, υποκριτικά, τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις αλλά τις εκθέτεις δημόσια, μάλλον τιμητικό το θεωρώ. Απλά αναρωτιέμαι αν συνάδει με τα λοιπά πιστεύω σου ή ο ίδιος θεωρείς πως διαπράττεις "αμαρτίες". Αν εσύ νομίζεις πως συνάδει, εμένα μου περισσεύει. Αν όμως θεωρείς πως διαπράττεις "αμαρτίες" τότε έχεις ακόμη ένα λόγο να "πάσχεις" , συνεπώς να μην τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Προσωπικά έχω πιο mainstream γούστα με τα κορίτσια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, ούτε και πιστεύω πως εγώ είμαι ο σωστός κι εσύ ο λανθασμένος. Απλά εγώ έχω να κάνω μόνο με τον ανθρωπισμό μου, ο οποίος και μόνο με ελέγχει και τίποτα πέρα από αυτόν (ούτε θρησκευτικές πεποιθήσεις, ούτε καν κοινωνικές συμβάσεις!) και ο οποίος το μόνο που μου επιβάλλει είναι να θεωρώ τα κορίτσια της δουλειάς ανθρώπους και όχι πράγματα και να τους φέρομαι αντίστοιχα. Έχω ενδεχομένως κατηγορηθει γι αυτό ως "αγαπούλης" αλλά, και υστερόβουλα να το δώ, σε καλό μου βγαίνει.
Αν δείξεις στην κοπέλα σεβασμό, ενδιαφέρον και καλούς τρόπους, θα πάρεις πίσω και τα αντίστοιχα δικά της. Τουλάχιστον με εμένα έχει λειτουργήσει αυτό.

Γενικότερα λοιπόν στην ζωή μου έχω επιλέξει (από μόνος μου) να είμαι "καλός άνθρωπος" (όπως το αισθάνομαι προσωπικά) κυρίως για να νοιώθω ΕΓΩ καλά και να παίρνω πίσω την καλοσύνη που δίνω (κατά το δυνατόν). Υστερόβουλα, αν θέλεις...

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακοήθεια να επαναλάβω όσα Ο ΙΔΙΟΣ έχεις αναφέρει; Ασφαλώς και δεν σε παραμόνευσα έξω από το σπίτι σου (που το ξέρω άλλωστε;) για να σε συλλάβω τα αμαρτάνεις και να σου την πω. Αυτό βέβαια θα ήταν κακοήθεια και κατινιά.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως δε κρύβεις, υποκριτικά, τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις αλλά τις εκθέτεις δημόσια, μάλλον τιμητικό το θεωρώ. Απλά αναρωτιέμαι αν συνάδει με τα λοιπά πιστεύω σου ή ο ίδιος θεωρείς πως διαπράττεις "αμαρτίες". Αν εσύ νομίζεις πως συνάδει, εμένα μου περισσεύει. Αν όμως θεωρείς πως διαπράττεις "αμαρτίες" τότε έχεις ακόμη ένα λόγο να "πάσχεις" , συνεπώς να μην τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Προσωπικά έχω πιο mainstream γούστα με τα κορίτσια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, ούτε και πιστεύω πως εγώ είμαι ο σωστός κι εσύ ο λανθασμένος. Απλά εγώ έχω να κάνω μόνο με τον ανθρωπισμό μου, ο οποίος και μόνο με ελέγχει και τίποτα πέρα από αυτόν (ούτε θρησκευτικές πεποιθήσεις, ούτε καν κοινωνικές συμβάσεις!) και ο οποίος το μόνο που μου επιβάλλει είναι να θεωρώ τα κορίτσια της δουλειάς ανθρώπους και όχι πράγματα και να τους φέρομαι αντίστοιχα. Έχω ενδεχομένως κατηγορηθει γι αυτό ως "αγαπούλης" αλλά, και υστερόβουλα να το δώ, σε καλό μου βγαίνει.
Αν δείξεις στην κοπέλα σεβασμό, ενδιαφέρον και καλούς τρόπους, θα πάρεις πίσω και τα αντίστοιχα δικά της. Τουλάχιστον με εμένα έχει λειτουργήσει αυτό.

Γενικότερα λοιπόν στην ζωή μου έχω επιλέξει (από μόνος μου) να είμαι "καλός άνθρωπος" (όπως το αισθάνομαι προσωπικά) κυρίως για να νοιώθω ΕΓΩ καλά και να παίρνω πίσω την καλοσύνη που δίνω (κατά το δυνατόν). Υστερόβουλα, αν θέλεις...

Πιστεύω έχεις ξεφύγει από το θέμα. Το μόνο που κάνεις είναι να εκθειάζεις τον ευατό σου και να μου κάνεις προσωπική επίθεση γεμάτη ειρωνείες..
Κολλάς εύκολα ταμπέλες (straight, ανώμαλος κλπ). Τελικά οι πλήρως αρνητιστές δε διαφέρουν από τους φανατικούς των θρησκειών...
(λυπάμαι που το γύρισες στο προσωπικό επίπεδο ενώ αυτό είναι ένα thread γενικής συζήτησης)
Ειρωνέψου κιαλλο αν θες... (εγώ δε συνεχίζω συατό το τέμπο...)

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Και το προχωρώ.
Αν δεχθούμε τις διδασκαλίες της εκκλησίας ,
ο θεός είχε διαλέξει ως εκλεκτό λαό,
το λαό των ... Εβραίων !!!!

Τον πιο βρωμιάρη λαό.
Γύφτοι περιφερώμενοι , γιδοβοσκοί,
τοκογλύφοι , παραδόπιστοι ,
νταβατζήδες των συζύγων τους (Αβραάμ , Ισαάκ κ.α.)
που δεν άφησαν κανένα μνημείο ,
δεν προσέφεραν τίποτε στον αθρώπινο πολιτισμό (πέραν του Αυνάν , που μας έδωσε τον ορισμό)
και υποδουλώθηκαν σε όλους σχεδόν τους λαούς της περιοχής τους.

Τι είδους θεός θα είχε για εκλεκτούς , αυτά τα καθίκια;;;;;;;;;;
μονο ενα εβραικο σκευασμα θα εβαζε αυτα τα σκουληκια στο κεντρο του δογματος του..

argentinos

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
ειναι η πολλοστη φορα που με εκπλησει αυτο το σιτε.
κοιτα τωρα συζητηση που ανοιχτηκε εδω.
η γνωμη μου στο θεμα ειναι οτι ο Χριστος ειπε,οποιος θελει πισω μου ας ερθει(στην απλη λαικη)
δεν τραβαει κανεναν απο την μυτη.
οι μεγαλοι πατερες της Ορθοδοξιας λενε...δυσκολος κ σκληρος (στενη η οδος)ο δρομος προς τον παραδεισο.
προσωπικα αυτα που λεει η Ορθοδοξια μου αρεσουν.δεν εχω δει καπου,σε καποια κειμενα η βιβλια Πατερων ασχημα (κατ'εμε) πραγματα.
και αυτο ειναι που με κανει να εχω διαλεξει.
Τωρα οπως ειπε κ καποιος παραπανω ,,οκ  αλλα εδω σε ενα μπουρδελο σιτε,τι κανεις ρε 'υποκριτη"??
 δεν διεκδικω δαφνες,ευσεβη χριστιανου,δεχομαι πως ειμαι ολιγοπιστος.
αλλα εχω την "καλη ανησυχια" που εχουν πει καποιοι.
Εχω κ εγω τις αδυναμιες μου.ζω με αυτες κ προσπαθω να τις νικησω.
και μου δινετε η ευκαιρια να γραψω εδω,σε αυτη την πολυ καλη ενοτητα,καποια πραγματα,που πιστευω.
ειναι πολλα αυτα που μπορει να γραψει καποιος..απλα επαναλαμβανω,καντε ενα κοπο,αν θελετε κ διαβαστε το Ευαγγελιο.ισως βρειτε ενδιαφεροντα πραγματα εκει.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
ο χριστιανισμος δε διαφερει σε τιποτα απο τα λοιπα δογματα-παραμυθια που υπαρχουν ανα τον κοσμο..
υπαρχει σε ολα ο μεσσιας,η τιμωρια(κολαση,συνεχης πορεια στον κυκλο της σαμσαρας κλπ),
και ο εναρετος βιος που οδηγει στο μετα θανατον παραδεισο...
η μονη διαφορα του χριστιανισμου σε σχεση με τις αλλες θρησκειες ειναι το γεγονος οτι εχει προσαρμοστει με τις επιταγες
του λαιφσταιλ του δυτικου κοσμου..
η θρησκεια με τη σημερινη μορφη της ειναι το καταφυγιο του απελπεισμενου και του ανοητου..
τιποτα παραπανω..

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ειναι η πολλοστη φορα που με εκπλησει αυτο το σιτε.
κοιτα τωρα συζητηση που ανοιχτηκε εδω.
η γνωμη μου στο θεμα ειναι οτι ο Χριστος ειπε,οποιος θελει πισω μου ας ερθει(στην απλη λαικη)
δεν τραβαει κανεναν απο την μυτη.
οι μεγαλοι πατερες της Ορθοδοξιας λενε...δυσκολος κ σκληρος (στενη η οδος)ο δρομος προς τον παραδεισο.
προσωπικα αυτα που λεει η Ορθοδοξια μου αρεσουν.δεν εχω δει καπου,σε καποια κειμενα η βιβλια Πατερων ασχημα (κατ'εμε) πραγματα.
και αυτο ειναι που με κανει να εχω διαλεξει.
Τωρα οπως ειπε κ καποιος παραπανω ,,οκ  αλλα εδω σε ενα μπουρδελο σιτε,τι κανεις ρε 'υποκριτη"??
 δεν διεκδικω δαφνες,ευσεβη χριστιανου,δεχομαι πως ειμαι ολιγοπιστος.
αλλα εχω την "καλη ανησυχια" που εχουν πει καποιοι.
Εχω κ εγω τις αδυναμιες μου.ζω με αυτες κ προσπαθω να τις νικησω.
και μου δινετε η ευκαιρια να γραψω εδω,σε αυτη την πολυ καλη ενοτητα,καποια πραγματα,που πιστευω.
ειναι πολλα αυτα που μπορει να γραψει καποιος..απλα επαναλαμβανω,καντε ενα κοπο,αν θελετε κ διαβαστε το Ευαγγελιο.ισως βρειτε ενδιαφεροντα πραγματα εκει.

Ο Χριστός είπε κάτι εναντίον του έρωτα; :smitten:

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.165
Πόντοι
506
Την Παλαιά Διαθήκη όμως δεν την απαρνείται ο χριστιανισμός.
Κι αυτό με ενοχλεί .
Πολύ .

...Δε γίνεται, παληκάρι...είναι η βάση...Καθότι ο Γιεσουά ήτο Εβραιόπουλο...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Πιστεύω έχεις ξεφύγει από το θέμα. Το μόνο που κάνεις είναι να εκθειάζεις τον ευατό σου και να μου κάνεις προσωπική επίθεση γεμάτη ειρωνείες..
Κολλάς εύκολα ταμπέλες (straight, ανώμαλος κλπ). Τελικά οι πλήρως αρνητιστές δε διαφέρουν από τους φανατικούς των θρησκειών...
(λυπάμαι που το γύρισες στο προσωπικό επίπεδο ενώ αυτό είναι ένα thread γενικής συζήτησης)
Ειρωνέψου κιαλλο αν θες... (εγώ δε συνεχίζω συατό το τέμπο...)

Που είπα εγώ straight και ανώμαλος; (Ειδικά το "ανώμαλος" που δεν το λέω ποτέ, παράθεσέ το σε κάποιο κείμενό μου υπογραμμισμένο!)
Προσεκτικά και με έμφαση στην "πολιτική ορθότητα" (τρομάρα μας!) mainstream αυτοχαρακτηρίστηκα (συνηθισμένος, μέσος όρος). Και προσέθεσα πως δεν υποστηρίζω καν πως οι προτιμήσεις μου είναι οι σωστές (οι συνηθισμένες, η πλειοψηφία, πάντως είναι!) και οι δικές σου οι λάθος.

Αν έχεις τη μύγα, μυγιάζεσαι.

Κι εγώ θεωρώ περιττή την περεταίρω αντιπαράθεση...

Επισκέπτης
Μακρια απο θρησκειες και δογματισμους. Απο εκει και περα, η προσευχη ειναι μια ανθρωπινη αναγκη γιατι ειμαστε αδυναμοι και παντα ελπιζουμε οτι καποια αορατη δυναμη μπορει να μας βοηθησει. Ακομα και ψεμα να ειναι δεν ειναι κακο να προσευχομαστε, κακο ομως ειναι να δογματιζομαστε. Αν δεν μας τον ειχανε διδαξει, σκεφτειτε οτι κανενας απο εμας δεν θα ηξερε τωρα τον Ιησου Χριστο. Αρα τι Θεος μπορει να ειναι αυτος? Δεν εχει καμια λογικη.

Μπορω να δεχτω ομως την πνευματικοτητα και τον αγνωστικισμο, γιατι ποτε δεν μπορει να ειμαστε σιγουροι οτι δεν υπαρχει καποια εξωτερικη παρεμβαση. Ας ειμαστε λοιπον ανοιχτομυαλοι, μακρια απο θρησκειες και δογματα και ας ελπιζουμε οτι καποιος μας βλεπει και μας ακουει και οτι οι πραξεις μας και οι κοποι μας καποτε θα δικαιωθουν, σε αυτη ή σε μια αλλη ζωη.

prague

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαΐ 2007
Like
51
Πόντοι
0
Αν δεν μας τον ειχανε διδαξει, σκεφτειτε οτι κανενας απο εμας δεν θα ηξερε τωρα τον Ιησου Χριστο. Αρα τι Θεος μπορει να ειναι αυτος? Δεν εχει καμια λογικη.

Xαχαχα.Τι λές ρε φίλε? Αυτό δείχνει ότι είσαι παντελώς ,άσχετος και αμόρφωτος και γράψε για καμιά πουτάνα και όχι για βαθυστόχατα θέματα.
ο Ιησούς "κατέβηκε στη Γη" ακριβώς για αυτό το λόγο.Να εξαπλωθεί η διδασκαλία του και η αγάπη του ΘΕΟΥ.Δεν ήτανε κανένας περαστικός που απλά κάποιο γκαύλωσαν μαζί του.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
η πικρή αλήθεια είναι ότι οί περισσότεροι άν καί δέν πατάμε σέ εκκλησία εκτος τής αναστασεως η σέ κανέναν επιτάφιο η σέ καμμιά κηδεία η μνημόσυνο κανενός αγαπητού προσώπου πού έφυγε στά σκούρα σέ κανένα σεισμό σέ καμμια παρολίγο μετωπική σύγκρουση θυμόμαστε  τήν πίστη μας μέ τό βοηθα παναγιά μου η θεε μου....
τό τί έχει καταγράψει τό μαύρο κουτί στά αεροπλάνα πού έπεσαν....
εκεί νά δείτε τούς άθεους....

Επισκέπτης
Xαχαχα.Τι λές ρε φίλε? Αυτό δείχνει ότι είσαι παντελώς ,άσχετος και αμόρφωτος και γράψε για καμιά πουτάνα και όχι για βαθυστόχατα θέματα.
ο Ιησούς "κατέβηκε στη Γη" ακριβώς για αυτό το λόγο.Να εξαπλωθεί η διδασκαλία του και η αγάπη του ΘΕΟΥ.Δεν ήτανε κανένας περαστικός που απλά κάποιο γκαύλωσαν μαζί του.

Α σοβαρα? Τι λες ρε μεγαλε? Και τοτε γιατι 1,5 δισεκατομμυριο Κινεζοι και 1 δισεκατομμυριο Ινδοι δεν εχουν ιδεα ακομη για το ποιος ειναι αυτος ο Ιησους Χριστος? Στον μικροκοσμο σας ζειτε χριστιανοι. Ελλαδιτσα, ορθοδοξια (ολοι οι αλλοι ειναι αιρετικοι) και οικογενεια!

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα και έχει ανοιχτό μυαλό, να διαβάσει το εξαιρετικό έργο "Η περί θεού αυταπάτη" του Dawkins, για αρχή,το οπίο ασκεί κριτική στην ιδέα του Θεού σε όλες του τις μορφές-από τον ιδεοληπτικό με το σεξ,τύραννο της Παλαιάς Διαθήκης εώς τον ήπιο Ουράνιο Ωρολογοποιό, που παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι..
Να τονίσω πώς σέβομαι ό,τι πιστεύει ο καθένας, είτε Χριστό ,είτε Βούδα, είτε το Ουράνιο Μακαρονοτέρας.Αδυνατώ όμως να σεβαστώ τραμπούκους τύπου "Άνθιμου", που υποδαυλίζουν το μίσος και μόνο αυτό.

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε να σε ρωτήσω κάτι, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλά από απλή περιέργεια.
Τα θαύματα (ως γνωστό) είτε τα πιστεύεις είτε όχι. Δε βγάζεις άκρη αν προσπαθήσεις να τα εξηγήσεις με την ανθρώπινη λογική.
Τώρα εσύ πιστεύεις πως ο Χριστός ήταν τσαρλατάνος και απατεώνας, έκανε μερικούς οπαδούς που αργότερα εξαπλώθηκαν, επένδυσαν πάνω στην αγραμματοσύνη του κοσμάκη για να τον εκμεταλλεύονται. Γράψανε και μερικά περίεργα βιβλία για να φαίνονται κάπως κυριλάτοι και λόγιοι και οι παπάδες μέχρι σήμερα κρατάνε καλά την επιχείρηση.
Πάνω κάτω τα ίδια πιστεύουν και όλοι οι άθεοι (αν και δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζονται έτσι)
Να υποθεσω αφού εσύ είσαι τόσο συνειδητοποιημένος και θεωρείς ένα καλοστημένο παραμυθάκι το χριστιανισμό έχεις αποποιηθεί όλα τα στοιχεία που (οικογενειοκρατικά καλώς ή κακώς μας επιβάλλονται). Δηλαδή δεν έχεις χριστιανικό όνομα, (το έχεις αλλάξει), δε γιορτάζεις τις χριστιανικές αργίες που είναι και μπόλικες και η χαρά του αργόσχολου, δεν έχεις βαφτίσει τα παιδιά σου και έχεις θάψει όποιους συγγενείς σου έχουν πεθάνει χωρίς το χριστιανικό τελετουργικό.
Και σου επαναλαμβάνω το ρωτάω από απλή περιέργεια... (χωρίς να έχω διάθεση να επικρίνω κανένα... και ναι έψαξα στη βικιπαιδεια για τον Ιωάννη, τους άλλους τους θυμόμουν...)

Κοίταξε, παρότι περιλαμβάνω τον εαυτό μου, στη θεώρηση του Χριστιανισμού όπως την περιέγραψες, θα πρέπει να καταλάβεις, ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον χριστιανικό. Παρότι διαθέτω τις προσωπικές μου απόψεις, δεν είναι δυνατόν, να μου λένε "Χρόνια πολλά", την 25η Δεκ. και να απαντάω "Στα αρχίδια μου!". Υπάρχει συγκατάβαση. Σε μία πολιτισμένη συζήτηση, αναφέρεις τις αιτιάσεις σου, κομψά για να μην προσβάλλεις κάποιον που έχει αντίθετη πίστη και προχωράς παρακάτω. Ειδικότερα: Γιορτάζεις τις χριστιανικές επετείους, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά λόγω περίγυρου. Βαφτίζεις το παιδί σου γιατί διαφορετικά το στιγματίζεις κοινωνικά ως "αβάφτιστο", θάβεις του συγγενείς σου όπως εκείνοι το ζήτησαν και όχι όπως νομίζεις εσύ ή ο κάθε συγγενής, αν διατηρήσεις ή όχι το όνομα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του καθενός διότι όλοι διαθέτουμε οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί να "πληγώσει" κάποια μέλη του όταν/αν γνωστοποιηθεί η αποκήρυξη.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Τελετες για σημαντικα γεγονοτα της ανθρωπινης ζωης παντα γινονται απο ολες τις θρησκειες. Αν ενοχλει καποιον η βαφτιση, η ο γαμος κτλ. δεν φταιει ο χριστιανισμος για αυτο. Ειναι εθιμα που ξεκινανε με τις απαρχες του ανθρωπινου πολιτισμου. Οι αρνητες του χριστιανισμου, αρνουνται και την υπαρξη θεου? Αν οχι καποιου ειδους τυπικο θεωρητικα πρεπει να ακολουθουν σε τετοιες περιπτωσεις...Τι χαλαει τους φιλους η χριστιανικη τελετη ή οι τελετες γενικοτερα?

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6

20075lv.jpg

:sunglasses:

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Και το προχωρώ.
Αν δεχθούμε τις διδασκαλίες της εκκλησίας ,
ο θεός είχε διαλέξει ως εκλεκτό λαό,
το λαό των ... Εβραίων !!!!

Τον πιο βρωμιάρη λαό.
Γύφτοι περιφερώμενοι , γιδοβοσκοί,
τοκογλύφοι , παραδόπιστοι ,
νταβατζήδες των συζύγων τους (Αβραάμ , Ισαάκ κ.α.)
που δεν άφησαν κανένα μνημείο ,
δεν προσέφεραν τίποτε στον αθρώπινο πολιτισμό (πέραν του Αυνάν , που μας έδωσε τον ορισμό)
και υποδουλώθηκαν σε όλους σχεδόν τους λαούς της περιοχής τους.

Τι είδους θεός θα είχε για εκλεκτούς , αυτά τα καθίκια;;;;;;;;;;

Φίλε μου οι απορίες σου είναι εύλογες αλλά δυστυχώς απάντηση δεν υπάρχει πέρα από προσωπικές εκτιμήσεις. Ο Χριστός ήρθε για την σωτηρία όλων μας και αυτή ήταν η εντολή που έδωσε στους μαθητές του "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη".
Η Παλαιά Διαθήκη είναι αποδεκτή διότι η αρχή και η κατάληξή της είναι ο Χριστός. Όλα τα γραφόμενα ξεκινούν και τελειώνουν με την υπόσχεση του Θεού στους ανθρώπους για τον ερχομό του Χριστού.
Η σωτηριολογική της αξία είναι πολύ μεγάλη γι αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να αποτελεί μέρος της Αγίας Γραφής.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom