on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Σόρυ τύπε αλλά προσωπικά απορρίπτω συνολικά το μεταφυσικό, όπως και να το έχουν βαφτίσει οι άνθρωποι...
δηλώνεις άθεος?
Σόρυ τύπε αλλά προσωπικά απορρίπτω συνολικά το μεταφυσικό, όπως και να το έχουν βαφτίσει οι άνθρωποι...
Από έναν μουσάτο παππούλη;
Και τί κερδίζω αν έχω απαντήσει σωστά, τη σωτηρία της ψυχής μου;
Συμφωνώ ότι πολλοί βρίζουν τη θρησκεία , αιτιολογόντας το βρίσιμο στη συμπεριφορά της εκκλησίας. Διαφορετικό πράγμα.
Κατ'αντιστοιχία, αν οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι και θέλουν φακελάκι και έχουν δημιουργήσει κύκλωμα δεν φταίει η Ιατρική
δηλώνεις άθεος?
Ο Θεός δεν εχει υπόσταση
Δεν απάντησες......από κανένα μεγάλο ΜΠΑΜ φτιάχτηκε λες;
Μήπως δεν έχει ούτε και ύπαρξη παρά μόνο στο μυαλό ανθρώπων που έχουν ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι;
Ορθόν. Θεός είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει το άγνωστον...
Το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τιποτα. Υπαρχουν ομως καποιες ενδειξεις του Θεου, κυριως στην ψυχολογια των πιστων. Οι θρησκειες δεν αποκτουν τυχαια μια δυναμικη. Δοκιμαζονται μεσα στο χρονο για την πνευματικοτητα τους. Π.χ. ισως δεν ειναι τοσο τυχαιο οτι οι αρχαιες θρησκειες τελικα υποχωρησαν σε οφελος του Χριστιανισμου. Ισως οι ανθρωποι ειδαν οτι η προσευχη στο προσωπο του Χριστου τους χαριζε μεγαλυτερη δυναμη. Δεν πρεπει να αποκλειουμε οτι υπαρχει μια αληθινη επικοινωνια με καποιον ή κατι περα απο αυτο που με τις κοινες αισθησεις μπορουμε να αντιληφθουμε. Ισως τελικα οι θρησκειες να εχουν μια πραγματικη πνευματικη δυναμικη και ισως τιποτα να μην ειναι τυχαιο!
Συμφωνώ. Δεν το είπα με αυτήν την έννοιαΟρθόν - άλλο αθεία άλλο αντικληρικαλισμός και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα μπερδεύουν..
Βέβαια δεν μπορώ να συγκρίνω μια επιστήμη και μάλιστα αυτή που σώζει ζωές με μια θρησκεία που δεν τεκμηριώνεται πουθενά παρά μόνο στην ανθρώπινη ανωριμότητα...
Υπάρχουν 2 "Θεοί"Μήπως δεν έχει ούτε και ύπαρξη παρά μόνο στο μυαλό ανθρώπων που έχουν ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι;
Παιδια ο καθενας κανει τις επιλογες του. Ειμαι πραγματικα φιλελευθερο ατομο και δεν θελω να προσηλυτισω κανεναν. Υπηρξα αθεος για πανω απο 15 χρονια αλλα τωρα αποφασισα να επιστρεψω στην πιστη, ισως και στο Χριστιανισμο.
Μια λέξη και μόνο: ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ...
γνωριζεις φανταζομαι ομως ποσοι γιατροι και επιστημονες γενικοτερα ειναι πιστοι...Ορθόν - άλλο αθεία άλλο αντικληρικαλισμός και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα μπερδεύουν..
Βέβαια δεν μπορώ να συγκρίνω μια επιστήμη και μάλιστα αυτή που σώζει ζωές με μια θρησκεία που δεν τεκμηριώνεται πουθενά παρά μόνο στην ανθρώπινη ανωριμότητα...
1 ερώτηση για τους ανόητους άθεους....μετά το θάνατο ο άνθρωπος τι γίνετε; Η πλήρη ανυπαρξία;
α ναι?χμμ δεν τον ηξερα αυτο νομιζα παραμενει αγνωστο ακομαΑκριβώς μεγάλε.
Το βρήκες.
Ακριβώς μεγάλε.
Το βρήκες.
Εδώ και καιρό έβαλα όλους τους ''Αγίους'' και τα θυμιατά σε ένα βαρέλι μέσα με καπάκι το Χριστούλη και το πέταξα στα κύματα.
ελευθερώθηκα.
Πως μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος? Ξερεις ποσα κενα εχει η ψυχιατρικη και η ψυχολογια? Οι σαιεντολογοι ας πουμε εχουν ανοιξει πολεμο με τους ψυχιατρους γιατι υποστηριζουν οτι: "H ψυχιατρικη αγνοει μια σημαντικη διασταση της ανθρωπινης υπαρξης που ειναι η πνευματικοτητα". Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας φιλε μου!
Κύριε Κρουζ, και εσείς εδώ;
Και έλεγα τί μου θυμίζουν αυτά που γράφεις...