Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Βάζουν τα κόκκλα σε μαξιλαροθήκες..? :idiot:
αμα ειναι να θαψουν και αλλον στα ιδια 2 μετρα ετσι. Σε μαξιλαροθηκη που κανει χρεη τσουβαλιου και στα ποδια του νεοεισερχομενου. Δεν υπαρχει ισοτητα στα 2 μετρα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
1 ερώτηση για τους ανόητους άθεους....μετά το θάνατο ο άνθρωπος τι γίνετε; Η πλήρη ανυπαρξία; :rolleyes:

Η ερώτηση αυτή εξηγεί από μόνη της την αιτία της "επιτυχίας" όλων των θρησκειών.
Η αδυναμία μας να περαδεχθούμε το τυχαίο της ύπαρξής μας (τόσο ενός εκάστου ως άτομο, όσον και ως ανθρωπότητος γενικώς) και κυρίως η αγωνία μας μήπως και μετά τον θάνατό μας δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το απόλυτο σκοτάδι και την απόλυτη σιγή, μας κάνει να ενστερνιζόμαστε την όποια θρησκεία με τις όποιες ανοησίες της.
Ενδέχεται κάποιοι και να οφελούνται από αυτή την εκούσια αυτοεξαπάτηση. Κάποιος ας πούμε που έχει χάσει πολύ αγαπημένο του πρόσωπο νοιώθει λιγότερο πόνο με την προσδοκία να το συναντήσει σε μια άλλη ζωή.
Κι εγώ έχω χάσει πολύ αγαπημένο πρόσωπο σε νεαρή ηλικία. Δεν τα κατάφερα όμως να αυτοεξαπατηθώ πως θα το συναντήσω στην μετά θάνατον ζωή (ίσως και να με βοηθούσε) και είμαι έτσι αναγκασμένος να διαχειρίζομαι την θλίψη μου μόνος μου...

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Η ερώτηση αυτή εξηγεί από μόνη της την αιτία της "επιτυχίας" όλων των θρησκειών.
Η αδυναμία μας να περαδεχθούμε το τυχαίο της ύπαρξής μας (τόσο ενός εκάστου ως άτομο, όσον και ως ανθρωπότητος γενικώς) και κυρίως η αγωνία μας μήπως και μετά τον θάνατό μας δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το απόλυτο σκοτάδι και την απόλυτη σιγή, μας κάνει να ενστερνιζόμαστε την όποια θρησκεία με τις όποιες ανοησίες της.
Ενδέχεται κάποιοι και να οφελούνται από αυτή την εκούσια αυτοεξαπάτηση. Κάποιος ας πούμε που έχει χάσει πολύ αγαπημένο του πρόσωπο νοιώθει λιγότερο πόνο με την προσδοκία να το συναντήσει σε μια άλλη ζωή.
Κι εγώ έχω χάσει πολύ αγαπημένο πρόσωπο σε νεαρή ηλικία. Δεν τα κατάφερα όμως να αυτοεξαπατηθώ πως θα το συναντήσω στην μετά θάνατον ζωή (ίσως και να με βοηθούσε) και είμαι έτσι αναγκασμένος να διαχειρίζομαι την θλίψη μου μόνος μου...
Oσο παραλογο ειναι να πιστευεις σε μετα θανατον υπαρξη αλλο τοσο ειναι και το να μην πιστευεις...Απλα κανεις δεν εχει ιδεα τι υπαρχει και αν υπαρχει κατι μετα

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Αν ο ανθρωπος δεν εχει με τι να αντικαταστησει το θρησκευτικο ενστικτο, καλυτερα να το αφησει αναλοιωτο γιατι αποτελει βασικο θεμελιο του ατομικου κοσμου.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Oσο παραλογο ειναι να πιστευεις σε μετα θανατον υπαρξη αλλο τοσο ειναι και το να μην πιστευεις...Απλα κανεις δεν εχει ιδεα τι υπαρχει και αν υπαρχει κατι μετα

Δεν προσπαθώ (και δεν με ενδιαφέρει εν τέλει) να πείσω κάποιον να αλλάξει τις πεποιθήσεις του.
Τις δικές μου ανέφερα απλά.
Το πως έφτασα σε αυτές είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και ξεπαρνάει πολύ τις δυνατότης μιας ιντερνετικής συζήτησης, μεταξύ μάλλον λίγων σοβαρών τοποθετήσεων και αρκετά περισσότερων ευφυολογημάτων.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.873
Πόντοι
3.715
Αν ο ανθρωπος δεν εχει με τι να αντικαταστησει το θρησκευτικο ενστικτο, καλυτερα να το αφησει αναλοιωτο γιατι αποτελει βασικο θεμελιο του ατομικου κοσμου.

μας δουλεύετε ρε;

Θρησκευτικό ένστικτο και μαλακίες...ένστικτο επιβίωσης υπάρχει και γύρω του όλα τα άλλα. Αυτός ο ορισμός περί θρησκευτικού ενστίκτου είναι κατασκεύασμα για να καλύψει τις ανασφάλειες στο ατομικό...τα φορτώνουμε όλα εκεί και τελειώσαμε, 5΄πριν τον τάφο ας μετανιώσουμε, άσχετο όταν στην επανεμφάνισή μας τρώμε καρπαζές από όλους.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Carl Jung, εσυ?

Δεν προσπαθώ (και δεν με ενδιαφέρει εν τέλει) να πείσω κάποιον να αλλάξει τις πεποιθήσεις του.
Τις δικές μου ανέφερα απλά.
Το πως έφτασα σε αυτές είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και ξεπαρνάει πολύ τις δυνατότης μιας ιντερνετικής συζήτησης, μεταξύ μάλλον λίγων σοβαρών τοποθετήσεων και αρκετά περισσότερων ευφυολογημάτων.

Δεν το ειπα για κατι αλλο, απο το να επισημανω οτι δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος. Δεν συμμετειχα στο θρεντ, παντα ειναι οι ιδιες παπαριες.

Επισκέπτης
Συμφωνώ ότι πολλοί βρίζουν τη θρησκεία , αιτιολογόντας το βρίσιμο στη συμπεριφορά της εκκλησίας. Διαφορετικό πράγμα.
Κατ'αντιστοιχία, αν οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι και θέλουν φακελάκι και έχουν δημιουργήσει κύκλωμα δεν φταίει η Ιατρική

Ατυχέστατη η προσομοίωσή σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom