Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
αυτο το εχω ηδη αναλυσει.

Παπάρια έχεις αναλύσει, picker.

Πετάς μια κοτσάνα (ή πολλές), και όταν κάποιος σε ρωτήσει πάνω σ' αυτές, κάνεις τον Κινέζο.

Σας ξέρουμε εσάς της εκκλησίας, σας έχουμε μάθει πια.  Βρες άλλο μοτίβο να επιχειρηματολογήσεις.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Οποιονδηποτε Θεο, αυτο το εχω ηδη αναλυσει. Η ανωτερη δυναμη που λεγεται Θεος εκτιμα τις προσευχες ολων των ανθρωπων, σε οποια θρησκεια κι αν ανηκουν. Ισως βεβαια καποιες θρησκειες να εχουν πιο δυνατη αληθεια απο καποιες αλλες, αρα και πιο δυνατη πνευματικοτητα. Το σημαντικο παντως ειναι να αφησεις το εγω σου στην ανωτερη δυναμη!

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περί "ανώτερης δύναμης" μια και έχουν γραφεί/αναλυθεί από τους προηγούμενους.
Όσον αφορά το "εγώ", είναι εντελώς ασύμβατο με τα θρησκευτικά συστήματα μια και προυποθέτουν "πλήρη υποταγή" άρα εκμηδένιση της προσωπικότητας του ατόμου, του "εγώ".
Η τυφλή πίστη σε οτιδήποτε υπερφυσικό καθώς και το τι είναι "ιερό", "θείο", τα "πρέπει" και τα "μη", απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται "manual" για να πορευτούν.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Όσον αφορά το "εγώ", είναι εντελώς ασύμβατο με τα θρησκευτικά συστήματα μια και προυποθέτουν "πλήρη υποταγή" άρα εκμηδένιση της προσωπικότητας του ατόμου, του "εγώ".
Λάθος ! Μεγάλη παρερμηνεία αυτή

Επισκέπτης
Ο ανθρωπος ελυσε το προβλημα της επιβιωσης και ειχε το χρονο να φιλοσοφησει οτι μαλακια του κατεβαινε στο κεφαλι. Τα ζωα δεν μπορουν γιατι εχουν αντικειμενικα προβληματα να λυσουν και οχι να ασχολουνται με παπαριες.
Η ψυχολογια ειναι μια απο τις πιο διφορουμενες επιστημες. Κατηγοριοποιησε τοσο πολυ τους ανθρωπους και τις συμπεριφορες που τωρα μπορει καθε ανθρωπος να νοιωθει αρρωστος απο μια "ψυχικη ασθενεια". Απο την αλλη εχει βοηθησει πολυ κοσμο που δεν μπορουσε να καταφερει καποια πραγματα μονος του.
Μηπως καποια μερα η Ψυχολογια γινει θρησκεια?

Να το πουμε "θρησκευτικο αισθημα" αν ειναι να ηρεμησεις τοτε. Σε μια λεξη θα χασουμε ολο το νοημα..

Ερχεσαι στα λογια μου φιλε. Η ψυχολογια και η ψυχιατρικη αρνουνται πεισματικα να δεχτουν μια σημαντικη διασταση της ανθρωπινης υπαρξης - την πνευματικοτητα - και προσπαθουν να αντικαταστησουν την προσευχη με συμπεριφορικες τεχνικες και χαπια, συνηθως χωρις κανενα αποτελεσμα. Αμην!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Να το πουμε "θρησκευτικο αισθημα" αν ειναι να ηρεμησεις τοτε. Σε μια λεξη θα χασουμε ολο το νοημα..

Αυτό τον όρο τον δέχομαι, Ντονγκ.
Γιατί το "αίσθημα" είναι κάτι που καλλιεργείται, εμφυτεύεται, μεταστρέφεται, και γενικώς "χειρίζεται".

Όχι όμως το ένστικτο.

Επισκέπτης
Παπάρια έχεις αναλύσει, picker.

Πετάς μια κοτσάνα (ή πολλές), και όταν κάποιος σε ρωτήσει πάνω σ' αυτές, κάνεις τον Κινέζο.

Σας ξέρουμε εσάς της εκκλησίας, σας έχουμε μάθει πια.  Βρες άλλο μοτίβο να επιχειρηματολογήσεις.

Εγω ειμαι της εκκλησιας? Αυτο εχεις καταλαβει?  :idiot:

Επισκέπτης
Οι μονοθειστικές θρησκείες (εβραιοχριστιανισμος, ισλαμισμός, βουδισμός κλπ.) αποτελούν τήν ευρηματικότερη σύλληψη γιά τήν επιβολή μαζικής ηθικής, ισοπέδωσης τής ανθρώπινης προσωπικότητας καί άπόλυτου ελέγχου κάθε κοινωνικής δράσης.

Επισκέπτης
Ερχεσαι στα λογια μου φιλε. Η ψυχολογια και η ψυχιατρικη αρνουνται πεισματικα να δεχτουν μια σημαντικη διασταση της ανθρωπινης υπαρξης - την πνευματικοτητα - και προσπαθουν να αντικαταστησουν την προσευχη με συμπεριφορικες τεχνικες και χαπια, συνηθως χωρις κανενα αποτελεσμα. Αμην!

Ρε σύ Πίκερ κομποσχοίνι τραβάς καί μουρλαίνεσαι;
Aπό πότε τό πνεύμα είναι εχθρός τής ύλης;Eχεις διαβάσει Φυσική;Eχεις ακουστά τήν Κβαντομηχανική;

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Ωωωω καλά, άλλη δουλειά δεν είχαμε μεσημεριάτικα. Λες και θα βγει κάτι :zzzzz:

Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις την άποψη σου, τότε γιατί κάνεις παράθεση και γράφεις "Λάθος ! Μεγάλη παρερμηνεία αυτή"  :think:

Τεσπα, κι εγώ βαριέμαι να γράφω αυτά που ΙΜΗΟ θεωρώ αυτονόητα αλλά δεν τη "λέω" στους άλλους αν δεν έχω σκοπό να επιχειρηματολογήσω, μόνο για δημιουργία εντυπώσεων... ;)

Πάντα φιλικά. :)

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Γι' αυτό σου λέω ότι εδώ μέσα διαβάζεις ό,τι παπαριά μπορεί να γεννήσει ο νους του ανθρώπου.

Το (τα) ένστικτα είναι ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ιδιότητες της συμπεριφοράς των έμβιων οργανισμών, και απορρέουν από πληροφορίες που είναι γραμμένες στο γενετικό κώδικα τους, και βοηθάνε στην διαιώνιση του κάθε είδους.

Τα βασικά ένστικτα είναι της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής, και όλες οι εκδηλώσεις των διαφόρων ειδών απορέουν από αυτά.

Σαν παραδείγματα σου δίνω το να φας, το να γαμήσεις (τα βασικά), το να προστατευτείς από τον εχθρό σου (που θέλει να σε φάει), και κατ' επέκταση πιο εξειδικευμένα που όμως πάλι στα δυο βασικά ανάγονται:  Π.χ. το πουλί μεταναστεύει στα θερμά κλίματα το χειμώνα, το φυτό μαζεύει τα φύλλα του αν υπάρχει ξηρασία για να μη χάνει νερό από την εξάτμιση, και άλλα πολλά τέτοια.

Αυτά είναι ένστικτα, και το να κάνεις μετάνοιες ή νηστείες, ή το να πιστεύεις ότι "υπάρχει κάτι εκεί πάνω" δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με ένστικτα.

Έχει σχέση μόνο με μεταφυσικές ανασφάλειες, με κοινωνικές παραδόσεις, και με βαθειά ριζομένες (έξωθεν φυτεμένες) απόψεις και πεποιθήσεις.

Άκου εκεί "θρησκευτικό ένστικτο"!
Ο ανθρωπος δεν λειτουργει με τα ενστικτα! Αντιθετα τα καταπιεζει για να ζει κοινωνικοποιημενα (Σ Φρουντ Πολιτισμος πηγη δυστυχιας). Ο ανθρωπος εχει το μοναδικο προνομιο(?) στο ζωικο βασιλειο να αναρωτιεται τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος και αν υπαρχει κατι παραπερα.

Ο ανθρωπος ελυσε το προβλημα της επιβιωσης και ειχε το χρονο να φιλοσοφησει οτι μαλακια του κατεβαινε στο κεφαλι. Τα ζωα δεν μπορουν γιατι εχουν αντικειμενικα προβληματα να λυσουν και οχι να ασχολουνται με παπαριες.
Η ψυχολογια ειναι μια απο τις πιο διφορουμενες επιστημες. Κατηγοριοποιησε τοσο πολυ τους ανθρωπους και τις συμπεριφορες που τωρα μπορει καθε ανθρωπος να νοιωθει αρρωστος απο μια "ψυχικη ασθενεια". Απο την αλλη εχει βοηθησει πολυ κοσμο που δεν μπορουσε να καταφερει καποια πραγματα μονος του.
Μηπως καποια μερα η Ψυχολογια γινει θρησκεια?
Ε οχι και μαλακια! Η φιλοσοφια ειναι χερι χερι με το ανθρωπινο ειδος απο τον Σωκρατη και μετα. Και με αυτη την λογικη ο γατος μου που εχει λυσει τα προβληματα επιβιωσης θα διαβαζει Καντ. Τα προβληματα που περιγραφει η ψυχολογια ειναι υπαρκτα και δινω τεραστιο ρισπεκτ στους ανθρωπους που τα εντοπισαν και ανελυσαν. Και εσυ με ατακα του Γιουνγκ ξεκινησες

Ωρα είναι νά μάς πείς ότι οι ψυχολόγοι υποφέρουν από θεοφοβία!
Η ψυχολογια δεν εξεταζει αν υπαρχει Θεος, αναλυει την αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε ανωτερη δυναμη. Και λεει λοιπον οτι αυτη η αναγκη ειναι ουσιωδης, και αν χαθει χωρις υποκαταστατο οδηγει στην καταρρευση της προσωπικοτητας

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ναι ρε κανένα πρόβλημα  :cheesy:

και προς Θεού , μην νομίζεις ότι "σου την είπα". Απλά εξέφρασα διαφορετική άποψη , αλλά βαριέμαι να αναλύω άλλη ώρα θα σου πω

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Οι μονοθειστικές θρησκείες (εβραιοχριστιανισμος, ισλαμισμός, βουδισμός κλπ.) αποτελούν τήν ευρηματικότερη σύλληψη γιά τήν επιβολή μαζικής ηθικής, ισοπέδωσης τής ανθρώπινης προσωπικότητας καί άπόλυτου ελέγχου κάθε κοινωνικής δράσης.

:thumbsup:

Η αμφισβήτηση υπήρχε ανέκαθεν. Απλά, υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν. Η διάδοση της γνώσης και της πληροφορίας σαν αντικειμενική δυνατότητα και τα καλά οργανωνένα θρησκευτικά "στεγανά".
Το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας όπου ζούμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom