Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Δέν επιθυμώ νά στρέψω τήν συζήτηση αλλού, όμως νομίζω ότι αγνοείς τό ουσιαστικό περιεχόμενο τής λέξης "επιστήμη".
Δεν νομιζω οτι το αγνοω...Αλλα τελος παντων δεν σου φτανει που επισημα αναγνωριζεται ως επιστημη απο τις λοιπες επιστημονικες κοινοτητες? Τι μου πρηζεις τα αρχιδια, ε?

Επισκέπτης
Μην λες κοτσανες ρε ανθρωπε.
1)Στα λογια σου δεν ερχομαι. Παλι εχεις ψευδαισθησεις.
2)Η ψυχολογια με την ψυχιατρικη δεν συνδυαζονται πουθενα αλλου εκτος απο το κεφαλι σου. Ψαχτο τι γινεται στο καθε πεδιο.
3)Η πνευματικοτητα στην ψυχολογια θα μπορουσα να ονομασθει "ευαισθησια" , "ρομαντισμος" ακομα και πνευματικοτητα, αφου δεν ειναι τοσο κολημμενοι. Στην ψυχιατρικη χρησιμοποιουν τον υπνωτισμο για να θεσουν το ατομο σε μια κατασταση trance, οπως θα εκανε και μια ανωτερη πνευματικοτητα. Κατι εχεις μπερδεψει..

Εισαι δυστυχισμενος φιλε, αρχισε να προσευχεσαι. Συντομα θα δεις το φως. Αμην!

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6

Ειμαι δυστυχισμενος γιατι δεν εχω γαμησει εδω και κατι χρονια. Πηγαινε στο "Τι τρεχει επιτελους με αυτες τις ελλεηνιδες" και σαν καλος χριστιανος βοηθησε με στον προβληματισμο μου, μηπως και ευτυχυσω επιτελους.
Αμην!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645

URL]]

Επισκέπτης
Ειμαι δυστυχισμενος γιατι δεν εχω γαμησει εδω και κατι χρονια. Πηγαινε στο "Τι τρεχει επιτελους με αυτες τις ελλεηνιδες" και σαν καλος χριστιανος βοηθησε με στον προβληματισμο μου, μηπως και ευτυχυσω επιτελους.
Αμην!

Δεν ειμαι χριστιανος, ειμαι πνευματικος αγνωστικιστης ή αγνωστικος θειστης. Αν αρχισεις να προσευχεσαι πιστευω οτι γρηγορα θα δεις αποτελεσμα, πρεπει ομως να αποβαλεις τον εγωισμο σου και να αφησεις ολο το ειναι σου στο Θεο. Καποτε ημουν αθεος και πιστευα οτι μπορω να τα κανω ολα μονος μου. Μεγα λαθος! Αναγνωρισε την αδυναμια σου και ζητα απο το Θεο να σε οδηγησει. Και θα σε οδηγησει σωστα!

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο "Ιερές Βλακείες". Διαβάστε το. "Ξετινάζει" τα παραμύθια που μας πασάρει το παπαδαριό εδω και 2.000 χρόνια (τσε βάλε)
Το διαβασα προσφατα. Αντιγραφη απο αλλα βιβλια ειναι. Αν δεν κατεφευγε σε βρισιες κατα καποιον τροπο, θα επειθε ποιο ευκολα τον αναγνωστη.  Εκει που λεει για τον "θεομουρλο τον Ιωαννη" (της αποκαληψης) επεσα κατω απο τα γελια. Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα του Κανακη.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο "Ιερές Βλακείες". Διαβάστε το. "Ξετινάζει" τα παραμύθια που μας πασάρει το παπαδαριό εδω και 2.000 χρόνια (τσε βάλε)

Δε χρειάζεται να διαβάζει κανείς βιβλία συνάδελφε, για να ανακαλύψει τις βλακείες που λες.

Είναι αυταπόδεικτες.

Λίγο να κάτσει κανείς να σκεφτεί τα πράματα, τις καταλαβαίνει χωρίς να διαβάσει τίποτα. Κοινή λογική μόνο απαιτείται.

Επισκέπτης
Δεν πιστευω οτι ο Χριστος ηταν Θεος αλλα ενας πολυ πνευματικος ανθρωπος. Για το αν εκανε θαυματα ή αν αναστηθηκε δεν μπορω να ειμαι σιγουρος. Αμην!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γιατί ήταν πνευματικός άνθρωπος;

Νομίζω πως ήταν τελείως ανήθικος. Σύμφωνα με τη σύγχρονη ηθική φυσικά.

Τι λέμε τώρα; Πίστεψε σε μένα αλλιώς θα πας στην κόλαση; Τι τρομοκρατία είναι αυτή από έναν πνευματικό άνθρωπο;
Αγάπα τον εχθρό σου; Τι είναι αυτά; Μη λέμε οτι θέλουμε.

Αν υπήρχε, ήταν ένας καραγκιόζος.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.338
Πόντοι
22.785
Γιατί ήταν πνευματικός άνθρωπος;

Νομίζω πως ήταν τελείως ανήθικος. Σύμφωνα με τη σύγχρονη ηθική φυσικά.

Τι λέμε τώρα; Πίστεψε σε μένα αλλιώς θα πας στην κόλαση; Τι τρομοκρατία είναι αυτή από έναν πνευματικό άνθρωπο;
Αγάπα τον εχθρό σου; Τι είναι αυτά; Μη λέμε οτι θέλουμε.

Αν υπήρχε, ήταν ένας καραγκιόζος.
:huh: :think:

Επισκέπτης

Δεν ειπε αυτο ακριβως, μαλλον ομως ηξερε τη δυναμη του πνευματος του και προετρεπε τους αλλους να το επικαλουνται για να τους δωσει δυναμη. Για μενα ηταν ανθρωπος που ειχε φτασει σε πολυ υψηλο επιπεδο πνευματικοτητας και μπορουσε με το μυαλο του να δει και να κανει πραγματα που οι περισσοτεροι δεν μπορουν. Δεν ηταν Θεος αλλα πιστευω στη δυναμη του πνευματος του και οτι σιγουρα υπαρχει μια αληθεια στις μαρτυριες των μαθητων του.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δε χρειάζεται να διαβάζει κανείς βιβλία συνάδελφε, για να ανακαλύψει τις βλακείες που λες.

Είναι αυταπόδεικτες.

Λίγο να κάτσει κανείς να σκεφτεί τα πράματα, τις καταλαβαίνει χωρίς να διαβάσει τίποτα. Κοινή λογική μόνο απαιτείται.

ρε σύ έτσι όπως το έγραψες νόμισα αρχικά ότι διαφωνείς  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Δεν ειμαι χριστιανος, ειμαι πνευματικος αγνωστικιστης ή αγνωστικος θειστης. Αν αρχισεις να προσευχεσαι πιστευω οτι γρηγορα θα δεις αποτελεσμα, πρεπει ομως να αποβαλεις τον εγωισμο σου και να αφησεις ολο το ειναι σου στο Θεο. Καποτε ημουν αθεος και πιστευα οτι μπορω να τα κανω ολα μονος μου. Μεγα λαθος! Αναγνωρισε την αδυναμια σου και ζητα απο το Θεο να σε οδηγησει. Και θα σε οδηγησει σωστα!

Αληθεια στο λεω, ελπιζω να μας δουλευεις και να μην εισαι τοσο βλακας.
Αγνωστικιστης ξερεις τι ειναι ρε ανθρωπε? Και αν ξερεις πως εσυ τα καταφερες να το συνδυασεις με το θεισμο??  :think:
Με επεισες αδερφε μου... θα προσευχηθω για σενα μηπως και σωθεις.
Αμην!

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Ο χριστός είπε<< όποιος πιστέψει σε μένα δεν θα πεθάνει ποτέ.>> και επίσης είπε ότι <<όταν σε χτυπήσεις κάποιος στο ένα μάγουλο εσύ να του γυρίσεις και το άλλο >>  όλα τα άλλα τα γράφεις εσύ  :2funny: :2funny:διάβασε πρώτα τι είπε  και μετά κάνε τα σχολιάσου
Και τι ειναι αυτα? παπαριες ειναι. Την απλησια, την κακομοιρια,& την υποταγη διδασκε, αν υπηρξε ποτε τετοιος τυπος. Βαλτε τα κατω. Συμφεροντα της ολιγαρχιας και της αρχουσας ταξης ειναι ολη του η διδασκαλια. (αν υπηρξε ποτε τετοια διδασκαλια)
Αυτο παλι με τον "τιμιο σταυρο" τι παπαρια ειναι? Ακου λεει η Ελεναρα βρηκε το "τιμιο Ξυλο" 300 χρονια μετα  :2funny: :2funny: :2funny:
Στο χωριο της μανα μου στη Ν. πελλοποννησο ο Παππους μου ειχε  ενα λιοτριβη μια "φαμπρικα" οπως την λεγανε. Καποια στιγμη περιπου στα 60 γρεμιστηκε. Παρ οτι ηξερα που ητανε, οταν πηγα με ενα φορτηγακι περυσι,για να παρω τις "μυλοπετρες" εκανα 3 μερες να τις βρω. Πληρωσα και 300 ευρω σε μια τσαπα.
Αντε τωρα πεστε μου εσεις που βρηκε αυτη το "τιμιο ξυλο" και πως το αναγνωρισε.
Πως τα καταφερε ετσι το παπαδαριο!!!!!!!!  Αξιοι παντως.
Εγω παντως αρνουμαι να δεχτω ενα Θεο που το επιβαλανε με βια και αιμα στους προγονους μου (αμφιβαλει κανεις?) και ποιο πολυ να δεχτω μια Εβραια για μανα του Θεου μου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom