Επισκέπτης
Και μάλιστα φανατικός!
Αγνωστικος θειστης ειμαι.
Και μάλιστα φανατικός!
Οι μονοθειστικές θρησκείες (εβραιοχριστιανισμος, ισλαμισμός, βουδισμός κλπ.) αποτελούν τήν ευρηματικότερη σύλληψη γιά τήν επιβολή μαζικής ηθικής, ισοπέδωσης τής ανθρώπινης προσωπικότητας καί άπόλυτου ελέγχου κάθε κοινωνικής δράσης.
στην παραθετω...E καί λοιπόν;
Γιά γράψε ολόκληρη τήν παραγραφο.
Η ψυχολογια δεν εξεταζει αν υπαρχει Θεος, αναλυει την αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε ανωτερη δυναμη. Και λεει λοιπον οτι αυτη η αναγκη ειναι ουσιωδης, και αν χαθει χωρις υποκαταστατο οδηγει στην καταρρευση της προσωπικοτητας
αστειευομαι βεβαια φιλε...μη με παρεξηγησειςστην παραθετω...
"ο καβηρος69 ειναι λουγκρα και κρυφοσπουτρακι και καλυτερα να μας ξεπρηξει τ'αρχιδια.το θρησκευτικο ενστικτο στον ανθρωπο ειναι θηριωδες.καβηρε69 σου αρεσει να κανεις 69 με αλλα πουστρακια,γι αυτο και το "69".επισης ο καβηρος69 ειναι μικροτσουτσουνος και ανικανος."
αυτη ειναι ολοκληρη η παραγαραφος,τι καταλαβες τωρα?
στην παραθετω...
"ο καβηρος69 ειναι λουγκρα και κρυφοσπουτρακι και καλυτερα να μας ξεπρηξει τ'αρχιδια.το θρησκευτικο ενστικτο στον ανθρωπο ειναι θηριωδες.καβηρε69 σου αρεσει να κανεις 69 με αλλα πουστρακια,γι αυτο και το "69".επισης ο καβηρος69 ειναι μικροτσουτσουνος και ανικανος."
αυτη ειναι ολοκληρη η παραγαραφος,τι καταλαβες τωρα?
Ειναι τεκμηριωμενη μεσω ερευνας και αναλυσης, αλλιως πραγματι δεν θα ηταν επιστημη.Η "ανάγκη" στήν οποία αναφαίρεσαι δέν τεκμαίρεται.Είναι αξιωματική έννοια.
Γι αυτό σού έγραψα ότι η ψυχολογία δέν είναι επιστήμη.
Αγαπάτε αλλήλους. Σέ συγχωρώ αδελφέ μου.
αστειευομαι βεβαια φιλε...μη με παρεξηγησεις
δε μπορω φυσικα να θυμαμαι ολη τη παραγραφο,απλα η συγκεκριμενη φραση μου εχει αποτυπωθει και την παρεθεσα στο σταυρο51 επειδη αμφισβητησε την υπαρξη θρησκευτικου ενστικτου
η Αντιγνώση (Τα δεκανίκια του Καπιταλισμού) της Λ.Ζωγράφου είναι καλή αναφορά για τους ψάχνοντες περί παραμυθιών και χριστιανισμού.
οχι ηταν σαφες και ακριβως οπως το παρεθεσαΟ λόγος πού σού ζήτησα τήν παράγραφο είναι ότι επειδή ό Erich From τύγχανε μαρξιστής είναι πιθανότερο νά έγραψε "η θρησκεία μετατρέπει τόν άνθρωπο σέ ενστικτώδες θηρίο".
Πολλές φορές ένα κώμα αλλάζει τό περιεχόμενο.
Ειναι τεκμηριωμενη μεσω ερευνας και αναλυσης, αλλιως πραγματι δεν θα ηταν επιστημη.
Οχι δεν ειμαι, αν ημουνα θα ημουν και περισσοτερο καταλληλος να απαντησω. Ειναι τεκμηριωμενη μεσω ερευνας σε μεγαλο αριθμο υποκειμενων (ανθρωπους δηλ) και συγκριτικης αναλυσης της συμπεριφορας τους. Αν θελεις μαθηματικη αποδειξη θα σε απογοητευσω δεν υπαρχει, και ουτε προκειται να υπαρξειΑστειεύεσαι βέβαια.Εκτός κι άν είσαι φοιτητής ψυχολογίας.
Το σημαντικο παντως ειναι να αφησεις το εγω σου στην ανωτερη δυναμη!
Ερχεσαι στα λογια μου φιλε. Η ψυχολογια και η ψυχιατρικη αρνουνται πεισματικα να δεχτουν μια σημαντικη διασταση της ανθρωπινης υπαρξης - την πνευματικοτητα - και προσπαθουν να αντικαταστησουν την προσευχη με συμπεριφορικες τεχνικες και χαπια, συνηθως χωρις κανενα αποτελεσμα. Αμην!
Οι μονοθειστικές θρησκείες (εβραιοχριστιανισμος, ισλαμισμός, βουδισμός κλπ.) αποτελούν τήν ευρηματικότερη σύλληψη γιά τήν επιβολή μαζικής ηθικής, ισοπέδωσης τής ανθρώπινης προσωπικότητας καί άπόλυτου ελέγχου κάθε κοινωνικής δράσης.
Ε οχι και μαλακια! Η φιλοσοφια ειναι χερι χερι με το ανθρωπινο ειδος απο τον Σωκρατη και μετα. Και με αυτη την λογικη ο γατος μου που εχει λυσει τα προβληματα επιβιωσης θα διαβαζει Καντ. Τα προβληματα που περιγραφει η ψυχολογια ειναι υπαρκτα και δινω τεραστιο ρισπεκτ στους ανθρωπους που τα εντοπισαν και ανελυσαν. Και εσυ με ατακα του Γιουνγκ ξεκινησες
Και αυτο φιλοσοφικη θεση ειναιΜαλακια. Ειμαι με τους κυνικους εγω..
Και αυτο φιλοσοφικη θεση ειναι
Ολες οι Ελληνικες φιλοσοφικες σχολες ηταν και ειναι τεραστιας αξιας. Τετοια εκρηξη ιδεων δεν ξαναειδε ο κοσμος...Τεράστιας φιλοσοφικής αξίας η σχολή τών κυνικών.
Οχι δεν ειμαι, αν ημουνα θα ημουν και περισσοτερο καταλληλος να απαντησω. Ειναι τεκμηριωμενη μεσω ερευνας σε μεγαλο αριθμο υποκειμενων (ανθρωπους δηλ) και συγκριτικης αναλυσης της συμπεριφορας τους. Αν θελεις μαθηματικη αποδειξη θα σε απογοητευσω δεν υπαρχει, και ουτε προκειται να υπαρξει