Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Επισκέπτης
εσυ που τσουβαλιάζεις ολους του άθεους και τους θεωρείς μαλάκες, θεωρείς ότι δεν ανήκεις στην κατηγορία των φανατικών χριστιανών?

επειδη δεν μας καις στην πυρα?

1) Δεν πιστεύω σε Αγίους και μαλακίες αυτοί ήταν απλή άνθρωποι...απλά ήταν καλοί άνθρωποι,το άγιος δε το δέχομαι
2) Είμαι κατά της Βάπτισης
3) Σε εκκλησία πάω κάθε Πάσχα
4) Πετάω χριστοπαναγίες

Οπότε τι στο διάολο μου λες ότι είμαι στην ίδια ομάδα με τους φανατικούς χριστιανούς

Εγώ απλώς πίστευω στον Θεό που όπως και να τον ονομάζει η κάθε θρησκεία είναι ο ίδιος :)

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
τους θεωρω λαθος. Για τον προφανή λόγο ότι αν θεωρούσα σωστή την άποψη τους, θα επαυα να ειμαι άθεη.
Μπα, γυναίκα είσαι ?  :P
Πάντως , στην Ελλάδα , σε όλα τα θέματα σεβασμός στην άλλη άποψη δεν υπάρχει
Από όλους. Είμαστε φανατίλες και κάφροι

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
τους θεωρω λαθος. Για τον προφανή λόγο ότι αν θεωρούσα σωστή την άποψη τους, θα επαυα να ειμαι άθεη.
Και ποια ειναι η αληθεια?
Αν δουμε πως λειτουργει ο ανθρωπος, γυμνο απο του καθωσπρεπισμους, τους νομους που δεν μπορουν να τον βαλουν σε ταξη, της συμπεριφορες μεταξυ μας, θα δουμε οτι δεν εχει διαφορες απο το αν ζουσε σε συνθηκες ζουγκλας. Μια ψευδαισθηση τελικα.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Μπα, γυναίκα είσαι ?  :P
Πάντως , στην Ελλάδα , σε όλα τα θέματα σεβασμός στην άλλη άποψη δεν υπάρχει
Από όλους. Είμαστε φανατίλες και κάφροι

αυτο τον καιρο κάνω ασκήσεις ανοχης της ετερότητας και αποδοχής του άλλου ακόμα και αν μου φαινονται μαλακίες αυτα που λέει. Θα σου πω σε κανα μηνα πόσο μπορει να υπάρξει σεβασμός στην άλλη άποψη.

Και ποια ειναι η αληθεια?
Αν δουμε πως λειτουργει ο ανθρωπος, γυμνο απο του καθωσπρεπισμους, τους νομους που δεν μπορουν να τον βαλουν σε ταξη, της συμπεριφορες μεταξυ μας, θα δουμε οτι δεν εχει διαφορες απο το αν ζουσε σε συνθηκες ζουγκλας. Μια ψευδαισθηση τελικα.

συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Αν και οι άνθρωποι, εχουν ιδιαιτερα ανεπτυγμένους μηχανισμούς συμβίωσης και κανόνες ηθικής ανεξάρτητα απο θρησκεία (προσοχή: δεν εννοώ ηθικολογίας )

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
αυτο τον καιρο κάνω ασκήσεις ανοχης της ετερότητας και αποδοχής του άλλου ακόμα και αν μου φαινονται μαλακίες αυτα που λέει. Θα σου πω σε κανα μηνα πόσο μπορει να υπάρξει σεβασμός στην άλλη άποψη.
Γράψου σε πολλά φόρουμ για περισσότερη εξάσκηση  :2funny: :2funny:
Στην αρχή όντως είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεις...

Επισκέπτης
Ολοι οσοι ειστε αθεοι ξερετε πολυ καλα οτι μεσα σας τρωγεστε συνεχως, δεν εχετε ψυχικη ηρεμια. Το ξερω γιατι υπηρξα αθεος και οι φιλοι μου ηταν επισης αθεοι. Μονο η ευλογια του Θεου μπορει να σας δωσει γαληνη στην ψυχη. Αρχιστε να προσευχεστε!

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Γράψου σε πολλά φόρουμ για περισσότερη εξάσκηση  :2funny: :2funny:
Στην αρχή όντως είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεις...

Λες ε  :rolleyes:
Στα φορουμ ειμαι απίστευτα πιο επιθετική απ οτι στην κανονική ζωή μου.

Ολοι οσοι ειστε αθεοι ξερετε πολυ καλα οτι μεσα σας τρωγεστε συνεχως, δεν εχετε ψυχικη ηρεμια. Το ξερω γιατι υπηρξα αθεος και οι φιλοι μου ηταν επισης αθεοι. Μονο η ευλογια του Θεου μπορει να σας δωσει γαληνη στην ψυχη. Αρχιστε να προσευχεστε!

Ολοι οσοι ειστε ενθεοι ξερετε πολυ καλα οτι μεσα σας τρωγεστε συνεχως, δεν εχετε ψυχικη ηρεμια. Το ξερω γιατι υπηρξα ενθεη και οι φιλοι μου ηταν επισης ενθεοι. Μονο η κριτική σκέψη μπορει να σας δωσει γαληνη στην ψυχη. Αρχιστε να σκέφτεστε!

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Οχι, δεν ειναι ετσι.
Γαληνη δινει οτιδηποτε σε βγαζει απο τα προβληματα σου. Ο φτωχος λέφτα, ο αρρωστος φαρμακο κλπ. Υπαρξιακα προβληματα εχουν λυση αν κουνας το κεφαλι σου και κανει κραπα κρουπα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και να τονίσω κάτι άλλο.

Είμαι κατά των φανατικών χριστιανών,γιατί και αυτοί μαλάκες σαν τους άθεους είναι ;)

Εγώ πάλι απεχθάνομαι τα new age τυπάκια που ναι μεν αρνούνται ( ; ) τις παραδοσιακές θρησκείες αλλά όλο για πενυματικότητα μιλάνε, όλο για συνειδητοποίηση και συνειδοτότητα, όλο για κάτι ομιχλώδες και αόριστο...

Όσο για όσους δηλώνουν άθεοι, στο 95% μάλλον είναι αντικληρικαλιστές και αντιπαθούν παθολογικά το χριστιανισμό παρά απορρίπτουν την έννοια του μεταφυσικού συνολικά

Πχ έχω βαρεθεί να βλέπω τυπάκια που δηλώνουν άθεοι και να βγάζουν φιλιππικούς κατά της εκκλησίας και την ίδια στιγμή να πιστεύουν στα ζώδια, στη χαμένη αντλαντίδα ή στο μαρξισμό  :grin: όχι ως οικονομική θεωρία αλλά ως την Απόλυτη Αλήθεια...

Επισκέπτης
Εγώ πάλι απεχθάνομαι τα new age τυπάκια που ναι μεν αρνούνται ( ; ) τις παραδοσιακές θρησκείες αλλά όλο για πενυματικότητα μιλάνε, όλο για συνειδητοποίηση και συνειδοτότητα, όλο για κάτι ομιχλώδες και αόριστο...

Οι θρησκείες είναι κάτι σαν lifestyle φίλε....στην πραγματικότητα ο Θεός είναι ένας όπως και να τον ονομάζετε....αυτός είναι ο Θεός δηλαδή η αρχή των πάντων.... :sunglasses:

Κύριοι άθεοι πως φτιάχτηκε ο κόσμος θέλω να μου πείτε...κατά την άποψή σας :sunglasses:

Επισκέπτης

Φιλε μου ειναι λογικο να υπαρχουν τετοιες τασεις εφοσον οι Χριστιανοι αποτελουν το 1/3 ολων των θειστων. Αν εχεις ανοιχτο μυαλο ειναι αναποφευκτο να πειραματιστεις με το λεγομενο οικουμενισμο της πιστης. Απο εκει και περα, ισως τελικα καθε θρησκεια να εχει τη δικη της ξεχωριστη πνευματικη δυναμικη και ισως τελικα ο Χριστιανισμος να ειναι οντως πιο κοντα απο ολες τις θρησκειες στην αληθεια.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Οι θρησκείες είναι κάτι σαν lifestyle φίλε....στην πραγματικότητα ο Θεός είναι ένας όπως και να τον ονομάζετε....αυτός είναι ο Θεός δηλαδή η αρχή των πάντων.... :sunglasses:

Κύριοι άθεοι πως φτιάχτηκε ο κόσμος θέλω να μου πείτε...κατά την άποψή σας :sunglasses:

Να σου πω απο τι υλικό ειναι φτιαγμένος ο θεος σου?
Απο άγνοια!

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Αυτο ειναι το λαθος σου. ΒΑζεις αλλους να σκευτουν αντι για σενα και μετα διαλεγεις απαντησεις οπως γουσταρεις.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Πχ έχω βαρεθεί να βλέπω τυπάκια που δηλώνουν άθεοι και να βγάζουν φιλιππικούς κατά της εκκλησίας και την ίδια στιγμή να πιστεύουν στα ζώδια, στη χαμένη αντλαντίδα ή στο μαρξισμό  :grin: όχι ως οικονομική θεωρία αλλά ως την Απόλυτη Αλήθεια...
Συμφωνώ ότι πολλοί βρίζουν τη θρησκεία , αιτιολογόντας το βρίσιμο στη συμπεριφορά της εκκλησίας. Διαφορετικό πράγμα.
Κατ'αντιστοιχία, αν οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι και θέλουν φακελάκι και έχουν δημιουργήσει κύκλωμα δεν φταίει η Ιατρική

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Από έναν μουσάτο παππούλη;
Και τί κερδίζω αν έχω απαντήσει σωστά, τη σωτηρία της ψυχής μου;

Φιλε μου ειναι λογικο να υπαρχουν τετοιες τασεις εφοσον οι Χριστιανοι αποτελουν το 1/3 ολων των θειστων. Αν εχεις ανοιχτο μυαλο ειναι αναποφευκτο να πειραματιστεις με το λεγομενο οικουμενισμο της πιστης. Απο εκει και περα, ισως τελικα καθε θρησκεια να εχει τη δικη της ξεχωριστη πνευματικη δυναμικη και ισως τελικα ο Χριστιανισμος να ειναι οντως πιο κοντα απο ολες τις θρησκειες στην αληθεια.

Σόρυ τύπε αλλά προσωπικά απορρίπτω συνολικά το μεταφυσικό, όπως και να το έχουν βαφτίσει οι άνθρωποι...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom