Καλημέρα συγκοιλιόδουλοι καλοφαγάδες αγωνιστές.
Πραγματικά χαίρομαι όταν υπάρχει πληροφόρηση γύρω από αυτό το θέμα έτσι ώστε να τιμάμε τους καλούς επαγγελματίες και να μποικοτάρουμε τους λεχρίτες.έχω να παραθέσω τα δικά μου λημέρια, αφού πρώτα αναφέρω ότι βάσει συμβουλής από αυτό το θρέντ έφαγα στην πλατεία ηρώων στου ψυρρή δίπλα στο καπνοπωλείο και το σουβλάκι είναι πράγματι σπέσιαλ.Ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς έχω καταλήξει στα εξής:
Για κεμπαμπ ο θανάσης είναι η πιο σταθερή αξία και είναι πραγματικά το πιο νόστιμο .Ο Μπαιρακτάσης είναι βρωμίλος σύχρηστος του κερατά και όσες φορές έχω φάει νομίζω ότι θα ξεπηδήσει από την κοιλιά μου κανά Alien.αφ'ηστε που είναι λίγδαμης
Επίσης έχει γίνει στέκι μου στο εξ ανατολής στο Χαλάνδρι καθότι εκεί το κεμπάμπ και ο γύρος (ντονέρ πολίτικο) ψήνονται εκείνη τη στιγμή θεικα , ενώ και όλα τα υπόλοιπα πολιτικα φαγητά είναι ΘΕΣΠΕΣΙΑ.Δεν υστερεί πουθενά, ενώ στις τιμές είναι ασυναγώνιστος.ΠΡΟΣΟΧΗ!όχι όλα τα εξ ανατολής ΜΟΝΟ αυτό στο Χαλάνδρι.Τα υπόλοιπα είναι με franchise και είναι μούφες.Πριν δύο χρόνια έίχα πάει σε ένα στην αίγινα και ακόμα το ρεύομαι.
Για Σουβλάκι καλαμάκι πρώτος είναι ο Κώστας στην πλατεία Νέας Κηφισιάς, στην Κηφισιά κοντά στο σουπερ μάρκετ Θανόπουλος.Και εξηγώ τον λόγο.Το σουβλάκι του είναι μεγάλο καλής ποιότητας από άλιπο ψαρονέφρι . ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας και έτσι σερβίρεται ζουμερό.Επίσης έχει πατάτες φρέσκιες και θεσπέσιους κεφτεδες.Και στα δύο μαγάζια ο λογαριασμός δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ.
Για παιδάκια, φρεσκιες τηγ.πατάτες και καταπληκτική τηγανιτή τυρόπιτα στη πλατεία Σταμάτας, στη Σταμάτα.Και δεν κλέβουν στο ζύγι...τουλάχιστον όχι όσο οι άλλοι.Ο λογαριασμός (μιλάμε όμως για σκαμό) είναι 30 με 35 ευρώ, αλλά αξίζει και τα λεφτά και τη διαδρομή.
Για ιταλικό φαγητό στο Da bruno στο Π.Φάληρο με φοβερή μακαρονάδα και στο Trattoria στη Ν.Ερυθραία(Αναξαγόρα 6) που όμως είναι ακριβά,ιδιαίτερα το Trattoria (40 ευρώ), αλλά αξίζει για μια φορά ανάλογα και τα βαλάντια του καθενός.
Για κινέζικο.έχω ανακαλύψει ένα στην Νέα Ιωνία (Ανθούπολη) πίσω από το ΟΑΚΑ ονόματι Σινικό Τείχος που για 10,50 ευρώ έχει έναν θεσπέσιο μπουφέ με φαγητά που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή και όχι απομεινάρια εβδομάδας που έχουν οι άλλοι(βλ.γκολντεν φίνιξ Χαλανδρίου).Ο μπουφές είναι βράδυ Παρασκ.Σαβ και Κυριακή.Τον έχει μια κινέζικη οικογένεια πα΄ρα πολύ ευγενική και συμπαθητική.Ο Μπαμπάς μαγειρέυει, η μαμα βοηθά στο μαγείρεμα και σερβίρει.
Μερικοί άλλοι ρε παιδια που διαφημίζονται στο Αθηνόραμα και θεωρούνται τα καλύτερα...τι να πω..μετρά γιά μερικούς πολύ η ατμόσφαιρα και η λίστα κρασιών...ευχαριστιούνται να παραγγέλνουν Φιλέτο γαλοπούλας με σως Μαδέρα και χτένια και να τους έρχεται μια μερίδα κοουραδίτσα σε ένα τεράστιο πιάτο που χρεώνεται 30 ευρώ.
Επίσης κάποιες συμβουλές:
Χρέωση κουβέρ έχει δια νόμου καταργηθεί.Οι εστιάτορες όλοι το ξέρουν παρόλαυτά σερβίρουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ψωμί ή παρελκόμενα χωρίς να έχει παραγγελθεί(και φυσικά στον λογαριασμό γράφει ΨΩΜΙ Χ 2 ή τρία άτομα).¨εχετε κάθε δικαίωμα να τους το δώσετε πίσω, δεν είναι υποχρεωτικό όπως παλιά.
όπως εχετε κάθε δικαίωμα να μπείτε στην κουζίνα τους να δείτε αν είναι καθαρή, αν στον κατάλογο δείτε ότι είναι υπερβολικά ακριβός να σηκωθείτε εκείνη τη στιγμή και να φύγετε.Μην ξεχνάτε ότι ανάμεσα σε εκατοντάδες εστιατόρια εσείς επιλέξατε το δικό τους, άρα δεν έχουν δικαίωμα ούτε να σας κοροιδεύουν, ούτε σας κάνουν χάρη, ΕΣΕΙΣ τους κάνετε.
Καλές μάσες