silverdragon
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 655
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Φιλαράκια παπαρια καλή ποιότητα έχει και είναι στημένο δίπλα στην μπιφτεκουπολη,μιλάμε δίπλα σε μαγαζιά ιερά τέρατα στη Γλυφαδα ,τώρα τι σκατα μόδα είναι αυτή δεν ξέρω;;
Σιγά τον παλιοβρωμιάρη.όλα τα παλιοκρέατα.άσε που 1 που φορά που έφαγα μέσα έχει χαρακτηριστική μπόχα το μέρος.Μ λεγε 1 παιδί Αλβανός που έμενε στην πολυκατοικία μ κ δουλεύει εκεί ότι έχει λίγο εκλεκτο κρέας που το σερβίρει σε βουλευτές και ηθοποιούς για μόστρα και στον κόσμο σερβίρει γύρο και κεμπαπ από κρέας από Λατινική Αμερική Βενεζουέλα κατεψυγμένο και ληγμένο κανα μήνα ώστε να το παίρνει μόνο 0,5 ευρώ το κιλό.Μαύρο στον παλιοπούστη.
Βέβαια και ο Θανασης έχει πέσει πολύ ποιοτικά.Πριν καμια 10αρια χρόνια είχε το καλύτερο κεμπαπ.Τώρα πια όμως δεν είναι το ίδιο.Το νιώθεις στη γέυση.
Στο μόνο που πάω για γύρο εκεί τριγύρω είναι στο Σάββα.Αν κ μ τη σπάει που στο γύρο δε βάζει τζατζίκι αλλά σως λες και είναι everest να πούμε.όταν πας σε παραδοσιακό σουβλατζίδικο θέλεις τζατζίκι πως να το κάνουμε.Άλλη μαλακία του είναι ότι αν κάτσεις εκεί να φας το γύρο στον χρεώνει 2,30 τον 1 ενώ αν το πάρεις πακέτο κάνει 1,80.Δηλάδή κοροιδία.Το να χει κουβέρ το καταλαβαίνω.Όχι όμως το ίδιο σουβλάκι 50 λεπτά παραπάνω.Δηλαδή αν φας 3 εκεί σε τραπέζι έχει βγάλει 3 φορες το κουβέρ..
Συγχαρητήρια μάγκες πάντως για το θέμα.Είναι πάντα επίκαιρο και στα ενδιαφέροντα μας.Όποτε έρχομαι Ελλάδα θέλω τέτοιες πληροφορίες ώστε να τρώω παραδοσιακές νοστιμιές και όχι τα παλιοκρέατα του Μπαιρακτάρη ή φαγητά σε λάδι που το χρησιμοποιούν κάνα μήνα.
Όλα όσα λέτε είναι εκτός πραγματικότητας. Για τον απλό λόγο ότι όλες οι πρώτες ύλες των σουβλατζήδικων, καντινών, ψησταριών, σουβλασερί κλπ "βγαίνουν" από 3 βιομηχανίες κρέατος, που προετοιμάζουν σουβλάκια, γύρους, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, καλαμάκια, μπιφτέκια, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο και τα μοιράζουν με φορτηγάκια. Σιγά μη κάθεται ο σουβλατζής ή ο καντινιέρης να τρέχει στο χασάπη, να αγοράζει το ζώο, να το κόβει, να το καθαρίζει, να το περνάει στα καλαμάκια ή στη σούβλα του γύρου, κλπ.
Όλα έτοιμα τα αγοράζει.
Ομοίως μαζική κατασκευή και προμήθεια γίνεται και για τα τζατζίκια, τις πατάτες, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο.
Ο ψήστης του μαγαζιού απλώς ψήνει και σερβίρει. Το πράμα έρχεται έτοιμο.
Από όσο ξέρω (από μια από τις 3 βιομηχανίες που είναι στον Ασπρόπυργο), οι συνθήκες παρασκευής των προϊόντων είναι ιδανικές και επιστημονικά ελεγμένες. Μιλάμε δε για πολύ μεγάλους τζίρους, και βεβαίως πολύ μεγάλα κέρδη.
Δε ρισκάρουν να γίνει καμιά στραβή και να δυσφημιστούν ή να βρουν το μπελά τους, εκτός δε από αυτό η κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη που δε τίθεται θέμα "μπαγιάτικου" ή ληγμένου. Άλλωστε το κρέας αν μείνει και μια εβδομάδα στο (καλό) ψυγείο δε παθαίνει τίποτα, το ξέρει και η μαμά μας αυτό.
Είσαι τύπος γευσιγνώστης.
Πρόσφατα έφαγα από Μπαϊρακτάρη, Θανάση, Σάββα, Τράβα και τα υπόλοιπα στη Μητροπόλεως και έχω να δηλώσω ότι αν το Λοιμωδών έκανε ντου θα τους έχωνε στην ψειρού και θα πέταγε το κλειδί.
Μιλάμε για πολύ βρωμιάρηδες. Ακόμα και οι πατάτες τους δεν τρώγονταν.
Να δώσω και μια inside information για τον Θανάση που είχα ακούσει πριν χρόνια ότι ο κιμάς "είχε πόδια". Τουριστικός προορισμός για κατσαρίδες η κουζίνα του δηλαδή.
Επίσης όποιος έχει τάσεις αυτοκτονίας να κάνει στέκι το Τορίνο στην Περγάμου. Τουλάχιστον έχει και μπουρδέλα εκεί γύρω οπότε θα πάει επί το έργον.
Γενικά σπανίζει το ποιοτικό κρέας σουβλακολάγνοι μου...
Τυποποιημένα είναι μεν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν καλή ποιότητα ή δεν κάνουν και εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας.
Αυτό που τους νοιάζει είναι να ελαχιστοποιούν το κόστος και ο πελάτης στ'αρχίδια τους. Το πολύ πολύ να τον πάει αίμα. Θα βρεθούν άλλα ανυποψίαστα θύματα...
Σουβλατζήδες πουλημένοι η κοιλιά μας δεν πεθαίνει.
Τύπε δεν έχεις παράπονο, στα καλύτερα σε πηγαίνω .Είσαι τύπος γευσιγνώστης.
Πρόσφατα έφαγα από Μπαϊρακτάρη, Θανάση, Σάββα, Τράβα και τα υπόλοιπα στη Μητροπόλεως και έχω να δηλώσω ότι αν το Λοιμωδών έκανε ντου θα τους έχωνε στην ψειρού και θα πέταγε το κλειδί.
Μιλάμε για πολύ βρωμιάρηδες. Ακόμα και οι πατάτες τους δεν τρώγονταν.
Να δώσω και μια inside information για τον Θανάση που είχα ακούσει πριν χρόνια ότι ο κιμάς "είχε πόδια". Τουριστικός προορισμός για κατσαρίδες η κουζίνα του δηλαδή.
Επίσης όποιος έχει τάσεις αυτοκτονίας να κάνει στέκι το Τορίνο στην Περγάμου. Τουλάχιστον έχει και μπουρδέλα εκεί γύρω οπότε θα πάει επί το έργον.
Γενικά σπανίζει το ποιοτικό κρέας σουβλακολάγνοι μου...
Τυποποιημένα είναι μεν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν καλή ποιότητα ή δεν κάνουν και εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας.
Αυτό που τους νοιάζει είναι να ελαχιστοποιούν το κόστος και ο πελάτης στ'αρχίδια τους. Το πολύ πολύ να τον πάει αίμα. Θα βρεθούν άλλα ανυποψίαστα θύματα...
Σουβλατζήδες πουλημένοι η κοιλιά μας δεν πεθαίνει.
Το καλύτερο είναι μακράν το τορίνο από αυτά γιατι απο το θόλωμα και την κούραση μετά από ένα μαραθώνιο στη φυλής(τσάρκα σε όλα και 2 γύρους ), ό,τι σκατά και να φας δεν καταλαβαίνεις και πολλά .
Συμφωνώ, έτσι είναι, όμως ο Κώστας της Νέας Κηφισιάς είναι εξαίρεση.Πολύ απλά γιατί ένα μεσημέρι που έτρωγα κόβαν χοιρινή σπάλα μπροστά μου και την περνάγαν σουβλάκι, το είδα με τα μάτια μου!!!
1.επισκεφτείτε τήν τουρκια καί συγκρίνετε τιμές καί ποιοτητα ..ναι δέν είναι ντροπή ότι μάς έχουν ξεπερασει
...αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν καλή ποιότητα ή δεν κάνουν και εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας.
Αυτό που τους νοιάζει είναι να ελαχιστοποιούν το κόστος και ο πελάτης στ'αρχίδια τους.
φίλε στά εστιατορια στήν τουρκια πού πήγα καί όχι μόνο στήν πόλη αλλά καί μαρμαριδα κλπ έχουν διπλασιο προσωπικό καί οί μάγειροι φορόυσαν γάντια ....καί μιλαμε γιά τουριστικές περιοχές..Η Τουρκία είναι πιο πίσω απο μας, σε θέματα υγιεινής, συντήρησης, διατήρησης κλπ. κρέατος. Κατ' αρχήν λόγω θρησκείας δεν υπάρχει χοιρινό.
Πιο μπροστά είναι στο θέμα "καρυκεύματα" (δηλαδή μπαχαρικά) διότι ως γνωστόν η ανατολίτικη κουζίνα αξιοποιεί πολύ περισσότερα τέτοια από όσα η δυτική. Επίσης ως γνωστόν, τα μπαχαρικά βοηθάνε στη συντήρηση των κρεάτων (όταν δεν υπάρχουν καλά ψυγεία - παλιά γνώση είναι αυτό), και "καλύπτουν" και την άσχημη οσμή της τροφής όταν έχει αρχίσει να χαλάει...
Είναι νόστιμα (και φτηνά) τα φαγιά στην Κωσταντινούπολη (έχω πάει 2 φορές), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι "μας έχουν ξεπεράσει". Έπονται.
Για τις τιμές, μόνο το φαγητό είναι ακριβό εδώ? Πως δηλαδή ερμηνεύεις το ότι ένας καφές στο πόδι στα Starbucks εδώ κάνει 5 ευρώ, και στις ΗΠΑ κάνει 0,90 δολλάρια?
Απλώς μας πιάνουν Κώτσους και δε διαμαρτυρόμασε. Το ίδιο γίνεται και στο φαγητό.
Εντάξει, τι να λέμε τώρα; Ο "αγράμματος" Ερντογάν τους έχει βάλει σε τάξη, όσο κι'αν χτυπάμε τον κώλο μας.
Εδώ τόλμησε να τα βάλει με τον στρατό, τους Αμερικάνους και το Ισραήλ, σε κάτι τέτοια ψιλοπράγματα θα κόλωνε;
Εντάξει, τι να λέμε τώρα; Ο "αγράμματος" Ερντογάν τους έχει βάλει σε τάξη, όσο κι'αν χτυπάμε τον κώλο μας.
Εδώ τόλμησε να τα βάλει με τον στρατό, τους Αμερικάνους και το Ισραήλ, σε κάτι τέτοια ψιλοπράγματα θα κόλωνε;