Νέα

Best σουβλάκι και πιτσαρία !!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Andras37Athina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 119K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι προτιμάτε;

  • Σουβλάκι

    Ψήφοι: 220 65,5%
  • Πίτσα

    Ψήφοι: 46 13,7%
  • Fast Food (Hamburger κλπ)

    Ψήφοι: 14 4,2%
  • Φαϊ να'ναι κ ότι να'ναι...

    Ψήφοι: 56 16,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    336

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Μηνύματα
13.700
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
φρεσκο κρεας και γυρος δεν γινονται!!!!για οσους ξερουν ;)

Ισως γνωρίζεις περισσότερα, πάντως, είναι ονομαστός στις πέριξ περιοχές.
Μία δοκιμή, θα σας πείσει.... :grin:
 

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Ισως γνωρίζεις περισσότερα, πάντως, είναι ονομαστός στις πέριξ περιοχές.
Μία δοκιμή, θα σας πείσει.... :grin:


Ναι τον ξέρω κ εγώ.Πράγματι πολύ καλός.
Αλλά σωστά λεέι κ ο Βodos ότι ο γύρος φτιάχνεται από το ΄΄κατακάθι΄΄ του χοιρινού.
αλλά ποιος νοιάζεται;;;
το στόμα κ η μπάκα να ευφραίνονται κ όλα τα άλλα να παν να γαμηθούν.

έκλεισε κ ο Κιμπάρης πιο πανω στην πλ.Καισαριανής,οπότε ανέβηκε κατακόρυφα ο Μανδράκης.
 

Επισκέπτης
Ισως γνωρίζεις περισσότερα, πάντως, είναι ονομαστός στις πέριξ περιοχές.
Μία δοκιμή, θα σας πείσει.... :grin:
το οτι ειναι νοστιμο δεν σημαινει οτι ειναι φρεσκο.να ξερεις οσο περισσοτερα μπαχαρια βαζουν νοστιμευει και ακομα και γατα να τρως ωραιο θα σου φαινεται!!!
 

msiffredi

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Μηνύματα
53
Like
0
Πόντοι
0
Στις περισσότερες σουβλακερί που έχουν αναφέρει οι σύντροφοι, έχω περάσει και εγώ. Απ' ότι βλέπω, συμπεριλαμβάνουμε και το κεμπάμπ και το γύρο, όχι μόνο το παραδοσιακό καλαμάκι. Λόγω περιοχής που μένω, συστήνω ανεπιφύλακτα δυο: το πρώτο, Νικηφορίδου  και Φορμίωνος (πεντακάθαρο και νόστιμο)- σύνορα Ν.Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνας και το δεύετρο, επί της Φορμίωνος, λίγο πριν τη διασταύρωση με Υμηττού, τώρα τα ονόματά τους δεν τα θυμάμαι. Για πίτσα, προτιμώ τη L' Artigiano, έχει πολλές γεύσεις.Καλή μας όρεξη...
 

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.080
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Παίδες,

Όλα όσα λέτε είναι εκτός πραγματικότητας.  Για τον απλό λόγο ότι όλες οι πρώτες ύλες των σουβλατζήδικων, καντινών, ψησταριών, σουβλασερί κλπ "βγαίνουν" από 3 βιομηχανίες κρέατος, που προετοιμάζουν σουβλάκια, γύρους, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, καλαμάκια, μπιφτέκια, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο και τα μοιράζουν με φορτηγάκια. Σιγά μη κάθεται ο σουβλατζής ή ο καντινιέρης να τρέχει στο χασάπη, να αγοράζει το ζώο, να το κόβει, να το καθαρίζει, να το περνάει στα καλαμάκια ή στη σούβλα του γύρου, κλπ.
Όλα έτοιμα τα αγοράζει.
Ομοίως μαζική κατασκευή και προμήθεια γίνεται και για τα τζατζίκια, τις πατάτες, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο.
Ο ψήστης του μαγαζιού απλώς ψήνει και σερβίρει. Το πράμα έρχεται έτοιμο.

Από όσο ξέρω (από μια από τις 3 βιομηχανίες που είναι στον Ασπρόπυργο), οι συνθήκες παρασκευής των προϊόντων είναι ιδανικές και επιστημονικά ελεγμένες. Μιλάμε δε για πολύ μεγάλους τζίρους, και βεβαίως πολύ μεγάλα κέρδη.
Δε ρισκάρουν να γίνει καμιά στραβή και να δυσφημιστούν ή να βρουν το μπελά τους, εκτός δε από αυτό η κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη που δε τίθεται θέμα "μπαγιάτικου" ή ληγμένου.  Άλλωστε το κρέας αν μείνει και μια εβδομάδα στο (καλό) ψυγείο δε παθαίνει τίποτα, το ξέρει και η μαμά μας αυτό.

Από κει και πέρα το προϊόν "παίζει" με τις αναλογίες (κρέας, λίπος, αλάτι, πιπέρι κλπ), τα καρυκεύματα που δίνουν αυτή την "ξεχωριστή" μυρωδιά στο φαγητό, και βέβαια τον τρόπο ψησίματος, το λεμόνι, τη ρίγανη, κλπ.

Οπότε όλα τα τέτοιου τύπου ψητά είναι ίδιας βάσης, και δηλώσεις τύπου "Το σουβλάκι του τάδε είναι αχτύπητο" ή "ο τάδε σερβίρει ληγμένα" δεν ισχύουν.

Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας αυτό της "Λειβαδιάς", που είναι στους πεζόδρομους Κάνιγγος και Γλάδστωνος κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος.  Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο, δε σημαίνει ότι επειδή μου αρέσει εμένα πρέπει να αρέσει και σε άλλους, μπορεί να μου αρέσει περισσότερο γιατί όποτε πάω εκεί είμαι πολύ πεινασμένος.
 

koutalianos

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2009
Μηνύματα
351
Like
0
Πόντοι
1
Φιλε στη Λειβαδια τα καλαμακια τα φτιαχνουν μονοι του,κοβουν τα κρεατα και τα περναν στα καλαμακια!
 

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Μηνύματα
761
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
Παίδες,

Όλα όσα λέτε είναι εκτός πραγματικότητας.  Για τον απλό λόγο ότι όλες οι πρώτες ύλες των σουβλατζήδικων, καντινών, ψησταριών, σουβλασερί κλπ "βγαίνουν" από 3 βιομηχανίες κρέατος, που προετοιμάζουν σουβλάκια, γύρους, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, καλαμάκια, μπιφτέκια, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο και τα μοιράζουν με φορτηγάκια. Σιγά μη κάθεται ο σουβλατζής ή ο καντινιέρης να τρέχει στο χασάπη, να αγοράζει το ζώο, να το κόβει, να το καθαρίζει, να το περνάει στα καλαμάκια ή στη σούβλα του γύρου, κλπ.
Όλα έτοιμα τα αγοράζει.
Ομοίως μαζική κατασκευή και προμήθεια γίνεται και για τα τζατζίκια, τις πατάτες, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο.
Ο ψήστης του μαγαζιού απλώς ψήνει και σερβίρει. Το πράμα έρχεται έτοιμο.

Από όσο ξέρω (από μια από τις 3 βιομηχανίες που είναι στον Ασπρόπυργο), οι συνθήκες παρασκευής των προϊόντων είναι ιδανικές και επιστημονικά ελεγμένες. Μιλάμε δε για πολύ μεγάλους τζίρους, και βεβαίως πολύ μεγάλα κέρδη.
Δε ρισκάρουν να γίνει καμιά στραβή και να δυσφημιστούν ή να βρουν το μπελά τους, εκτός δε από αυτό η κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη που δε τίθεται θέμα "μπαγιάτικου" ή ληγμένου.  Άλλωστε το κρέας αν μείνει και μια εβδομάδα στο (καλό) ψυγείο δε παθαίνει τίποτα, το ξέρει και η μαμά μας αυτό.

Από κει και πέρα το προϊόν "παίζει" με τις αναλογίες (κρέας, λίπος, αλάτι, πιπέρι κλπ), τα καρυκεύματα που δίνουν αυτή την "ξεχωριστή" μυρωδιά στο φαγητό, και βέβαια τον τρόπο ψησίματος, το λεμόνι, τη ρίγανη, κλπ.

Οπότε όλα τα τέτοιου τύπου ψητά είναι ίδιας βάσης, και δηλώσεις τύπου "Το σουβλάκι του τάδε είναι αχτύπητο" ή "ο τάδε σερβίρει ληγμένα" δεν ισχύουν.

Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας αυτό της "Λειβαδιάς", που είναι στους πεζόδρομους Κάνιγγος και Γλάδστωνος κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος.  Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο, δε σημαίνει ότι επειδή μου αρέσει εμένα πρέπει να αρέσει και σε άλλους, μπορεί να μου αρέσει περισσότερο γιατί όποτε πάω εκεί είμαι πολύ πεινασμένος.
Συμφωνώ, έτσι είναι, όμως ο Κώστας της Νέας Κηφισιάς είναι εξαίρεση.Πολύ απλά γιατί ένα μεσημέρι που έτρωγα κόβαν χοιρινή σπάλα μπροστά μου και την περνάγαν σουβλάκι, το είδα με τα μάτια μου!!!
 

pkr

Νέο Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Μηνύματα
2
Like
0
Πόντοι
0
παιδια Πιττα του Παππου φανατικα!!πολυ καλο κρεας,καθαρο μαγαζι..το καλαμακι το φτιαχνουν μονοι τους...κολλητος μου δουλευε σε αυτο των Βρηλλισιων...καλη εξυπηρετηση και πανω απο ολα πολυ καθαρο φαγητο!!!το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!
 

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
813
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
πρόσφατα έφαγα πίτσα απο l artigiano  και ήταν πολύ καλή θα έλεγα.........
 

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Μηνύματα
30.778
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Η πίτσα που έφαγες πρόσφατα από το gavrigiano πώς σου φάνηκε;
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Παίδες,

Όλα όσα λέτε είναι εκτός πραγματικότητας.  Για τον απλό λόγο ότι όλες οι πρώτες ύλες των σουβλατζήδικων, καντινών, ψησταριών, σουβλασερί κλπ "βγαίνουν" από 3 βιομηχανίες κρέατος, που προετοιμάζουν σουβλάκια, γύρους, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, καλαμάκια, μπιφτέκια, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο και τα μοιράζουν με φορτηγάκια. Σιγά μη κάθεται ο σουβλατζής ή ο καντινιέρης να τρέχει στο χασάπη, να αγοράζει το ζώο, να το κόβει, να το καθαρίζει, να το περνάει στα καλαμάκια ή στη σούβλα του γύρου, κλπ.
Όλα έτοιμα τα αγοράζει.
Ομοίως μαζική κατασκευή και προμήθεια γίνεται και για τα τζατζίκια, τις πατάτες, και ότι άλλο πωλείται στο χώρο.
Ο ψήστης του μαγαζιού απλώς ψήνει και σερβίρει. Το πράμα έρχεται έτοιμο.

Από όσο ξέρω (από μια από τις 3 βιομηχανίες που είναι στον Ασπρόπυργο), οι συνθήκες παρασκευής των προϊόντων είναι ιδανικές και επιστημονικά ελεγμένες. Μιλάμε δε για πολύ μεγάλους τζίρους, και βεβαίως πολύ μεγάλα κέρδη.
Δε ρισκάρουν να γίνει καμιά στραβή και να δυσφημιστούν ή να βρουν το μπελά τους, εκτός δε από αυτό η κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη που δε τίθεται θέμα "μπαγιάτικου" ή ληγμένου.  Άλλωστε το κρέας αν μείνει και μια εβδομάδα στο (καλό) ψυγείο δε παθαίνει τίποτα, το ξέρει και η μαμά μας αυτό.

Από κει και πέρα το προϊόν "παίζει" με τις αναλογίες (κρέας, λίπος, αλάτι, πιπέρι κλπ), τα καρυκεύματα που δίνουν αυτή την "ξεχωριστή" μυρωδιά στο φαγητό, και βέβαια τον τρόπο ψησίματος, το λεμόνι, τη ρίγανη, κλπ.

Οπότε όλα τα τέτοιου τύπου ψητά είναι ίδιας βάσης, και δηλώσεις τύπου "Το σουβλάκι του τάδε είναι αχτύπητο" ή "ο τάδε σερβίρει ληγμένα" δεν ισχύουν.

Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας αυτό της "Λειβαδιάς", που είναι στους πεζόδρομους Κάνιγγος και Γλάδστωνος κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος.  Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο, δε σημαίνει ότι επειδή μου αρέσει εμένα πρέπει να αρέσει και σε άλλους, μπορεί να μου αρέσει περισσότερο γιατί όποτε πάω εκεί είμαι πολύ πεινασμένος.


Έτσι.....
Για να ξέρουμε τι λέμε.

Βιομηχανική εκτρροφή ζώων, βιομηχανική παραγωγή και τυποποίηση σκευασμάτων, εν πολλοίς μαζική παρασκευή και τέλος μαζική κατανάλωση.
 

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.403
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Έφαγα προ ημερών ένα σουβλάκι στον Κάβουρα στα Εξάρχεια. Δυστυχώς ήταν ΜΑΠΑ το καλαμάκι και έφαγα το μισό... έφαγα 3 μανταρίνια στο σπίτι μετά για να αλλάξω γεύση...
 

gatik

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Μηνύματα
1.114
Like
42
Πόντοι
16
Έφαγα προ ημερών ένα σουβλάκι στον Κάβουρα στα Εξάρχεια. Δυστυχώς ήταν ΜΑΠΑ το καλαμάκι και έφαγα το μισό... έφαγα 3 μανταρίνια στο σπίτι μετά για να αλλάξω γεύση...





καποτε ηταν απο τους καλυτερους...τωρα που εβαλε τους αλβανους μεσα και το εκανε φαμπρικα...εγινε για τα μπαζα!
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.499
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
πρέπει νά υπάρχει διαχωρισμός στήν ποιοτητα τών ψητοπωλιων αναλογα μέ τό μέρος
άποψη μου είναι ότι κατά κανονα στίς τουριστικές περιοχές ,μύκονος ρόδος κλπ είναι σχεδόν μάπα ,όπως καί στίς περισσότερες περιοχές τής αθήνας.
καλή ποιοτητα θά συναντήσετε σέ επαρχιακές πόλεις η κωμοπόλεις,όπως συμβαινει γενικά καί στά εστιατορια..καί κατά προτίμηση σέ μικρές οικογενειακες επιχειρησεις..
εγώ προσωπικά σας συμβουλευω νά μήν τρώτε γυρο σουβλακι .κεμπαμπ καί γενικά οτιδήποτε έχει κυμά διότι έάν ρωτήσετε κανένα χασάπι κολητό θά σας πεί ότι γενικά ότι είναι γιά πέταμα τά δίνουν σέ βοτεχνιες παρασκευης γύρων καί λουκανικων χωριατικων η τουλάχιστον νά τά τρώτε στήν επαρχια...
μήν ξεγελιεστε από τήν γεύση πού δίνουν τά μπαχαρικά πού βάζουν μέσα..
γενικά τά ψηλά ενοίκια καί τό εργατικό κόστος οδηγούν τούς περισσότερους ψητοπωλες νά πουλάνε φίκια γιά μεταξωτες κορδελες
καί μερικές γενικές συμβουλες
1.επισκεφτείτε τήν τουρκια καί συγκρίνετε τιμές καί ποιοτητα ..ναι δέν είναι ντροπή ότι μάς έχουν ξεπερασει
2.αποφεύγετε τά εστιατορια ψητοπωλεια πού σερβίρουν χθεσινο ψωμί η κατεψυγμενες τηγανητες πατατες...διότι όπως είναι οί πατατες κατά κανόνα είναι καί τά υπόλοιπα..
3.αποφεύγετε πολύ κεντρικά ψητοπωλεια κλπ όπως αναφερα ποιο πάνω
4.δέν είναι ντοπή νά λέτε ότι δέν σάς άρεσε τό φαγητό στούς εστιατορες μήν ντρέπεστε
5.μάθετε νά μαγειρευετε μόνοι σας ,υπάρχουν τόσα βιβλια καί βάλτε χέρι στήν γκομενά σας η γυναίκα σας μπάς καί μάθουν νά μαγειρεύουν διότι κατά κανονα τά νέα κοριτσακια ξέρουν όλα τα καλυντικα,όλα τά ντυσίματα αλλά από μαγειρική μηδέν..είμαι σίγουρος ότι εάν προσπαθήσετε θά μαγειρεψετε πολύ καλύτερα από πολλά γνωστά εστιατορια...καί λόγω κρίσης θά είστε κερδισμενοι οχι μόνο στήν ποιοτητα...
 

silverdragon

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2008
Μηνύματα
655
Like
2
Πόντοι
6
Το τελευταίο 3μηνο έχει ανοίξει ένα μαγαζί στη Μεταξά στη Γλυφαδα το οποίο ονομάζεται «λαδι & ρίγανη».  Μάγκες ένα έχω να πω,δεν έχει ντιλιβερι,δεν έχει τραπέζια στο εσωτερικό παρά μόνο 7-8 ψηλά πάσα έξω,έχει μέτριο φαγητό εκτός από το καλαμακι κότα,  Κανει όμως 400-450 αποδείξεις την μέρα!! Τώρα πως το κάνει  :dunno: :dunno: :dunno:
 

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.403
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Το τελευταίο 3μηνο έχει ανοίξει ένα μαγαζί στη Μεταξά στη Γλυφαδα το οποίο ονομάζεται «λαδι & ρίγανη».  Μάγκες ένα έχω να πω,δεν έχει ντιλιβερι,δεν έχει τραπέζια στο εσωτερικό παρά μόνο 7-8 ψηλά πάσα έξω,έχει μέτριο φαγητό εκτός από το καλαμακι κότα,   Κανει όμως 400-450 αποδείξεις την μέρα!! Τώρα πως το κάνει  :dunno: :dunno: :dunno:

έχει πιάσει καλό σημείο για να φας κάτι μετά από την διασκέδαση. Δεν θυμάμαι να έχει κάποιο σουβλατζίδικο εκεί κοντά οπότε πουλάει και το διαφορετικό φαγητό. Είναι και λίγο της μόδας το μαγαζί, υποθέτω πως αν η ποιότητά του χειροτερέψει δεν θα σταθεί για πολύ. Μέχρι εκείνη την στιγμή πάντως ο τύπος θα έχει βγάλει πολλά ευρώ...
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
το λαδι και ριγανη ειναι κι αυτο αλυσιδα σαν το ντερλικατεσεν και εχει οντως καλη ποιοτητα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom