Νέα

Αξίζει η επιστροφή στην Ελλάδα από Αμερική;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Count of monte christo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 240
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Spartacus69

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2019
Κριτικές
1
Like
42
Πόντοι
0
Προσωπικά χωρίς να έχω ζήσει ούτε καν ταξιδέψει στο εξωτερικό, πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη με την κάθε έννοια μόνο από 3 4 τριτοκοσμικές χώρες του κόσμου. Δεν νομίζω ότι θα γύριζα στην Ελλάδα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Εννοείται πως μίλησα πάσα μου. Τι νομίζεις έτσι άιντε πάμε πήραμε την απόφαση. Τα αγγλικά μου είναι άριστα και στο γράψιμο και στο διάβασμα και στην ομιλία. Αλλιώς δεν θα πήγαινα.
Αν τα αγγλικά σου είναι άριστά έλα στην Ελλάδα - κάνε μια εξειδίκευση στο τουριστικό μάνατζμεντ και όρμα. Έχει και θα έχει πολύ ψωμί για πολύ καιρό και είσαι και νέος. Όρμα. Άσε τα ακίνητα και αυτά. Ποιός σου τα έχει πει αυτά. Μην ακους παραμύθια. Δεν μαζεύονται εύκολα τα λεφτά. Και στα τουριστικά να μπεις και κάπου σε ναυτιλιακή να πας πχ λόγω αγγλικων σου δεν θα φτάσεις να παίρνεις τέτοια λεφτά ώσπου σε λίγα χρόνια να κάνεις περιουσ΄θα.
Βέβαια δεν διάβασα τι έχεις και από πίσω (σπίτι, πατρικό, μετρητά κλπ)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Φιλαράκι μου καλό, στην Ελλάδα ζεις μόνο αν έχεις περιουσία, και γνωστούς/κονέ για να κινηθείς σωστά. Αλλιώς, προτείνω να μείνεις Αμερική μέχρι τα 40 όπως αμέτρητοι άλλοι, να τσεπωσεις κάνα ταληρο, και μετά να επενδύσεις σε κάνα ακίνητο. Αυτά έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.
Στην Αμερική σου λέει ο άνθρωπος οτι είναι παράνομος. Δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι εκεί. Το πιθανότερο είναι να έχει κάποια "ποινή" λόγω του ότι έμεινε παράνομα. Δεν νομίζω να έχιυν ανάγκη μετανάστες ανειδίκευτους εκεί. Έχουν τους Ισπανόφωνους και άλλους ξένους

Bellavita06

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2022
Κριτικές
3
Like
1.717
Πόντοι
481
Στην Αμερική σου λέει ο άνθρωπος οτι είναι παράνομος. Δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι εκεί. Το πιθανότερο είναι να έχει κάποια "ποινή" λόγω του ότι έμεινε παράνομα. Δεν νομίζω να έχιυν ανάγκη μετανάστες ανειδίκευτους εκεί. Έχουν τους Ισπανόφωνους και άλλους ξένους
Σωστά, άρα για πακέτο ακούγεται αυτό. Δεν ξέρω πως μπορείς να cashαρεις ως παράνομος χωρίς να εμπλακείς στα χειριστα. Εμπόριο δηλαδή κτλπ. Δύσκολη φάση τότε, κοιτάς να γίνεις νόμιμος αν μπορείς κάπως? No idea.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Σωστά, άρα για πακέτο ακούγεται αυτό. Δεν ξέρω πως μπορείς να cashαρεις ως παράνομος χωρίς να εμπλακείς στα χειριστα. Εμπόριο δηλαδή κτλπ. Δύσκολη φάση τότε, κοιτάς να γίνεις νόμιμος αν μπορείς κάπως? No idea.
Ούτε εγώ έχω ιδέα. Υποθέτω ότι παλιά ήταν απείρως εύκολο καθώς αυτοί που ήθελαν να να casharουν δεν ήταν τόσο πολλοί. Τώρα νομίζω είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η διαδικασία του να γίνεις νόμιμος δεν είναι απλή. Ο φίλος βέβαια το ότi γνωρίζei αριστα γραφη και ανάγνωση ήδη τον βοηθάει πολύ νομίζω. Το λάθος του είναι ότι εξ αρχης δεν το πήγε ορθόδοξα και νομίζω δεν θα του συγχωρέσει η πολιτεία εκεί. Δεν είναι Ελλάδα.

Bellavita06

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2022
Κριτικές
3
Like
1.717
Πόντοι
481
Ούτε εγώ έχω ιδέα. Υποθέτω ότι παλιά ήταν απείρως εύκολο καθώς αυτοί που ήθελαν να να casharουν δεν ήταν τόσο πολλοί. Τώρα νομίζω είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η διαδικασία του να γίνεις νόμιμος δεν είναι απλή. Ο φίλος βέβαια το ότi γνωρίζei αριστα γραφη και ανάγνωση ήδη τον βοηθάει πολύ νομίζω. Το λάθος του είναι ότι εξ αρχης δεν το πήγε ορθόδοξα και νομίζω δεν θα του συγχωρέσει η πολιτεία εκεί. Δεν είναι Ελλάδα.
Δεν ξέρω τι και πως, πρέπει να βγει παράνομα απ την χώρα τωρα δηλαδη; θεωρητικά θα έπρεπε να έχει φύγει αν δεν κάνω λάθος, γιατί αν θυμάμαι καλά σαν επισκέπτης/τουρίστας, προφανώς, έχεις περιορισμένο χρονικό διάστημα που μπορείς να μείνεις εντός της χώρας.. ;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Δεν ξέρω τι και πως, πρέπει να βγει παράνομα απ την χώρα τωρα δηλαδη; θεωρητικά θα έπρεπε να έχει φύγει αν δεν κάνω λάθος, γιατί αν θυμάμαι καλά σαν επισκέπτης/τουρίστας, προφανώς, έχεις περιορισμένο χρονικό διάστημα που μπορείς να μείνεις εντός της χώρας.. ;
Νομίζω είναι 180 ημέρες η visa για τουρισμό στις ΗΠΑ. Δεν είμαι βέβαιος ωστόσο. Με ένα πρόχειρο search τόσο μου βγάζει. Πιο πολλές πληροφορίες θα πρέπει κανείς να αποταθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.000
Πόντοι
6.515
Δουλειες εχει πλεον παντου αφθονες στην Ελλαδα, οχι μονο Λευκαδα, αλλα με τι λεφτα; Ολα τα μεροκαματα ειναι κολλημενα με ταβανι στα 30-35 ευρω, οταν στην Αμερικη μαυροι ανειδικευτοι δουλευουν για 20 την ωρα.
Εκτός από αυτό η στέγαση αποτελεί προβλημα για τους απασχολούμενους εποχικα στον τουρισμο

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Εκτός από αυτό η στέγαση αποτελεί προβλημα για τους απασχολούμενους εποχικα στον τουρισμο
Γενικότερα η στέγαση είναι πλέον τεράστιο πρόβλημα και στην Ελλάδα αλλά νομίζω και διεθνώς.

Ως προς το σχόλιο του αγαπητού φίλου @George71 "Δουλειες εχει πλεον παντου αφθονες στην Ελλαδα, οχι μονο Λευκαδα, αλλα με τι λεφτα; Ολα τα μεροκαματα ειναι κολλημενα με ταβανι στα 30-35 ευρω, οταν στην Αμερικη μαυροι ανειδικευτοι δουλευουν για 20 την ωρα."

έχω να απαντήσω το εξής: Ότι δεν έχει σημασία πόσο είναι το μεροκάματο αλλά τι μπορείς να αγοράσεις με αυτό και ποιο είναι εν γένει το κόστος ζωής. Πχ και στην Γερμανία έχουν κάτι μισθούς υψηλούς σχετικα με Ελλάδα αλλά είναι πανάκριβα όλα πχ.

Bellavita06

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2022
Κριτικές
3
Like
1.717
Πόντοι
481
Νομίζω είναι 180 ημέρες η visa για τουρισμό στις ΗΠΑ. Δεν είμαι βέβαιος ωστόσο. Με ένα πρόχειρο search τόσο μου βγάζει. Πιο πολλές πληροφορίες θα πρέπει κανείς να αποταθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Ε άρα αν έχουν περάσει οι 180 ημέρες ο φίλος μας βρίσκεται σε άσχημη μοίρα διότι αν δεν βγει παράνομα κάπως απ την χώρα, ώστε να μην μάθει η πολιτεία το τι έχει κάνει, αμφιβάλλω ότι θα παίξει work visa. Και με βάση την λογική, η πολιτεια/το σύστημα κρατάει σε database το ποιο διαβατήριο (αριθμος) εισήλθε στην χώρα και πότε, και έτσι αν δεν έχεις κάνει "check-out" με τον ίδιο αριθμό διαβατηρίου, πιθανότατα ήδη το γνωρίζουν/είναι αρχειοθετημενο σε κάποιο db. Κάπως έτσι θεωρώ. Γενικά κακή επιλογή πολύ το να μείνεις μέσα παράνομα διότι θα μπορούσες κάλλιστα να έδινες κάνα 2 χρονια max δουλειάς στην Ελλάδα στο να πάρεις όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και να φύγεις με work visa για να τσεπωσεις κάνα ταληρο θα έλεγα. Κάπως έτσι. Αλλά για να είμαστε και περαιτέρω ρεαλιστές, αμφιβάλλω ότι η 'Murica του 2022 έχει ιδιαίτερη σχέση με την παλιά ορθόδοξη Μούρικα που έβγαζες τα πεντοχιλιαρα απ το σύστημα για πλάκα. Απ αυτά που γίνονται γνωστά και διαβαζω και online, η κατάσταση έχει δυσκολέψει και εκεί, πολύ, εννοώντας, λιγότερο χρήμα. Φυσικά όλα πάντα εξαρτώνται και απ τις υποκειμενικες ικανότητες ενός ανθρώπου, και το τι δουλειά μπορείς να βρεις, εγώ αναφέρομαι στον μέσο όρο κατά κύριο λόγο. Αυτά, σορρυ και για το σεντόνι. :hi:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Ε άρα αν έχουν περάσει οι 180 ημέρες ο φίλος μας βρίσκεται σε άσχημη μοίρα διότι αν δεν βγει παράνομα κάπως απ την χώρα, ώστε να μην μάθει η πολιτεία το τι έχει κάνει, αμφιβάλλω ότι θα παίξει work visa. Και με βάση την λογική, η πολιτεια/το σύστημα κρατάει σε database το ποιο διαβατήριο (αριθμος) εισήλθε στην χώρα και πότε, και έτσι αν δεν έχεις κάνει "check-out" με τον ίδιο αριθμό διαβατηρίου, πιθανότατα ήδη το γνωρίζουν/είναι αρχειοθετημενο σε κάποιο db. Κάπως έτσι θεωρώ. Γενικά κακή επιλογή πολύ το να μείνεις μέσα παράνομα διότι θα μπορούσες κάλλιστα να έδινες κάνα 2 χρονια max δουλειάς στην Ελλάδα στο να πάρεις όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και να φύγεις με work visa για να τσεπωσεις κάνα ταληρο θα έλεγα. Κάπως έτσι. Αλλά για να είμαστε και περαιτέρω ρεαλιστές, αμφιβάλλω ότι η 'Murica του 2022 έχει ιδιαίτερη σχέση με την παλιά ορθόδοξη Μούρικα που έβγαζες τα πεντοχιλιαρα απ το σύστημα για πλάκα. Απ αυτά που γίνονται γνωστά και διαβαζω και online, η κατάσταση έχει δυσκολέψει και εκεί, πολύ, εννοώντας, λιγότερο χρήμα. Φυσικά όλα πάντα εξαρτώνται και απ τις υποκειμενικες ικανότητες ενός ανθρώπου, και το τι δουλειά μπορείς να βρεις, εγώ αναφέρομαι στον μέσο όρο κατά κύριο λόγο. Αυτά, σορρυ και για το σεντόνι. :hi:
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Εξ αρχής είναι λάθος να πας εκεί παράνομος. Δεν θα σου βγει σε καλό. Τουλάχιστον αυτό νομίζω - μπορεί να γράφω και μαλακίες.
Γενικότερα οι εποχές που πήγαινες και "γινόσουν" στην Αμερική έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Τώρα μπορεί να πας και να καταλήξεις σκλάβος.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.000
Πόντοι
6.515
Γενικότερα η στέγαση είναι πλέον τεράστιο πρόβλημα και στην Ελλάδα αλλά νομίζω και διεθνώς.

Ως προς το σχόλιο του αγαπητού φίλου @George71 "Δουλειες εχει πλεον παντου αφθονες στην Ελλαδα, οχι μονο Λευκαδα, αλλα με τι λεφτα; Ολα τα μεροκαματα ειναι κολλημενα

Μισθοί Βαλκανίων και τιμές Μονακό
Και παρ ολα αυτά το δημόσιο χρέος δεν μειώνεται λόγω του συνταξιοδοτικου

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Μισθοί Βαλκανίων και τιμές Μονακό
Και παρ ολα αυτά το δημόσιο χρέος δεν μειώνεται λόγω του συνταξιοδοτικου
Ρισπέκτ. Πάντα το έλεγα ότι η ιερή αγελάδα που λέγεται συνταξιούχοι (οι άνω των 1000 ευρώ) θα πρέπει να "χτυπηθούν" αναγκαστικά.

Bellavita06

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2022
Κριτικές
3
Like
1.717
Πόντοι
481
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Εξ αρχής είναι λάθος να πας εκεί παράνομος. Δεν θα σου βγει σε καλό. Τουλάχιστον αυτό νομίζω - μπορεί να γράφω και μαλακίες.
Γενικότερα οι εποχές που πήγαινες και "γινόσουν" στην Αμερική έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Τώρα μπορεί να πας και να καταλήξεις σκλάβος.
Μπαααα, και εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα και συμφωνώ με αυτά που έχεις γράψει. Δεν γυρνάνε αυτές οι εποχές, ούτε σε 20 ούτε σε 50 χρόνια, η ιστορία έχει λάβει άλλη τροχιά και θα δούμε τι και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Το θέμα είναι απλό . Εάν πχ ανήκεις στην κατηγορία , βρήκα προίκα έτοιμο σπίτι από τους γονείς , [ η και δυο σπίτια , και στο ένα μένω ,και το άλλο το νοικιάζω κτλ ] και με διόρισαν και με τα κονε τους στο δημόσιο κτλ , μένεις Ελλάδα .

Εάν όχι όπου γης και πατρίς .Φυσικά ούτε έξω είναι απλά τα πράγματα σήμερα . Θα πρέπει να γνωρίζεις την γλώσσα , να μην είσαι ανειδίκευτος , και θα πρέπει να είσαι και νόμιμος για να σταθείς .

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.308
Πόντοι
2.356
Το θέμα είναι απλό . Εάν πχ ανήκεις στην κατηγορία , βρήκα προίκα έτοιμο σπίτι από τους γονείς , [ η και δυο σπίτια , και στο ένα μένω ,και το άλλο το νοικιάζω κτλ ] και με διόρισαν και με τα κονε τους στο δημόσιο κτλ , μένεις Ελλάδα .

Εάν όχι όπου γης και πατρίς .Φυσικά ούτε έξω είναι απλά τα πράγματα σήμερα . Θα πρέπει να γνωρίζεις την γλώσσα , να μην είσαι ανειδίκευτος , και θα πρέπει να είσαι και νόμιμος για να σταθείς .
Λέξη προς λέξη συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Λέξη προς λέξη συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Αυτή είναι η πραγματικότητα .Ειδικά όσοι δεν βρήκαν την παραμικρή βοήθεια από τους γονείς , [ σπίτι , διορισμό , έτοιμη στρωμένη δουλειά ,σοβαρές σπουδές η έστω ένα από αυτά κτλ ] , στο ελλαντα δεν έχουν κυριολεκτικά στον ήλιο μοίρα . Όταν δε , φθάσουν και τα 40 συν , ηλικιακά , την έχουν βαμμένη πολύ άσχημα .

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
363
Πόντοι
21
Χωρις χαρτιά και ειδικά social security number (αφμ) ειναι παρά πολύ δύσκολο.
Χωρίς γνωστούς - συγγενείς το ξεχνάς.
Έρχεσαι πίσω και πηγαίνεις στην Λευκάδα (άκουσέ με) και εάν ξέρεις κάτι από οικοδομή η εγκατάσταση , θα δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα. Σε φούρνο ; Παντού μεροκάματο υπάρχει.
Άσε για καθαρισμούς σε σκάφη (εκατοντάδες) η Airbnb .

Μιλούσα με γνωστή και μου έπεσε το σαγόνι.
Ακόμη και σε σέρβις. Δουλειές όλο τον χρόνο. Τρελή ανάπτυξη παντού εκεί.

Δεν έβρισκαν κόσμο να καθαρίσει και στην τελική πήραν γύφτους !! (άλλοι τους λένε ρομά)
Ήταν μεγάλη η ζήτηση .

Για κάνε τα κουμάντα σου.

Ήμουν Αμερική και γνωρίζω.

ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ κι έλα.
Για πες γιατί λες για την Λευκάδα συγκεκριμένα?? Σε ρωτάω γιατί έχω καταγωγή από εκεί αλλά μας έχει φάει η πουτανα η Αθήνα.... Με ενδιαφέρει αυτό που λες...

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Γράφω αυτό το θρεντ για μια ποιο εμπειροστατωμενοι οπτική γωνία. Ειμαι 27 ετών και έχω φύγει από την Ελλάδα στην Αμερική,Καλιφόρνια, Λος Άντζελες εδω και ένα χρόνο.
Ήρθα με σκοπό να μαζέψω λίγα φράγκα και να την κάνω από δω και να γυρίσω Ελλάδα έχοντας λεφτά για να αγοράσω κάποια ακίνητα που θέλω. Το θέμα είναι πως δεν έχω γνωστούς εδώ ούτε φίλους ούτε τπτ και όσους γνωρίζω είναι παντρεμένη και δεν έχουν ορεξει για τπτ. Έμπλεξα με λίγα λόγια. Ένα χρόνο είμαι δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά. Νιώθω σαν να έκανα μια τρύπα στο νερό
Η αλήθεια είναι πως ήρθα σαν τουρίστας και έμεινα παράνομα. Η κατάσταση έχει ως εξής. Δύσκολα βρίσκω δουλειά σε αυτά που θέλω να κάνω γιατί για να δουλέψεις εδω ζητάνε αφμ πράγμα που εγώ δεν εχω. Οι μόνες δουλειές που μπορώ να κάνω είναι είτε οικοδομή είτε σε ελληνικό εστιατόριο λάντζα η σέρβις και ολα αυτα στα μαυρα. Οι Έλληνες εδώ είναι δυσεύρετοι...
Τι γνώμη έχετε?
Αν δεν νομιμοποιηθείς, δεν έχει νόημα να ταλαιπωρείσαι στα χαμένα.
Αφού είσαι νέος και θες να κάνεις ακίνητα, έλα Ευρώπη, αλλά όχι Ελλάδα, γιατί κι εκεί ζόρικα είναι. Μία βολική χώρα για μετανάστευση, σε σχέση με άλλες πάντα, είναι η Γαλλία, αν και δεν την ακούς συχνά ή σχεδόν καθόλου.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
Γράφω αυτό το θρεντ για μια ποιο εμπειροστατωμενοι οπτική γωνία. Ειμαι 27 ετών και έχω φύγει από την Ελλάδα στην Αμερική,Καλιφόρνια, Λος Άντζελες εδω και ένα χρόνο.
Ήρθα με σκοπό να μαζέψω λίγα φράγκα και να την κάνω από δω και να γυρίσω Ελλάδα έχοντας λεφτά για να αγοράσω κάποια ακίνητα που θέλω. Το θέμα είναι πως δεν έχω γνωστούς εδώ ούτε φίλους ούτε τπτ και όσους γνωρίζω είναι παντρεμένη και δεν έχουν ορεξει για τπτ. Έμπλεξα με λίγα λόγια. Ένα χρόνο είμαι δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά. Νιώθω σαν να έκανα μια τρύπα στο νερό
Η αλήθεια είναι πως ήρθα σαν τουρίστας και έμεινα παράνομα. Η κατάσταση έχει ως εξής. Δύσκολα βρίσκω δουλειά σε αυτά που θέλω να κάνω γιατί για να δουλέψεις εδω ζητάνε αφμ πράγμα που εγώ δεν εχω. Οι μόνες δουλειές που μπορώ να κάνω είναι είτε οικοδομή είτε σε ελληνικό εστιατόριο λάντζα η σέρβις και ολα αυτα στα μαυρα. Οι Έλληνες εδώ είναι δυσεύρετοι...
Τι γνώμη έχετε?
200.gif

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom