1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
γαμάειΠου είναι ο νόβο όταν το χρειάζεσαι......
γαμάειΠου είναι ο νόβο όταν το χρειάζεσαι......
είναι κτήριο, ή κτίριο;δεν κοβω φλεβα για τι ποιο ειναι το σωστο..
απο την στιγμη ομως που υπαρχει διαφωνια,θεωρω σωστη & την δικη μου γραφη..
& λαθος να ειναι στα παπαρια μου αφου εγω ετσι "στραβα" το εχω μαθει..
και η ροχάλα θεωρείται κανονικό νικ.
εγώ θεωρώ σωστό αυτό που προέρχεται απο την αρχαία μου γλώσσα και όχι από κάποιου τη μαλακία που την ανακάλυψε τον 20ο αιώνα.δεν κοβω φλεβα για τι ποιο ειναι το σωστο..
απο την στιγμη ομως που υπαρχει διαφωνια,θεωρω σωστη & την δικη μου γραφη..
& λαθος να ειναι στα παπαρια μου αφου εγω ετσι "στραβα" το εχω μαθει..
είναι κτήριο, ή κτίριο;
πωπω ζόρι.......καλα τπ παραδεχομαι. Ειμαι κλωνος της ΟΧΙΑΣ
είναι κτήριο, ή κτίριο;
Στα ΝΕΑ Ελληνικα υπάρχουν δύο ρήματα: το "συγχέω" και το "συγχίζω". Το μεν πρώτο είναι αρχαΐζον και, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις (όπου ένας τύπος δεν είναι πια πλήρως λειτουργικός) , είναι ελλειπτικό, δηλαδή δε χρησιμοποιούνται κανονικά όλοι του οι χρόνοι: στο συγκεκριμένο, χρησιμοποιούμε κανονικά τον Ενεστώτα (ενεργητικό: συγχέω-συγχέεις... και παθητικό: συγχέομαι-συγχέεσαι…, υποτακτική: να συγχέομαι…) όμως για όλους τους άλλους χρόνους υπάρχει το ωραιότατο νεοελληνικό ρήμα «μπερδεύω/ομαι». Άμεσο παράγωγο του συγχέω είναι η «σύγχυση» (confusion).είναι κτήριο, ή κτίριο;
καλα τπ παραδεχομαι. Ειμαι κλωνος της ΟΧΙΑΣ
πωπω ζόρι.......
Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχχααχαχχαχααχχαχχαχαχχαχ
κτιριο :- :-είναι κτήριο, ή κτίριο;
στ αρχίδια μας.ενα ζορι το εχω απο τοτε που με παρατησες
Κτήριο είναι αλλά επικρατεί το κτίριο πιαείναι κτήριο, ή κτίριο;
ε οχι ρε πουστη μου....
μπουμπουυυυυυυυυυυυυυυυυ
εγώ θεωρώ σωστό αυτό που προέρχεται απο την αρχαία μου γλώσσα και όχι από κάποιου τη μαλακία που την ανακάλυψε τον 20ο αιώνα.
αλλά όπως γουστά κανείς.
κι εσυ?? :S :S
σου δίνω προθεσμία δύο μέρες να μαζέψεις τα κομμάτια σου και σε περιμένω για κρεμ καραμελέ να πάνε τα φαρμάκια κάτω
και η εταιρεια ετσι δεν ειναι κανονικα αλλα εχει επικρατησει το εταιρια η κανω λαθοςΚτήριο είναι αλλά επικρατεί το κτίριο πια