Νέα

Άτομο με καμία επαφή με το γυναικείο φύλο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MariosFFX
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 661
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν κοβω φλεβα για τι ποιο ειναι το σωστο..
απο την στιγμη ομως που υπαρχει διαφωνια,θεωρω σωστη & την δικη μου γραφη..
& λαθος να ειναι στα παπαρια μου αφου εγω ετσι "στραβα" το εχω μαθει..
είναι κτήριο, ή κτίριο;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν κοβω φλεβα για τι ποιο ειναι το σωστο..
απο την στιγμη ομως που υπαρχει διαφωνια,θεωρω σωστη & την δικη μου γραφη..
& λαθος να ειναι στα παπαρια μου αφου εγω ετσι "στραβα" το εχω μαθει..
εγώ θεωρώ σωστό αυτό που προέρχεται απο την αρχαία μου γλώσσα και όχι από κάποιου τη μαλακία που την ανακάλυψε τον 20ο αιώνα.

αλλά όπως γουστά κανείς.

Επισκέπτης
είναι κτήριο, ή κτίριο;
Στα ΝΕΑ Ελληνικα υπάρχουν δύο ρήματα: το "συγχέω" και το "συγχίζω". Το μεν πρώτο είναι αρχαΐζον και, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις (όπου ένας τύπος δεν είναι πια πλήρως λειτουργικός) , είναι ελλειπτικό, δηλαδή δε χρησιμοποιούνται κανονικά όλοι του οι χρόνοι: στο συγκεκριμένο, χρησιμοποιούμε κανονικά τον Ενεστώτα (ενεργητικό: συγχέω-συγχέεις... και παθητικό: συγχέομαι-συγχέεσαι…, υποτακτική: να συγχέομαι…) όμως για όλους τους άλλους χρόνους υπάρχει το ωραιότατο νεοελληνικό ρήμα «μπερδεύω/ομαι». Άμεσο παράγωγο του συγχέω είναι η «σύγχυση» (confusion).

Τώρα το συγχίζω/ ίζομαι είναι βέβαια ομόρριζο του «συγχέω», αλλά έχει διαφοροποιημένη σημασία, αφού σημαίνει «εκνευρίζω/-ομαι» [και για να δώσω ένα εντελώς τυχαίο παράδειγμα σε πρόταση: Συγχίζομαι όταν ακούω απόψεις που αντιμετωπίζουν τη γλώσσα ως νεκρό μνημείο που κρύβει μέσα του μία μοναδική και απαραβίαστη «αλήθεια» ]. Το ρήμα αυτό κλίνεται κανονικά σε όλους τους χρόνους όπως όλα τα ρήματα σε –ίζω. Η "σύγχιση" (εκνευρισμός) είναι άμεσο παράγωγο του "συγχίζω".

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ε οχι ρε πουστη μου....

μπουμπουυυυυυυυυυυυυυυυυ

σου δίνω προθεσμία δύο μέρες να μαζέψεις τα κομμάτια σου και σε περιμένω για κρεμ καραμελέ να πάνε τα φαρμάκια κάτω

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
εγώ θεωρώ σωστό αυτό που προέρχεται απο την αρχαία μου γλώσσα και όχι από κάποιου τη μαλακία που την ανακάλυψε τον 20ο αιώνα.

αλλά όπως γουστά κανείς.

Ρε μαλάκα, μήπως τελικά είσαι κρυφοεθνίκι?
Αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχχαχαχαχαχα

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
σου δίνω προθεσμία δύο μέρες να μαζέψεις τα κομμάτια σου και σε περιμένω για κρεμ καραμελέ να πάνε τα φαρμάκια κάτω

κερναω κοκτεηλς αμα αφησεις τον ξυνο :dancing:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom