alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Σοσιαλφιλελευθερος ειναι το πιο σωστομια απορια.Εσυ εισαι δεξιος η νεοφιλελευθερος?Γιατι και τα δυο μαζι δεν γινεται...
Σοσιαλφιλελευθερος ειναι το πιο σωστομια απορια.Εσυ εισαι δεξιος η νεοφιλελευθερος?Γιατι και τα δυο μαζι δεν γινεται...
δεν έχω πει το αντίθετο μάλιστα τον έχω παραδεχτεί γιατί ενώ έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές σε πολλά κ σε πολιτικά δεν έχει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος προβεί σε χαρακτηρισμούς κ παρόλο που διαφωνούμε στα σωστά συμφωνούμεθελω να πιστευω,οτι ο Αlex ειναι ενταξει ατομο,ασχετα με το τι πιστευει.Το θεμα ειναι,να εκφαιρει την δικη του αποψη,και οχι τη γραμμη του κομματος,γιατι εχω διαπιστωσει,πως υπαρχουν φιλοι εδω,που νομιζει κανεις,οτι ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια!Απο την αλλη μερια,γιατι να μας την πει,αν μας ενοχλει αυτη η χουντα!Γιατι περι χουντας προκειται,οταν οι αντικαπνιστες μας φερονται ετσι.Και η ιστορια με την σκυλοαστυνομευση,το ιδιο πραγμα ειναι.Ετσι και με την τρομοκρατια,βρισκουν αφορμες,για να μας βαλουν τα δυο ποδια σενα παπουτσι!
ο αδωνις πως ειναι?μια απορια.Εσυ εισαι δεξιος η νεοφιλελευθερος?Γιατι και τα δυο μαζι δεν γινεται...
Ειδικότερα αν κατανοήσεις ότι η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει απαραίτητα ύλη ούτε πράγμα αλλά αυτό που κουβαλάει ο καθένας μέσα του στον τρόπο σκέψης κ συμπεριφοράς ώστε να είναι άνθρωπος κ όχι απάνθρωπος
Όταν λέμε ο άλλος έχει ψυχή δεν εννοούμε απαραίτητα την θρησκευτική έννοια αλλά την θέληση του να ορμήξει στην φωτιά να βοηθήσει κάποιον
Να στερηθεί αυτός για να έχει ο άλλος η να καταφέρει να "σηκωθεί" από κάτι άσχημο που του έχει συμβεί
Κ ένα σωρό πράγμα τα που στον κοινό λόγο λέμε θέλει δύναμη ψυχής
δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.Ειδες τι απαντησε?δεν μπορουμε να αποδειξουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει ψυχη,αλλα ειναι αχρηστη.Θα σου κανω μια προταση.Μου χαριζεις την ψυχη που δεν εχεις,και εγω να σου χαρισω δεξιοτητες 10 πλασιου εγκεφαλου?Και ολα αυτα,σε αυτο το χωροχρονο!Αυτες τις προσλαμβανουσες,μπορουμε να αξιοποιησουμε,γιατι αυτες καταλαβαινουμε σε αυτο το χωροχρονο.Και το συμπαν που μου αναφερες σε αυτο το χωροχρονο υφισταται με μια μικρη διαφορα χρονου.Η αναφορα του χρονου εχει αξια μονο για αυτη τη διασταση.Θα βολευε τον billy gates λοιπον,να μην υπηρχε ψυχη και να ζουσε για παντα.Θα τον στενοχωρησω ομως,γιατι η ψυχη δεν χωραει σε τσιπακια.
τυπε πιστευεις πρεπει να δημιουργηθουν ειδικα ενυδρεια για ψαρια-καπνιστες :S :S :S
ο οποιοσδηποτε ισχυρίζεται καθετα κατι εχει το βαρος της απόδειξης τουΌποιος ισχυρίζεται οτιδήποτε, έχει το βάρος της απόδειξης. Με αυτή την έννοια, δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν οι τάρανδοι του Άη - Βασίλη. Με αυτή τη λογική, γιατί δεν πιστεύεις στη Μετεμψύχωση; ή ότι η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. στην πραγματικότητα έχει επαφές με εξωγήινους; ή ότι κάτω από τη Γη δεν ζουν τα ρυπαρά έθνη του Λιακόπουλου; Αν η ψυχή υπήρχε, θα είχε αποδειχτεί με την πρόοδο της Επιστήμης. Χιλιάδες χρόνια ο κάθε απελπισμένος θέλει να πιστεύει πως όταν πεθάνει, δεν θα χαθεί τελείως, θα υπάρχει η ψυχή του
ο οποιοσδηποτε ισχυρίζεται καθετα κατι εχει το βαρος της απόδειξης του
αρα το ιδιο πραγμα μπορω να πω εγω για σενα που το κανεις δλδ "αποδειξε μου ότι δεν υπαρχει"
όταν οι ιδιοι οι επιστήμονες κ ακομα κ ο παξινος στον οποιο αναφερεσαι λεει "δεν μπορούμε να αποδειξουμε ότι δεν υπαρχει" ταυτόχρονα είναι πολλοι αυτοι που παρουσιαζουν την "ψυχη" με την δυναμη της θέλησης
δεν μπορεις να ζητας αποδειξη για κατι που εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις το αντιθετο
είναι απλα αποψη
όπως προσωπικη μου αποψη είναι ότι σε ένα συμπαν με δισεκατομοιρια γαλαξιες
τρισεκατομιρια αστρα(δλδ ηλιους) κ δεν ξερω ποσους πλανητες είναι αδυνατον να ειμαστε ο μονος με ζωη
με βαση την θεωρεια του δαρβινου δεν είναι απαραιτητο η ζωη σε αυτους τους πλανητες να είναι ανθρωποι η να αναπνεουν οξυγωνο ουτε να εχουν σαν βαση τον ανθρακα όπως είναι τα παντα στην γη
ισως βασιζονται σε συστατικο που ουτε καν υπαρχει στην γη κ το κάθε ειδος ζωης να ειναι προσαρμοσμενο στις συνθηκες που επικρατουν στον εκαστωτε πλανητη κ η ζωη να είναι προσαρμοσμενη εκει
εσυ μπορεις με σωστα επιχειρηματα να αποδειξεις ότι δεν υπαρχει?
υπαρχει θεωρεια που πολύ σου λενε σαν αποδειξη υπάρξεις εξωγήινης ζωης που βασιζεται στο αποτομο αλμα της τεχνολογιας από την δεκαετια του 1940 μεχρι σημερα που το αλμα αυτό σε σχεση με την τεχνολογια κ όπως προχωραγε αυτή ξεπερναει το 600%
και σου λενε είχαμε βοηθεια για αυτην την τεχνολογικη εξεληξη
υπαρχουν επισεις οι λεγωμενοι βερνιακοι οπου υποστηριζουν ότι ο βερν που ειχε γραψει αυτά τα βιβλια ειχε παει στα μερη που ελεγε κ εχουν ασχοληθεί επιστήμονες με αυτά κ μαλιστα καποιοι λενε ότι ισως εχουν βαση ότι εχει γραψει εσυ μπορεις να αποδειξεις ότι δεν υπαρχει?
κ για να μην παμε στις θεωριες επιστημονικης φαντασιας θα σε παω σε ένα πραγμα της καθημερινότητας μας
εσυ μπορεις να μου αποδειξεις πως ότι λενε οι κυβερνησεις σημερα είναι 100% αληθεια όχι μονο ότι θελουν να ξερουμε?
ότι κ να πουμε ότι κ να κανουμε ειτε αυτό που λες εσυ ειτε αυτό που λεει ο παπουλης είναι κατι που δεν μπορειτε να αποδειξετε ουτε ο ενας ουτε ο άλλος
όπως τα ερωτήματα που σου εβαλα
το να ζητας αποδειξεις για κατι που ο ιδιος δεν μπορεις να απόδειξεις το αντιθετο δεν είναι επιχειρημα ουτε σε βαζει σε πλεονεκτηκη θεση απλα δειχνει κολλημα/σκαλωμα σε ένα πιστευω
οπου το καλητερο που εχεις να κανεις σε τέτοιες φασεις είναι να εισαι ανοικτος σε δεδομενα κ πλυροφοριες που ερχονται ειτε αυτές σ'αρεσουν ειτε όχι γιατι μονο ετσι μπορεις να λες παω ένα βημα πιο κοντα στην πραγματηκοτητα γιατι αυτά είναι ερωτήματα που ισως να παψουμε να ζουμε κ εμεις κ τα δισεγγονα μας κ παλι να μην εχουν απαντηθεί με αποδειξεις
ρε μποκολε σε παω σε πολλα μην καταντας σαν τους αλλους που δεν καταλαβαινουν τι τους λεςΘα ξαναγράψω το αυτονόητο. Η Βασική αρχή του δικαίου, είναι ότι το βάρος της απόδειξης το έχει όποιος ισχυρίζεται οτιδήποτε. Και μάλιστα, όσο πιο ακραίος είναι ο ισχυρισμός του, τόσο πιο ακραία στοιχεία πρέπει να παρουσιάσει. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί η ανυπαρξία. Χρησιμοποιώντας το εξαίσιο παράδειγμα του Ράντι, αν πετάξεις όλους τους τάρανδους που υπάρχουν στον κόσμο από ένα γκρεμό και σκοτωθούν, αυτός που θέλει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη θα λέει ότι οι τάρανδοι του Αη Βασίλη υπάρχουν, είναι μαγικοί και σέρνουν το ιπτάμενο έλκυθρο. Δεν πρέπει εμείς να αποδείξουμε την ανυπαρξία, όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει οτιδήποτε, αυτός πρέπει να το αποδείξει. Ναι, συμφωνώ ότι είναι αδύνατον να μην υπάρχουν άλλες μορφές ζωής σε κάποιους πλανήτες, από τον απίθανο αριθμό πλανητών που υπάρχουν. Το να συμφωνώ ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι ένα. Το να ισχυριστώ ότι οι εξωγήινοι έχουν έρθει και μας καθοδηγούν, είναι άλλο, θα πρέπει να δώσω στοιχεία των ισχυρισμών μου. Δηλαδή τι θα έλεγες αν εγώ ισχυριζόμουν ότι μου αποκαλύφθηκε σε όραμα ότι η μεγαλειότητα της Αόρατης Ροζ Μονόκερου δημιούργησε τον κόσμο; θα έπρεπε εσύ να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει, ή εγώ να σου δώσω στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό μου;
πολύ σωστό παράδειγμαΜιας και το παρακάναμε φιλοσοφικό το θρέντ... να βάλω εδώ ένα... ας το πούμε νοερό πείραμα, ή αλλιώς, βάση για σκέψη, food for thought που λένε και οι Αμερικανοί.
Σύμφωνα με τη βιολογία, τα μονοζυγωματικά δίδυμα είναι μιας μορφής κλώνοι το ένα του άλλου. Και, βιολογικά πάντοτε, έχουν ταυτόσημη, ή τουλάχιστον σχεδόν ταυτόσημη εξέλιξη μεγαλόνωντας. Δεν θα έπρεπε και οι χαρακτήρες τους, και, ίσως και οι κλίσεις τους, να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, άρα ε΄χουν τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερεσ, βλέπουμε τέτοια μονοζυγωματικά δίδυμα να δημιουργούν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, καθώς και δραστικά διαφορετικές δεξιότητες. Αυτό τι το δημιουργεί, απο τη στιγμή που, βιολογικά και γενετικά είναι ουσιαστικά ίδια άτομα; Και, αν υπάρχει κάποιος αόρατος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη του χαρακτήρα, θα μπορούσε κάποιος να τον ονομάσει "ψυχή";
Δεν μιλάω για την ψυχή που πάει στον παράδεισο, ή στην κόλαση. Μιλάω για μιας μορφής... ενέργεια ίσως; Κάτι που καθορίζει μια εξελικτική πορεία, η οποία ίσως και να είναι εντελώς άστοχη φαινομενικά.
Κοίταξε, δεν το θεωρώ παράδειγμα...πολύ σωστό παράδειγμα
Επειδή τα μονοζυγοτικα δίδυμα μοιάζουν εξωτερικά δεν σημαίνει ότι μοιάζουν και εσωτερικά. Και σε αυτό με τις δεξιότητες που λες δεν πιστεύω ότι γεννιέσαι με αυτές αλλά τις εξασκείς,όταν πχ σου αρέσει η ζωγραφική αφιερώνεις χρόνο σε αυτή και γίνεσαι καλύτερος, κανείς δεν γεννιέται με προσόντα. Ακόμα και το τι σου αρέσει στη ζωή είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, μπορεί πχ το ένα δίδυμο κάποια στιγμή στη ζωή όταν ήταν μικρός να πήγε να παίξει μπάλα με τους φίλους, οι φίλοι του να είναι άχρηστοι στη μπάλα, αυτός να ήταν καλός και έτσι να του ανέβηκε η ψυχολογία και ταυτόχρονα η όρεξη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει ότι ήταν στο DNA του να του αρέσει το ποδόσφαιρο. Ήταν οι συγκυρίες που τα έφεραν έτσι.Μιας και το παρακάναμε φιλοσοφικό το θρέντ... να βάλω εδώ ένα... ας το πούμε νοερό πείραμα, ή αλλιώς, βάση για σκέψη, food for thought που λένε και οι Αμερικανοί.
Σύμφωνα με τη βιολογία, τα μονοζυγωματικά δίδυμα είναι μιας μορφής κλώνοι το ένα του άλλου. Και, βιολογικά πάντοτε, έχουν ταυτόσημη, ή τουλάχιστον σχεδόν ταυτόσημη εξέλιξη μεγαλόνωντας. Δεν θα έπρεπε και οι χαρακτήρες τους, και, ίσως και οι κλίσεις τους, να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, άρα ε΄χουν τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερεσ, βλέπουμε τέτοια μονοζυγωματικά δίδυμα να δημιουργούν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, καθώς και δραστικά διαφορετικές δεξιότητες. Αυτό τι το δημιουργεί, απο τη στιγμή που, βιολογικά και γενετικά είναι ουσιαστικά ίδια άτομα; Και, αν υπάρχει κάποιος αόρατος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη του χαρακτήρα, θα μπορούσε κάποιος να τον ονομάσει "ψυχή";
Δεν μιλάω για την ψυχή που πάει στον παράδεισο, ή στην κόλαση. Μιλάω για μιας μορφής... ενέργεια ίσως; Κάτι που καθορίζει μια εξελικτική πορεία, η οποία ίσως και να είναι εντελώς άστοχη φαινομενικά.
Ναι, αλλά, όταν έχουμε δύο παιδιά, αδέλφια, συνομήλικα, που μεγαλώνουν στις ίδιες συνθήκες, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, και έχουν τις ίδιες παρέες, τα ερεθίσματα για να ασχοληθούν με τη ζωγραφική είναι τα ίδια και στα δύο, όπως και η σωματική υποδομή για να είναι καλοί στη μπάλα. Δεν πρόσεξες, οτι ανέφερα ρητά οτι έχουν, και ατ δύο δίδυμα τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες (οικογένεια, σχολείο, παρέες)Επειδή τα μονοζυγοτικα δίδυμα μοιάζουν εξωτερικά δεν σημαίνει ότι μοιάζουν και εσωτερικά. Και σε αυτό με τις δεξιότητες που λες δεν πιστεύω ότι γεννιέσαι με αυτές αλλά τις εξασκείς,όταν πχ σου αρέσει η ζωγραφική αφιερώνεις χρόνο σε αυτή και γίνεσαι καλύτερος, κανείς δεν γεννιέται με προσόντα. Ακόμα και το τι σου αρέσει στη ζωή είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, μπορεί πχ το ένα δίδυμο κάποια στιγμή στη ζωή όταν ήταν μικρός να πήγε να παίξει μπάλα με τους φίλους, οι φίλοι του να είναι άχρηστοι στη μπάλα, αυτός να ήταν καλός και έτσι να του ανέβηκε η ψυχολογία και ταυτόχρονα η όρεξη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει ότι ήταν στο DNA του να του αρέσει το ποδόσφαιρο. Ήταν οι συγκυρίες που τα έφεραν έτσι.
Να έχουν 100% του ίδιους περιβαλλοντικους παράγοντες μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Όλο και κάπου θα γίνει μια διαφοράΝαι, αλλά, όταν έχουμε δύο παιδιά, αδέλφια, συνομήλικα, που μεγαλώνουν στις ίδιες συνθήκες, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, και έχουν τις ίδιες παρέες, τα ερεθίσματα για να ασχοληθούν με τη ζωγραφική είναι τα ίδια και στα δύο, όπως και η σωματική υποδομή για να είναι καλοί στη μπάλα. Δεν πρόσεξες, οτι ανέφερα ρητά οτι έχουν, και ατ δύο δίδυμα τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες (οικογένεια, σχολείο, παρέες)
μα το έχω ξεκαθαρίσει δεν μιλάω με την θρησκευτική έννοια της λέξηςΚοίταξε, δεν το θεωρώ παράδειγμα...
Αλλά, καλό θα ήταν να βγάλουμε αυτό που λέμε "οργανωμένη θρησκεία" απο αυτή την εξίσωση. Όσο υπάρχει ο κερδοσκοπικός οργανισμός που ονομάζεται "Εκκλησία" (όχι οι ναοί, η οργάνωση), τότε ο διάλογος θα παραμένει εσαεί ανάμεσα σε βιβλικές αναφορές και λογικές αναφορές. Και θα παραμένει, ο διάλογος, σε μιά φόρμα ουροβόρου, θα καταλήγει ακριβώς εκεί που ξεκίνησε, για να ξανακάνει, εσαεί τον ίδιο κύκλο.
Αν όμως βάλουμε το ερώτημα ανάμεσα σε δύο λογικές αναφορες, μία υπέρ και μία κατά, τότε, ίσως, βγάλουμε κάποια άκρη... ίσως...
Γιατί; Ίδια ηλικία, ίδιο φύλο, ίδια γειτονιά, ίδιο επίθετο... θα είναι στην ίδια αίθουσα στο σχολείο, θα παίζουν στην ίδια αλάνα, θα βλέπουν τα ίδια παιδιά όταν είναι στην αλάνα ή στο διάλλειμα στο σχολείο. Θα έχουν τους ίδιους γονείς, θα μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, θα τρώνε το ίδιο φαγητό... όπως και να το δούμε, σαν μονοζυγωματικά δίδυμα, το να υπάρχει διαφορά στο κομμάτι "περιβαλλοντικός παράγοντας" είναι απο ιδιέταιρα σπάνιο εώς ανύπαρκτοΝα έχουν 100% του ίδιους περιβαλλοντικους παράγοντες μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Όλο και κάπου θα γίνει μια διαφορά
ανύπαρκτο όχι σπάνιο ναι τουλάχιστον μέχρι την εφηβεία που πλέον έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα τουςΓιατί; Ίδια ηλικία, ίδιο φύλο, ίδια γειτονιά, ίδιο επίθετο... θα είναι στην ίδια αίθουσα στο σχολείο, θα παίζουν στην ίδια αλάνα, θα βλέπουν τα ίδια παιδιά όταν είναι στην αλάνα ή στο διάλλειμα στο σχολείο. Θα έχουν τους ίδιους γονείς, θα μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, θα τρώνε το ίδιο φαγητό... όπως και να το δούμε, σαν μονοζυγωματικά δίδυμα, το να υπάρχει διαφορά στο κομμάτι "περιβαλλοντικός παράγοντας" είναι απο ιδιέταιρα σπάνιο εώς ανύπαρκτο
Μπορεί εγώ να έχω ένα μονοζυγοτικο δίδυμο αδερφό,εγώ να σπάσω το γόνατο μου και αυτός να ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο.Το γεγονός ότι αρχικά έσπασα το γόνατο δεν θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω να παίζω ποδόσφαιρο, ενός ο άλλος θα παίζει, μπορεί να περάσει πάνω από χρόνος που δεν θα μπορώ να παίζω και έτσι ο αδερφός μου να έχει γίνει πολύ καλός στο ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα ξέρω τι σχήμα έχει η μπάλα και έτσι από πίσμα θα ξεκινήσω ένα άλλο χόμπι στο οποίο θα είμαι εγώ καλός και ο αδερφός μου όχι.Γιατί; Ίδια ηλικία, ίδιο φύλο, ίδια γειτονιά, ίδιο επίθετο... θα είναι στην ίδια αίθουσα στο σχολείο, θα παίζουν στην ίδια αλάνα, θα βλέπουν τα ίδια παιδιά όταν είναι στην αλάνα ή στο διάλλειμα στο σχολείο. Θα έχουν τους ίδιους γονείς, θα μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, θα τρώνε το ίδιο φαγητό... όπως και να το δούμε, σαν μονοζυγωματικά δίδυμα, το να υπάρχει διαφορά στο κομμάτι "περιβαλλοντικός παράγοντας" είναι απο ιδιέταιρα σπάνιο εώς ανύπαρκτο
να συμφωνήσω μαζί αλλά πες μου κάτιΕπειδή τα μονοζυγοτικα δίδυμα μοιάζουν εξωτερικά δεν σημαίνει ότι μοιάζουν και εσωτερικά. Και σε αυτό με τις δεξιότητες που λες δεν πιστεύω ότι γεννιέσαι με αυτές αλλά τις εξασκείς,όταν πχ σου αρέσει η ζωγραφική αφιερώνεις χρόνο σε αυτή και γίνεσαι καλύτερος, κανείς δεν γεννιέται με προσόντα. Ακόμα και το τι σου αρέσει στη ζωή είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, μπορεί πχ το ένα δίδυμο κάποια στιγμή στη ζωή όταν ήταν μικρός να πήγε να παίξει μπάλα με τους φίλους, οι φίλοι του να είναι άχρηστοι στη μπάλα, αυτός να ήταν καλός και έτσι να του ανέβηκε η ψυχολογία και ταυτόχρονα η όρεξη να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει ότι ήταν στο DNA του να του αρέσει το ποδόσφαιρο. Ήταν οι συγκυρίες που τα έφεραν έτσι.