ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.793
- Πόντοι
- 3.656
Είπα "ένας αόρατος παράγοντας". Και, δεν είναι και ΤΟΣΟ αυθαίρετο. Τα πάντα στο σύμπαν είναι, στην ουσία, συσχετισμοί ενέργειας. Γνωρίζουμε μόλις ένα ψήγμα απο τις "υλοποιήσεις" της ενέργειας στο σύμπαν, και η αντίδρασή σου, συγνώμη κι όλας, αλλά δεν διαφέρει καθόλου απο τους φανατισμένους που τόσο απεχθάνεσαι. Αν σε ενοχλεί τόσο η χρήση του όρου "ψυχή", στο σημείο που να αρνείσαι την ίδια τη βάση της επιστημονικής προόδου, την αρχέγονη ερώτηση "γιατί αυτό είναι όπως είναι", και δεν μπορείς να προσπεράσεις τις όποιες παρωπίδες φοράς, σε τι διαφέρεις απο τον κάθε θρησκόληπτο που ορύεται οτι "η ψυχή υπάρχει, το λένε τα ευαγγέλια";
Εγώ έθεσα ένα ερώτημα... "τί είναι ψυχή", και το διατύπωσα με ένα εντελώς άθρησκο παράδειγμα, το πως απο εκεί, εσύ με έβαλες στο ίδιο τσουβάλι με τους Κεραυνούς του Δία... απορώ!
Η αλήθεια είναι, οτι, ούτε εγώ ξέρω την απάντηση στο ερώτημά μου, ούτε κι εσύ. Και, όσο και αν η επιστήμη είναι ο πυλώνας της ανθρώπινης εξέλιξης και διανόησης, αυτή τη στιγμή εσύ της δίνεις μια θρησκευτική υπόσταση, ευχαρίστως πετώντας "εις το πυρ το εξώτερον" οτιδήποτε δεν είναι 100% σύμφωνο με ότι έχει πει εως τώρα η επιστήμη... αδιαφορώντας για το γεγονός οτι, η ίδια η επιστήμη λειτουργεί πάνω στη βάση του "τίποτε δεν είναι δεδομένο, τα πάντα ερευνώνται".
Ναι. Τα πάντα ερευνώνται, κι αν τα στοιχεία αποδεικνύουν μια θέση, τότε αυτή θεωρείται Επιστημονική. Και φυσικά δεν σε έβαλα στο ίδιο τσουβάλι με τους κεραυνούς του Δία. Ανάφερα κάποια τρανταχτά παραδείγματα, τα οποία εδώ και αιώνες οι θρησκευόμενοι υποστήριζαν σαν αλήθειες, κι αποδείχτηκαν φαντασιώσεις. ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. Αυτή μας κατέβασε από τα δέντρα και έκανε δυνατό να στείλουμε όχημα στον Άρη και να μας στέλνει φωτογραφίες. Αλλά παράγει και υποπροιόντα. Εκτός από εργαλεία, φάρμακα, Λογοτεχνία κλπ Καλές τέχνες παράγει και Λυκάνθρωπους, Κένταυρους, θεούς και ψυχές. Η διαφορά της Επιστήμης με τη θρησκεία είναι ότι αν αποδειχτεί κάτι που μέχρι χτες θεωρούνταν αδύνατο, οι επιστήμονες θα το δεχτούν. Οι πιστοί, ότι και να γίνει, θα συνεχίσουν να παπαγαλίζουν τα δόγματά τους. Δεκάδες φορές προβλέφθηκε η Β΄Παρουσία, κι όμως συνεχίζουν να την περιμένουν. Εκατομμύρια προσευχές αποδείχτηκαν άχρηστες, και συνεχίζουν