Νέα

Αστυνομια των ζωων !!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Errikos77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 255
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Μπορεί εγώ να έχω ένα μονοζυγοτικο δίδυμο αδερφό,εγώ να σπάσω το γόνατο μου και αυτός να ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο.Το γεγονός ότι αρχικά έσπασα το γόνατο δεν θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω να παίζω ποδόσφαιρο, ενός ο άλλος θα παίζει, μπορεί να περάσει πάνω από χρόνος που δεν θα μπορώ να παίζω και έτσι ο αδερφός μου να έχει γίνει πολύ καλός στο ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα ξέρω τι σχήμα έχει η μπάλα και έτσι από πίσμα θα ξεκινήσω ένα άλλο χόμπι στο οποίο θα είμαι εγώ καλός και ο αδερφός μου όχι.
Ναί, αλλά μια τέτοια πιθανότητα παίζει στα επίπεδα "εξαίρεση" όχι κανόνας.

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Like
269
Πόντοι
36
να συμφωνήσω μαζί αλλά πες μου κάτι
Πώς εξηγείς κάποια πράγματα όπως τον μικρό πιανιστα που από τα 4 χρόνια του έχει δώσει πάρα πολλά ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό κ θεωρείται ο μικρότερος πιανίστας στον κόσμο που έχει παίξει πιάνο σε μεγάλες αίθουσες από εδώ την Ελλάδα (οκ εδώ όχι κ τόσο τα ταλέντα μας δεν προωθούνται) στο  Royal Albert Hall του Λονδίνου μέχρι το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης όταν όλοι ξέρουμε πως στα 4 καλά καλά τα παιδιά δεν είναι σε θέση να φάνε ολομοναχα η να θυμούνται περίπλοκα πράγματα για να πούμε ότι μόνο από εξάσκηση έμαθε να παίζει Μπαχ εάν δεν το αποδώσεις στο έμφυτο ταλέντο η όπως λέμε στο χωριό μου το έχει στο αίμα του?
Εκεί μπορεί να έχει να κάνει με το iq ίσως. Μπορεί να συνδύασε υψηλό iq με την αγάπη του για το πιάνο, πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να χαίρονται όταν ακούνε πιάνω αλλά δεν μπορούν όλα να παίξουν. Επίσης αυτά τα περιστατικά είναι μια στα 100000, ή δεν ξέρω και εγώ πόσο,  μπορεί να μην είχε υψηλό iq αλλά γονείς που το πίεσαν να μάθει πιάνο. Επίσης μπορεί αυτά τα περιστατικά να είναι και μουφα.... Ποιος ξέρει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ναι, αλλά, όταν έχουμε δύο παιδιά, αδέλφια, συνομήλικα, που μεγαλώνουν στις ίδιες συνθήκες, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, και έχουν τις ίδιες παρέες, τα ερεθίσματα για να ασχοληθούν με τη ζωγραφική είναι τα ίδια και στα δύο, όπως και η σωματική υποδομή για να είναι καλοί στη μπάλα. Δεν πρόσεξες, οτι ανέφερα ρητά οτι έχουν, και ατ δύο δίδυμα τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες (οικογένεια, σχολείο, παρέες)
Εδω δεν ειναι ποτέ ιδιοι οι καρποι του ιδιου δένδρου στο ιδιο κλαδι, και αναρωτιεστε τι συμβαινει και δεν ειναι ιδιοι δυο διδυμοι?

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Εδω δεν ειναι ποτέ ιδιοι οι καρποι του ιδιου δένδρου στο ιδιο κλαδι, και αναρωτιεστε τι συμβαινει και δεν ειναι ιδιοι δυο διδυμοι?
Σωστό κι αυτό... όχι απαραίτητα το δυνατότερο επιχείρημα, αλλά... σωστό

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Εκεί μπορεί να έχει να κάνει με το iq ίσως. Μπορεί να συνδύασε υψηλό iq με την αγάπη του για το πιάνο, πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να χαίρονται όταν ακούνε πιάνω αλλά δεν μπορούν όλα να παίξουν. Επίσης αυτά τα περιστατικά είναι μια στα 100000, ή δεν ξέρω και εγώ πόσο,  μπορεί να μην είχε υψηλό iq αλλά γονείς που το πίεσαν να μάθει πιάνο. Επίσης μπορεί αυτά τα περιστατικά να είναι και μουφα.... Ποιος ξέρει
μουφα κ απάτη κ να φτάνει στον τελικό του Ελλάδα έχεις ταλέντο?

www.ethnos.gr/lifestyle/9421_o-mikros-pianistas-thayma-ston-teliko-toy-ellada-eheis-talento-vid]https://www.ethnos.gr/lifestyle/9421_o-mikros-pianistas-thayma-ston-teliko-toy-ellada-eheis-talento-vid[/url]

Οκ πως θα εξηγούσε την περίπτωση του Esref Armagan που αποδεδειγμένα  κ μάλιστα από πολλούς γιατρούς είναι τυφλός εκ γενετής κ όμως ζωγραφίζει  κ μάλιστα καταπληκτικά?

Η την ένατη συμφωνία του Μπετόβεν που την έγραψε κουφός?

Κάποια πράγματα θέλοντας να τα παραδεχτούμε η όχι είναι εμφυτα τώρα αν αυτό σημαίνει ότι είναι γραμμένα στο dna  σημαίνει ότι όντως υπάρχει ψυχή κ  μετεμψύχωση είτε κάποια ουρανιά ή δεν ξέρω εγώ πως θα μπορούσαμε να την πούμε ενέργεια που τα προκαλεί
Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το υσχιριστουμαι η να το αποδείξουμε
Απλά το εικάζουμε

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Like
269
Πόντοι
36
μουφα κ απάτη κ να φτάνει στον τελικό του Ελλάδα έχεις ταλέντο?

www.ethnos.gr/lifestyle/9421_o-mikros-pianistas-thayma-ston-teliko-toy-ellada-eheis-talento-vid]https://www.ethnos.gr/lifestyle/9421_o-mikros-pianistas-thayma-ston-teliko-toy-ellada-eheis-talento-vid[/url]

Οκ πως θα εξηγούσε την περίπτωση του Esref Armagan που αποδεδειγμένα  κ μάλιστα από πολλούς γιατρούς είναι τυφλός εκ γενετής κ όμως ζωγραφίζει  κ μάλιστα καταπληκτικά?

Η την ένατη συμφωνία του Μπετόβεν που την έγραψε κουφός?

Κάποια πράγματα θέλοντας να τα παραδεχτούμε η όχι είναι εμφυτα τώρα αν αυτό σημαίνει ότι είναι γραμμένα στο dna  σημαίνει ότι όντως υπάρχει ψυχή κ  μετεμψύχωση είτε κάποια ουρανιά ή δεν ξέρω εγώ πως θα μπορούσαμε να την πούμε ενέργεια που τα προκαλεί
Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το υσχιριστουμαι η να το αποδείξουμε
Απλά το εικάζουμε
Μου φαίνεται λίγο περίεργο κάποιος να έχει γεννηθεί με την ικανότητα να ζωγραφιζει την στιγμή που η ζωγραφική και όλες οι άλλες μορφές τέχνης είναι ανθρώπινο δημιούργημα...πρώτα ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη γη, μετά δημιουργηθηκαν οι τέχνες. Γιατί αν το πάρουμε έτσι, ακόμα και τα ζώα θα μπορούσα να ζωγραφισουν, θα έβλεπαν καμβά και μπογιές και οποίο ζώο είχε γεννηθεί με αυτήντην δεξιότητα τότε θα άρχιζε να ζωγραφίζει....

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Μου φαίνεται λίγο περίεργο κάποιος να έχει γεννηθεί με την ικανότητα να ζωγραφιζει την στιγμή που η ζωγραφική και όλες οι άλλες μορφές τέχνης είναι ανθρώπινο δημιούργημα...πρώτα ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη γη, μετά δημιουργηθηκαν οι τέχνες. Γιατί αν το πάρουμε έτσι, ακόμα και τα ζώα θα μπορούσα να ζωγραφισουν, θα έβλεπαν καμβά και μπογιές και οποίο ζώο είχε γεννηθεί με αυτήντην δεξιότητα τότε θα άρχιζε να ζωγραφίζει....
κ όμως κ σου έδωσα το όνομα γκουκλαρε το κ διάβασε για αυτόν
Ναι είναι απίστευτο αλλά γίνεται το πώς δεν ξέρω

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Like
269
Πόντοι
36
Τι να σου πω, εδώ ούτε οι επιστήμονες δε μπορουν να τα εξηγήσουν κάποια πράγματα, όσο περισσότερο τα σκεφτόμαστε, τόσο πιο λίγα καταλαβαινουμε ότι ξέρουμε και τόσο πιο χαζοί νιώθουμε....

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Τι να σου πω, εδώ ούτε οι επιστήμονες δε μπορουν να τα εξηγήσουν κάποια πράγματα, όσο περισσότερο τα σκεφτόμαστε, τόσο πιο λίγα καταλαβαινουμε ότι ξέρουμε και τόσο πιο χαζοί νιώθουμε....
Για αυτό έβαλα το νοερό πείραμα στο θρέντ...
Βγάζοντας τη θρησκευτική έννοια της λέξης ψυχή, αρχίσαμε να βάζουμε λογικά επιχειρήματα τόσο υπέρ, όσο και κατά. Μπρεί εμείς να μην βρούμε ποτέ άκρη, αλλά, κάποια στιγμή, η ανθροπώτητα, θα βρεί... αρκεί να μην παραμείνει αυτή η διαφωνία μια ανταλλαγή βιβλικών αναφορών και προσπάθειας ανταπαντήσεων

pouk58

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2012
Like
206
Πόντοι
26
καμια επιστημη δεν εχει καταφερει να αποδηξει ότι δεν υπαρχει ψυχη

"Εάν η ψυχή είναι η περιοχή όπου τα ερεθίσματα γίνονται αντιλήψεις, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, εκεί όπου εδρεύει η αγάπη, εκεί όπου αποθηκεύονται οι μνήμες, τότε δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι υπάρχει ψυχή. Γιατί υπάρχει ένα όργανο που ήδη κάνει αυτή την εργασία. Ο εγκέφαλος. Η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ψυχή, μπορεί όμως να καταστήσει σαφές ότι είναι περιττή."
www.tanea.gr/print/2018/12/01/interviews/i-psyxi-tou-anthropou-einai-o-egkefalos/]https://www.tanea.gr/print/2018/12/01/interviews/i-psyxi-tou-anthropou-einai-o-egkefalos/[/url]

Ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι υπάρχει κάτι, φέρει το βάρος της απόδειξης. Δεν πρέπει αν αποδείξω εγώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι τάρανδοι του Άη - Βασίλη, ή οι νεράιδες. Όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν, πρέπει να μας το αποδείξουν. Πες μας λοιπόν, τι είναι η ψυχή; που εδρεύει; ποιες είναι οι λειτουργίες της; με ποιο τρόπο μπορούμε να δούμε την ύπαρξή της, όπως ας πούμε με το συκώτι; αρρωσταίνει; την επηρεάζουν κάποια φάρμακα, και ποια; 

:spam: :spam: :spam: :spam: :spam:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
ρε μποκολε σε παω σε πολλα μην καταντας σαν τους αλλους που δεν καταλαβαινουν τι τους λες
στην προκειμενη περιπτωση εσυ υσχηριζεσαι ότι δεν υπαρχει ψυχη
κ σου λεω αποδειξε το
εγω σου ειπα
όταν λεμε ψυχη δεν εννοουμε παντα με την θρησκευτικη εννοια αλλα πολλες φορες με την δυναμη που κριβουμε μεσα μας την δυναμη της θέλησης
ποσες φορες ακους την φραση "δυναμη ψυχης" τιεννοουμε την υλη?
η την θεληση του αλλου το κουραγιο του?
οταν μια λεξη εχει μεταφορικες ενοιες θελοντας να επειδηξει κατι δεν μπορεις να ζητας αποδειξη στο αν υπαρχει είναι μεταφορα
όπως κ εσενα είναι "ΘΕΩΡΕΙΑ" ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΩΡΕΙΑ" ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕI για τον παππουλη
και λεγετε "ΘΕΩΡΕΙΑ" γιατι δεν μπορουν μεχρι στιγμης να το αποδειξουν αλιως αν μπορουσαν η το ειχαν αποδειξει θα λεγοταν "ΚΑΝΟΝΑΣ"

Ωραία. Θα σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει ψυχή. Ποια ψυχή εννοείς; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ. Άλλη έννοια έδιναν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι στην ψυχή (ΚΑ), άλλη οι Αρχαίοι Έλληνες, άλλη δίνουν οι Ινδουιστές κλπ. Γράψε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θεωρείς εσύ ψυχή, κι αρχίζω την κατεδάφιση

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Μιας και το παρακάναμε φιλοσοφικό το θρέντ... να βάλω εδώ ένα... ας το πούμε νοερό πείραμα, ή αλλιώς, βάση για σκέψη, food for thought που λένε και οι Αμερικανοί.
Σύμφωνα με τη βιολογία, τα μονοζυγωματικά δίδυμα είναι μιας μορφής κλώνοι το ένα του άλλου. Και, βιολογικά πάντοτε, έχουν ταυτόσημη, ή τουλάχιστον σχεδόν ταυτόσημη εξέλιξη μεγαλόνωντας. Δεν θα έπρεπε και οι χαρακτήρες τους, και, ίσως και οι κλίσεις τους, να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, άρα ε΄χουν τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερεσ, βλέπουμε τέτοια μονοζυγωματικά δίδυμα να δημιουργούν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, καθώς και δραστικά διαφορετικές δεξιότητες. Αυτό τι το δημιουργεί, απο τη στιγμή που, βιολογικά και γενετικά είναι ουσιαστικά ίδια άτομα; Και, αν υπάρχει κάποιος αόρατος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη του χαρακτήρα, θα μπορούσε κάποιος να τον ονομάσει "ψυχή";
Δεν μιλάω για την ψυχή που πάει στον παράδεισο, ή στην κόλαση. Μιλάω για μιας μορφής... ενέργεια ίσως; Κάτι που καθορίζει μια εξελικτική πορεία, η οποία ίσως και να είναι εντελώς άστοχη φαινομενικά.

Ίσα - ίσα η ύπαρξη των Μονοζυγωτών διδύμων είναι η απόδειξη ότι η ύπαρξη των ψυχών και των ζωδίων είναι αρλούμπες. Γνώριζα δύο τέτοιους από τους οποίους ο ένας ήταν εξαιρετικά συγκροτημένο άτομο, πήρε πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και μακάρι αυτές να ήταν μόνο οι διαφορές με τον άλλο. Δεν κάνει να μιλάμε για πεθαμένο άνθρωπο, αλλά αφού είχε κάνει δεκάδες τρακαρίσματα, τελικά σκοτώθηκε πηγαίνοντας κάπου με τη μοτοσυκλέτα (ενώ υπήρχε χώρος στο αμάξι με το οποίο έρχονταν οι φίλοι του) κι άφησε πίσω του ένα νήπιο 2 χρονών κι ένα βρέφος 2 μηνών, μαζί με μια απελπισμένη γυναίκα. Δεν θα έπρεπε να είναι ολόιδιοι; κι εκτός αυτό έχω συνάδελφο, τα παιδιά του οποίου είναι επίσης μονοζυγωτοί δίδυμοι, γεννημένοι με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους. Τον ρώτησα επί τούτου, και μου απάντησε ότι οι χαρακτήρες τους είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτά 

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Μιας και το παρακάναμε φιλοσοφικό το θρέντ... να βάλω εδώ ένα... ας το πούμε νοερό πείραμα, ή αλλιώς, βάση για σκέψη, food for thought που λένε και οι Αμερικανοί.
Σύμφωνα με τη βιολογία, τα μονοζυγωματικά δίδυμα είναι μιας μορφής κλώνοι το ένα του άλλου. Και, βιολογικά πάντοτε, έχουν ταυτόσημη, ή τουλάχιστον σχεδόν ταυτόσημη εξέλιξη μεγαλόνωντας. Δεν θα έπρεπε και οι χαρακτήρες τους, και, ίσως και οι κλίσεις τους, να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Μεγαλώνουν στην ίδια οικογένεια, άρα ε΄χουν τους ίδιους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά, πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερεσ, βλέπουμε τέτοια μονοζυγωματικά δίδυμα να δημιουργούν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, καθώς και δραστικά διαφορετικές δεξιότητες. Αυτό τι το δημιουργεί, απο τη στιγμή που, βιολογικά και γενετικά είναι ουσιαστικά ίδια άτομα; Και, αν υπάρχει κάποιος αόρατος παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη του χαρακτήρα, θα μπορούσε κάποιος να τον ονομάσει "ψυχή";
Δεν μιλάω για την ψυχή που πάει στον παράδεισο, ή στην κόλαση. Μιλάω για μιας μορφής... ενέργεια ίσως; Κάτι που καθορίζει μια εξελικτική πορεία, η οποία ίσως και να είναι εντελώς άστοχη φαινομενικά.

όσο για το αν η αόρατη ψυχή καθορίζει τη διαφορετική εξέλιξη. Καταλαβαίνεις πόσο αυθαίρετο είναι αυτό που γράφεις; αν δεν γνωρίζουμε κάτι, η εξήγηση δεν είναι μαγικοθρησκευτικού τύπου. Ο κερατνός είναι ηλεκτρισμός, δεν είνα όπλο του Δία. Οι τρικυμίες δεν οφείλονται στην οργή του Ποσειδώνα. Ο Αττίλα δεν ήταν το μαστίγιο του θεού, κι η επιληψία δεν είναι δαιμόνιο. Η εξήγηση της Επιστήμης είναι ότι η οικογένεια είναι μια ομάδα, έτσι κάθε άτομο καταλαμβάνει μια θέση στην ιεραρχία της

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Ωραία. Θα σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει ψυχή. Ποια ψυχή εννοείς; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ. Άλλη έννοια έδιναν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι στην ψυχή (ΚΑ), άλλη οι Αρχαίοι Έλληνες, άλλη δίνουν οι Ινδουιστές κλπ. Γράψε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θεωρείς εσύ ψυχή, κι αρχίζω την κατεδάφιση
καταρχιν καλημέρα(καληνύχτα για μενα)
κατα δευτερον σου εξηγησα 500 φορες κατι δεν θες να το καταλαβει
κατά τριτων μου λες για αιγυπτιος-ελληνες-ινδουιστες
όταν σου εχω πει το ιδιο πραγμα με την λεξη ψυχη δεν μιλαμε παντα με την θρησκευτικη Ενοια της λεξης
αλλα με την μεταφορικη η φυλοσοφικη της εννοια
την οποια στην γραφΕΙ πρωτη πρωτη ακομα κ το βικυπαιδεια
τελος κατεδαφιση χωρις στοιχεια χωρις δεδομενα χωρις αποδειξεις δεν μπορεις να κανεις
ειδικα όταν ζητας αποδειξεις σε κατι που στο εχουν εξηγησει τοσες φορες
κ ειδικα όταν δεν μπορεις εσυ να αποδειξεις το αντιθετο
στο ξαναλεω ειτε πεις ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΠΕΙς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΕΙΑ
κ επισης δεν θα δεχτω-αναιχτω καμια κατεδαφιση χωρις αποδειξεις
οποτε
για εμενα τελειωνει εδώ
θες να το φιλοσοφισεις κ άλλο καντο
θες να νομισεις ότι κερδισες νομισε το
εισαι ο μονος ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΩ

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
καταρχιν καλημέρα(καληνύχτα για μενα)
κατα δευτερον σου εξηγησα 500 φορες κατι δεν θες να το καταλαβει
κατά τριτων μου λες για αιγυπτιος-ελληνες-ινδουιστες
όταν σου εχω πει το ιδιο πραγμα με την λεξη ψυχη δεν μιλαμε παντα με την θρησκευτικη Ενοια της λεξης
αλλα με την μεταφορικη η φυλοσοφικη της εννοια
την οποια στην γραφΕΙ πρωτη πρωτη ακομα κ το βικυπαιδεια
τελος κατεδαφιση χωρις στοιχεια χωρις δεδομενα χωρις αποδειξεις δεν μπορεις να κανεις
ειδικα όταν ζητας αποδειξεις σε κατι που στο εχουν εξηγησει τοσες φορες
κ ειδικα όταν δεν μπορεις εσυ να αποδειξεις το αντιθετο
στο ξαναλεω ειτε πεις ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΠΕΙς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΕΙΑ
κ επισης δεν θα δεχτω-αναιχτω καμια κατεδαφιση χωρις αποδειξεις
οποτε
για εμενα τελειωνει εδώ
θες να το φιλοσοφισεις κ άλλο καντο
θες να νομισεις ότι κερδισες νομισε το
εισαι ο μονος ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΩ

Ας δούμε λοιπόν, τι γράφει η Βικιπαίδεια, την οποία ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ να δω
Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή. Σε πολλές θρησκευτικές, φιλοσοφικές και μυθολογικές παραδόσεις, η ψυχή είναι η άυλη ουσία ενός ζωντανού όντος.
Ανάλογα με το φιλοσοφικό σύστημα, μια ψυχή μπορεί είτε να είναι θνητή είτε αθάνατη. Στον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, μόνο τα ανθρώπινα όντα έχουν αθάνατη ψυχή (αν και η αθανασία αμφισβητείται εντός του Ιουδαϊσμού και μπορεί να έχει επηρεαστεί από τον Πλάτωνα). Για παράδειγμα, ο Καθολικός θεολόγος Θωμάς Ακινάτης απέδωσε την «ψυχή» (anima) σε όλους τους οργανισμούς, αλλά υποστήριξε ότι μόνο οι ανθρώπινες ψυχές είναι αθάνατες. Άλλες θρησκείες (κυρίως ο Ινδουισμός και ο Τζαϊνισμός) υποστηρίζουν ότι όλοι οι βιολογικοί οργανισμοί έχουν ψυχή, όπως και ο Αριστοτέλης, ενώ κάποιοι διδάσκουν ότι ακόμη και μη βιολογικές οντότητες (όπως ποτάμια και βουνά) έχουν ψυχή. Η τελευταία πεποίθηση ονομάζεται ανιμισμός.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, διατύπωσαν ότι η ψυχή πρέπει να έχει μια λογική ικανότητα, η άσκηση της οποίας ήταν η πιο θεϊκή των ανθρώπινων πράξεων.[εκκρεμεί παραπομπή] Στη δίκη του, ο Σωκράτης συνόψισε τη διδασκαλία του ως τίποτε άλλο από μια προτροπή για τους συναδέλφους του Αθηναίους να υπερέχουν σε θέματα ψυχής, αφού όλα τα σωματικά αγαθά εξαρτώνται από την αριστεία αυτή (Απολογία 30α-β). Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς.
Το Anima mundi είναι η έννοια της "ψυχής του κόσμου" που συνδέει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς στον πλανήτη Γη.

Γι αυτό και σου ζήτησα να γράψεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ τι θεωρείς ως ψυχή. Όπως βλέπεις, το τι εννοεί ως ψυχή ο καθένας, είναι ένα φανταστικό, ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κατασκεύασμα. Όταν όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει η ψυχή συμφωνήσουν στο τι εννοούν, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, είναι φανερό ότι μιλάμε για φαντασιώσεις 

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή. Σε πολλές θρησκευτικές, φιλοσοφικές και μυθολογικές παραδόσεις, η ψυχή είναι η άυλη ουσία ενός ζωντανού όντος.
Ανάλογα με το φιλοσοφικό σύστημα, μια ψυχή μπορεί είτε να είναι θνητή είτε αθάνατη. Στον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, μόνο τα ανθρώπινα όντα έχουν αθάνατη ψυχή (αν και η αθανασία αμφισβητείται εντός του Ιουδαϊσμού και μπορεί να έχει επηρεαστεί από τον Πλάτωνα). Για παράδειγμα, ο Καθολικός θεολόγος Θωμάς Ακινάτης απέδωσε την «ψυχή» (anima) σε όλους τους οργανισμούς, αλλά υποστήριξε ότι μόνο οι ανθρώπινες ψυχές είναι αθάνατες. Άλλες θρησκείες (κυρίως ο Ινδουισμός και ο Τζαϊνισμός) υποστηρίζουν ότι όλοι οι βιολογικοί οργανισμοί έχουν ψυχή, όπως και ο Αριστοτέλης, ενώ κάποιοι διδάσκουν ότι ακόμη και μη βιολογικές οντότητες (όπως ποτάμια και βουνά) έχουν ψυχή. Η τελευταία πεποίθηση ονομάζεται ανιμισμός.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, διατύπωσαν ότι η ψυχή πρέπει να έχει μια λογική ικανότητα, η άσκηση της οποίας ήταν η πιο θεϊκή των ανθρώπινων πράξεων.[εκκρεμεί παραπομπή] Στη δίκη του, ο Σωκράτης συνόψισε τη διδασκαλία του ως τίποτε άλλο από μια προτροπή για τους συναδέλφους του Αθηναίους να υπερέχουν σε θέματα ψυχής, αφού όλα τα σωματικά αγαθά εξαρτώνται από την αριστεία αυτή (Απολογία 30α-β). Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς.
Το Anima mundi είναι η έννοια της "ψυχής του κόσμου" που συνδέει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς στον πλανήτη Γη.

Γι αυτό και σου ζήτησα να γράψεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ τι θεωρείς ως ψυχή. Όπως βλέπεις, το τι εννοεί ως ψυχή ο καθένας, είναι ένα φανταστικό, ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κατασκεύασμα. Όταν όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει η ψυχή συμφωνήσουν στο τι εννοούν, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, είναι φανερό ότι μιλάμε για φαντασιώσεις  

είπα να μην ξανασχοληθω με το θεμα
Αλλά διαβάζεις ότι θες εσύ να διαβάσεις
Κ επειδή ξέρω τι λέω δεν θα ανανεχτω να παραποιεις τα λεγόμενα μου
Μόνο κονο για να το παίξεις παντωγνωστης με το σκάλωμα στον εγκέφαλο που έχεις φάει
σου είπα την φιλοσοφική/μεταφορική έννοια...
Κ όπως είπα δεν θες να καταλάβεις...
Η φιλοσοφική έννοια της ψυχής δηλώνει την ζωή το θάρρος το ήθος  το σθένος κ πολλά άλλα

Λοιπόν κάτσε εκεί κολλημένος γιατί εγώ μαζί σου δεν ξανασχολουμε όταν κάποιος σου λέει συγκεκριμένα κάτι μάθε νΑ διαβάζεις όλα όσα σου λέει κ όχι ότι σε βολεύει τουλάχιστον αν θες να λέγεσαι σωστός συνομιλιτης γιατί δικαίωμα να μειώνεις την νοημοσύνη του άλλου δεν στο έδωσε κάνεις
Οταν μάθεις να κατανοείς το λέει ο άλλος τα ξαναλέμε

Συνημμένα

• IMG_20190627_221417.jpg
    IMG_20190627_221417.jpg
    297,4 KB · Εμφανίσεις: 12

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
αν γνωρισεις καλυτερα τον εαυτο σου,θα καταλαβεις πως υπαρχει ψυχη.Σου το ειπα και πιο πριν,εκτος αν εισαι ενας σκετος υπολογιστης με ram & rom.An παλι σε βολευει,να μην υπαρχει ψυχη,ειναι ok
γάμησε τον μωρέ έχει φάει σκάλωμα τώρα κ για να αποδείξει ότι αυτός είναι σωστός θα διαβάζει ότι θέλει κ θα δίνει την εξήγηση που θέλει
ζητάει αποδείξεις για το αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί ούτε αυτός να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κ όμως χωρίς απόδειξεις θα γκρεμίσει τα επιχειρήματα εδώ δεν κατανοεί την έννοια"θεωρεία" που του το είπα 500 φορές
Με σκαλωμενους δεν βγάζεις άκρη

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
είπα να μην ξανασχοληθω με το θεμα
Αλλά διαβάζεις ότι θες εσύ να διαβάσεις
Κ επειδή ξέρω τι λέω δεν θα ανανεχτω να παραποιεις τα λεγόμενα μου
Μόνο κονο για να το παίξεις παντωγνωστης με το σκάλωμα στον εγκέφαλο που έχεις φάει
σου είπα την φιλοσοφική/μεταφορική έννοια...
Κ όπως είπα δεν θες να καταλάβεις...
Η φιλοσοφική έννοια της ψυχής δηλώνει την ζωή το θάρρος το ήθος  το σθένος κ πολλά άλλα

Λοιπόν κάτσε εκεί κολλημένος γιατί εγώ μαζί σου δεν ξανασχολουμε όταν κάποιος σου λέει συγκεκριμένα κάτι μάθε νΑ διαβάζεις όλα όσα σου λέει κ όχι ότι σε βολεύει τουλάχιστον αν θες να λέγεσαι σωστός συνομιλιτης γιατί δικαίωμα να μειώνεις την νοημοσύνη του άλλου δεν στο έδωσε κάνεις
Οταν μάθεις να κατανοείς το λέει ο άλλος τα ξαναλέμε

Μου είναι αδιάφορη η Φιλοσοφική έννοια που δίνει ο οποιοσδήποτε σε οτιδήποτε. Πραγματικά γεγονότα και στοιχεία ζητώ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Στο ότι στη Λογοτεχνία και στην ποίηση χρησιμοποιούνται κάποιες έννοιες τέτοιου τύπου μεταφορικά, οκ το δέχομαι. Σε πραγματικό επίπεδο όχι. Η καρδιά είναι μια αντλία που τρομπάρει αίμα, τίποτα άλλο. Στην Ποίηση, είναι το κέντρο των συναισθημάτων. Στη Λογοτεχνία τα πουλιά μιλούν, τρίζουν τα θεμέλια του Κάτω Κόσμου κλπ. Εκεί τα δέχομαι. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύουν

Επισκέπτης
Νομίζω ότι είναι καιρός να επιστρέψουμε στο θέμα της Αστυνομίας των ζώων!

Με τους πάκηδες ποιά Αστυνομία είναι αρμόδια να ασχολείται;

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
όσο για το αν η αόρατη ψυχή καθορίζει τη διαφορετική εξέλιξη. Καταλαβαίνεις πόσο αυθαίρετο είναι αυτό που γράφεις; αν δεν γνωρίζουμε κάτι, η εξήγηση δεν είναι μαγικοθρησκευτικού τύπου. Ο κερατνός είναι ηλεκτρισμός, δεν είνα όπλο του Δία. Οι τρικυμίες δεν οφείλονται στην οργή του Ποσειδώνα. Ο Αττίλα δεν ήταν το μαστίγιο του θεού, κι η επιληψία δεν είναι δαιμόνιο. Η εξήγηση της Επιστήμης είναι ότι η οικογένεια είναι μια ομάδα, έτσι κάθε άτομο καταλαμβάνει μια θέση στην ιεραρχία της
Είπα "ένας αόρατος παράγοντας". Και, δεν είναι και ΤΟΣΟ αυθαίρετο. Τα πάντα στο σύμπαν είναι, στην ουσία, συσχετισμοί ενέργειας. Γνωρίζουμε μόλις ένα ψήγμα απο τις "υλοποιήσεις" της ενέργειας στο σύμπαν, και η αντίδρασή σου, συγνώμη κι όλας, αλλά δεν διαφέρει καθόλου απο τους φανατισμένους που τόσο απεχθάνεσαι. Αν σε ενοχλεί τόσο η χρήση του όρου "ψυχή", στο σημείο που να αρνείσαι την ίδια τη βάση της επιστημονικής προόδου, την αρχέγονη ερώτηση "γιατί αυτό είναι όπως είναι", και δεν μπορείς να προσπεράσεις τις όποιες παρωπίδες φοράς, σε τι διαφέρεις απο τον κάθε θρησκόληπτο που ορύεται οτι "η ψυχή υπάρχει, το λένε τα ευαγγέλια";
Εγώ έθεσα ένα ερώτημα... "τί είναι ψυχή", και το διατύπωσα με ένα εντελώς άθρησκο παράδειγμα, το πως απο εκεί, εσύ με έβαλες στο ίδιο τσουβάλι με τους Κεραυνούς του Δία... απορώ!
Η αλήθεια είναι, οτι, ούτε εγώ ξέρω την απάντηση στο ερώτημά μου, ούτε κι εσύ. Και, όσο και αν η επιστήμη είναι ο πυλώνας της ανθρώπινης εξέλιξης και διανόησης, αυτή τη στιγμή εσύ της δίνεις μια θρησκευτική υπόσταση, ευχαρίστως πετώντας "εις το πυρ το εξώτερον" οτιδήποτε δεν είναι 100% σύμφωνο με ότι έχει πει εως τώρα η επιστήμη... αδιαφορώντας για το γεγονός οτι, η ίδια η επιστήμη λειτουργεί πάνω στη βάση του "τίποτε δεν είναι δεδομένο, τα πάντα ερευνώνται".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom