Καλά λες...Για νταλα καλοκαίρι δεν λένε τα σιροπιαστά!Αύγουστο θα φάμε παγωτακι....Ο άλλος ο τύπος νομίζει ότι είσαι άντρας!!!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και γλυκά
- Μέλος που άνοιξε το νήμα El Duderino
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 81K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Καλά λες...Για νταλα καλοκαίρι δεν λένε τα σιροπιαστά!
Θα χρειαστεί να κατεβασουμε τον Κομψατο για να ξεδιψάσουμε!!!
Γλυκιές Καληνύχτες σε όλους σαςΘα χρειαστεί να κατεβασουμε τον Κομψατο για να ξεδιψάσουμε!!!
Θα παραπονέθω στη διεύθυνση. ..Όλες οι φάτσούλες είναι πρόστυχες...Και δεν βρίσκω τπτ χαριτωμένο η γυναικα...
Σας φιλωωω
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Μηνύματα
- 64.633
- Like
- 23.319
- Πόντοι
- 5.506
Το ορίτζιναλ ναι γιατί τα γιαλαντζι εδώ κάτω είναι χάλια.
Βασικα νο1 Ελενιδης τρίγωνο από Γούναρη,ότι καλύτερο σε φρέσκο γλυκο.(στο φτιάχνει επιτόπου)!!!
Όλα τα ορίτζιναλ τρίγωνα φτιάχνονται επιτόπου, για την ακρίβεια στις βιτρίνες υπάρχει το τρίγωνο από φύλλο έτοιμο σιροπιασμένο και εκείνη την ώρα σου τα γεμίζει με κρέμα που είναι έτοιμη μέσα σε συσκευασία. Αν αφήσεις έτοιμο γεμισμένο το τρίγωνο στο ψυγείο, άστο-βράστο.
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Πεστα τυπε!Όλα τα ορίτζιναλ τρίγωνα φτιάχνονται επιτόπου, για την ακρίβεια στις βιτρίνες υπάρχει το τρίγωνο από φύλλο έτοιμο σιροπιασμένο και εκείνη την ώρα σου τα γεμίζει με κρέμα που είναι έτοιμη μέσα σε συσκευασία. Αν αφήσεις έτοιμο γεμισμένο το τρίγωνο στο ψυγείο, άστο-βράστο.
Σαλόνικα έτη φωτός μπροστά σε οτιδήποτε αφορά φαγητο.Μα πόσο τέλειο το φρέσκο τρίγωνο???
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Μηνύματα
- 64.633
- Like
- 23.319
- Πόντοι
- 5.506
Πεστα τυπε!
Σαλόνικα έτη φωτός μπροστά σε οτιδήποτε αφορά φαγητο.Μα πόσο τέλειο το φρέσκο τρίγωνο???
Είναι τύπε τόσο τέλειο όσο άθλιο είναι ένα τρίγωνο που στέκεται με την κρέμα του 2-3 μέρες στο ψυγείο. Εντάξει, πάνω Σαλόνικα έχουν άλλη σχέση με το φαγητό και τη γεύση.
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Είναι τύπε τόσο τέλειο όσο άθλιο είναι ένα τρίγωνο που στέκεται με την κρέμα του 2-3 μέρες στο ψυγείο. Εντάξει, πάνω Σαλόνικα έχουν άλλη σχέση με το φαγητό και τη γεύση.
Όντως!Εκτός από τον καφέ που είναι πίσω αρκετα.Στα υπόλοιπα μας τρώνε λάχανο.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Για χαλβά τυποποιημένο πολύ καλός είναι του Αργουδελη αν βρεις.
Απέναντι από του Αργουδέλη είναι ο Μανδραγόρας:
Φέτος είχε 50 είδη χαλβά και έναν πολύ ωραίο από την Πόλη.
Αλλά είχε λίγο χαλάσει ο καταπληκτικός μαστιχωτός της Ερμούπολης.
Δυστυχώς έτσι γίνεται μόλις αποκτήσουν φήμη χαλάνε την ποιότητα: Κοσμίδης, Παπαγιαννόπουλος
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Καλησπέρα.Ευχαριστουμε για την καλή ενημερωση.
Ο μαστιχωτος της Ερμούπολης πρέπει να είναι όπως τον είχαν οι πρόσφυγες στην αρχική μορφή του.Οι αλλοι(με βάση το ταχίνι) χαλβάδες είναι η μετεξέλιξη πιθανως.
Εμενα μου αρέσει του Κορρέ(σίγουρα τον ξέρεις,Ερμούπολη απέναντι από δημαρχειο)!
Ο Κοσμίδης(υπάρχουν 2 επιχειρήσεις με αυτόν την επωνυμία,προφανώς τα σπάσανε τα αδέρφια?)"Χαλβάς Δραπετσώνας" ήταν φοβερός αλλά πλέον έχει πέσει όντως η ποιότητα.
Ο Αργουδελης είναι πιο ποιοτικός νομίζω.
Ο μαστιχωτος της Ερμούπολης πρέπει να είναι όπως τον είχαν οι πρόσφυγες στην αρχική μορφή του.Οι αλλοι(με βάση το ταχίνι) χαλβάδες είναι η μετεξέλιξη πιθανως.
Εμενα μου αρέσει του Κορρέ(σίγουρα τον ξέρεις,Ερμούπολη απέναντι από δημαρχειο)!
Ο Κοσμίδης(υπάρχουν 2 επιχειρήσεις με αυτόν την επωνυμία,προφανώς τα σπάσανε τα αδέρφια?)"Χαλβάς Δραπετσώνας" ήταν φοβερός αλλά πλέον έχει πέσει όντως η ποιότητα.
Ο Αργουδελης είναι πιο ποιοτικός νομίζω.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Κοίτα πως έγραψα τον Βολταίρο(αυτόν τον φίλο που μας την λέει έμμεσα και ευγενικά η αλήθεια...)!!
Χαχαχα!
Τύπε, εγώ μεγάλωσα μία εποχή που το καθημερινό γλυκό ήταν μία φέτα ψωμί με λάδι και ζάχαρη επάνω.
Μία φορά την εβδομάδα κρατούσε η γιαγιά δύο αυγά και σε μία κούπα έριχνε τους κρόκους και τους ανακάτευε με ζάχαρη και κακάο. Γλυκάρα.
Κανένα τριφτό κυδώνι, τουλούμπα μία στις τόσες, κοκ μία φορά στο τρίμηνο.
Σοκολάτα αμυγδάλου στη γιορτή μας και πάστα σοκολατίνα ή σεράνο μία φορά το χρόνο.
Και το ξυλάκι το παγωτό το έκοβε ο παγωτατζής στην μέση και το παίρναμε μισό - μισό.
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Τύπε, εγώ μεγάλωσα μία εποχή που το καθημερινό γλυκό ήταν μία φέτα ψωμί με λάδι και ζάχαρη επάνω.
Μία φορά την εβδομάδα κρατούσε η γιαγιά δύο αυγά και σε μία κούπα έριχνε τους κρόκους και τους ανακάτευε με ζάχαρη και κακάο. Γλυκάρα.
Κανένα τριφτό κυδώνι, τουλούμπα μία στις τόσες, κοκ μία φορά στο τρίμηνο.
Σοκολάτα αμυγδάλου στη γιορτή μας και πάστα σοκολατίνα ή σεράνο μία φορά το χρόνο.
Και το ξυλάκι το παγωτό το έκοβε ο παγωτατζής στην μέση και το παίρναμε μισό - μισό.
Εξαρχής έχετε τον σεβασμό μου!
Προφανώς θα είστε κοντά στην εποχή του πατέρα μου ο οποίος μεγάλωσε στον διαλυμένο από κάθε αποψη μεταπολεμικό Πειραιά.
Πιθανοτατα θα μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα την ποιότητα από εμάς που μεγαλώσαμε στην πλήρη αφθονία.
Σαφώς ο κάθε ουρανίσκος έχει τις δικές του απολήξεις και ηδονές αλλά η εμπειρία δεν προσπερνάται επουδενί.
Δεν ήμουν ειρωνικος,απλώς αυτοσαρκάστηκα για το Βολτ(ε)ρος.... :S
Μόλις το πρόσεξα μου βγήκαν τα μάτια....
wasabi
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2019
- Μηνύματα
- 236
- Like
- 66
- Πόντοι
- 1
γενικά είναι μπαναλ να ελληνοποιούμε ξένα ονόματαΕξαρχής έχετε τον σεβασμό μου!
Προφανώς θα είστε κοντά στην εποχή του πατέρα μου ο οποίος μεγάλωσε στον διαλυμένο από κάθε αποψη μεταπολεμικό Πειραιά.
Πιθανοτατα θα μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα την ποιότητα από εμάς που μεγαλώσαμε στην πλήρη αφθονία.
Σαφώς ο κάθε ουρανίσκος έχει τις δικές του απολήξεις και ηδονές αλλά η εμπειρία δεν προσπερνάται επουδενί.
Δεν ήμουν ειρωνικος,απλώς αυτοσαρκάστηκα για το Βολτ(ε)ρος.... :S
Μόλις το πρόσεξα μου βγήκαν τα μάτια....
voltaire είναι
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
γενικά είναι μπαναλ να ελληνοποιούμε ξένα ονόματα
voltaire είναι
Μπορεί(το σωστό είναι όπως το λετε σαφώς)και να μας αρέσει να είμαστε τρε μπαναλ!!!
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Εξαρχής έχετε τον σεβασμό μου!
Προφανώς θα είστε κοντά στην εποχή του πατέρα μου ο οποίος μεγάλωσε στον διαλυμένο από κάθε αποψη μεταπολεμικό Πειραιά.
Πιθανοτατα θα μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα την ποιότητα από εμάς που μεγαλώσαμε στην πλήρη αφθονία.
Σαφώς ο κάθε ουρανίσκος έχει τις δικές του απολήξεις και ηδονές αλλά η εμπειρία δεν προσπερνάται επουδενί.
Δεν ήμουν ειρωνικος,απλώς αυτοσαρκάστηκα για το Βολτ(ε)ρος.... :S
Μόλις το πρόσεξα μου βγήκαν τα μάτια....
Και τώρα περάσαμε στο αντίθετο άκρο.
Γλυκά παντού.
Σα να μην έφθαναν τα ζαχαροπλαστεία γλυκά φτιάχνουν όλοι οι φούρνοι, πουλάνε τα σούπερμαρκετ.
Όλα τα καφέ έχουν cup cakes, brownies και δεν συμμαζευόμαστε.
Τα περίπτερα είναι φορτωμένα με σοκολοταειδή, μέχρι Mars και M&M βρίσκεις στα Λιόσια.
Παγωτατζίδικα άφθονα, δεν φθάνουν οι μεγάλες και κλασσικές (ΕΒΓΑ) έχουμε Δωδώνη, Kayak. Και κάνουν και εισαγωγές όλα της Nestle και των πολυεθνικών.
Όλοι από την Θεσσαλονίκη κατέβηκαν στην Αθήνα: Χατζήδες, Τερκενλήδες, Εστρέλλες, Τσουρίαλ.
Μέχρι και στα Εξάρχεια, δίπλα στους μπάφους και στις μολότοφ έχει προφιτερολάδικο.
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά έχουμε και ντόνατς. Έχουμε μαγαζιά με ντόνατς που ανοίγουν μόνο τα απογεύματα. Αυτό με ξεπερνάει. Μα ντόνατς;
Πως είναι δυνατόν λοιπόν όλοι αυτοί να έχουν ποιότητα;
Πως θα μπορέσει ένα συνοικιακό ζαχαροπλαστείο να βγάλει τα λειτουργικά του έξοδα και ένα μικρό κέρδος με τέτοιο ανταγωνισμό;
El Duderino
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 1.658
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.689
- Πόντοι
- 456
Μπορεί να σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις μιας και εγώ ο ίδιος άνοιξα το thread αλλά δεν τρώω γλυκά από ζαχαροπλαστεία ιδιαίτερα συχνά, ούτε καν απλά συχνά θα έλεγα. Μου άρεσε σαν ιδέα και πίστευα ότι θα είναι πετυχημένο διότι έλειπε ένα τέτοιο παρεμφερές νήμα στο σάιτ άσχετο με την κυρια θεματική του ( κλπ ) και οι 40+ σελίδες σε τόσο σύντομο διάστημα το επιβεβαιωνουν νομίζω. Φυσικά και λατρεύω τα γλυκά αλλά προσπαθώ να αποφεύγω την πολύ συχνή κατανάλωσή τους αν και είμαι αδύνατος (72-73 κιλά με 1.85 ύψος), αλλά η ζάχαρη ούτως ή άλλως μόνο καλό δεν κάνει :-( :thubsdown:Νομίζω πρέπει να αρχίσεις και συ να τρέχεις μαζί μου.Οτι τρώμε καίγεται,αλλά μιλαμε για λιώσιμο καθημερινά.Τρεξιμο Άγιο Κοσμά για μια ώρα και μετά βαρη.Αλλιως 200 κιλά σε 2 μηνες θα γίνουμε...
Btw, δεν κάνεις μόνο εσύ τρέξιμο man
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Μπορεί να σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις μιας και εγώ ο ίδιος άνοιξα το thread αλλά δεν τρώω γλυκά από ζαχαροπλαστεία ιδιαίτερα συχνά, ούτε καν απλά συχνά θα έλεγα. Μου άρεσε σαν ιδέα και πίστευα ότι θα είναι πετυχημένο διότι έλειπε ένα τέτοιο παρεμφερές νήμα στο σάιτ άσχετο με την κυρια θεματική του ( κλπ ) και οι 40+ σελίδες σε τόσο σύντομο διάστημα το επιβεβαιωνουν νομίζω. Φυσικά και λατρεύω τα γλυκά αλλά προσπαθώ να αποφεύγω την πολύ συχνή κατανάλωσή τους αν και είμαι αδύνατος (72-73 κιλά με 1.85 ύψος), αλλά η ζάχαρη ούτως ή άλλως μόνο καλό δεν κάνει :-( :thubsdown:
Btw, δεν κάνεις μόνο εσύ τρέξιμο man
Θεός!!!!Επόμενο θέμα "δρομείς του bou"!!!!
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Μέχρι και στα Εξάρχεια, δίπλα στους μπάφους και στις μολότοφ έχει προφιτερολάδικο.
Ξέρουν τι κάνουν!!!!!
Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 24.388
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.833
- Πόντοι
- 6.536
Και τώρα περάσαμε στο αντίθετο άκρο.
Γλυκά παντού.
Σα να μην έφθαναν τα ζαχαροπλαστεία γλυκά φτιάχνουν όλοι οι φούρνοι, πουλάνε τα σούπερμαρκετ.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν όλοι αυτοί να έχουν ποιότητα;
Νομίζω αυτό ακριβώς ήθελε να κάνει ο φίλος που άνοιξε το νημα,να ξεχωρίσουμε κάποια καλά μαγαζιά από την γενική σαβουρα που σωστά αναφέρετε εσείς.
Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος προς τα β.π πηγαίνετε σε ένα κατάστημα σουπερμαρκετ Θανόπουλου και χαζεψτε το ράφι με τις σοκολάτες.Εχει επιλογές από επώνυμες Ελβετικές,Βελγικές,Αμερικανικές,Γερμανικές,Αγγλικες σοκολάτες αλλά και από Ελληνικές χειροποίητες!
El Duderino
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Δεκ 2018
- Μηνύματα
- 1.658
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.689
- Πόντοι
- 456
Έλεγα και γω να βγάλω φωτογραφία το χθεσινό που πήρα από το Palet αλλά...με κοίταζε προκλητικά και το πλάκωσα άμεσα στις δαγκωνιές. :-(ολη η ζωη του ηταν λιγοτερο απο 5 λεπτα
petergsp
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Οκτ 2012
- Μηνύματα
- 16.310
- Κριτικές
- 191
- Like
- 53.558
- Πόντοι
- 41.813
Έλεγα και γω να βγάλω φωτογραφία το χθεσινό που πήρα από το Palet αλλά...με κοίταζε προκλητικά και το πλάκωσα άμεσα στις δαγκωνιές. :-(
καλα του εκανες
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 5
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 312
- Εμφανίσεις
- 20K
- Απαντήσεις
- 193
- Εμφανίσεις
- 13K
- Απαντήσεις
- 21
- Εμφανίσεις
- 9K
- Απαντήσεις
- 218
- Εμφανίσεις
- 18K