Geopa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 14 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 34
- Like
- 39
- Πόντοι
- 1.666
Δηλ. επειδή η Κίντμαν είχε καλή ερμηνεία και η ταινία είναι καλή?Η "Ιστορία της Αντέλ" ως ταινία και η ίδια η Εξαρχόπουλος κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε ένα κατ' εξοχήν "κουλτουριάρικο" θεσμό. Λες όλοι αυτοί να "καυλώσανε με το πιπίνι"; Εν τάξει εσύ μπορεί να προτιμάς το Λάνθιμο ρε παιχταρά, περί ορέξεως ουδείς λόγος. Εγώ την δική μου άποψη φυσικά είπα.
Τώρα το άλλο "σκουπίδι", το "Paperboy" (αν το ξέρεις) το κοινό το χειροκροτούσε ορθιο ένα τέταρτο! Οι κριτικοί είχαν απόλυτα διειστάμενες απόψεις και εύκολα εξηγείται αυτό. Η ταινία ήταν "αμερικάνικη" έτσι κι αλλιώς και επί πλέον έλεγε πολλές πικρές αλήθειες.
Πως συνήθως ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας (πόσο μάλλον αν είναι σεσημασμένος κακοποιός και υπόκοσμος) είναι τελικά και ο πραγματικός δολοφόνος, πως ο "άρρωστος gay" θα έχει προβλήματα στην προσπάθεια ικανοποίησης του πάθους του και πως ο φιλόδοξος και ψευτοελιτίστας μάυρος θα κάνει τα πάντα και θα επικαλεσθεί και ψεύτικα στοιχεία που θα αθθωώνουν τον πραγματικό ένοχο για να γίνει διάσημος και να βγάλει πολλά λεφτά. Αυτές οι αλήθειες φυσικά δεν άρεσαν στους θολοκουλτουριάρηδες αριστερούς κριτικούς. ;)
Αλλά αλήθεια η ερμηνεία της Κίντμαν δεν σου είχε αρέσει;
Όσο για την Εξαρχόπουλος δεν είπα φυσικά πως είναι ΤΩΡΑ Μέρυλ Στρηπ. Αλλοίμονο, μία Μέρυλ Στρηπ υπάρχει!
Απλά είπα πως νομιζω πως έχει τα προσόντα να γίνει και πως αυτό θα το δείξει ο χρόνος...
Θέλεις να σου απαριθμήσω ταινίες με καλές ερμηνείες, αλλά εντελώς σκουπίδια?
Στο Paperboy δεν έπαιζε μόνη της...υπήρχαν και άλλοι....
Κάθε καλό βιβλίο, δεν σημαίνει ότι θα γίνει και καλή ταινία!!!!
Και η σύγκριση και μόνο με την Μέριλ είναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ και την συνεχίζεις....
Ξέρεις πόσοι και πόσες πήραν βραβείο στις Κάννες και μετά ούτε που τους είδατε?
Ξέρεις πόσες και πόσοι πήραν βραβείο στις Κάννες και μετά έπαιξαν σε ταινίες που πήγαν άπατες και μαζί με αυτές και αυτοί?
Το Φεστιβαλ των Καννών είναι ρουσφετοφεστιβάλ που ξεπληρώνονται διαφόρων ειδών γραμμάτεια.....η περίπτωση Αγγελόπουλου και ο τρόπος επιλογής της κριτικής επιτροπής, τα "αδιάσειστα" στοιχεία αυτού που λέω!!!!
Τέλος από εμένα, διότι το να διαβάζω copy-paste κριτικές από διάφορους "τυχοδιώκτες" ελληνοκριτικούς από άλλους εδώ μέσα, είναι κουραστικό.....