Είδα την ταινία χθες.
Θε την χαρακτήριζα άνετα ως πάρα πολύ καλή, αν δεν ήταν και λίγο πιο "σφικτή" θα τολμούσα να πω "εξαιρετική". Από αυτές του φεστιβάλ των Καννών μόνο το "Paperboy" με το ερμηνευτικό "ρεσιτάλ" της Nicole Kidman θα έλεγα πως μου άρεσε το ίδιο. Συνήθως είναι επιτηδευμένες μπαρούφες, όπως έχω ξαναγράψει.
Η Αντέλ Εξαρχόπουλος αποκάλυψη! Στα 19 της χρόνια με μια απίστευτη ερμηνευτική δεινότητα, έδειχνε ώριμη ηθοποιός. Θα ακουστεί "ύβρις", αλλά θα τολμήσω να την χαρακτηρήσω "εν δυνάμει Μέρυλ Στρηπ"! Σε κάθε περίπτωση πραγματικό ταλέντο, θα δούμε τί θα μας δείξει στο μέλλον.
Πέραν αυτού ένα από τα πιο όμορφα πλάσματα που έχω δει στον κινηματογράφο, χωρίς ίχνος φτήνιας ή προστυχιάς, ακόμα και στις όντως πολύ τολμηρές ερωτικές σκηνές, οι οποίες ωστόσο προσωπικά με γοήτευσαν αλλά δεν με "ερέθισαν" πολύ περισσότερο δεν με ενόχλησαν. Πραγματική "κούκλα"!
Δεν συνιστώ την ταινία σε όποιον δεν είναι σινεφίλ, αν και βέβαια σε καμία περίπτωση το "σινεφίλ" δεν σημαίνει ανοχή σε ανοησίες και κακογουστιές τύπου "Κυνόδοντας" του Λάνθιμου την οποία θεωρώ κορυφαία κινηματογραφική μπαρούφα ever!
Και επίσης έλεος πλέον με τις "στρατευμένες" πολιτικές ταινίες, όπως αυτές του Αγγελόπουλου, ή ακόμα και το "Ψυχή Βαθειά" του Βούλγαρη.
Ο σύγχρονος κινηματογραφικός προβληματισμός δεν μπορεί να είναι πλέον η προσπάθεια ηρωοποίησης (ή έστω απενοχοποίησης) των υπαιτίων του προ πολλών 10ετιών Ελληνικού "εμφυλίου", αλλά οι προσωπικές ανθρώπινες σχέσεις, ετερόφυλες ή ομόφυλες αδιάφορο.
Το σεξ εντασσόμενο μέσα σ' αυτές ασφαλώς και δεν είναι πορνό!
Οπότε να ΜΗΝ την δει ούτε όποιος θέλει να δει τσόντα, αλλά ούτε και όποιος σεμνότυφος θεωρεί τσόντα την κάθε ερωτική (ακόμα και ακραία ερωτική) σκηνή.