Αναθεώρηση του 1ου Νόμου του Νεύτωνα;
Ένας Ινδικής καταγωγής ερευνητής τεχνικών θεμάτων στην Αυστραλία, έρχεται με γνώμονα τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές, να αμφισβητήσει και ταυτόχρονα ζητά να τεθεί υπό αναθεώρηση ο πρώτος νόμος του Νεύτων για την κίνηση των σωμάτων.
Ο Arindam Banerjee, απόφοιτος του Ινδικού Ιδρύματος για θέματα τεχνολογίας Kharagrup, που βρίσκεται στην Μελβούρνη, δημοσίευσε πρόσφατα τις απόψεις του στο βιβλίο του : " Στα αστέρια ". Υποστηρίζει σε αντίθεση με την μέχρι τώρα επικρατούσα θεωρία, ότι, ένα αντικείμενο είναι δυνατόν να κινηθεί χωρίς την χρήση οποιασδήποτε εξωτερικής δύναμης.
Ο 47χρονος ερευνητής - τεχνικός, υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η επιστήμη στην αναθεώρηση του πρώτου νόμου του Νεύτων, και να εξετάσει τα νέα δεδομένα και στοιχεία, όπως αυτά διαμορφώνονται από τις νέες, σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.
Σε ένα τεχνικό έγγραφο που δημοσιεύει, με τίτλο : " Διαρκείς μηχανές κίνησης ", περιγράφει, πώς γίνεται αυτές οι μηχανές να παράγουν ενέργεια, χωρίς την χρήση των γνωστών καυσίμων, αλλά και οποιασδήποτε εφαρμογής της ραδιενέργειας.
Η μηχανή εσωτερικής δύναμης που έχει σχεδιάσει, δεν χρειάζεται να είναι ποτέ " αναμμένη ", καθώς η λειτουργία της είναι δεδομένη και διαρκής οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Είναι μια μηχανή μέσα στην μηχανή. Μια μηχανή που προέρχεται από την εσωτερική ενέργεια του σώματος ( υλικού ), και που μπορεί να επιτύχει την απεριόριστη κινητική ενέργεια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η "ενέργεια ισορροπίας " που παράγεται έτσι είναι ελεύθερη, και θα μπορούσε να παράγεται απεριόριστα εάν μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ανατροφοδότησης των πληροφοριών υποστηρίζει ο Banerjee. Ίσως και εδώ να εντοπίζεται η υστέρηση της όλης κατασκευής. Υπόσχεται όμως ότι θα προσπαθήσει για το ξεπέρασμα αυτής της αδυναμίας.
Ο Banerrjee κάνοντας χρήση ηλεκτρομαγνητικών εφαρμογών, και μιας ελάχιστης, αμελητέας ενέργειας έναρξης, ( π.χ. μιας μπαταρίας ), κατάφερε όπως ισχυρίζεται να κάνει ένα σώμα να αποκτά μεγάλη κινητική ενέργεια, αποδεικνύοντας ότι τα αντικείμενα μπορούν να κινηθούν χωρίς τριβή, χωρίς αποβολή της μάζας κατά την ανάπτυξη υψηλής ταχύτητας ( όπως συμβαίνει με τους πυραύλους), και χωρίς οποιαδήποτε επίδραση άλλης εξωτερικής δύναμης. Όλα αυτά, που αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της θεωρίας του Νεύτων, εδώ δεν υπάρχουν. Η ανάλυση αυτής της ενέργειας είναι ασήμαντη, αμελητέα αφού η παραγόμενη ενέργεια είναι απίστευτη και αστείρευτη.
Μέσα από μια σειρά σύνθετων κυκλικών διατάξεων σε ένα υδραυλικό σύστημα, είναι δυνατόν να ελεγχθούν και να κατευθυνθούν οι αντικρουόμενες κινητικές ενέργειες που παράγονται, ενώ ο κάθε κύκλος λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ταχύτητα που αναπτύσσουν τα σώματα. Μια ταχύτητα χωρίς όρια.
Η όλη θεωρία του Banerjee ξεκινά με την βάση ότι είναι λανθασμένος από την αρχή ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον νόμο του Νεύτων και εδώ βρίσκεται η διαφορά. Αποδεχόμενοι την θεωρία του Νεύτων, προσαρμόζουμε τις κατασκευές μας στα δεδομένα αυτά, κάνοντας εντελώς άσκοπα χρήση πολύτιμων πηγών ενέργειας. Θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, και να γίνουν ο βασικός άξονας των σύγχρονων εφαρμογών ( πάνω στην φιλοσοφία της έναρξης των κατασκευών ), έννοιες όπως " εσωτερική δύναμη ", " προσθήκη ταχύτητας ", " ενέργεια ισορροπίας ". Παράλληλα χρειάζονται νέες καινοτομίες στους τομείς των ηλεκτρομαγνητικών και υδραυλικών συστημάτων.
Ο Banerjee παρουσίασε ένα σημαντικό κομμάτι των μαθηματικών του υπολογισμών και σχεδίων που επεξεργάστηκε, ενώ τόνισε ότι η επιτυχής εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας του, θα αποτελούσε την έναρξη της σταδιακής αποβολής των " συμβατικών πηγών ενέργειας " (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο ). Έτσι θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ταυτόχρονα και ένα πιο υγιεινό, μη ρυπογόνο περιβάλλον.
Η εφαρμογή του θα μπορούσε να είναι και το ξεκίνημα του σχεδιασμού των διαστρικών, διαστημικών σκαφών, με μηχανές που θα κινούνται διαρκώς.
Αν όλο αυτό που ονειρεύεται ο Banerjee υλοποιηθεί, τότε υλοποιείται ταυτόχρονα και το όνειρο όλων των μηχανικών, παλιών και σύγχρονων : Μια μηχανή που κάνοντας χρήση μηδενικής ή ελάχιστης αρχικής ενέργειας να παράγει τεράστια δύναμη, για να κινηθεί, να " τρέξει ".
Και η βιομηχανοποίησή της, να δημιουργήσει μικρές, αθόρυβες, ακόμη και φορητές μηχανές, ικανές όμως να κινήσουν τα τεράστια συστήματα που χρησιμοποιούμε σήμερα παντού στη ζωή μας...