You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
40 ετών... παροπλισμός;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 331
- Εμφανίσεις 16K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Ούτε και εδώ αναφέρεται το θέμα "γάμος"
κατάλαβα καλά ή όχι ???
Στο θέμα που παρέθεσες όμως, αναφέρεται εφόσον το αντικείμενό του έχει να κάνει με το αυξημένο άγχος των γυναικών να παντρευτούν πριν "περάσουν τα χρόνια", ένα άγχος που δεν φαίνεται (τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως) να έχουν οι άντρες...
Στο παρόν θέμα, δεν τίθεται το θέμα "γάμος", ως κριτήριο για το αν κάποιος είναι "τελειωμένος" ή όχι, αλλά το κατά πόσον είναι δυνατόν να θέτει στόχους και να κάνει όνειρα, ακόμα και στη "δεύτερη" νεότητα...
Από προσωπική πείρα, γνωρίζω πολλούς που θα τους χαρακτήριζα "τελειωμένους", σε ηλικίες 30-35, κι ας είναι άγαμοι, αφού δε φαίνεται να έχουν κανένα ενδιαφέρον για τίποτα, και η ζωή τους περνάει χωρίς δημιουργική πνοή...Βέβαια, έτσι γουστάρουν, έτσι πράττουν...
Νομίζω πως το θέμα για να εξεταστεί με πιο "ζουμερή" ματιά, θα πρέπει να τεθεί στη διάσταση της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του χρόνου -ζωή είναι ο χρόνος που μας διατίθεται για να ... ζήσουμε- και όχι στο θέμα ηλικία...
Καλά τα λές ...επ'αυτού ο λόγος .Στο θέμα που παρέθεσες όμως, αναφέρεται εφόσον το αντικείμενό του έχει να κάνει με το αυξημένο άγχος των γυναικών να παντρευτούν πριν "περάσουν τα χρόνια", ένα άγχος που δεν φαίνεται (τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως) να έχουν οι άντρες...
Στο παρόν θέμα, δεν τίθεται το θέμα "γάμος", ως κριτήριο για το αν κάποιος είναι "τελειωμένος" ή όχι, αλλά το κατά πόσον είναι δυνατόν να θέτει στόχους και να κάνει όνειρα, ακόμα και στη "δεύτερη" νεότητα...
Από προσωπική πείρα, γνωρίζω πολλούς που θα τους χαρακτήριζα "τελειωμένους", σε ηλικίες 30-35, κι ας είναι άγαμοι, αφού δε φαίνεται να έχουν κανένα ενδιαφέρον για τίποτα, και η ζωή τους περνάει χωρίς δημιουργική πνοή...Βέβαια, έτσι γουστάρουν, έτσι πράττουν...
Νομίζω πως το θέμα για να εξεταστεί με πιο "ζουμερή" ματιά, θα πρέπει να τεθεί στη διάσταση της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του χρόνου -ζωή είναι ο χρόνος που μας διατίθεται για να ... ζήσουμε- και όχι στο θέμα ηλικία...
thanoss
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Φεβ 2007
- Like
- 21
- Πόντοι
- 66
κανεις ενα λαθος!!!!!Δεν έχεται άδικο που δεν καταλαβαίνεται τα τελευταία 5 - 7 posts.. Και μην τα λάβαιτε υπ'όψιν καθόλου...
Η αρχή και η ουσία του θέματος παραμένει στην 1η σελίδα ... ;)
καλες οι αποψεις των ανω 40......αλλά
θα επρεπε να δωσεις περισσοτερο βαση σε ηλικια κατω των 40! ναι μεν καποιοι συμπασχουν μαζι σου και ισως να καταλαβαινεστε διαφορετικα γιατι εκπεμπαιτε και σε διαφορετικη συχνοτητα αλλα ξαναλεω ΑΛΛΑ ενα μεγαλο λαθος που καναιτε εσεις οι μεγαλοι ειναι να μην ακουτε τους νιους!!(οχι τον καθενα που κανει χαβαλε σ αυτο το θρεντ) (πιστευω οτι καποια πραγματα ειναι αυτονοητα)
δεν θα κατσω να επεκταθω αλλο.....ελπιζω να καταλαβαινεις!!! καλυτερα να σε κρινουν 10 μγαλοι παρα 1 παιδι!
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Συνεπώς, τί κάνουμε;
Έστω ότι είσαι 40 όπως λέει ο τίτλος του νήματος...
Κι αισθάνεσαι ψιλοξενερωμένος, αλλιώς δεν υπάρχει νόημα για ψάξιμο...
Θεωρητικά, είσαι μεγάλος να ξεκινήσεις κάτι, σκέψου όμως ότι μέχρι την "απόσυρση", έστω επαγγελματική, ακολουθούν 25-30 χρόνια!!!Θα τα αφήσεις να περάσουν έτσι;
Δε θα ψαχτείς, τί μπορείς να βελτιώσεις, τί μπορείς να αλλάξεις, για να πας καλύτερα;
Έστω ότι είσαι 40 όπως λέει ο τίτλος του νήματος...
Κι αισθάνεσαι ψιλοξενερωμένος, αλλιώς δεν υπάρχει νόημα για ψάξιμο...
Θεωρητικά, είσαι μεγάλος να ξεκινήσεις κάτι, σκέψου όμως ότι μέχρι την "απόσυρση", έστω επαγγελματική, ακολουθούν 25-30 χρόνια!!!Θα τα αφήσεις να περάσουν έτσι;
Δε θα ψαχτείς, τί μπορείς να βελτιώσεις, τί μπορείς να αλλάξεις, για να πας καλύτερα;
Έχω περάσει τα σαράντα εδώ και λίγα χρόνια. Είναι μια ηλικία που όταν την περνάς αισθάνεσαι ότι μεγαλώνεις. Όποιος τα πέρασε και δεν το ένιωσε είναι η μεγάλη εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και μάλιστα σπάνια εξαίρεση.
Από εκεί κει πέρα, προφανώς δεν υπάρχει παροπλισμός. Είναι μια ηλικία εξαιρετικά δημιουργική. Έχεις μπροστά σου χρόνια δημιουργίας και πίσω σου εμπειρία σε πολλά ζητήματα: Επαγγελματική εμπειρία, γνώση, πείρα στη διαχείριση δύσκολών καταστάσεων, αυξημένες ικανότητες στη διαχείριση προσωπικών σχέσεων.
Είναι προφανές ότι όταν έχεις σαρανταρήσει δεν έχει νόημα να συγκρίνεσαι με τον εικοσάρη. Είσαι σε άλλη φάση και παίζεις με άλλους όρους. Αν προσπαθήσεις να τον ανταγνωνιστείς με τους δικούς του γίνεσαι γελοίος. Ένας 40ρης που ντύνεται σαν εικοσάρης είναι γελοίος, ένας σαραντάρης που κωλοφτιάχνει το αμάξι του το ίδιο. Δεν έχει νόημα να το κάνεις, θα είσαι για μούτζες.
Στις διαπροσωπικές σχέσεις είσαι περιζήτητος στόχος εφόσον τηρείς ορισμένες βασικές προϋποθέσεις: Μια σοβαρή δουλειά (αυτό σηκώνει συζήτηση γιατί είναι περίεργο το σκεπτικό πολλών γυναικών, δηλ. ένας υπάλληλος τράπεζας με 1500 ευρώ/μήνα τους φαίνεται συχνά πιο σοβαρός στόχος από έναν π.χ. που έχει ένα μπητς μπαρ και χέζεται...στα ευρά αλλά τέλοσπάντων), μια σχετικά προσεγμένη εμφάνιση (ένας λέτσος 45ρης είναι άσχημο θέαμα, σε αντίθεση με έναν νεαρό), ένα όχι τραγικά παραμελημένο σώμα. Μια σχετική παιδεία βοηθάει γιατί όσο μεγαλώνεις περισσότερες θα σε προσέξουν για το πνεύμα σου και λιγότερες για το σώμα σου. Πολλοί έβγαζαν γκόμενα στα 25 τους την γκαρσόνα της καφετέριας δίπλα στο γήπεδο, επειδή έπαιζαν καλή μπάλα π.χ. (έστω κι αν έπαιζαν στον Αετο Κάτω Ρούγας, εγώ είχα εισπράξει λίγα οφέλη τέτοιου τύπου παίζοντας μπάσκετ σε μια τοπική ομάδα της πλάκας ως πιτσιρικάς, παρότι το σεξ ήταν πιο δύσκολο τότε). Στα 45 σου είναι απίθανο να συγκινήσεις κάποια επειδή παίζεις καλή μπάλα. Δεν μπορείτε όμως να φανταστείτε πόσο μπορείς να γοητεύσεις προβάλλοντας διάφορες υπαρκτές ή μη ευαισθησίες σας που αγγίζουν γυναίκες μέτά τα 30. Ξέρω άτομο με καλή θέση σε τράπεζα που βγάζει γκόμενες που εντυπωσιάζονται, επειδή εκείνος είναι σε κάτι οικολογικές οργανώσεις ή άλλον που κερδίζει εντυπώσεις επειδή ασχολείται με την ιστιοπλοία ή άλλον επειδή παίζει ηλεκτρική κιθάρα (ο συγκεκριμένος είναι 48 με μεγάλη επιτυχία στις μικρότερες). Ένας 45ρης μάλιστα που κάνει κάτι τέτοιο ξεχωρίζει γιατί λίγοι συνομήλικοι του ασχολούνται με κάτι που για την πλειοψηφία θεωρείται νεανικό, οπότε αυτόματα γίνεται αντικείμενο προσοχής σε μια παρέα. Τέτοια ενδιαφέροντα προσθέτουν και λειτουργούν ως μαγνήτης σε πολλές περιπτώσεις.
Πάμε παρακάτω: Για τον 40+ στόχος μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι στις ηλικίες 30+. Οι μικρότερες ενίοτε συγκινούνται, αλλά είναι σπάνιο να βρεις κάτι που να σε καλύπτει για σχέση αν ζητάς κάτι πάνω από μόνο σεξ. Εφήμερες καταστάσεις προκύπτουν και όχι δύσκολα, ειδικά αν είσαι σε ορισμένους εργασιακούς χώρους που προσφέρονται (καθηγητής ξένων γλωσσών ας πούμε, πανεπιστημιακός, γιατρός, υπεύθυνος καταστήματος κλπ). Το λέω αυτό γιατί στα 40+ δεν έχεις πλέον κοινές παρέες με τόσο μικρότερες ηλικίες εκτός κι αν αρχίσεις να την πέφτεις σε φίλες της κόρης σου ή της ανιψιάς σου και γίνεις ο γραφικός της γειτονιάς. Εννοείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το εργασιακό σου περιβάλλον έτσι αν είσαι παντρεμένος γιατί είναι επικίνδυνο.
Τις 30+ δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να τις συγκινήσεις, ούτε καν να υποσχεθείς γάμους κλπ, συνήθως τον υπόσχονται μόνες τους στον εαυτό τους. Σε βλέπουν σαν στόχο και προσπαθούν για το καλύτερο για εκείνες (αυτό ποικίλει τι είναι: Γάμος, σεξ, ξεπέτα κλπ ανάλογα την περίπτωση). Οι μεγαλύτερες είναι επίσης εύκολος στόχος σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά όταν είσαι 40+ δύσκολα κοιτάς 50+. Πάντως, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για σεξ και δεν χρειάζεται να έχεις το απίστευτο χρήμα για να τις κυνηγάς. Ειδικά γυναίκες που έχουν καλή θέση και κονομάνε αισθάνονται χειραφετημένες και γαμιούνται χωρίς αναστολές αν μείνουν χωρίς σταθερή σχέση μετα τα 30. Με ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο (κάνα 150Ε δηλ καθαρίζεις πολλές φορές). Αν είναι πιο τρέντι η κυρία την βγάζεις πιο φθηνά με καμιά μοντέρνα ταβέρνα στο Γκάζι. Αν σε ψήνουν οι κουλτουριάρες το διανθίζεις και με καμιά ψαγμένη θεατρική παράσταση.
Τέλος να πω κάτι για τη νεολαία, επειδή ακούω βλέπω πολλά "κατηγορώ" από άλλους 40+. Την νεολαία του σήμερα την έχουμε βάλει στην μπούκα, επειδή δεν μπορούμε να την καταλάβουμε. Δυσκολεύομαι να την κατηγορήσω γιατί θυμάμαι την εποχή που ήμουν εγώ πιο νέος και οι πιο μεγάλοι δεν με καταλάβαιναν. Λέμε ότι κάθονται όλη μέρα στο ίντερνετ και ξεχνάμε ότι και για μας λέγανε ότι καθόμασταν όλη μέρα στα "ούφατζίδικα" (οι παλιοί θα τα θυμούνται). Τους κράζουμε που είναι ίμο και ξεχνάμε ότι και μας μας κράζανε για τα μακριά μαλλιά και τα τζιν μπουφάν και τις κονκάρδες με τα μέταλ συγκροτήματα. Τους κράζουμε ότι δεν έχουν τσαμπουκά, επειδή δεν διεκδικούν και δεν παίζουν ξύλο για τα πολιτικά και ξεχνάμε που μας έκραζαν ότι "όποιος δεν έπιασε όπλο στον πόλεμο, άνδρας δεν έγινε". Προσωπικά, όταν τα ακούω αυτά αισθάνομαι ότι άλλος έχει σταματήσει να προσπαθεί να καταλάβει τους νέους, άρα έχει ήδη γεράσει. Κάθε φορά που δεν καταλαβαίνω την μεγάλη μου κόρη (είναι στην εφηβεία) νιώθω λίγο πιο μεγάλος, αλλά όσο προσπαθώ να το κάνω νομίζω ότι ακόμα σκέφτομαι σαν νέος. Όταν θα σταματήσω να το κάνω, θα έχω περάσει οριστικά σε άλλη ηλικιακή φάση.
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη.
1.Περί σεξ= γύρω στα 30 ανακάλυψα ότι αυτό που έκανα στα 20 μου ήταν χαδάκια σε σχέση με την αγριότητα που μου βγήκε αργότερα...
2.Επαγελματικά =λογικά όσο μεγαλώνεις όλο και καλύτερα όλο και ψηλότερα.
3.Για τις σχέσεις= θα αναφέρω ότι παιζει πολύ το επαρχία ή Αθήνα..το που είσαι δηλαδή.
Επαρχία και ο Μπαντέρας να είσαι και ατέλειωτο χρημα να έχεις οι καυλοευκερίες είναι λίγες και μετρημένες άχρηστο το χρήμα για πολύ πήδημα...
Για μένα όπως και πολλά στη ζωη είναι συγκρίσιμα...δηλαδή αν περνούσες καλά μικρός μόνο κάτι καλύτερο θα σε αναβάσει..
πιστεύω όμως ότι επειδή σε γενικές γραμμές η γενιά των 40ρηδων δεν γαμούσε πολύ κοντά στα 18-24 τώρα περνάει πολύ καλύτερα.
2.Επαγελματικά =λογικά όσο μεγαλώνεις όλο και καλύτερα όλο και ψηλότερα.
3.Για τις σχέσεις= θα αναφέρω ότι παιζει πολύ το επαρχία ή Αθήνα..το που είσαι δηλαδή.
Επαρχία και ο Μπαντέρας να είσαι και ατέλειωτο χρημα να έχεις οι καυλοευκερίες είναι λίγες και μετρημένες άχρηστο το χρήμα για πολύ πήδημα...
Για μένα όπως και πολλά στη ζωη είναι συγκρίσιμα...δηλαδή αν περνούσες καλά μικρός μόνο κάτι καλύτερο θα σε αναβάσει..
πιστεύω όμως ότι επειδή σε γενικές γραμμές η γενιά των 40ρηδων δεν γαμούσε πολύ κοντά στα 18-24 τώρα περνάει πολύ καλύτερα.
Κύριοι ηρεμήστε ...ρε γαμώτο !
Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τους νεότερους....Για τ' όνομα !
Σαφώς και η χαρά,αλλα΄ και η ελπίδα της ζωής είναι τα νιάτα...Υπάρχει και παρακάτω όμως...
ΥΓ Τα δικά σας 40, είναι πολύ μακρυάα φαντάζεστε ?
Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τους νεότερους....Για τ' όνομα !
Σαφώς και η χαρά,αλλα΄ και η ελπίδα της ζωής είναι τα νιάτα...Υπάρχει και παρακάτω όμως...
ΥΓ Τα δικά σας 40, είναι πολύ μακρυάα φαντάζεστε ?
farkeli
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 101
- Like
- 204
- Πόντοι
- 1.886
Έχω περάσει τα σαράντα εδώ και λίγα χρόνια. Είναι μια ηλικία που όταν την περνάς αισθάνεσαι ότι μεγαλώνεις. Όποιος τα πέρασε και δεν το ένιωσε είναι η μεγάλη εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και μάλιστα σπάνια εξαίρεση.
Από εκεί κει πέρα, προφανώς δεν υπάρχει παροπλισμός. Είναι μια ηλικία εξαιρετικά δημιουργική. Έχεις μπροστά σου χρόνια δημιουργίας και πίσω σου εμπειρία σε πολλά ζητήματα: Επαγγελματική εμπειρία, γνώση, πείρα στη διαχείριση δύσκολών καταστάσεων, αυξημένες ικανότητες στη διαχείριση προσωπικών σχέσεων.
Είναι προφανές ότι όταν έχεις σαρανταρήσει δεν έχει νόημα να συγκρίνεσαι με τον εικοσάρη. Είσαι σε άλλη φάση και παίζεις με άλλους όρους. Αν προσπαθήσεις να τον ανταγνωνιστείς με τους δικούς του γίνεσαι γελοίος. Ένας 40ρης που ντύνεται σαν εικοσάρης είναι γελοίος, ένας σαραντάρης που κωλοφτιάχνει το αμάξι του το ίδιο. Δεν έχει νόημα να το κάνεις, θα είσαι για μούτζες.
Στις διαπροσωπικές σχέσεις είσαι περιζήτητος στόχος εφόσον τηρείς ορισμένες βασικές προϋποθέσεις: Μια σοβαρή δουλειά (αυτό σηκώνει συζήτηση γιατί είναι περίεργο το σκεπτικό πολλών γυναικών, δηλ. ένας υπάλληλος τράπεζας με 1500 ευρώ/μήνα τους φαίνεται συχνά πιο σοβαρός στόχος από έναν π.χ. που έχει ένα μπητς μπαρ και χέζεται...στα ευρά αλλά τέλοσπάντων), μια σχετικά προσεγμένη εμφάνιση (ένας λέτσος 45ρης είναι άσχημο θέαμα, σε αντίθεση με έναν νεαρό), ένα όχι τραγικά παραμελημένο σώμα. Μια σχετική παιδεία βοηθάει γιατί όσο μεγαλώνεις περισσότερες θα σε προσέξουν για το πνεύμα σου και λιγότερες για το σώμα σου. Πολλοί έβγαζαν γκόμενα στα 25 τους την γκαρσόνα της καφετέριας δίπλα στο γήπεδο, επειδή έπαιζαν καλή μπάλα π.χ. (έστω κι αν έπαιζαν στον Αετο Κάτω Ρούγας, εγώ είχα εισπράξει λίγα οφέλη τέτοιου τύπου παίζοντας μπάσκετ σε μια τοπική ομάδα της πλάκας ως πιτσιρικάς, παρότι το σεξ ήταν πιο δύσκολο τότε). Στα 45 σου είναι απίθανο να συγκινήσεις κάποια επειδή παίζεις καλή μπάλα. Δεν μπορείτε όμως να φανταστείτε πόσο μπορείς να γοητεύσεις προβάλλοντας διάφορες υπαρκτές ή μη ευαισθησίες σας που αγγίζουν γυναίκες μέτά τα 30. Ξέρω άτομο με καλή θέση σε τράπεζα που βγάζει γκόμενες που εντυπωσιάζονται, επειδή εκείνος είναι σε κάτι οικολογικές οργανώσεις ή άλλον που κερδίζει εντυπώσεις επειδή ασχολείται με την ιστιοπλοία ή άλλον επειδή παίζει ηλεκτρική κιθάρα (ο συγκεκριμένος είναι 48 με μεγάλη επιτυχία στις μικρότερες). Ένας 45ρης μάλιστα που κάνει κάτι τέτοιο ξεχωρίζει γιατί λίγοι συνομήλικοι του ασχολούνται με κάτι που για την πλειοψηφία θεωρείται νεανικό, οπότε αυτόματα γίνεται αντικείμενο προσοχής σε μια παρέα. Τέτοια ενδιαφέροντα προσθέτουν και λειτουργούν ως μαγνήτης σε πολλές περιπτώσεις.
Πάμε παρακάτω: Για τον 40+ στόχος μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι στις ηλικίες 30+. Οι μικρότερες ενίοτε συγκινούνται, αλλά είναι σπάνιο να βρεις κάτι που να σε καλύπτει για σχέση αν ζητάς κάτι πάνω από μόνο σεξ. Εφήμερες καταστάσεις προκύπτουν και όχι δύσκολα, ειδικά αν είσαι σε ορισμένους εργασιακούς χώρους που προσφέρονται (καθηγητής ξένων γλωσσών ας πούμε, πανεπιστημιακός, γιατρός, υπεύθυνος καταστήματος κλπ). Το λέω αυτό γιατί στα 40+ δεν έχεις πλέον κοινές παρέες με τόσο μικρότερες ηλικίες εκτός κι αν αρχίσεις να την πέφτεις σε φίλες της κόρης σου ή της ανιψιάς σου και γίνεις ο γραφικός της γειτονιάς. Εννοείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το εργασιακό σου περιβάλλον έτσι αν είσαι παντρεμένος γιατί είναι επικίνδυνο.
Τις 30+ δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να τις συγκινήσεις, ούτε καν να υποσχεθείς γάμους κλπ, συνήθως τον υπόσχονται μόνες τους στον εαυτό τους. Σε βλέπουν σαν στόχο και προσπαθούν για το καλύτερο για εκείνες (αυτό ποικίλει τι είναι: Γάμος, σεξ, ξεπέτα κλπ ανάλογα την περίπτωση). Οι μεγαλύτερες είναι επίσης εύκολος στόχος σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά όταν είσαι 40+ δύσκολα κοιτάς 50+. Πάντως, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για σεξ και δεν χρειάζεται να έχεις το απίστευτο χρήμα για να τις κυνηγάς. Ειδικά γυναίκες που έχουν καλή θέση και κονομάνε αισθάνονται χειραφετημένες και γαμιούνται χωρίς αναστολές αν μείνουν χωρίς σταθερή σχέση μετα τα 30. Με ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο (κάνα 150Ε δηλ καθαρίζεις πολλές φορές). Αν είναι πιο τρέντι η κυρία την βγάζεις πιο φθηνά με καμιά μοντέρνα ταβέρνα στο Γκάζι. Αν σε ψήνουν οι κουλτουριάρες το διανθίζεις και με καμιά ψαγμένη θεατρική παράσταση.
Τέλος να πω κάτι για τη νεολαία, επειδή ακούω βλέπω πολλά "κατηγορώ" από άλλους 40+. Την νεολαία του σήμερα την έχουμε βάλει στην μπούκα, επειδή δεν μπορούμε να την καταλάβουμε. Δυσκολεύομαι να την κατηγορήσω γιατί θυμάμαι την εποχή που ήμουν εγώ πιο νέος και οι πιο μεγάλοι δεν με καταλάβαιναν. Λέμε ότι κάθονται όλη μέρα στο ίντερνετ και ξεχνάμε ότι και για μας λέγανε ότι καθόμασταν όλη μέρα στα "ούφατζίδικα" (οι παλιοί θα τα θυμούνται). Τους κράζουμε που είναι ίμο και ξεχνάμε ότι και μας μας κράζανε για τα μακριά μαλλιά και τα τζιν μπουφάν και τις κονκάρδες με τα μέταλ συγκροτήματα. Τους κράζουμε ότι δεν έχουν τσαμπουκά, επειδή δεν διεκδικούν και δεν παίζουν ξύλο για τα πολιτικά και ξεχνάμε που μας έκραζαν ότι "όποιος δεν έπιασε όπλο στον πόλεμο, άνδρας δεν έγινε". Προσωπικά, όταν τα ακούω αυτά αισθάνομαι ότι άλλος έχει σταματήσει να προσπαθεί να καταλάβει τους νέους, άρα έχει ήδη γεράσει. Κάθε φορά που δεν καταλαβαίνω την μεγάλη μου κόρη (είναι στην εφηβεία) νιώθω λίγο πιο μεγάλος, αλλά όσο προσπαθώ να το κάνω νομίζω ότι ακόμα σκέφτομαι σαν νέος. Όταν θα σταματήσω να το κάνω, θα έχω περάσει οριστικά σε άλλη ηλικιακή φάση.
1. Είναι υπέρμετρα σημαντική η διαχείριση των πιέσεων και των έντονων κρίσεων στις διαπροσωπικές σχέσεις ...νομίζω
2. "Νους υγιής σε σώματι υγιή" ...νομίζω
3. Ακολουθεί τραγουδάκι
gatik
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Δεκ 2005
- Like
- 42
- Πόντοι
- 16
[. Οπως θα δω μια γυναίκα στα σαράντα να φοράει μίνι μέχρι τον κώλο και θα πω ότι λάλησε έτσι μιλάω κ για τους άντρες..με αυτή την ίδια λογική.
και όσο για εμένα.. είμαι τυχερή που έχω τους φίλους που έχω...
[/quote]
δεν ξερεις τι σου γινετε!! αν δεν φορεσουν μινι, οι σαρανταρες, θα δυστυχισουν οι περισοτεροι αντρες..(οποιασδηποτε ηλικιας...)γιατι αυτες ειναι που ξεσηκωνουνε τα πληθη!! πολλες φορες...πολυ καλυτερες απο 20αρες!!
ΖΗΤΩ ΤΑ SEXY ΜΙΛΦ!!!
[/quote]
δεν ξερεις τι σου γινετε!! αν δεν φορεσουν μινι, οι σαρανταρες, θα δυστυχισουν οι περισοτεροι αντρες..(οποιασδηποτε ηλικιας...)γιατι αυτες ειναι που ξεσηκωνουνε τα πληθη!! πολλες φορες...πολυ καλυτερες απο 20αρες!!
ΖΗΤΩ ΤΑ SEXY ΜΙΛΦ!!!
Απίστευτα σωστός σε όλα.Έχω περάσει τα σαράντα εδώ και λίγα χρόνια. Είναι μια ηλικία που όταν την περνάς αισθάνεσαι ότι μεγαλώνεις. Όποιος τα πέρασε και δεν το ένιωσε είναι η μεγάλη εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και μάλιστα σπάνια εξαίρεση.
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 90
- Πόντοι
- 866
[. Οπως θα δω μια γυναίκα στα σαράντα να φοράει μίνι μέχρι τον κώλο και θα πω ότι λάλησε έτσι μιλάω κ για τους άντρες..με αυτή την ίδια λογική.
ΖΗΤΩ ΤΑ SEXY ΜΙΛΦ!!!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά ειλικρινά χαίρομαι πολύ που υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν απόψεις διαφορετικές απο εμένα. Εξαλλου ζούμε σε ενα κόσμο πλουρεαλισμού απόψεων και συμπεριφορών. Ευτυχώς. Πάντως εμένα αυτή ειναι η άποψη μου. βλέπεις δεν θεωρώ σεξυ το "δεύτερο", το "σκυλέ", το ξέκωλο και το πρόστυχο. ΄Πολλοι άντρες το προτιμούν και δικαιώμά τους αλλά αυτοί οι άντρες δεν με αφορούν. ;)Προτιμώ όσους έχουνα αισθητική. Κατά τα άλλα περί ορέξως κολοκυθόπιτα..
flowers lover
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιαν 2009
- Like
- 158
- Πόντοι
- 1
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση επιθετικότητα αγαπητή erinal.. Την προσωπική μου εμπειρία κατέθεσα και τίποτα παραπάνω.. Όσον αφορά την διαφορά ηλικίας, μήπως πρέπει να αναρωτηθείς αν ζεις σε μια άλλη εποχή; Δεν με ξέρεις και δεν μπορείς να γνωρίζεις αν αυτή η διαφορά φαίνεται - ακόμα και στην εξωτερική εμφάνιση. Ή μήπως ξεχνάς την παροιμία "ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.." Και είχα τονίσει πως αυτή τη σχέση δεν την επιδίωξα, απλά έτυχε όπως μπορεί να τύχει και με μια άλλη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας.. Είμαι υπέρ του έρωτα ανεξαρτήτου ηλικίας.. Γι αυτό σε παρακαλώ χαλάρωσε.. Με εκτίμηση..ποια ειναι η ηθική του; Αυτή που τραβολογιέται με την "ημερομηνία λήξης" διαφοράς 26!!!! χρονια.... κόρη του ; Αν έβλεπες μια σαραντάρα με 21 χρονων πιτσιρίκι θα έλεγες ευγε για την ηθική σου γιατι δεν παροπλίζεσαι; Ελεος.. Για ρώτα και τους γονείς της μικρής πόσο χαρά θα έχουν που η κόρη τους τραβολογιέται με τον 50αρη..Η που κάνει παρέα με 20χρονα ολόκληρος μαντράχαλος;
αντε να δούμε τι αλλο θα ακούσουμε..
giorgos58
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Αυγ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Και πιοι μινανε σημερα με αισθητικη μηπως οι ΚΟΥΝΙΣΤΟΙ,Το ξεκωλο και το προστυχο προσεξετο (δεν ξερω ηλικια)γιατι ΜΠΟΡΗ να φερθης τοτε χειροτερα εσυ ;)Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά ειλικρινά χαίρομαι πολύ που υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν απόψεις διαφορετικές απο εμένα. Εξαλλου ζούμε σε ενα κόσμο πλουρεαλισμού απόψεων και συμπεριφορών. Ευτυχώς. Πάντως εμένα αυτή ειναι η άποψη μου. βλέπεις δεν θεωρώ σεξυ το "δεύτερο", το "σκυλέ", το ξέκωλο και το πρόστυχο. ΄Πολλοι άντρες το προτιμούν και δικαιώμά τους αλλά αυτοί οι άντρες δεν με αφορούν. ;)ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Κατά τα άλλα περί ορέξως κολοκυθόπιτα..
thanoss
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Φεβ 2007
- Like
- 21
- Πόντοι
- 66
το ξανακανω μια παραθεση μονο και μονο για τον flowers lover !!ο Θειος μου ειναι 55 και εχει και 4 εγγονια....(ερχεται και 5ο) η δε θεια μου δεν τα χει κλεισει ακομη τα 50
ο ανθρωπος ειναι περιπτωση!!!
οι δε γονεις μου το ιδιο πανω κατω!
τα παντα ειναι σχετικα! μπορει να ναι ο καλυτερος και ο πιο κυριλε ο τυπος! π.χ για τα δικα μου δεδομενα ειναι καμενια!επειδη το λεω ομως εγω δεν σημαινει οτι ειναι κιολας!!!!ποσοι απο μας θα θελανε να πηδηχτουνε με μια 35αρα 40αρα ωραια!αλλα οχι και σχεση!εγω τουλαχιστον!επειδη εχει εμπειρια? τα παντα ειναι σχετικα!απο πιο μεγαλυτερους που ακουω...γιατι πανε με πιο μικρες??γιατι ειναι πιο ξεπεταγμενες...εγω δηλ γιατι να πω με μεγαλυτερη??τα παντα ειναι στο μυαλο μας!και σχετικα!!!
εχω ακουσει οτι η τωρα 30αραες δεν πολυκανουνε πολλα στο κρεβατι απο φιλαρακια αλλα ειναι κ αλλες....
καποιος παραπανω ειπε οτι οι σημερινοι 20αρηδες ειναι κολημενοι με τα pc!!!και παλι δεν ισχυει....σιγουρα ειναι μια πολυ μεγαλη μεριδα!!
εγω παλι ακουω τα αντιθετα οτι οι σημερινοι 20αρηδες εχουνε αλλο στυλ που σε αλλους την σπαει ισως γιατι το αποκτησανε σε μεγαλη ηλικια!και ενοω μαλι γυαλι γκομενιτσα αμαξι (εστω του μπαμπα (αλλοι ουτε πατινι δεν εχουνε)) και fredo!
τα παντα ειναι σχετικα!
και θα ηθελα να μαθω πως θα ενιωθε ο πατερας της αν εβλεπε την κορη του με εναν συνομιληκο του να χει σχεση!
ας απαντησουν οι πατεραδες!
giorgos58
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Αυγ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Ψιλα γραμματα δεν γνωριζωθελο να μαθο απο εσθιτικι !!!!!!!!!!!!
εγο ιμε φουσκα παντοσ και μαθε με τα χοντραΨιλα γραμματα δεν γνωριζω
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 154
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 181
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 424